Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
RÁGÓGUMI:
Z.A. nekem szt mondta lehet rágni ritkán, nem rendszeresen.
Egy olyan gondom lenne, hogy nővér vagyok és sokat vagyok éjszakàs is.Alapjàraton nen szoktam utòvacsizni, mert addigra aludni szoktam.Amikor dolgozok akkor utòvacsizzak? Eddig nem tettem, reggel 7re mindig éhes leszek mint a fene!
Ma voltam a hàzidokinàl, hogy inzulinrezisztenciàval én is redszeresen mérem a cukorm, nem tud e felírni stixet a cukormérőhöz,kb 4500ft/50db. Azt mondta csak inzulinosoknak jàr tàmogatàs a stixre, aki gyògyszeres annak nem! Ez milyen igazsàgtalan!!!! Valamit nekünk is adhatnànak!!
Elfogyott a d vitaminom, elmentem ma hogy vegyek. Persze úgy jártam ma is mint általában mindig.
Szóval vettem még magnéziumot, halolaj kapszulát E-vitaminnal, B-komplex+folsavat is. Szóval most már pontosan 10 féle táplálék kiegészítőt szedek + a metet. Nem vagyok normális :)
Sajnos túl sokat olvastam a neten arról, hogy mi hasznos a mi állapotunkban, és most már tényleg mindet beszereztem és szedem.
Sziasztok! Most olvastalak vissza titeket, és felmerült egy kérdés bennem. Ha ebéd után 60 perccel, és 120 perccel is 4,6, akkor az mit jelent, ha egyáltalán jelent valamit?
Nekem Dcont partner mérőm van, erre volt a leghosszabb a garancia. Én szeretem, nagyon könnyű használni.
Igen :)
Te kajával, én mozgással. Beosztjuk. Hihi.
Átolvastam a mai nap engem is érinthető dolgait, és a következő hozzáfúznivalóim lennének: nekem Stevia drops van, évekkel ezelőtt vettem, ha csak 1-2 cseppet teszek a teába v esetleg olyan ételbe, amibe mehet, én nem érzek zavaró mellékízt, de ha már pl 3 csepp megy bele, az rossz, a 4-ről ne is beszéljünk. Nem édes hanem vmi rossz. De a tabletták sztem sokkal rosszabbak, tehát ha ki tudom úgy rázni h ne jöjjön több a kelleténél, akkor OK. Merem ajánlani a Stevia tablettával szemben.
A szilvalekvár meglepett, mert nekem isteni finom saját, évtizedek óta nem permetezett fáról van, mi főztük, tehát garantáltan semmi cukor nincs benne, és még erre is azt mondta a doki h ne egyek mert a szilva alapból magas cukortartalmú. Akkor hogy lehet, h szilvalekvárt csinálnak cukrosoknak amit ráadásul édesítenek. Milyen szilva az, aminek a lekvárját édesíteni kell? Mindenesetre jó h írtátok, mert veszek én is, de a sajátom után nagyon fáj a szívem...
A vércukor mérőkről: egyik cukros ismerősöm mondta, h neki az orvosa mondta, h minden otthoni mérő kevesebbet mér akár 1,5-2-vel is, mint az sztk-ban történő vizsgálat. Ez irtó meg is döbbentett, meg meg is ijesztett. Mondtam egy hozzáértőnek, ő vmi továbbképzésen hallotta, h az újabb mérőkhöz a csíkokat úgy gyártják, h sokkal érzékenyebb, ezáltal magasabbat mér a valósnál
Oksa, köszi.
Egyébként már megírtad, hogy melyik dokihoz jársz, megtaláltam azt a levelet. De azért írhatsz :)
Akkor sincs semmi vész, szépen fokozatosan kell csak elkezdeni mozogni.
Én is annyira lassan veztem be:D
Mert mi a végzettséged pontosan?
Nekem is volt időszakom, hogy orvos akartam lenni, de nem volt hozzá bátorságom sajnos, és meg is bántam. Most gyógyíthatnám magamat, mert belgyógyász akartam lenni amúgy is.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?