Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Hát ez bizony baj, mert papír szerint 4,5-ig "jó" a TSH, de már egyre több és több orvos vallja, h az 1 körüli érték a jó érték.
Minden ami fölötte van, már a pajzsmirigy alulműködésére utal(hat). 1,7-re már írnak gyógyszert az orvosok. Az FT3 pedig azért fontos érték, mert az az aktív pajzsmirigy hormon és ha az a hat.érték alján van, akkor bizony előfordulhat az (mint velem volt), h nem hogy nem fogysz, de hízol!!
Az FT3-at mindenképpen meg kellene csináltatnod magánlaborban!
Na jót kérdeztél! A doki azt mondta, hoyg okés, és a normál tartományban volt amit néztek, de ilyen T3, meg hasonlókat amiket többször olvastam itt, azt én nem láttam sehol... :(
A legnagyobb bajom az, hogy a leleteim egy az egyben eltűntek valahova, és szétcsesz az ideg emiatt éppen, így még értéket sem tudok neked beírni ide... :(
Egyértelmű IR, de szerintem nem fogsz túl nagy adag gyógyszert kapni.
A 0' inzu 5-ig jó, a 120' inzu pedig 25-ig. Cukrod még jó, de eléggé a felső tartomány közelében van (feltéve, ha 6 a felső hat.érték).
Kihez mész MM-ben?
7-re járok dolgozni, de fél 6-kor alig bírok kitápászkodni az ágyból :(
Párom meg mikor délelőttös 4-kor simán felkel :)
Keress a környékeden olyan endokriológust akinek van kórházi és magánrendelése is. Valószínűleg az is egy 10 es körül lesz, de ez a legegyszerűbb.
Vagy egy kis zsét tolni a kezelőorvosnak... , vidd a férjedet is esetleg vagy valmi jo kiállásu pasit....
Nekem nem az adó miatt kellene egy ilyen nyomi igazolás, hanem egy perben nagyon nagy hasznát tudnám venni! :(
Valakinek tippje esetleg, hoyg hova menjek ezügyben? :)
Na, ez az, nekem is azt mondta, hogy csak a szövődményes cukorbetegeknek jár. Hiába mondtam neki, hogy úgyanúgy kell élnünk, mint a cukorbetegeknek.
Jó ez a rendszer.....
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, elég új vagyok még ebben a témában, és tegnap lettek kész az eredményeim, MM-be csak jövőhéten megyek, és kíváncsi lennék, hogy mi a helyzet, ha valaki segítene, annak nagyon megköszönném! :)
Glükóz: 5,6
Glüköz 60': 7,2
Glüköz 120': 5,5
Inzulin: 7,2
Inzulin 60': 96,1
Inzulin 120': 42,9
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?