Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
MR vizsgálat miatt-előtt abba kell hagyni a met szedését? Én meforalt szedek és jövő héten megyek MR-re, de nem mondta senki :(
Ráadásul PM-re is szedek bogyót...azt tudom, hogy CT előtt pl. abba kell hagyni, de akkor MR előtt is?
Én rendszeresen sütök a pizzalisztből isteni pizzákat! :-)
Arra kell figyelni, hogy lehelet vékonyra nyújtsd ki a tésztát, mert eléggé megdagad a sütőben és kb. 10 perc alatt megsül. Isteni finom! :-)
Nem is azért írtam, inkább csak megerősítés képen! :)
Hozzá teszem, én merckformin 500-at szedtem napi háromszor.
Upsz bocsi, nem olvastam végig! :D
Amúgy először én is megpróbáltam, hogy nem építem fel újra, viszont az első nap után már olyan iszonyú hasgörcseim voltak, hogy jobbnak láttam inkább újra felépíteni, mint napokig szenvedni :D
Akit érdekel, megvan az e havi ciklusom három progi eredménye.
20. nap 133,20 nmol/l
22. nap 75,37 nmol/l
25. nap 75,72 nmol/l
Próbálta valaki a Dia-Wellnes pizza lisztet? Van rá valakinek receptje, mert olvastam egy komentet, hogy 12 dkg lisztből fini pizzát csinált? Tényleg szerintetek is fogyaszthatjuk az ezen az oldalán található termékeket? Ezek mind lassúak?
Köszi Nóra a választ :)
Szia.
Én is eszem kukoricát, már beszéltük itt a fórumon, hogy egy közepes méretű cső kukorica kb. mehet pl. vacsira.
Én kb. 2 hétig nem szedtem nyáron a meforalt - nyaralás miatt, talán nem veti vissza szerintem az állapotunkat, ha utána ugyanúgy folytatjuk a 3-as kezelést.
Te másfél hét után simán tudtad ugyanúgy szedni a merckformint, mint előtte? Mert nekem a gyenge 2 hét kihagyás után szinte újra fel kellett építenem, mert iszonyú hasmenésem volt újra.
Szia!
Elvileg mehet a kukorica, de módjával. Elvileg sok benne a cukor, és azt hiszem inkább gyors, mint lassú. Vagy valami ilyesmi :)
De nemrég ha jól emlékszem, azt írták a többiek, hogy van, akinek fél cső a vacsi.
Na, azt hiszem nem sokat segítettem... :)
A másik kérdésre nem tudom a választ, de azt tudom, hogy én egyszer egy hetet hagytam ki, de a diétát csináltam közben is. Az eredményem nem romlott, viszont ugyanúgy fel kellett volna építenem a gyógyszert. Amit azért nem tettem, mert a doki azt mondta, hogy nem lesz gond.... de én nagyon szarul voltam... szóval ha nem is úgy, mint legelőször, de jobb lett volna a fokozatosság.
Sziasztok szeretnék két dolgot kérdezni.
Lehet kukoricát enni?
a másik, meg, hogy ha másfél hétig nem szedem a merckformint, az mennyire veti vissza az állapotomat?
Bocsi a zaklatásért, de nem igazán tudok máshova fordulni, az orvosom elég elfoglalt.
Köszi előre is, ha válaszotok,
Ez azért halkan még lehet jó hír is!!! :)))
Hány napja késik?
Szia, nem nem jött meg. Várok, hogy mi lesz.
Kíváncsi leszek, mit mond az orvosod!
CsücsökPanna, hogy vagy? Gondolom/remélem még nem jött meg. Azt írtad volna! :D
Én voltam ma vérvételen, a ciklusban a harmadikat levetettem, szerdán viszem.
Azt hiszem, ez volt, persze ránk szabva:
Hozzávalók kb 5 dl házi Nutellához:
160 g törökmogyoró
40 g mandula
200 g étcsoki
150 g tejcsoki
2 ek kakaópor
3 ek semleges ízű olaj
1. A mandulát 1 percre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük és óvatosan kipattintjuk a héjából a mandulaszemeket. Vigyázni kell, hogy ne égessük meg a kezünket, szükség lesz még rá.
2. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, tepsire öntjük a mogyorót és mandulát és kb 12-15 percre sütőbe toljuk. A mandula megpirul, a mogyoró pedig kicsit megpörkölődik, feketés színe lesz, de nem baj, az a jó. Kivesszük a sütőből és konyharuhával, papírtörlővel, vagy hőálló tenyér esetén csupasz kézzel ledörzsöljük a mogyoró héját. Nem baj ha itt-ott marad egy kicsi rajta.
3. Ha megúsztuk égési sérülések nélkül, akkor ezen a ponton jön a szemcse-minimalizálási fázis, a móka maga. Próbáltuk azt a megoldást, hogy diódarálón 3x ledaráltuk - ez elég fárasztó és mégis kicsit szemcsés maradt a krémben, úgyhogy ejtettük. A józan ész lebeszélt minket arról, hogy kipróbáljuk azt, hogy szemenként (!) reszeljük le a mogyorót és mandulát sajtreszelőn, de ilyen megoldás is létezik, elsősorban hobbimazochistáknak. Kicsit szaporább, de nem túl hatékony a mozsárban való aprítás, így végül a késes aprítógép marad, mint legjobb megoldás. Néhány percig aprítóban daráljuk a mogyorót és mandulát, ami eleinte szemcsés, de aztán egyre krémesebb, és amikor már vajhoz hasonló állagú, akkor jó.
4. Az étcsokit és a tejcsokit egy kis lábasban közepes lángon megolvasztjuk, a végén hozzákeverjük az olajat és a kakaóport.
5. A mogyorós-mandulás vajszerű krémet a csokihoz adjuk, elkeverjük és befőttes üvegekbe kanalazzuk, majd hűvös helyen (de nem hűtőben) tároljuk.
A Dia-Wellness-en kívül a Cavalier-nek is van mogyorókrémje.
Kicsit drágább, mint a DW, de jóval kevesebb benne a kalória és édesítő helyett steviával készült.
Isteni finom! :-)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?