Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Mármint a fórumokat???? :)
Figyelj, ha a következő egy hetet nyugiban töltöd, utána meg lesz egy pozi teszted, szerintem annál nagyobb az öröm. Ha meg megjön hát kisebb a csalódás.
Én amikor olvasom a tapasztalatokat, igyekszem a negatív dolgokat nagyon gyorsan elfelejteni és a pozitívra koncentràlni.
Persze, hogy nem bírtam ki, és megnéztem... így most már biztos nem reménykedek még egy hétig.
Hát én is. Azt tudom, hogy a prolactinom jobb lett, de arra kapok Bromot, és a pajzsmirigyem is lement 0,7-re 2,5-ről, de arra is kapok külön gyógyszert.
Értem.Kíváncsi vagyok az inzulinod hogyan alakul?
Az inzulint majd csak a jövő hónapban nézzük. Én 59 kg voltam, 164 cm, aztán 3 hónap torna, diéta, gyógyszer, és 52 lettem, aminél illett volna megállnom, de most már 49,5 vagyok, úgyhogy én még most növelem az adagomat.
Mert neked nem kell fogynod?Azért kell többet enned?És az inzulinid javul így?
Én 180-at, de amikor a dieteikussal beszéltem, hogy növelni kellene a 160-at, akkor ő nem az arányos elosztást javasolta, hanem a kétszeri uzsonnát, és ha még az sem elég, akkor kellett az ebédet növelnem, ha az sem, akkor a vacsorát...
Köszi!Ti mindnyájan min.160 gr-ot esztek.Vagy van valaki aki kevesebbet?
Igen, köszi. Türelem, türelem, ez az egész inzulinrezisztencia egy türelemjáték :)
Nem tudom, hogy vagy vele, de én mindenre azt hallom, hogy türelem :) időt nem tok mondani :)de azért a haj nem nő túl sokat, bár szerintem az enyém gyorsan nő, így érzékelem :)ha a gyorsan piciket elvnél maradok, akkor is a látható eredmény szerintem min. fél év, akkor szerintem már látszik a sűrűsödés. Érezni most is érzem hajmosáskor a pici kis tüskéket a fejbőrömön :) de persze, mindez normális hormonszintek mellett, mert ha igaz, hogy hullhat a gyógyszertől is, meg az IR-n keresztüli rossz hormonszintektől, meg minden másból adódó rossz hormonszintektől, akkor ez a folyamat még hosszabb, mert bár sűrűsödik idő közben a haj, de veszítesz is, így nem annyira látványos.
Köszi, az a baj, hogy kicsit félek ezektől az internetes orvosolgatásoktól, mert bele lehet hülyülni. Ez most nagy segítség volt, amit írtál, de más fórumot inkább kerülök, mert különben minden a betegség körül forog. Amikor ezt csináltam, akkor jöttek a sírós délutánok, depresszió... :(
Szerintem arányosan kell csökkenteni.
Tudja valaki,hogy ha csak 120gr,vagy 140 gr ch-t eszek,azt hogy kell elosztani az étkezések között?Nem fog menni a sülyom a 160 gr-mal már most látom.Meg úgy is érzem,hogy ez a ch sok.
A gyakorikerdesek.hu-n ha beírod a keresőbe, hogy clostilbegyt, egy csomó kérdést kidob, ahol sok-sok tapasztalatot lehet elolvasni.
Na jó, akkor adok még türelmi időt magamnak... jó hogy írtad ezt, mert holnap már biztos nagyon ideges lettem volna.
Igen, és eddig, az elmúlt 2-2,5 fél évben a luteálisom megbízhatóan 15 nap volt.
A clostis hónapban viszont 13 nap volt... meg is lepődtem, nem kicsit, mikor megjött. Most úgy számolom, hogy péntektől vasárnapig (jövőhét) bármikor megjöhet.
Igen, nekem is a hormonok miatt az biztos, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy mikor fog ez javulni!? Mert azt is mondta az orvos, hogy javul majd.
Nekem azt mondták, hogy az IR már a hormonjaimat is eltolja és emiatt hullik. Tehát igen hormon, de az IR okozza a rossz hormonszintet.
Hát nem tudom, nem szeretném beleélni magam... eddig mindig kopp volt a vége,úgyhogy most inkább nem próbálok vele foglalkozni. A késésről nem hallottam, illetve a peteérés nekem a 17. napon volt, de direkt figyeltem a peteérés napját, mert úgy tudtam eddig, hogy a ciklus eleje változó lehet, de a 2 fele fix 14 nap. Kíváncsi leszek a Te Clostis eredményeidre is.
A késés oka rengeteg dolog lehet. Én pl. egy csomó fórumon olvastam, hogy a closti késést okozott.
Számítottam is rá... ehhez képest nekem meg két nappal hamarabb jött meg, mint a szokásos luteálisom alapján vártam volna.
Úgyhogy nálam ez is megdőlt :)
Akkor most lehet érted is izgulni??? :)
Én is ezért mentem át magánba, de még itt sem megy...
Mindegy, valahogy megoldom...
Ha volt pozitív LH-tesztem, és a másnapján szurkálásom is, akkor elvileg onnantól tényleg a 14-15. napon meg kéne, hogy jöjjön, hacsak valaki :) nincs a dologban ugye? Vagy mi lehet még az ok?
Lehet, hogy meg sem jön. Sem most, sem mondjuk legalább még 10 hónapig! :)
Egyébként ez az uh, meg bejelentkezés, stb. nekem is a halálom, de már egész jól belerázódtam. Bár tény, én mindent magánban intézek...
Hát igen, most az van, hogy a dokim azt mondta, hogy az "sztk"-s rendelőben nem olyan az ultrahang, hogy ilyen aprólékos dolgokat meg tudjon nézni. Ezért menjek a másik rendelőbe, ott mondták, hogy nem biztos, hogy rendel azokon a napokon. De mondta a doki, hogy ha nem sikerül hozzá mennem, akkor menjek egy másik orvoshoz, na ehhez az orvoshoz tudnék menni a 10. napon, már ha megjön holnap :) és most éppen azért küzdök, hogy 3. lehetőségként említette, hogy bemehetek a kórházba is, de akkor hívjam korábban, de a telefonszáma nincs meg, a hivatali számát/rendelő számát meg nem veszi már fel senki...
CSAK TUDNÁM? HOGY NÁLAM MIÉRT MEGY EZ AZ EGÉSZ BABÁS DOLOG ILYEN NYÖGVENYELŐSEN!!!!!!?????? De tényleg, kezdettől fogva ez a jellemző
Óó, hát akkor nem csak képzelődök:(
Tegnap már egyáltalá nem vettem be a meforalt, kíváncsian várom, hogy a következő pár hétben fogok e fogyni. Hátha....
köszönöm
De amúgy egy ilyen uh-t bármelyik doki megcsinál, elég alap szerintem. Én is csak úgy elmentem, elmondtam, hogy mi van és megnézte a doki.
Azért kérdeztem, mert ha a harmadik nap kezded, akkor végül is jó lehet.
Én eddig két ciklusban szedtem, mindkétszer az ötödik napon kezdtem, és a 16. napon lett ovum, de nekem kicsit ki is tolta.
Meg én pl. voltam a 12. napon is, hogy lássuk, hogy van-e domináns tüsző, meg utána is, hogy lássuk megrepedt-e.
Mellesleg ma vagyok a peteérés napjával együtt számolva a 14. napon (peteéréstől számítva) és nem nagyon érzem, hogy meg fog jönni...
Arra meg nem emlékszem, hogy hányadik nap kell elkezdenem, de otthon fel van írva, azt tudom, hogy az előző ciklusban a 3. vagy 5. nap kellett elkezdeni, napi 2 szemet, ebben a ciklusban meg pont a másik nap, tehát vagy a 3. vagy az 5. nap :)
A peteérés miatt mondta az orvos.
Most próbálom intézni a 3. rendelőjében. Hátha...
További ajánlott fórumok: