Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Esbee
Ne keseredj el. Mindannyian voltunk abban a fázisban mint Te. Gyere kérdezz, sokan vannak akik nagyon érteken ehhez a témához és segítenik... Eleinte nehéz az egész, de pár hét és belejössz... fel a fejjel
sziasztok Lányok, csak bekukkantok. Még hátra van majd 10 oldal de majd csak átverekedem rajta magam.
Hajnal, tudok ám nektek fittness-welllnes központot is építeni… ne már pláza…… a könyökömön jön ki…
Volt itt valaki aki egy hónap alatt majd elharmadolta az értékeit. Mi a jó eget csinált?
Réka jó munkát, néha azért jelentkezz be.
Na annyit gyalogoltam ma, hogy a jövőheti teljes adagom megvan, a tuti.
Képzeljétek hétvégén voltam Diósdon és ott van egy cukrászda, ahol nézem a fagyi pultot és lám energiaszegény csoki fagyi. Na az meg mi, kérdezem. Hát cukrosok is eheti és egy gombócban 9,4gr CH van… HÚÚÚÚÚ ez-az én fagyim….
Egyenlőre a fagyasztóban van.Tejszín, kicsi light joghurt, édesítő és kávé.
A legnagyobb gondom, hogy hogy fogok én nyáron fagyizni..:)
Sziasztok!
Kicsit elkeseredtem a mai napon. Átolvastam az összes anyagot, amit Hajna átküldött(köszönöm még egyszer), és nem tudom Ti hogy voltatok vele, de olyan bonyolultnak tűnik ez a számolgatás. Kicsit most alábbhagyott a lelkesedésem, pedig össze kéne ráznom magam.
Másrészt holnap megyek MM-be, ma kihagytam a vérvételt, férjem azt mondta, hogy ha eldöntöttem, hogy MM, akkor ne szurkáltassam magam fölöslegesen.
Szerintetek se menjek, majd elküldenek ott? Vagy azért érdemes?
Kicsit most magamba zuhantam.
Nem, megveszem azt amit írtál, holnap úgyis mennem kell a belvárosba. Betartom én amit mondanak nekem csak nem mindig úgy ahogy mondják. :)
De ha a fogammal nyitom fel az üveget mindig eszembe jutsz és lerakom és a kezemmel próbálkozom. Már megérte szerintem. :)
Csak akkor fáj ha ráharapok. Akkor is ezt a cuccot vegyem meg.
És igen engem a szájkattogással (régen sokkal rosszabb volt minden nyitásnál kattant egyet) elhajtott a fogászom (akkor még magán volt, már nyugdíjas) mert mondta,hogy ehhez ő nem ért másszak be a klinikára. De oda meg csak beutalóval lehet ,tehát megint el kéne mennem miatt az SZTK-s orvoshoz.
Köszönöm a segítséget!
Szegény Welkin, beleolvas, és mit lát megint...fogászatot.
Más, csináltam Ir-es kávéfagyit, majd referálok milyen lett. Tervezek még vaníliásat, erdei gyümiset, epreset is.
Sziasztok,csajszik,ember hazajött és odatelepedett a géphez.Ilyenkor nekem a konyhában a helyem.:)
Szóval az arc ízületeivel a gnatológia foglalkozik,mezei fogászaton nem tudnak vele sokat kezdeni.
Nagyobb szájseb.centrumokban,vagy a klinikán lehet megmutatni.
Lehet,hogy egyenetlen a harapás,vagyis hiányoznak fogak az egyik oldalról,és összecsukáskor "billen".
De elképzelhető nagyobb szájnyitáskor,amikor az ízület feszül.
Ez főként kellemetlen,ha nagyon idegesítő, kiderítem,hova lehet vele menni.
Tita, lehet,hogy a bölcsességfogad...
Amikor mosod, dörzsöld meg erősen,nem baj,ha fáj, és vegyél a patikában Tantum-Verde szájöblítőt.
150 ml-es üveg, nem a spray!!!
Fogmosás után egy fogpiszkálóra tekerj kicsi vattát, /a fültisztító túl vaskos/, mártsd bele és ecseteld be azt a részét, ahol íny borítja, az íny alá betunkolva.
Ha tényleg a bölcsességfog, akkor javul majd tőle, a lényeg, hogy ne gyulladjon be.
Nekem akkor nem ha rágok,csak ha valamiért nagyra tartom a számat.
Most vagy 3 napja viszont jobb oldalon alul érzékenyebb, na most ha odapakolom a nyelvem akkor érzem,hogy az utolsó fogam egyik oldala ki van nőve, a másik viszont csak 1-2mmnyire van az ínyemtől. Nem fáj,csak érzékeny ha a jobb oldalon rágok. Lyuk ilyesmi nincs rajta. Na most vagy megszúrtam az ínyem valami kajával, vagy lehet jön a bölcsességfogam. Úgy hallottam az szakaszosan nő. De ilyen dolgokkal nem lehet itt elmenni fogdokihoz,mert kipaterol a rendelőből.
:))
Tita, nekem kb. akkor olyan az egyensúly érzékem, mint Neked (a lányomé sem jobb.)
Azért köszi a bíztatást, egyszer kipróbáljuk.
Szalmi, formában vagy! Bár arról, hogy "szépen töm"- erre asszociálni....
Há mi vagy te, liba? :)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?