Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok! Jó kis vidám társalgás ment ma :) jó volt olvasni Benneteket. :)
Csillag, hipnózison nem én voltam, én rekikin, meg szellemgyógyászaton voltam.
De azon is csak egyszer..
Hülye kérdés lesz, de ahogy olvasom itt a babásokat, nem egyértelmű számomra, hogy akinél terhességi cukorbetegség jön létre, akkor az már automatikusan cukorbeteg is marad terhesség után? Vagy hogy van ez?
Meg még egy kérdés, fejfájás csillapító (Advil Forte) nem befolyásolja a Merckformint?
Csillag, az inzulin hormon, az előző esti dolgaid nem fogják befolyásolni abban,hogy hogyan reagál a dolgokra, az előző havi dolgaid viszont igen. Erről VV doki néni világosított fel engem,mert mondtam,hogy most azért lettek jobbak az értékeim mert múlt héten minden nap tornáztam. Mondta,hogy semmi köze hozzá, az első valóban releváns reakciót bármire legkevesebb 6 héten,de inkább 3 hónapon belül adja az inzulin. Ennyi idő kell neki ugyanis arra,hogy megtanulja,hogy mire hogyan kell reagálnia.
Persze nekem is kevés a harmadolás is (én 309-es terheltről indultam), és ha valakinek a terheltje 30 annak valóban elég mondjuk egy 10-2 % os javulás, de a lényeg valami olyasmi lenne, hogy ha felezzük az értékeket, azzal már a szervezet fellélegzik, ez azt jelenti,hogy elindul a jó úton, ahogy írtam elkezdi tanulni,hogy hogyan kell reagálnia, tehát pl terhesek lehetünk, de ettől függetlenül nekem 150-es inzulinra a kutya nem ajánlotta,hogy legyek terhes, azt mondták lehetnék,de várjak még vele, 70 körülire le kell vinnem a próbálkozáshoz,de inkább 50 alá, és jó volna,ha az éhomi emellett 7-10 között lenne legalább. A teherbeeséshez és a megtartzásáshoz illetve a szövődmények elkerüléséhez más értékek kellenek. Teherbe már eshetnék 150-es inzulinnal is, de nem biztos hogy megmaradna, viszont borítékolhato a diabétesz a terhesség alatt és sajnos utána is.
Ja, van egy jó kis fagyi receptem!
Fél l tejet felforralni, bele vaniliás cukker (vanilia eszencia). Ha felforrt, 3 egész(!) tojást cukorral (xilit) ki kell keverni, óvatosan belecsorgatni és még eggyet rottyantani rajta, amig besűrüsödik. Kihűteni, lefagyasztani, óránként átkeverni. nyammi
olyan ize van, mint a madártejnek. én már továbbg
Az 1-es típusú cukorbetegség az az inzulinos cukorbetegség. Amikor egyáltalán nem termel inzulint a szervezet.
Úgyhogy nem.
Hát igen...meg ha előtte nem bűnöztem volna olyan sokat...ugye többet bűnöztem, mint amennyit betartottam volna, no meg a mozgás meglett volna, akkor minden értékem még jobb lett volna...
Sok a ha :)
Bocsi, a május 30-i TSH-mat rosszul írtam, nem annyi volt, mint először, felcsúszott:
*TSH 4.390 mIU/l 0.270 - 4.200
Azt mondták a lányok, h ez olyan mértékegységben van, h el kell osztani 6-tal. (Jól emlékszem a 6-ra?)
2011. március 1. Ekkor derült ki:
Glucose terhelés 0 perc 5.44 mmol/l 4.10 - 6.00
Glucose terhelés 60 perc 10.48 mmol/l
*Glucose terhelés 120perc 12.87 mmol/l 4.10 - 7.80
*Insulin terh 0 perc 70.15 mIU/l 2.60 - 24.90
Insulin terh 60 perc 378.70 mIU/l
Insulin terh 120 perc 890.90 mIU/l
TSH 2.290 mIU/l 0.270 - 4.200
2011. május 30. Bár itt inzulint nem néztek.
TSH 2.290 mIU/l 0.270 - 4.200
Glucose terhelés 0 perc 4.19 mmol/l 4.10 - 6.00
Glucose terhelés 120perc 7.75 mmol/l 4.10 - 7.80
2011. szeptember 30.
Glükóz terhelés 0' 4,2 mmol/L 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 120' 10,6 mmol/L * 3,1 - 7,5
Inzulin 0 perces 7,2 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 120' >302.00 mIU/L
HOMA-IR 1,3 - 4,4
Azóta nem néztek inzulint, mert nov. 26-án teszteltem pozitívat.
A cukrodon is látszik,hogy nincs meg a harangforma, az éhomi nem a legjobb a terhelted viszont alacsony ahhoz képest.
Hamar elkaptátok a dolgot, javulsz,csak lassan. Ha fogynod is kell, ez a torna kevés lesz.
Réka ezt nem értem, ne haragudj. A szervezet túl sok inzulint termel válaszul a cukorra a 60.percre, de a rezisztencia miatt továbbra is sok inzulin marad a 120. percre is. A te harangformád szerintem a 120. percnél csúszik meg.
Más fajta kérdés....
Progeszteronról mit tudtok? Mennyinek illik lenni?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?