Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Persze tudom én, bár azt mondják, hogy ebből így is úgy is cukorbetegség lesz a vége, csak nem mindegy, hogy mikor.
Egyébként unokatesóm laboros, és ő mesélte, hogy amerikában készült egy tanulmány.
Az inzulinrezisztensek felének metformint adtak, a másik felének kondibérletet. Nem tudom mennyi ideig tartott a teszt, de a kondibérletesek nyertek, azoknak volt sokkal jobb az értékük. Szóval szerinte meg mozogni, mozogni és mozogni kell. A kaját nem is említette.
Bár még nekem se mondta orvos, hogy baj lenne, csak a laborom alapján kalkulálok. :) Majd decemberben találkozok az orvossal, aztán majd megmondja, hogy mi legyen.
Én nagyon hamar megszoktam a diétát, pedig korábban én is szerettem a sütiket :) De fontosabb az, hogy jól érezzem magam, legyen peteérésem és "egészséges" legyek. Nem beszélve arról, hogy később szövődményei lehetnek.
Mióta tartom az IR-diétát, ritkábban is kívánom az édeset.
Mikor elmentem másodszorra terhelésre, a diéta és a sport ellenére rosszabb lett az inzulinom. De akkor sem adtam fel és megérte, mert idén már szinte tökéletes lett minden, a hormonjaim is :)
Nem mondanám, hogy sokkal több pénzt költök az egészséges dolgokra, mint korábban a kristálycukorra vagy zsemlére. Mondjuk én nem eszek minden nap kenyeret, reggelire többször eszek zabkását és nálunk 1 kg eritrit nagyon sokáig elég. Pedig heti 1szer azért szoktam sütni is.
Oda kell figyelni rá, hogy mikor mit eszel. Szerintem ez egy könnyen tartható diéta más diétákkal ellentétben...
Sparban szoktam venni, barnás zacskós spar tk kenyér, szeletelt kockakenyér. Vagy van a purpur, meg a barna zacskós Roberto is jó.
Tescoban még nem találtam.
Ok, köszi. :(
Hát az a baj, hogy nem nagyon találok ilyen kenyeret, egyet találtam, ami teljes kiörlésű, de csak 15%-a.
Nem jó, a rozsnak is tk-nak kell lennie.
Első összetevő legyen bármilyen tk liszt (vagy graham), bár sokszor előre a vizet írják.
Sziasztok!
Tudtok segíteni?
Vettem kenyeret, amire az van írva, hogy:
liszt (rozs 70%, búza)
Ez most akkor jó, vagy rozslisztból is teljes kiörlésű kellene, vagy abból jó a sima is?
Kicsit még kesze-kusza nekem ez a mit lehet enni és mit nem. :)
Sziasztok! Új vagyok itt!
Véleményeteket szeretném kérni az alábbi eredményekről:
Glucose:
0': 4,6 mmol/l
60':5,0 mmol/l
120':4,7 mmol/l
Inzulin:
0':15,0 mIU/L
60':68,1 mIU/L
120': 43,3 mIU/L
HOMA Index: 3,07
Prolactin:153,0 mIU/L
Tesztoszteron: 2,320 nmol/L
Tüneteim: hízás,izzadás, szőrösödés, zsíros haj és bőr.
Sziasztok! Új vagyok a témában,de el szeretném mesélni nektek hogy mi történt velem :)
2 hete derült ki,hogy pcos-em van,eléggé le is lombozódtam,hogy akkor nem egyhamar lesz baba,és gyógyszert kell szednem plusz diéta...
Magándokim fel is írt merckformin xrt és bromocriptint,hogy kezdjem el szedni.De mivel hét elején töltött káposztát főztem,úgy döntöttem ezt a hetet még kiélvezem :)
Szombat reggel hányingerem lett,eléggé fura volt,mert egyik pillanatról jött,és gyorsan el is múlt...viszont gyanús lett a dolog...gondoltam vasárnap reggel csinálok egy tesztet,még a gyógyszer beszedése előtt.Reggel félálomban kimentem wcre,és 1 percen belűl ott volt a második csík is :)
Most persze parázok rendesen mert tudom hogy aki pcos-ben szenved,az könnyebben elvetélhet,illetve előtte nézték a véremből a hormonokat,és sajnos eléggé gázak voltak.Ugyhogy természetesen félek,de nagyon boldog vagyok!
Azért akartam elmesélni ezt nektek,hogy tartsam bennetek a lelket,hisz tudom hogy milyen sokat jelent ez nekünk :)
A pajzsmirigy rendben van.
TSH 0.5 - 4.70 mIU/L (az USA-ban 0.3 - 3.04 mIU/L)
fT4 10 - 23 pmol/L
fT3 3.53 - 5.45 pmol/L
Az IR-t már elmondták a többiek.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?