Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sok boldogságot nektek!
Elmentem, egy csomó eredményem megvan, de a homa meg az inzulin még nincs. A vércukorszintem 4,9 (3,8-6,0).
Uh,ez nagyon durva!!! Cukor vagy inzulin értékek ezek?
Gratulálok :)
Az nem jó, ha többet megyek napra? :D
Hogy őszinte legyek, nem gondolnám, hogy nekem IR-em lenne. Ettől még persze lehet, hogy van, ez nemsokára kiderül. Mennyire voltak elszállva az értékeid? Még mindig szedted a gyógyszert? Vagy szeded még?
Annak idején nekem is csak 2 pontos volt, de annyira brutál eredménnyel, hogy már abból is látszott az IR. Sztk-s orvos nem adott gyógyszert, de a magándoki később igen, IR-re és PM-re is.
D vitaminból nyugodtan szedhetsz 3000 NE-st.
Sziasztok! Ma voltam a dokinál, csak kétszer vettek vért, de nem fizettem semmiért sem. Meginni nem volt kellemes a cuccot, mert nem is eszem szinte semmi hozzáadott cukrot, de rosszul se lettem tőle. Állítólag lesz holnapra részeredmény. (egy csomó mást is néztek) Kíváncsi vagyok.
Sok vizsgálatot csináltak már, valószínűleg néztek D vitamin szintet, majd megnézem.
D vitamin szintet is nezethetnel,nekem anno annyira a beka segge alatt volt,hogy 3000-eset szedtem es receptre irtak fel. Az 3 honap alatt helyre is rakott,de azota is nyomom,meg nyaron is.
Nem muszaj gyogyszer,nekem pl nem adtak. Az majd az IR eredmenyedbol kiderul,hogy kell-e.
Min. 3 pontos terhelesre menj,abbol mar latjak,hogy mi a helyzet.
Köszi nektek! D vitamint szedek, 1000 NE-t meg szelént, abból 200-at. És ha van IR, akkor elég a diéta meg a mozgás, vagy muszáj gyógyszert is szedni?
A jövő héten elmegyek valamikor, aztán kiderítem itt a dolgokat. :)
Immunrendszer erősítésre kezdj el d vitamint szedni, 2-3000 NE/nap legalább. És ez még inzulinérzékenyítő is, szóval duplán hasznos nekünk.
Vannak akik rosszul lesznek ha nem esznek megfelelően, remegés, izzadás ilyesmi, amikor leesik a vércukor szint. Nekem szerencsére nincs ilyen.
Van akinek a mensijét is összezavarja.
Szia!
Szerintem a terheléses cukorvizsgálatért mindenképp fizetned kell. Legalábbis én még olyanról nem hallottam, hogy tb-re megcsinálnák. Nekem "csak" bőrproblémáim voltak, kicsit hullott a hajam és cisztás volt a petefészkem. Ezért küldtek el terhelésre, de egyébként sosem voltam rosszul. Bármit megehettem.
Mondjuk nekem csak enyhe IR-em van (az is csak a MensMentis szerint, ők komolyan veszik az IR-t), de most már csak a vércukor értékeim nem jók, az inzulin teljesen helyreállt.
Egy 3 pontos cukorterhelés nem árt :)
Köszönöm mindkettőtöknek, utána fogok kérdezni.
Egyébként mit érez az, aki IR-es? Rosszul van? Megnéztem a tüneteket, leginkább a szőrösödés és a fertőzések jellemzőek nálam a tünetlistából, de inkább ezt a rossz immunrendszeremnek köszönhetem, mint cukorproblémáknak.
A háziorvos csak cukorra írhat beutalót, inzulinra nem.
Ha nem tudsz szerezni endokrinológustól beutalót, akkor a labort kérdezd meg, hogy fizetősen meg tudják-e nézni az inzulint. Mindenképpen együtt kell a kettő, a cukornak önmagában nincs értelme IR vizsgálatban.
Nálunk az sztk-s labor bizonyos vizsgálatokat megcsinál fizetősen.
Szia!
Nem kell érte fizetned, ha nem magándokihoz mentél.
Reggel elmész éhgyomorral, nem eszel, nem iszol semmit, leveszik a vért, és nekem ujjhegyből is megnézték a cukrom.
Aztán kapsz egy kb. 2 dl pohárban cukros vizet, azt ott rögtön megiszod, utána pedig vársz 2 órát, nem ehetsz, nem ihatsz, nem mozoghatsz közben. Két óra múlva megint leveszik a vért. Nekem kb. 3-4 nap volt az eredmény.
Van, ahol nem csak 120 perc után veszik le a vért, hanem 30 és 60 perc után is, ez helyenként változó.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?