Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? fórum

Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)

880. youlcsi (válaszként erre: 861. - Koma)
2014. febr. 4. 12:08
én 2-t ittam kezdetben... és ugyanúgy nem jött meg még mindiog, dec 9 óta :/
879. 55c0be1206 (válaszként erre: 877. - KelemenKE)
2014. febr. 4. 12:00
Mindent jol leirtal. Az ovuteszthez szeretnek hozzaszolni csupan. Egyreszt nem draga, termeszetesen nem a boltban kell venni, hanem netrol 50 darab kijon ugy 3ezer forintra. Amikor pozitiv az ovuteszt attol szamitva 12-24 ora mulva FOG MEGTORTENNI az ovulacio. Tehat pont azt mutatja, hogy mikor LESZ, a homerozes pedig azt mutatja, hogy mikor tortent meg. Vagyis a ketto hasznalata az igazan mervado. Nagyon ritkan van olyan, hogy felment a ho, de valami megsem klappol van ennek egy kulon neve, de elfelejtettem, mindenesetre eleg ritka, valami bent ragadt pete effektus. En nagyon sokat hasznaltam az lh teszteket, nekem mindig egyertelmuen sotetedett a masodik csik es lett teljesen pozitiv adott napon. Ezt a tesztet kora estetol erdemes csinalni, akkor valasztodik ki az lh a vizeletbe. Reggel nagyon alacsony a koncebtracioja a hcg-vel ellentetben.
878. pieta4 (válaszként erre: 876. - 55c0be1206)
2014. febr. 4. 11:56

Tudom, hogy ez pont normális! De nekem mindig 2-3 mm volt 9. nap, s mindig kaptam rá bogyót! Most először nem kell szednem semmit, s ez az inofolictól van.

Csak egy rövidebb ciklus után az ember fél attól, hogy a következő is rövidül, s akkor hiába ültetik be nekem az általuk jónak tartott időpontban az embriót, ha az inofolic felgyorsítja a dolgokat.

877. KelemenKE (válaszként erre: 872. - Pieta4)
2014. febr. 4. 11:45

21. napi vérvétel...ez annyira jellemző, mert a dokik azt hiszik mindenki 28. napra menstruál-közben meg csak a töredékünk.

Kevesen tudják-a legritkább esetben 21. napra, hanem A PETEÉRÉSHEZ KÉPEST A 7. NAPON KELL MENNI A CIKLUSVÉGI HORMONVIZSGÁLATRA!!!

A 21. nap a dokiknak úgy jön ki, hogy szerintük MINDENKI 14. napon ovulál, plusz 7 nap-vagyis 21. nap hormonvizsgálat, 28. menzi.

NAGY TÉVEDÉS!!! Ezért van sok nőnek fals lelete!!

Hőmérőzéssel, aminek elég szigorú-de ha rutinosan csinálja az ember-könnyen betartható- szabályai vannak. Ha valaki vezeti a ciklus.hu-n vagy papíron egyértelmúen látszik mikor van PÉ (a legtöbb nőnek PÉ előtt A SAJÁT ALAPHŐJÉHEZ KÉPEST leesik a hője pár tizedet aztán másnap amikor már megtörtént az ovu megugrik és menziig (jobb esetben 9 hónapon át) marad is fent.

Ezért kell ciklus első napjától minden nap mérni-ez az alaphő. Ehhez képest lehet számolni, nem törvényszerű hogy akkor PÉ után 37 foknak kell lennie a hőnak, pont elég ha 3-4 tizedet emelkedik-a saját kezdeti alaphőhöz képest.

Az Ovu teszt nekem nem jött be (ráadásul pízbe kerül) és nem is mutatja csak azt hogy megért a pete-hogy volt-e tényleges ovuláció azt nem.

Viszont a hő csak akkor ugrik fel, ha megvolt az ovuláció. Ingyenes, egyszerű módszer, kár hogy kevesen csinálják - mert segítségével nagyon könnyen lehet időzíteni az együttléteket.

Remélem tudtam valakinek segíteni :))

876. 55c0be1206 (válaszként erre: 868. - Pieta4)
2014. febr. 4. 11:42
Pieta csak halkan jegyzem meg mint "oreg" lombikos, hogy 9. napon 7 mm az teljesen nomalis. 2-3 mm kozvetlen a menzesz utan kell, hogy legyen... Idealis esetben ovulacio korul mar 12mm korul kell lennie.
875. KelemenKE (válaszként erre: 873. - Pötty89)
2014. febr. 4. 11:36
Mindenképpen menj el a dokihoz és mondd el a panaszaidat!!!
2014. febr. 4. 11:36
Még jó hogy most vettem egy új dobozzal:)
2014. febr. 4. 11:32
Pieta4 igen az első hónapban már 27 helyett következő hónap 3.-án jött meg! Azóta csúszik.Tegnap előttre vártam ismét, nem jött meg teszteltem tegnap de negatív lett, érzem h mensizni fogok mert görcsölök (por előtt sosem görcsöltem) de mégsem jön meg:( csütörtökön rendel a dokim irány jobbat nem tudok:(
872. pieta4 (válaszként erre: 870. - KelemenKE)
2014. febr. 4. 11:26

Egyetértek veled! Nekem ez már a 2. doki volt, aki ezt mondta.

Az a gáz az egészben, hogy sokan közülünk lombikoznak, s nem mindegy hogy melyik napon van a beültetés! Amúgy ha 20 nara megjön, hogy megy az ember21. napi vérvételre?

871. pieta4 (válaszként erre: 869. - Pötty89)
2014. febr. 4. 11:21
Ha nem jön össze pár hónap alatt, akkor először nőgyógyász. Meddőségibe 1év sikertelenség után szokták átirányítani a párokat. Már az első hónapban, amikor ittad az inofolicot, hosszabb ciklusod lett?
870. KelemenKE (válaszként erre: 868. - Pieta4)
2014. febr. 4. 11:18

Sajnos nem vagyunk egyformák :((

Tegnap elkezdtem barnázni és mára már erősen vérzek-ÉS EZ MÉG CSAK A 16. CIKLUSNAPOM!!!

Néhány hónapon belül ez a második ilyen ciklus-korábban ilyen sosem volt csak mióta az IF-ot iszom. Nálam meg egyértelműen ez kavar be.

Tegnap írtam az MM-be B.er. dr.nőnek, nagyon kedves volt visszaírt hogy idáig egye nő jelzett hasonló panaszokat és azt tanácsolta hogy hagyjam abba a szedést és ha újra beáll a ciklusom akkor kezdjem újra max. 1 tasakkal. Hát nem tudom.

Én inkább hanyagolom a témát :(

Mindenkinek szurkolok hogy sikerüljön-de hogy egy M.országon még egyáltalán be nem járatott gyógyszerről egy doki egyértelműen ki meri jelenteni hogy tuti nincs ilyen mellékhatása, na ezt azért nem érzem hitelesnek.

Szuper hogy vannak amerikai kutatási eredmények, de ott teljesen más életmódot folytatnak az emberek, máshogy élnek, máshogy étkeznek-velük nem szabad a magyar viszonyokat 100%-ban összehasonlítani.

A hoxáról kapásból 5 lányt tudok hasonló tünetekkel :(( és ezeket az eseteket igenis komolyan kell venni és nem szabad egyértelműen kijelenteni, hogy márpedig ilyen panaszokat nem okoz (közben meg igen)

2014. febr. 4. 11:07

Sziasztok!

Mi július óta próbálkozunk babával 25 éves vagyok. Sajnos eddig sikerültelenül. Nem vagyok Ires se egyéb más problémám nincs. Nem tudom mikortól számít a próbálkozás hosszú időnek amikor már lombik is szóba kerülhet. A férjem márciusban megy kivizsgálásra. Én 3 hónapja iszom a port. Sajnos nekem teljesen megkeverte a menzeszem eddig mindig rendesen megjött most 40-43 naposra nyúlt a 28-31 helyett. Nem tudom mi tévő legyek a héten felkeresem az orvosom.

868. pieta4
2014. febr. 4. 10:31
Voltam dokinál, állítja hogy nem rövidíti le a normál ciklust az inofolic, és kettőt kell inni. Én maradok a napi egynél, mert szerintem nekem a kettő sok. Ezt azért gondolom, mert olyan nyálkahártya vastagságot csinált az egy is, ami sose volt nekem a 9. napi uh-n. A nyálkahártyám 2-3 mm szokott lenni, most meg már 7 mm! S ez csak az inofolictól van, mert nem stimulálnak, nem kapok semmi injekciót vagy bogyót.
2014. febr. 3. 21:46
Nem minden IR-esnek van peteeres gondja. Pl nekem sincs. Csak az inzulin ertekeim voltak szarok es az lh szintem magas. Megis volt/van mindig peteeresem nagyon magas progeszteronnal, de mar eszrevettem, hogy eleg ufo vagyok... Szoval eleg ezerarcu ez a dolog, nincsenek altalanos tankonyvi esetek. Vagyis vannak, de nemcsak olyanok.
866. pieta4 (válaszként erre: 865. - Koma)
2014. febr. 3. 21:44
Igen.
865. koma (válaszként erre: 863. - Pieta4)
2014. febr. 3. 21:35
Te is kettőt ittál?
864. koma
2014. febr. 3. 21:31
... és normál peteérése van (se Ir, se PCO).
863. pieta4
2014. febr. 3. 21:29

Annak tuti jó, akinek nem jó a progeszteronja és esetleg peteérése sincs.

Nálam se lehet gyulladás, mert én is voltam közben uh-n.

2014. febr. 3. 21:24
En nagy adagot iszom es nem kavart be. De nekem IR-em van, en metformin helyett szedem.
861. koma
2014. febr. 3. 21:18
Sziasztok! Beleolvastam az írásaitokba. Igaz,h én csak 3hete iszom rendszeresen, azóta meg is jött ahogy szokott pont 30 napra. Én napi egyet iszok, ahogy az rá van írva. Nem lehet, hogy csak azoknál kavar be, akik 2-t ittak?
860. esthajnalcsillag13 (válaszként erre: 859. - Pieta4)
2014. febr. 3. 21:04
Nekem sincs gyulladásom, biztosan nem attól jött meg hamarabb.Sőt, én ciklus elején nőgyőgyásznál is voltam baktérium vizsgálaton, akkor látott peteérést uh-on és ma megkaptam az eredményeket is és gyulladás kizárva, nincs semmilyen baktérium.
859. pieta4 (válaszként erre: 855. - Esthajnalcsillag13)
2014. febr. 3. 20:52
Nekem 20 napon jött meg tőle, s én is alig több mint egy hete ittam. Én is úgy tettem, mint Te, mert napi egyre csökkentettem.
2014. febr. 3. 20:24
Ertem mar, hogy ertitek a gyorsabb kimerulest. Tenyleg nem tudom, mindenki dontson belatasa szerint. De az jo, ha jelezzuk a tapasztalatokat a dokiknak. Mkaccanak meg pont sokkal tobb es jobb minosegu petei lettek most az inofolictol, ha jol tudom.
2014. febr. 3. 20:22

Jelentem, újból elküldtem B. Helgának a levelet, elnézést kértem, hogy újból, de ez nagyon fontos és tényleg jó lenne ha már válaszolna rá. Majd megírom egyből, mit írt.

Tényleg fogjunk össze és mindenki próbáljon a dokijával beszélni, hátha így együtt összefogva okosabbak leszünk.

2014. febr. 3. 20:13

És még valami, és tényleg nem akarok az inofolic ellen beszélni hiszen most én is ettől várom a csodát és lehet, hogy nincs a kettő között összefüggés de hallottam egy esetről, ahol a lánynak rossz volt az AMH-ja, 3 hónapig szedte az inofolicot és azután lett a legkevesebb petesejtje a következő lombiknál. Most hogy ettől, vagy nem, ki tudja, de az biztos, hogy neki jót egyáltalán nem tett.

???????????????? Vajon szedjem ??????????????

2014. febr. 3. 20:08

Sziasztok lányok! Látom, milyen sokan foglalkoztok már a problémával.

Csak emlékeztetőül: én egy hét inofolic szedése után 19!! napos ciklust produkáltam a 27-28 napos ciklus helyett. AMH sajnos a legrosszabb. 25 éve menstruálok, mindig pontos volt, most tutira az inofolic kavart be.

Azóta nagyon nagy kétségek között vagyok, nem tudom, mi tegyek, most jelenleg egyszer iszom a napi kettő helyett és ma vagyok az újabb ciklusom 6. napján. Én már aznap írtam B. Helgának a MM-be , ő az endos doki, aki szinte aznap vissza is szokott nekem válaszolni de azóta semmi válasz :-(((((, pont most, mikor olyan nagy szükségem lenne rá. lehet szemtelen leszek de holnap újra írok neki.

Ma voltam akupunktúrán, említettem a drnőnek, aki szintén inofolic kedvelő és ő is biztos benne hogy az inofolic kavart be nekem. Szerinte is szedjek továbbra is csak egyet és nézzük meg a következő ciklust.

A gond csak az, hogy mi már most el kellett volna kezdjük a hormonokat az 5dik lombik beültetéshez. Pont azért kezdtem ezt inni hogy a lombik előtt kicsit felturbózzam a szervezetem és nagyobb esélyekkel induljak.

Amúgy nekem van spontán peteérésem, IRem van , én az inzulin csökkentésére kezdtem inni a szert.

854. KelemenKE (válaszként erre: 853. - Pieta4)
2014. febr. 3. 19:55

Ezzel én is így vagyok...egy másik fórumon 5 lányból 4-nek volt hasonló panasza mint nekem. Ez azért nem 1 az 100-ból. Ezért kell(ene) jelezni a dokinak aki ajánotta, hogy gond van.

Ha rövidül a ciklus, gyorsabban fogy az amúgy is kevés pete-ez már önmagában elgondolkodtató.

853. pieta4 (válaszként erre: 852. - 55c0be1206)
2014. febr. 3. 19:33
Nekem az a fura, hogy jó pár embertől hallottam, hogy rövidült a ciklusa. S sok olyan nőnek, akinek szinte óramű pontosságú. Keresem rá a választ.
2014. febr. 3. 18:56
Nem fog tobb tuszo eresnek indulni az inositoltol, nem stimulalo szer ez emberek :))) A petesejt minoseget javitja. En nem talaltam semmi olyan tanulmanyt, ami arrol szolna, hogy korai petefeszek kimerulesben szenvedok ne egyek, mert csak rontanak a helyzeten. Nem tudom, mindenesetre Amerikaban nagyon regota forgalomban van a cucc es a tanulmanyokat is eleg regen keszitettek rola. Nekem vegre levitte az lh szintemet. Fel ev utan... Szoval nem mindenkinek hat egyik naprol a masikra. Nekem mindig volt peteeresem es rendes ciklusom, egyaltalan nem volt ra semmilyen hatassal, foleg nem rosszal. Ez is olyan, hogy van 100 bol egy ember, akinek nem segit, sot esetleg fura dolgokat muvel. Sajnalom.
851. 2cbd52c5e4 (válaszként erre: 848. - KelemenKE)
2014. febr. 3. 15:09

KK a doki neve a pécsi meddőségiben :)

Egyébként igaz, nálunk sem tudom mi a baj, ezért vacilálok

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook