Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
Tudod, hármas kezelés :)
Esetleg másik nőgyógyász.
Nekem pl. az első doki hasi :O ultrahangon keresztül állapította meg a ciklusom 14. napján, hogy PCO-m van...
Egyrészt hasi???? Hát hol él ez???? Másrészt meg a 14. napon volt kb. 6 db tüsző az egyik petefészkemben... a másikban megy egy domináns. Tehát teljesen normális volt az uh. kép...
Lányok!
Nagyon sok kókler van sajnos. Akik valamit megtanultak 10-15-20 éve, annak a felét elfelejtették, a másik felére meg csak a rutinból emlékeznek. Ami az emberek egy részének beválik, de nem vagyunk robotok, nem mindenkinek.
Én elhiszem, hogy vannak protokollok, ami alapján érdemes elindulni, de miért olyan nehéz gondolkozni????
Hármas kezelés.
A drilling egy elég durva beavatkozás, aminek a lényege, hogy a petefészkedet kilyukasztgatják, így tudnak a petesejtek kiszabadulni, ezért van nagyon esély a műtét utána teherbe esésre. Csak minden alkalommal a kéreg egyre vastagabb lesz, rossz esetben végleges meddőséget is okozhat.
Nálam ez volt az utolsó csepp a pohárban, amikor erre akart rávenni a doki... utána kerestem másik orvost.
Drilling műtét??????????????????????????????????????????????? :O
Bocs, de az egy kőkorszaki beavatkozás, amit már jobb helyeken nem csinálnak meg... nekem is akarta a dokim, de nem engedtem...
Nekem drilling mutetem volt, es ugyanakkor a mehszajsebet is kiegettek lezerrel.6 hetig a mutet utan nem volt szabad eggyutt legyunk a ferjemmel es hat termeszetesen akkor volt ovulaciom (2 hetre a mutet utan). Azota mar eltelt 2 es fel honap, szoval majdnem hiaba volt drillingem, legalabb az a jo hogy a sebem eltunt.
Majdnem harom hettel ezelott visszamentem a dokihoz es csak Inozitolt irt fel, azt mondta ez segiteni fogja a tuszorepedest.
Sziasztok!Én is csatlakoznék hozzátok.Sajna nálam sem jön a baba, vagyis egyszer már volt, de missed ab lett. Azóta eltelt 1,5 év és semmi. Bromót szedek 1 szemet naponta, elvileg a hormonjaim jók, de menzesz előtt 4-5 nappal reggelente mindig jelentkezik pár csepp barna. Tuti valami progihiány, de nem tudom mi lehet az oka. Az Inofolicban bízom, jövő héten rendelem meg. Elvileg az inzulinom is jó. 0' 3,9 60'24,8 120' 17,1, igaz ez egy tavaly árilisi eredmény, azóta nem voltam.
Én is jártam a híres neves MensMentisben, Breyer doktornőnél, felírta a Merckformin XR-t, de egy darabot nem vettem be, féltem, hogy hasmars lesz és abban az időben sokat kellett busszal tömegközlekednem egy tanfolyam miatt...
Sajna a páromnál sincsenek a legjobb eredmények. Kitenyészett egy baci, arra szed antibiotikumot most, remélem ez okozta a rossz eredményt. De ha ő javul is, ez a barnázás nálam akkor sem normális. Inofolic javíthat bármin is?
Ne szomorodj el, tudom mindenkinek a maga baja a legnagyobb, de hidd el, annyi itt a pcos-es, magas prolaktinnal, mint hal a tengerben!!! Ennél még sokkal durvább dolgok vannak, sokkal nehezebb esetek! Simán rendbe fognak hozni! A legfontosabb hogy diétázz, mozogj sokat!!! Ettől már önmagában is rengeteget fog javulni a pco-d, és a prolaktinod is. A prolaktin mint megtudtam, a stessztől is magas lehet, szóval relax!!
A Bromocriptint kismamák is szokták szedni, a baba megtartására, ne keseredj el amiatt hogy ezt szeded!
Laparoszkópánál mit csináltak veled? IR-re mi a helyzet nálad?
Szia Ruzika! Igen, én pcos-es vagyok. Korábban mensim sem nagyon volt, elég volt egy tisztasági betét, és 35 nap fölött jött meg. Peteérésem sem volt normálisan.
Nekem az Inofolic helyretette ezeket!!! Igaz, én már 3 hónapja iszom. Folyamatosan láttam a 3 hónap alatt a változást. Mivel mindhárom hónapban látott nőgyógyász, megvannak a leleteim. Minden hónapban vastagodott a régen csapnivaló méhnyálkahártyám, és egyre szebb tüszőim értek. A mostani hónapra már tökéletes lett a peteérés és a nyálkahártya is. És én eddig csak Inofolic-oztam. Most kezdem el szedni a Merckformint IR-re. Closty az endokrinológus szerint nem kell, mert az Inofoliccal lett peteérésem. Azt még Uh-va nem igazoltuk hogy a repedés is sikerült-e. A hőgörbém szerint elvileg igen. Ebben a hónapban viszont ezt is nézetni fogom, hogy meg is reped-e a tüsző. Az Inofolicnak is 3 hónapot mondanak, mire kifejti a hatását. Nem szabad feladni, inni kell kitartóan! Én elégedett vagyok vele.
Elhiszem, hogy nagyon rossz, hogy szinte semmit nem ért. Én is annyira reménykedtem a hycosi után, dehát már egy éve volt...
Én azt látom, hogy az embernek a saját kezébe kell venni a dolgokat, és addig járni, amíg nem talál olyan orvost, akiben valamiért (tök mindegy, hogy a kék szeme, a parfümje vagy a szakmai sikerei miatt) megbízik. És hát persze szerintem nem hátrány, ha az ember tájékozódik a neten, nem teljesen haszontalan ez.
Ruzika, megértelek. Én is nagyon sokszor ezt érzem, hogy nincs türelmem még három hónaphoz, még hat hónaphoz, stb. pont valamelyik nap fakadtam ki emiatt.
Dehát mi mást tudnál tenni??? Amíg nem jössz helyre, addig a lombiknak sincs túl sok értelme.
Én két hete iszom az inofolicot, nem érzek hatást. Bár hétfőn fog mejönni, majd meglátom, hogy milyen lesz a mensi, arra hogy hat.
Ez tök jó ötlet!!!! Komolyan, nekem nem jutott volna eszembe. Köszönöm!
Ezt fogom tenni! :)
Kettőt szedtem, de most akkor szedek 5x1 szemet!
sziasztok! csatlakozom en is hozzatok, pcos vagyok, eggyeltalan nincs menstruaciom gyogyszer nelkul, szoval ovulaciom se, laparoszkopiam volt novemberben, remeltem hogy ezzel legalabb par honapik ovulalok, de sajnos csak decemberbe volt ovulaciom, azota semmi.Nagyon el vagyok keseredve:nekem a mutet se segit?!Most 2 hete visszamentem a dokihoz aki megmutott, es felirta nekem is az Inofolicot, szedem is 2 hete , de gondolom tul hamar van meg hogy lassak valami javulast, nem? van valaki ijen helyzetbe mint en?
Ja, es meg a prolaktinom is nagy, szedek minden nap egy db. Brokriptint is:(
Szerintem ne add fel, már pont a cél előtt vagy!!!
Hány szem clostyt kellene? És ha feleznéd?
Barátnőmnek az egy szemtől is sok tüszője lett, így ebben a hónapban már csak felet fog szedni.
Igen, talán csak biztatn akart. De azt is elmondta, hogy ha nem jön össze három hónap alatt nem kell elkeseredni.
Akikről olvastam, mindnek volt korábban vetélése, és ezzel a módszerrel teljesen problémamentes volt a terhességük.
Én most összeségében a nyolcadik hónapnál járok. De ebből az első hónapban még nem volt beállítva a gyógyszer, azt nem számítottam fórumos lányoknál sem. Meg kihagytam decemberben egy hónapot. Úgyhogy én kb. áprilisig adtam magamnak időt. Nem mintha utána sok dolog történne...
Duzsika!
Még jobb lenne, ha terhes lennék már... :)
Ő azt mondja, hogy az átlag teherbe esési idő nála 3 hónap, az eredményét rendezését követően. Tehát ezt úgy kell érteni, hogy van akinél az első hónap összejött, van akinél csak a 7. így jön ki az általag három.
Ami érdekes, hogy találtam összesen két fórumot, ahol megemlítik, és aki kitartott mellett, és nem hagyta ott 3-4 hónap után, szinte mindenkinek 9-10-11 hónap volt, amíg teherbe estek. Ezért vagyok még most türelmes. Bár egyre kevésbé.
Te mikor mész hozzá?
Tényleg nagyon elégedett vagyok vele, bár sajna rosszabb híreket kaptam mint amire számítottam, de legalább nem nagyolt el...
Duzsika!
Örülök, hogy ilyen jó tapasztalatod volt a dokinál!!!! Nem véletlenül olyan nehéz bejutni Tűűhöz. Nekem 2 hónapra adtak időpontot.
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?