Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
Szia Youlcsi! Már épp akartam rád írni, hogy mi újság? nagyon eltűntél. Mi a helyzet veled?
Végül a hőgörbém szépen lement a mensivel. Ilyen volt:
(hozzáteszem, Tüű doki szerint az előzőleg ciszta miatt szedett Duphaston hatással volt a hőgörbémre, attól is lett többek között ilyen szép)
Sziasztok lányok!
Holnap reggel középidős ultrahang.Eléggé fáj mind2 oldalam, remélem ez jót jelent... :)
1 hónapja iszom már az Inofolicot és nagyon szeretnék a pozitív véleményesek táborába tartozni. Majd írok hogy mi volt.
duzsika!
kicsit lemaradtam az olvasással... milyen lett végül a görbéd? linkeld már be lécci újra!
Ha Tűű doki mondta, hogy ihatod, akkor ne aggodj! Nekem is ő az orvosom. :)
Lehet, hogy nem emeli meg olyan drasztikus mértékben, nem tudom és csak a leírása alapján nem merem inni.
Tök jó, hogy neked az inofolic ilyen szépen rendbe hozta a PCOS-edet. Nekem sajnos nem használt, bár én nem hagyhattam el mellette a MET-et.
Én most abban bízom, hogy a lombik kezelés után megszépült hormon értékeim nem alakulnak vissza és lesz peteérésem. Ezért is iszom a cickafark teát. Hétvégén kiderül.
Köszi csajok a válaszokat!
Igen, lehet hogy egy távkonzultáció jó ötlet! :)
Puszi mindenkinek, leléptem dolgozni! :)
Ha belefér, menj el egy AMH hormon vizsgálatra, az mutatja, hogy mennyi tartalékod van. A korod miatt meg ne aggódj:-) Az LH/FSH arányunk alapján nekünk jobban erölködik a szekónk, hogy legyen PÉ, de neked is, nekem is van a progi szint alapján és hormonérték alapján nincs PCO gyanú. Nekem az AMH-m 1,2 lett, korom alapján jónak mondható, ill. nem gázos.
Én napi 1 infolicos vagyok, este lefekvés előtt iszom meg.
Köszönöm a választ!
Igen, meglepően jó arány, pedig pco-s vagyok.
Régen eltért, megvolt a 2,5x-es eltérés. Ezt most az Inofolicnak tudom be.
Én amúgy rákérdeztem Tüű dokinál hogy szedhetem-e a barátcserjét a prolaktinomra, és igent mondott.
Bár az Lh-ba nem mentem bele, és nem tudom mennyire van képben a "füvekkel" kapcsolatban...
Sajna eddig "simán" nem volt peteérésem és mensesem se... :D
Most van mindkettő, és egyelőre tényleg csak az Inofolic van nálam, szóval csak erre tudok gondolni..
Ez azért nem olyan rossz arány. Ugye az 1:1 arány a tökéletes, de gondolom emellett is simán van peteérésed meg mensesed.
Azért kíváncsi lennék, ajánlotta-e valakinek már endokrinológus barátcserjét úgy, hogy magas volt az LH szintje. Nekem még egy se ajánlotta, pedig magas a prolaktinom is.
Én egyébként cickafark-palástfű tea kombót iszok, erről még nem olvastam olyat, hogy emelné az LH szintjét.
A 3. napi Fsh-m 8,29 mIU/ml, a 9,8-as Lh-mhoz.
Igen, az endokrinológus is azt mondta, hogy csak a 3. napit kell nézni.
De írjátok be a keresőbe a barátcserjét, szinte az összes leírásában benne van, hogy emeli az LH szintet. A méhpempőnél is ugyanezt olvastam.
Én csak a leírásában olvastam és emiatt abba is hagytam rövid időn belül a szedését. Nem tudom, hogy valóban megemeli-e az LH szintet és milyen mértékben.
Az LH szintet csak a 3. napon kell értékelni, tehát az nem számít, hogy mennyi a 21. napon. Az LH szintet az FSH-hoz kell viszonyítni a 3. ciklusnapon. Az mennyi volt?
Mkacca, akkor ha az Lh-m 3. napon 9,8 mIU/ml
a 21. napon pedig 16,8 IU/l akkor szerinted nekem sem kéne a barátcserjét?
Pont ebben a ciklusban kezdtem el, a magas prolaktinom miatt... (mert ugye elvileg arra van).
Mindenképp emeli az Lh-t? Vagy csak szabályoz?
Akkor lehet, hogy Te vagy a barátcserje és méhpempő célcsoportja. :) Még korábban írtam, hogy benne van a leírásában, hogy megemeli az LH értéket, így szabályozza a ciklust. Nekem ezért egyik sem jó, mert eleve magas az LH-m. :(
Az inofolicot én reggel és este iszom elkülönítve a kajálástól. Ha valaki egyet iszik, érdemes lefekvés előtt meginni. Én felkelek reggel, megiszom az inofolicot, aztán visszadőlök egy kis sziesztára. Utána felöltözöm, megcsinálok minden egyebet és indulás előtt reggelizem. Este vagy a vacsi előtt 1 órával iszom meg vagy lefekvés előtt.
Köszi a válszokat.
Panni...sorstársamra akadtam, mert eddig mindig csak magas LH értékről olvastam, várom h mi lesz veled!Nem nagyon aggódnék, ha nem lennék 38..
Mkacca..köszi neked is!nem volt semmi pótlás,az eredményeim jónak mondhatóak,12mm-es nyálkahártya,hőmérsékleti görbe jó,csak ez az LH furcsa.a ciklusaim 26-27-naposak,nem tudom mennyire gáz.
Ti mikor isszátok az Inofolicot?
Szerintem a progi szinttel nincs gond. A prolaktint nem tudom, mert nekem más a mértékegységem.
Ilyen LH-FSH aránnyal nem találkoztam még. Nem petefészek kimerülés, mert 10 alatt van az FSH, de a PCOS-nél az LH szokott magasabb lenni. Nem volt előző ciklusban valami hormonpótlás?
Sziasztok! pár napja olvasgatom a fórumot, és lenne egy kérdésem hozzátok.A 3. napi vérvételnél az LH:2,30 U/L az FSH:5,58 U/L.....ez az arány milyen? Prolaktin:138.1 mIU/L a 21. napi progreszteron 38,4 nmol/L azt gondolom ez lehetne magasabb.
Én 38 éves vagyok, 2 éve enyhe pajzsmirigy alulműködés derült ki, mostanra TSH rendben, és inzulinrezisztenciám is van!1 hete iszom az Inofolicot.Van 2 kislányom, és szeretnék újra kismama lenni, remélem sikerül!!Ezt kivánom mindenkinek.Az az LH szint aggaszt...szerintetek?Megköszönném a válaszokat.
Hát bizakodunk nagyon, de igazából el se vagyunk késve, 26 leszek, épp a leendő családi fészkünkön munkálkodunl, ami szépen halad is...
De igen, lehet hogy pont egy (vagy pár) nem teljesen ràkoncentràlós hónap kellene. . ;-)
Ja, és nekem azt mondta az endokrinológus is és a nőgyógyász is, ha két bármelyik tünet fent áll ami pcos-re jellemző, akkor az bizony a szindróma. :(
Mert nálam is sokáig mondogatták hogy csak cisztás a petefészek, de nem biztos hogy szindróma...
Aztán felvilágosítottak a mostani orvosaim, hogy a ciklus sem rendszeres, vagy ha nincs peteérés, és cisztás a kép, akkor az már a szindróma. Én sem szőrösödöm, súlyproblémám sincs, a bőröm sem pattanásos. De akkor is pcos, mert nem volt megfelelő a peteérés/tüszőrepedés, illetve látni a sok kis tüszőt az UH-n.
Kinga sajnálom hogy nem jó híreket kaptál. Az én nődokim is mondta amúgy, hogy jellemzően vékonyítja a nyálkahártyát a closty! De legalább lett volna peteérés. Sajnálom. A másikat nem ismerem, az injekció kúrát, de drukkolok hogy az legyen a megoldás!
Az orgona is jó lesz, az is tavaszi! ;)
Aztán ki tudja... ha most olyan hónap jön, hogy totál "pihentetitek", még az is lehet hogy épp az a megoldás. ;)
Szia Dexi!
Ez volt az első Clostis ciklusom, de több nem is lesz... majdnem elàjultam, amikor az orvos mondta, hogy azon ritka esetek egyike az enyém, amikor teljesen negatív a gyógyszer eredménye és ennyire elvékonyìtja a nyàlkahàrtyàt...
Úgyhogy lépünk tovább a Fostimon-ra..
Azt mondja a dokim, hogy nem jelenthetjük ki, hogy szindrómàm van, csupán egy policisztàsak a petefészkeim. ( tehát sok tüszőm van, fürtökben, de mind éretlen...) De a fogamzásgátló előtt rendszeres ciklusom volt, hormonális profil rendben, nincs szőrösödés...
A vicc az egészben, hogy egészen addig minden rendben volt, amíg nem szerettünk volna babát. .. :-)
Dr. Szatmári az orvosom, a celldömölki kórházban dolgozik, a környéken ő a legtàjékozottabb nőgyógyász, az biztos. Már sok párnak "hozott össze" kisbabát , így nagyon bízom Benne!:-)
Szia!
Ez volt az első closty-s hónapod vagy volt már csak jobb eredménnyel?? Azt hallottam hogy a gyógyszer (amellett hogy segítenie kéne a peteérést) vékonyítja a nyálkahártyát, na de ennyire??
Egészen elképesztő mennyi arca van ennek a betegségnek. Neked is PCOS-ed van? Hihetetlen, hogy valakinek a méhnyálkahártyája vékony és nincs tüsző, nekem tök normál a méhnyálkahártyám, sok tüszőm van, de nekem mensim meg ciklusom nincs.
Drukkolok, hogy a Fostimonos stimuláció bejöjjön. Kihez vagy milyen intézménybe jársz?
Helló lányok: ismét nem jó hírek: a Clostiltol a 10. napi uh-n kemény 2,4 mm-es nyàlkahàrtyàval "büszkélkedhetek"... érett tüsző sehol... úgyhogy nálam a nagyon ritka, ellentétes hatást váltotta ki a gyógyszer..
Most majd Norcolut, mensi, egy hónap gyógyszer mentes időszak. Urana Fostimon-choragon stimuláció. Mond ez nektek valamit?? Azt tudom h injekciós érlelés.
Tömören ennyi. És azt hiszem nyugodtan megvehetem a Coca-Cola Testébresztőre a jegyem, szinte biztos h akkor még egyedül leszek...
Duzsika! Én azt hiszem az orgona virágzàsra fogok gyúrni. . ;-) :-D
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?