Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? fórum

Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)

1660. duzsika (válaszként erre: 1656. - Youlcsi)
2014. febr. 25. 19:56

Szia Youlcsi! Már épp akartam rád írni, hogy mi újság? nagyon eltűntél. Mi a helyzet veled?

Végül a hőgörbém szépen lement a mensivel. Ilyen volt:

[link]

(hozzáteszem, Tüű doki szerint az előzőleg ciszta miatt szedett Duphaston hatással volt a hőgörbémre, attól is lett többek között ilyen szép)

2014. febr. 25. 18:49
Sziasztok! En ma kezdtem el inni az inofolicot ès azt szeretném kérdezni, hogy ez mellett lehet terhesvitamint szedni vagy ugy már tul sok a folsav? Ti szedtek? Es az inofolicot evés előtt kell inni?
1658. uzsi835
2014. febr. 25. 18:47
Én szedem novembertől az Inofolicot de semmi hatást nem veszek észre és januártól nincs menszeszem pedig azt irja hogy beállitja .Várok de meddig várjak hogy legyen változás!Már kezdem feladni
1657. Dexi80
2014. febr. 25. 15:51

Sziasztok lányok!

Holnap reggel középidős ultrahang.Eléggé fáj mind2 oldalam, remélem ez jót jelent... :)

1 hónapja iszom már az Inofolicot és nagyon szeretnék a pozitív véleményesek táborába tartozni. Majd írok hogy mi volt.

1656. youlcsi
2014. febr. 25. 14:59

duzsika!

kicsit lemaradtam az olvasással... milyen lett végül a görbéd? linkeld már be lécci újra!

1655. mkacca2 (válaszként erre: 1651. - Duzsika)
2014. febr. 25. 13:24

Ha Tűű doki mondta, hogy ihatod, akkor ne aggodj! Nekem is ő az orvosom. :)

Lehet, hogy nem emeli meg olyan drasztikus mértékben, nem tudom és csak a leírása alapján nem merem inni.

Tök jó, hogy neked az inofolic ilyen szépen rendbe hozta a PCOS-edet. Nekem sajnos nem használt, bár én nem hagyhattam el mellette a MET-et.

Én most abban bízom, hogy a lombik kezelés után megszépült hormon értékeim nem alakulnak vissza és lesz peteérésem. Ezért is iszom a cickafark teát. Hétvégén kiderül.

1654. duzsika (válaszként erre: 1652. - Panni_80)
2014. febr. 25. 13:14

Köszi csajok a válaszokat!

Igen, lehet hogy egy távkonzultáció jó ötlet! :)

Puszi mindenkinek, leléptem dolgozni! :)

1653. Panni_80 (válaszként erre: 1644. - Pepito1)
2014. febr. 25. 13:11

Ha belefér, menj el egy AMH hormon vizsgálatra, az mutatja, hogy mennyi tartalékod van. A korod miatt meg ne aggódj:-) Az LH/FSH arányunk alapján nekünk jobban erölködik a szekónk, hogy legyen PÉ, de neked is, nekem is van a progi szint alapján és hormonérték alapján nincs PCO gyanú. Nekem az AMH-m 1,2 lett, korom alapján jónak mondható, ill. nem gázos.

Én napi 1 infolicos vagyok, este lefekvés előtt iszom meg.

1652. Panni_80 (válaszként erre: 1649. - Duzsika)
2014. febr. 25. 13:07
Duzsika, sztem no para, ha Tűű azt mondta, hogy told a barátcserjét, akkor az jó lesz, ő tényleg durván látja az összefüggéseket és szaktekintély. Jó kezekben vagy. Esetleg hívd fel a telefonos konzira, ha belefér a büdzsébe és sztem meg fog nyugtatni.
1651. duzsika (válaszként erre: 1650. - Mkacca2)
2014. febr. 25. 13:06

Köszönöm a választ!

Igen, meglepően jó arány, pedig pco-s vagyok.

Régen eltért, megvolt a 2,5x-es eltérés. Ezt most az Inofolicnak tudom be.

Én amúgy rákérdeztem Tüű dokinál hogy szedhetem-e a barátcserjét a prolaktinomra, és igent mondott.

Bár az Lh-ba nem mentem bele, és nem tudom mennyire van képben a "füvekkel" kapcsolatban...

Sajna eddig "simán" nem volt peteérésem és mensesem se... :D

Most van mindkettő, és egyelőre tényleg csak az Inofolic van nálam, szóval csak erre tudok gondolni..

1650. mkacca2 (válaszként erre: 1649. - Duzsika)
2014. febr. 25. 13:03

Ez azért nem olyan rossz arány. Ugye az 1:1 arány a tökéletes, de gondolom emellett is simán van peteérésed meg mensesed.

Azért kíváncsi lennék, ajánlotta-e valakinek már endokrinológus barátcserjét úgy, hogy magas volt az LH szintje. Nekem még egy se ajánlotta, pedig magas a prolaktinom is.

Én egyébként cickafark-palástfű tea kombót iszok, erről még nem olvastam olyat, hogy emelné az LH szintjét.

1649. duzsika (válaszként erre: 1647. - Mkacca2)
2014. febr. 25. 12:54

A 3. napi Fsh-m 8,29 mIU/ml, a 9,8-as Lh-mhoz.

Igen, az endokrinológus is azt mondta, hogy csak a 3. napit kell nézni.

1648. mkacca2
2014. febr. 25. 12:52

[link]

De írjátok be a keresőbe a barátcserjét, szinte az összes leírásában benne van, hogy emeli az LH szintet. A méhpempőnél is ugyanezt olvastam.

1647. mkacca2 (válaszként erre: 1646. - Duzsika)
2014. febr. 25. 12:47

Én csak a leírásában olvastam és emiatt abba is hagytam rövid időn belül a szedését. Nem tudom, hogy valóban megemeli-e az LH szintet és milyen mértékben.

Az LH szintet csak a 3. napon kell értékelni, tehát az nem számít, hogy mennyi a 21. napon. Az LH szintet az FSH-hoz kell viszonyítni a 3. ciklusnapon. Az mennyi volt?

1646. duzsika (válaszként erre: 1645. - Mkacca2)
2014. febr. 25. 12:42

Mkacca, akkor ha az Lh-m 3. napon 9,8 mIU/ml

a 21. napon pedig 16,8 IU/l akkor szerinted nekem sem kéne a barátcserjét?

Pont ebben a ciklusban kezdtem el, a magas prolaktinom miatt... (mert ugye elvileg arra van).

Mindenképp emeli az Lh-t? Vagy csak szabályoz?

1645. mkacca2 (válaszként erre: 1644. - Pepito1)
2014. febr. 25. 12:38

Akkor lehet, hogy Te vagy a barátcserje és méhpempő célcsoportja. :) Még korábban írtam, hogy benne van a leírásában, hogy megemeli az LH értéket, így szabályozza a ciklust. Nekem ezért egyik sem jó, mert eleve magas az LH-m. :(

Az inofolicot én reggel és este iszom elkülönítve a kajálástól. Ha valaki egyet iszik, érdemes lefekvés előtt meginni. Én felkelek reggel, megiszom az inofolicot, aztán visszadőlök egy kis sziesztára. Utána felöltözöm, megcsinálok minden egyebet és indulás előtt reggelizem. Este vagy a vacsi előtt 1 órával iszom meg vagy lefekvés előtt.

1644. Pepito1
2014. febr. 25. 12:30

Köszi a válszokat.

Panni...sorstársamra akadtam, mert eddig mindig csak magas LH értékről olvastam, várom h mi lesz veled!Nem nagyon aggódnék, ha nem lennék 38..

Mkacca..köszi neked is!nem volt semmi pótlás,az eredményeim jónak mondhatóak,12mm-es nyálkahártya,hőmérsékleti görbe jó,csak ez az LH furcsa.a ciklusaim 26-27-naposak,nem tudom mennyire gáz.

Ti mikor isszátok az Inofolicot?

1643. mkacca2 (válaszként erre: 1641. - Pepito1)
2014. febr. 25. 09:16

Szerintem a progi szinttel nincs gond. A prolaktint nem tudom, mert nekem más a mértékegységem.

Ilyen LH-FSH aránnyal nem találkoztam még. Nem petefészek kimerülés, mert 10 alatt van az FSH, de a PCOS-nél az LH szokott magasabb lenni. Nem volt előző ciklusban valami hormonpótlás?

1642. Panni_80 (válaszként erre: 1641. - Pepito1)
2014. febr. 25. 09:02
Szia Pepito!Grat a 2 kislányhoz!Lh/fsh arányod olyan,mint nekem és én érzem,h az inofolic turbózza a p.fészkem.Kb 2 hét múlva megyek kontrollra,írok,h hogy változott!Van peteérésed,úgyhogy hajrá és ne ijedj meg,ha az első 1-2 hónapban nem tankönyvi a ciklusod a lötyi miatt.Egyél sok avokádót,talán a méhpempő is jó neked,de ezt inkább azok is igazolják,akik már próbálták.
1641. Pepito1
2014. febr. 25. 08:21

Sziasztok! pár napja olvasgatom a fórumot, és lenne egy kérdésem hozzátok.A 3. napi vérvételnél az LH:2,30 U/L az FSH:5,58 U/L.....ez az arány milyen? Prolaktin:138.1 mIU/L a 21. napi progreszteron 38,4 nmol/L azt gondolom ez lehetne magasabb.

Én 38 éves vagyok, 2 éve enyhe pajzsmirigy alulműködés derült ki, mostanra TSH rendben, és inzulinrezisztenciám is van!1 hete iszom az Inofolicot.Van 2 kislányom, és szeretnék újra kismama lenni, remélem sikerül!!Ezt kivánom mindenkinek.Az az LH szint aggaszt...szerintetek?Megköszönném a válaszokat.

1640. Kinguskam (válaszként erre: 1638. - Duzsika)
2014. febr. 24. 22:46

Hát bizakodunk nagyon, de igazából el se vagyunk késve, 26 leszek, épp a leendő családi fészkünkön munkálkodunl, ami szépen halad is...

De igen, lehet hogy pont egy (vagy pár) nem teljesen ràkoncentràlós hónap kellene. . ;-)

1639. duzsika
2014. febr. 24. 16:38

Ja, és nekem azt mondta az endokrinológus is és a nőgyógyász is, ha két bármelyik tünet fent áll ami pcos-re jellemző, akkor az bizony a szindróma. :(

Mert nálam is sokáig mondogatták hogy csak cisztás a petefészek, de nem biztos hogy szindróma...

Aztán felvilágosítottak a mostani orvosaim, hogy a ciklus sem rendszeres, vagy ha nincs peteérés, és cisztás a kép, akkor az már a szindróma. Én sem szőrösödöm, súlyproblémám sincs, a bőröm sem pattanásos. De akkor is pcos, mert nem volt megfelelő a peteérés/tüszőrepedés, illetve látni a sok kis tüszőt az UH-n.

1638. duzsika (válaszként erre: 1631. - Kinguskam)
2014. febr. 24. 16:35

Kinga sajnálom hogy nem jó híreket kaptál. Az én nődokim is mondta amúgy, hogy jellemzően vékonyítja a nyálkahártyát a closty! De legalább lett volna peteérés. Sajnálom. A másikat nem ismerem, az injekció kúrát, de drukkolok hogy az legyen a megoldás!

Az orgona is jó lesz, az is tavaszi! ;)

Aztán ki tudja... ha most olyan hónap jön, hogy totál "pihentetitek", még az is lehet hogy épp az a megoldás. ;)

1637. Kinguskam (válaszként erre: 1634. - Dexi80)
2014. febr. 24. 14:25

Szia Dexi!

Ez volt az első Clostis ciklusom, de több nem is lesz... majdnem elàjultam, amikor az orvos mondta, hogy azon ritka esetek egyike az enyém, amikor teljesen negatív a gyógyszer eredménye és ennyire elvékonyìtja a nyàlkahàrtyàt...

Úgyhogy lépünk tovább a Fostimon-ra..

1636. Kinguskam (válaszként erre: 1633. - Mkacca2)
2014. febr. 24. 14:20

Azt mondja a dokim, hogy nem jelenthetjük ki, hogy szindrómàm van, csupán egy policisztàsak a petefészkeim. ( tehát sok tüszőm van, fürtökben, de mind éretlen...) De a fogamzásgátló előtt rendszeres ciklusom volt, hormonális profil rendben, nincs szőrösödés...

A vicc az egészben, hogy egészen addig minden rendben volt, amíg nem szerettünk volna babát. .. :-)

Dr. Szatmári az orvosom, a celldömölki kórházban dolgozik, a környéken ő a legtàjékozottabb nőgyógyász, az biztos. Már sok párnak "hozott össze" kisbabát , így nagyon bízom Benne!:-)

1635. pieta4 (válaszként erre: 1629. - Pieta4)
2014. febr. 24. 13:25
Lombiknál máshogy vannak a dolgok. Nekem mensi 9. napjától kellett szednem, s még a beültetés után is.
1634. Dexi80 (válaszként erre: 1631. - Kinguskam)
2014. febr. 24. 13:19

Szia!

Ez volt az első closty-s hónapod vagy volt már csak jobb eredménnyel?? Azt hallottam hogy a gyógyszer (amellett hogy segítenie kéne a peteérést) vékonyítja a nyálkahártyát, na de ennyire??

1633. mkacca2 (válaszként erre: 1631. - Kinguskam)
2014. febr. 24. 12:45

Egészen elképesztő mennyi arca van ennek a betegségnek. Neked is PCOS-ed van? Hihetetlen, hogy valakinek a méhnyálkahártyája vékony és nincs tüsző, nekem tök normál a méhnyálkahártyám, sok tüszőm van, de nekem mensim meg ciklusom nincs.

Drukkolok, hogy a Fostimonos stimuláció bejöjjön. Kihez vagy milyen intézménybe jársz?

1632. Szandra_86 (válaszként erre: 1629. - Pieta4)
2014. febr. 24. 12:27
Akkor gondolom nálam is a vastagítás a cél. Azt mondta a doki,hogy a mensi első napjától kell szednem. De meddig? Középidőig? Neked hogy volt?
1631. Kinguskam
2014. febr. 24. 12:23

Helló lányok: ismét nem jó hírek: a Clostiltol a 10. napi uh-n kemény 2,4 mm-es nyàlkahàrtyàval "büszkélkedhetek"... érett tüsző sehol... úgyhogy nálam a nagyon ritka, ellentétes hatást váltotta ki a gyógyszer..

Most majd Norcolut, mensi, egy hónap gyógyszer mentes időszak. Urana Fostimon-choragon stimuláció. Mond ez nektek valamit?? Azt tudom h injekciós érlelés.

Tömören ennyi. És azt hiszem nyugodtan megvehetem a Coca-Cola Testébresztőre a jegyem, szinte biztos h akkor még egyedül leszek...

Duzsika! Én azt hiszem az orgona virágzàsra fogok gyúrni. . ;-) :-D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook