Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
Ösztrogént kapsz? Ez fura. A pco-soknál általában a progival van gond, és ösztrogéndominanciájuk van.
Nálad milyenek lettek a hormonlaborok?
Első babátok lenne nektek is?
Nyomon követitek a dokival a ciklusodat? Csináltak már hormonlaborokat? Párodat esetleg küldték már kivizsgálásra? Nagyon sok minden meghúzódhat a háttérben,szerintem az Inofolic nem oldja meg a problémát,legfeljebb javít valamit a helyzeten.
De aranyos vagy! Köszönöm a bíztató szavakat! Én is ebben reménykedem,hogy ha elsőnek sikerült,akkor másodszorra is menni fog.
Az Estrofem ösztrogén hormon. Én is most kaptam először. A tájékoztatója csak a menopauza előtt álló nőknek szól,ezért vannak nekem is hiányos infóim róla.
en most egy eve keztem el a stimulalast 3 honap clostylbegitet kaptam, 3 honapbol csak 2 volt peteeres, de nem maradtam terhes, aztan novemberbe megmutottek(drilling mutet+mehnyakseb kiegetese), 2 het utan megvolt a peteeres, de akkor nem volt szabad eggyutlegyunk mert a seb be kellett gyogyujjon. es azota nem volt tobbet ovulacio. de en mar 6 eve vagyok ferjnel, azota soha nem vedekeztunk es meegse maradtam soha terhes.
Turelmem meg mar alig van, nem t varjak e meg befejezem 3 honapig az inofolicot, vagy menjek vissza hamarabb a dokihoz es monddjam csinajjon inszeminaciot?!
Nem lehetetlen attól még,hogy nincs menstruáció,a lényeg,hogy peteérés legyen! Persze nem tudom,hogy másodszorra sikerülni fog-e és mennyi idő múlva,azért nagyon izgulok emiatt.
Nem próbáltam a hőmérőzést,mert sajnos én váltó műszakban dolgozom és úgy állítólag nem ad reális képet.
Ti mióta próbálkoztok a babával?
Nem,nem volt akkor sem menstruációm. Augusztus közepén volt a drilling műtétem,aztán szeptemberben és októberben is kaptam a Norcolutot,majd november közepén derült ki,hogy 3 hetes terhes vagyok.
Tudom kicsit zavaros,én sem vagyok egy könnyű eset
Milyen érdekes,hogy mennyire másképp hat az Inofolic az emberre,neked látványos javulás van,megnöveszti a tüszőket,nálam meg semmi.
Első baba lett volna,de a 6.hét körül elhalt :(
A drilling után nem maradt egy sem,mindent sikeresen eltávolítottak,még egyenlőre nincsenek újabb ciszták.
Nekem korábban sem volt gondom a peteéréssel,de kaptam Clostyt a teherbeesés időszakában.
A mostani kezelésem: Norcolut,aztán a menstruáció 1 napjától Estrofem,majd a 3.naptól Clostilbegyt és középidőben újabb kontroll. Akkor pedig azt mondta,hogy ad progeszteron pótlást.
Nem tudom hogy miért nem volt repedés januárban. Elvileg most februárban volt. Clostyt nem akarnak adni, mert az Inofolictól 21 mm-es tüszőm lett. Viszont most meg fogom nézteni Uh-n, hogy meg is reped-e. Te hogy kapsz tüszőrepetsztőt? Closty mellé? Vagy most akkor csak simán magától van peteérésed? A drillingtől eltűntek a korábban ott rekedt tüszők? Most így nincs is cisztás kórképed?
(ha jól értettem, kihordott terhességed még nem volt?)
Hát az az igazság,hogy eddig mindig kaptam Norcolutot,ami megindította,aztán terhes lettem és most van újra peteérésem,amit szintén most fogunk repeszteni. Aztán újra neki kell kezdeni próbálkozni,pont azért,mert vissza fog cisztásodni sajnos :(
A mostani peték 10 mm-esek voltak
És ha nem repednek meg, akkor nem marad cisztád?
Velem ez történt januárban.
Mekkorára nőnek meg? Elérik a 21 mm környékét?
koszi az eggyuterzest Szandra.Neked a drilling ota minden honapban van ovulaciod? olyan szomoru hogy nekem meg mutet utan sincs ovualacio, tehat mensztruacio se.Inofolicot 3 hete iszom, remenykedek hogy ez legalabb hoz valami javulast.
kitartast mindenkinek!
Én is úgy tudom, hogy akinek nem jön be a hármas kezelés, annak a mai napig ajánlják a műtétet. Persze előbb a hármas kezelés és csak utána a műtét.
Engem is ezzel íjesztegetett a meddőségis orvosom, hogy lehet érdemes lenne megpróbálni, bár az eredmények nem 100%-osak, de ha más nem használ...
Én is úgy tudom, h nem tűnnek el a ciszták, mert azok nem is ciszták, hanem tüszők! Ezért nem tudnak felszívódni.
Azt mondták, h ezzel együtt kell élni.
A név becsapós, mert ugye policisztás szindróma a neve, de valójában ezek nem ciszták.
Én azért vitatkoznék ezzel. A drillinget nagyon sokaknak csinálják a mai napig,de természetesen egy lelkiismeretes orvos csak akkor nyúl ilyen módszerhez,ha esélytelen enélkül a gyógyulás.
Én is PCO-s vagyok,egyáltalán nem menstruálok gyógyszer nélkül. Próbáltak gyógyszerrel,diétával kezelni,de azon kívül hogy fogytam,semmi változás nem következett be. Mindkét petefészkem telis tele volt cisztákkal,amik sajnos maguktól nem tűnnek el! Augusztus közepén megtörtént a drilling műtétem és november terhes lettem. Viszont sajnos nem maradt meg.
Egyenlőre a ciszták nem jöttek vissza,most kapni fogok ösztrogén és progeszteron pótlást. Május óta szedem a Merckformint és már 3 hónapja iszom a napi 2 Inofolicot.
Szóval összegezve,szerintem aki ilyen "súlyos állapotban van" ,annak muszáj a cisztákat eltávolitani,máskülönben nem lép egyről a kettőre. De persze ez csak az én véleményem.
Szóval együttérzek veled,én ugyanebben a helyzetben vagyok
Én úgy tudom, hogy a romlást lehet megállítani vele, illetve persze beszabályozni a hormonokat, de a már ott lévő ciszták nem tűnnek el!!
De ha valaki biztosan tudja mi a válasz, megírhatná, mert én is kíváncsi vagyok a tutira!
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de szerintem a ciszták eltűnnek a hármas kezelés hatására.
Én is éhgyomorra iszom, meg valahol azt is olvastam, hogy étkezéstől jól elkülönülve kell inni. Így én reggel minden előtt 1 órával, és este minden után 1 órával. Bár ez ma pont nem sikerült, de nem ezen az egy alkalmon múlik gondolom.
Igen, de a hármas kezeléstől sem fognak eltűnni a már ott lévő ciszták sajnos. Amik hormonokat termelnek, és sokszor ez akadályozza a teherbeesést. Vagy lehet hogy a hármas kezeléstől jól beállt hormonok és körülmények hatására, figyelmen kívül hagyhatók a már ott lévő szőlőfürtszerű ciszták, és működhet a dolog.
És igen, totál egyetértek! Kb. 50 orvosból 1 az, aki tényleg érti a dolgát, és látja az összefüggéseket!
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?