Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
fájdalmat nem hiszem... bár attól is függ, hogy hol fáj. a többit igen. de bármi más is okozhatja. ibs-től kezdve bármi.
nem nagyképűségből, de elég otthon vagyok a témában :) még ileális tbc-re is vizsgáltak anno, pedig az tankönyvi ritkaság :D szóval utánanéztem sokmindennek :)
egyébként nem a tükrözéssel kezdenek, ezen ne aggódj! engem 1 évig vizsgélgattak, mire odáig jutottam. nem volt a doki számára semmi sürgető a tükrözésben... értsd ez alatt, hogy nem véreztem. legalább azt nem :)
Igen, elkezdtem. Napi 1 szemet este egyelőre. De változás még nincs.
Eddig is minden reggel 2x mentem wc-re, és felfúvódásom is megvolt, bár inkább azóta van, mióta állandóan lassú felszívódási ch-okat eszem.
Gluténérzékenység vizsgálatot sima vérvétel beutalóval lehet kérni?
Jajjj, pont indulnom kell.. :/
Köszi lányok a válaszokat!
Két hét múlva szedán megyek. nagyon várom!
Szegény barátnőm épp tegnap hívott, hogy nála egy Uh során kiderült, hogy mindkét petevezetékénél endometriózis van. :( Mivel 35 éves, nem fogják műteni, hanem egyenesen lombikra mennek.
Kissé felborzolta a hír a kedélyeimet, így hogy erre a vizsgálatra várok épp...
A gluténérzékenység is okozhat ehhez hasonló tüneteket, a puffadás és a hígabb székletet tutira, az éles bélfájdalom passz. Szerintem zárd ki az endot, ha nem az, lehet érdemes elkezdeni a diétát. A puffadás tutira megszűnik. Én nem vagyok gluténérzékeny, legalábbis a vv. szerint, de az autoimmun betegség miatt javasolták. Azóta nem puffadok, pedig előtte rendszeres volt.
Az más kérdés, hogy a puffadás miatt elkezd-e valaki egy ilyen költséges és macerás diétát...
Duzsika, Te most kezded a MET-et szedni, ugye? Na az okozhat hígabb székletet, ne íjedj majd meg.
Én is parázok tőle hogy béltükrözésre fognak küldeni, mert vmi nem jó odabent nálam sem. Emiatt megyek endo szűrésre két hét múlva. Szóval először csak Uh...
Szerintetek gluténérzékenység is okozhat éles bélfájdalmakat, állandó puffadást, és hígabb székletet?
ja, túl kellene esni rajta... de nagyon nem füllik hozzá a fogam... nyilván ezt csak az érti, akinek már volt béltükrözése... előtte a koplalás, a hashajtás... ráadásul én nem is tolerálom túl jól magát a vizsgálatot sem. a gyomortükrözés meg a másik katasztrófa... szerencsére az most gyógyszertől rendben van, így remélhetőleg kihagyjuk.
mondjuk a béltükrözést is még csak én feltételezem, hogy tuti csinálna a doki... mert ugye még nem beszéltem vele. na, ezért is húzom-halasztom. majd jövő héten!
Hú, jól elhúzódott a szemeddel ez. Szegénykém!
Tudom milyen szörnyű, de lehet hogy tényleg túl kellene esned a gasztros kivizsgáláson, mert aztán jön haza a párod, és közeleg a tavasz is! ;)
Milyen típusú autoimmun betegséged van?
A hashimotosoknál óriási javulás látható, ha elhagyják a glutént az étrendből.
Nekem Basedov kórom van, kaptam jód-izotópos kezelést még 5 éve, így elég jól visszaszorult az anti-TPO értékem, de még így is javasolta a meddőségis orvosom a gluténmentes táplálkozást.
Javasolt még erre a két betegségre az organikus szelén fogyasztása és egy másik topikban olvastam, hogy a hashimotosoknál nagyon bevállt a kurkuma fogyasztás is.
Sziasztok!
Azt én is észrevettem az előző mensi előtt hogy elmaradtak a szokásos tünetek: görcsölés, mellfeszülés. Csodálkoztam is rajta, de nem bántam.
Szerintetek ha most nyomok egy 10 napos 2x100 mg-os e-vitamin kúrát + 3x1 duphaston + néha egy pici vörösbor, lehet még esélyem a 4,5mm-es nyálkahártyámmal??
Sziasztok!
Elég régen írtam, csak követlek benneteket.
Továbbra is iszom az inofolicot. A peteérésem kitolódott picivel, így 30 napos lett a ciklusom (tavaly 26-29 volt), viszont nem görcsöltem olyan eszeveszettül, mint szoktam.
Az én páromnak a tesztoszteron szintje volt alacsony, neki Tűű doki Clostyt írt fel, de már nem emlékszem, hogy 1 vagy 2 hónapig szedte, de nagyon szépen megemelkedett ez az érték.
A betegtájékoztatót olvasva igen jót nevettünk (erősebb vérzés, hóközi vérzés, petefészek fájdalom stb.)
duzsika!
a szememnél talán most kezdem érezni azt, hogy már nem csíp, ég... a szemész azt mondta, ennél a típusú k.h.gyulladásnál nagyon gyakori (a rendes gyógyszerezés mellett is) a vírusos felülfertőződés... amivel meg ugye nem nagyon lehet mit tenni, max kivárni a végét. úgy tűnik, nálam bejött :/ de tényleg, most már múlóban.
A gasztróra zért akarok menni, mert most már kezd idegesítően gyakori lenni, hogy nyákos hasmenésem van. hati 2-4 nap simán előfordul, és engem roppant kiakaszt a dolog. most úgyis esélytelen a baba, így gondoltam, addig kellene menni, amíg így állunk a projekttel, hiszen ha tükrözésre kerülne a sor (amiben szinte biztos vagyok), akkor azt azért jó volna nem babásan megcsinálni.
Barnarizs, maximálisan értelek,7 éve csinálom már...
A héten voltam dokinál a 13. napon, két tüszőt látott, egyik oldalon 7 mm-es, másikon 12 mm-es, de a nyálkahártya vastagságát nem is tudom, hogy mennyi volt, mert közben több minden is szóba került. Még látott emellett több pici bigyót is (kérdeztem, hogy ez utalhat-e PCO-ra, de mondta, hogy hááát lehetséges), megjegyzem, eddig "csak" IR-es voltam, cisztákról szó sem volt.
Most azt sem tudom, hogy ez elég-e, hogy a 13. napon még csak 12 mm-es a tüsző, ugyanis a ciklusaim 28-29 naposak... na, mindegy, ezen nem is agyalok, majd lesz valami...
Bella, szorítok, hogy összejöjjön! :)
Mostanában nem nagyon voltam, úgyhogy mindenki másnak is drukkolok, csak most nem tudok teljesen visszaolvasni, hogy kivel mi újság, ki hol tart... :)
a barnázással kapcsolatban én is olvastam, hogy akár peteérés jele is lehet ... de már kicsit szkeptikus vagyok, és általában tudom ha valami peteérésre, ne adj isten terhességre is vagy hormonzavarra is utalhat.., akkor az utóbbi jön be.:) 5 napig tartott, utána teljesen elmúlt ... pár csepp vér is volt .., de korábban nem volt ilyen tünetem soha ... nagyon szeretném hinni, hogy ez vmi jó irányba mutató dolog :)
gluténmentes diétát még nem javasoltak.. az IR diétát tartom... de a gluténmentesség nem merült fel. Konkrétan mi az amiben segíthet?
barnarizs: az akkupunktura nagyon jó.. volt hogy tömeggyilkos hangulatban mentem, és tényleg tök jól ellazított :))igaz, a hatása pár órán belül elmúlt .. na de addig is könnyebb volt a világnak velem :)
Duzsika, még nem döntöttem el, hogy felfüggesztem-e a closty kúrát.
Hozzá kell tennem, hogy tavaly volt a férjem vizsgálaton, és már ott sem volt valami fényes az eredménye, de ahhoz képest most januárra elég sokat romlott. 60Mból lett 43M. Szomorú, ráadásul 30% mozgó... szóval hiába érik meg nekem egyszerre 4 gyönyörű szép tüszőm, ha nincs aki megtermékenyítse. Így meg nem nagyon látom értelmét, hogy tömjem magam gyógyszerrel. Úgyhogy lehet tartok abban is 1-2 hónap szünetet.
Áprilisban megy vissza kontrollra, addig toljuk a vitamint, minden szart összevásárolok, hátha... Kíváncsi vagyok, mit mondanak majd.
Szóval lehet a márciust kihagyom, és majd áprilisban szedem újra.
És megyek akkupunktúrára is... nem csak ovu serkentést kérek - már amennyiben arra van egyáltalán szükségem - hanem lehet kérni lazulást, a vegetatív mittudoménmilyen pont döfködésével. Kb. mint a leszarom tabletta :D
Ha a ciklus kozepen volt csak aztan elmult, akkor nem hinnem, hogy progihiany, mert akkor elkiserni a mensziig. Ritka esetben a peteeres is jar pici verzessel, barnazassal, de nagyon picivel...
Egyebkent a barnazassal kapcsolatban egy fris info Breyer doktornotol: Ha bizonyitottan tobb ciklust kovetve jo magas a progi az ovu utani 7.napon, megis jelentkezik barnazas a ciklus elott 2-3 nappal, az nem gond, ilyen esetben nem a progi, hanem az osztrogen szint zuhan le. De a teherbeesest nem befolyasolja, mert addigra megtortent a beagyazodas fo momentuma es a progi termeles biztositott. Akkor van gaz ha kozel egy hetes a barnazas, vagyis a lutealis szakasz fele barnazassal jar.
A barnázás progi hiányra utal többnyire. Hallottam olyat is, hogy ritka esetben peteérés-tüszőrepedés is okozhat pecsételést. Illetve a beágyazódás is. ;)
Az Ir-redre pont jó lesz az Inofolic, mert inozit van benne!
Sziasztok!
Régóta olvasgatlak már benneteket. Időnként veletek örülök, olykor szomorkodok.. de mindenesetre nagyon együttérzek!
Én 2 éve rovom a köreimet - nőgyógyász - forgács intézet - mensmentis - endokrinológia - akupunktúra - diéta - edzés - gyógyszerek - mercformin 500 - vitaminok ( folsav, d vitamin..) most ép inofolic:) nem vagyok PCOS-s , ellenben van inzulinrezisztenciám és egy autoimmun pajzsmirigy betegségem, nincs peteérésem - vagy ép nem reped meg - olykor van egy-egy cisztám , amik általában egy ciklus alatt felszívódnak. Alacsony a progeszteronom ( tökéletes eredmények mellett is alacsony volt) AMH-m rettenet, és magas az FSH-m ...félek a korai petefészek kimerüléstől , de azt mondták, hogy ez nem az .. hát nem tudom....:(
Az első hónap inofolic után 24 napra megjött ( általában 37 naposak voltak a ciklusaim az elmúlt pár hónapban), aminek végülis örültem, mert így elmaradtak az egy hetig tartó rettenetes premenstruációs tüneteim ( alhasi fájdalom , depresszió, világvége hangulat). Úgyhogy bizakodtam.., aztán most ciklus közepén volt egy 5 napos barnázásom ..:(( amit nem tudok hova tenni.. Volt valakinek ilyen ?
Sziasztok!
Mandella, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz az Uh-n!!!
Youlcsi, de azóta sem gyógyult meg a kötőhártyagyulladásod? :-o Miért mész a gasztrora?
Dexi, a closty sajna kimondottan vékonyítja a nyh-t. :( Én a múlt hónapban minden nap ettem egy jó nagy marék diót, és nagyon szépen vastagodott a nyh-m. Tele van E-vitaminnal.
Barnarizs, tökre sajnálom. :( Sztem még ne add fel a Siklósi féle projektet, max. csak tényleg tojd le az időzítgetést meg számolgatást!
Mkacca, mi Egerszalókon voltunk kb. 3 hete, és ott mindenféle alternatív kaja volt, még zabtej, rizstej is! Tönköly kenyér, és laktózmentes cuccok is. Oda bátran mehettek, és nem fogsz hiányt érezni! ;)
Na lànyok, úgy tűnik, most sokunk beveszi virtuálisan a leszarom tablettát... :-D
Jelentem én is!! Munkámnak köszönhetően április elején hat napot Cipruson fogok tölteni. Talán ott minden féle téren feltöltődök és addigis kicsit elfeledkezem a szigorú értelembe vett babaprojektről.
Mindemellett ez az az időszak, amikor természetesen a legutolsó ismerősöm is várandós lesz. :-D hát klassz.
De fel a fejjel, egyszer eljön a mi időnk is!!!
nekem is lesz pár nap szünet most, mert nem úgy jön a fizetés, ahogy a tasakok elfogynak :-/
szerintetek ha pár nap kimarad, mi "bajom" lesz?
szerintem semmi
mondjuk a "hab a tortán", hogy pont ebben a pár napban lesz pé-m :-P
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?