Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
sziasztok! Csatlakozhatok én is hozzátok.? 1 hete iszom az inofolicot nekem az orvos ajánlotta .42 éves vagyok.Februárban spontán terhes lettem de sajnos a 24. Héten megszületett burokrepedés miatt a babó.Julius óta próbálkozunk újra eddig nem sok eredménnyel.Elkezdtem hőmérőzni, ovu tesztet használok.Remélem nemsokára a bábások táborát gyarapíthatom.
Köszi ! Remélem Nektek is segíteni fog. Én nagyon szeretném hogyha karácsonyra összejönne :) Az unokatesóm adta nekem ő azt mondta hoyg lehet belóle napi két tasakot . Ő inszeminációs laborban dolgozik. Végül is ez egy étrendkiegészítő . Reménykedjünk. :)
Én hétfőn kapom meg, a gyógyszertárba. Napi egy tasakot ir, lehet belöle napi kettöt is?
remélem lesz sikere. merci1005 sok sikert neked is:)
Én most kezdtem szedni 43 éves vavgyok és szeretnénk még egy babát. Majd beszámolok hogy mi a helyzet vele. Napi két tasakot iszok belőle
Én úgy olvastam, hogy gyakran bekavar.
Nálam mondjuk inkább normalizálta, mert 33-36 napról beállt 28 napra.
Üdv Mindenkinek! Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy aki szedte az Inof-ot volt-e olyan tapasztalata, hogy késett a mensije?? Vagy esetleg bekavart a ciklus rendszerességébe? Egy hónapja iszom, s a ciklusom 33. napján járok... :O Évek óta nem volt 29 napnál hosszabb... :O
Naszody teóriája szerint nincs jod hiány Magyarországon, mert sok élelmiszerben van olyan összetevő melyből elég jodot kapunk. Ő azt mondta, h a jod súlyosbította esetemben az alul működést. A miértre nem kérdeztem rá. De tény, h bárhol olvas utána az ember a jodot nagyon hasznosnak említik, csakhat közben meg nem jön az eredmény. Jók az eredményein, megis szarul vagyok. Az alul működés különböző szimptomait tapasztalom es nem jön a baba. Itt Naszody koncepciója tűnik alátámasztották.
Az MM-ben eddig nekem is javasoltak a jodot, így algat es külön jodot is szedtem pajzsmirigy komplexben. Naszody viszont Kecskeméten kifejezetten letiltott róla. Azt mondta, h a jod pótlás látszólag jo eredményeket alakít, ami félrevezető, mert mindeközben a pajzsmirigy továbbra is alulmukodik, ezért nem sikerül továbbra sem teherbe esni. Miután Naszody nagy sikereket ér el babasodas szempontjából olyan eseteknel akiknek az MM nem hozott sikert, úgy láttam jónak, h ezt az irányt választom. Nekem nem autoimmun a pajzsmirigy alul működés.
Nem akartam jódot szedni, csak pontosítani akartam, ha nem túlműködés esetén kell a jódpótlás, hanem fordítva :)
Én egyelőre nem szedek be semmit, amig nem bizonyított h nálam mi a helyzet...:)
Nem akarok nagyobb bajt okozni.
Es ha eppen a 10% vagy? Szerintem mindenki forduljon orvoshoz, lehetoleg egy jobb fajtahoz, aki megfelelo vizsgalatok elvegzese utan meghatarozza a szukseges terapiat.
Szia! Az Inofolicról tudni kell, hogy nem gyógyszer hanem táplálékkiegészítő! Patikában kapható, mio-inozitot tartalmaz, illetve folsavat és azt kell róla leginkább tudni, hogy áradoznak róla a népek :D Én pl babát várok aztán mégis szedem, mert kiderült, hogy kb elkerülhetetlen nálam a gesztációs diabétesz, de hál istennek a dokim azt mondta próbáljuk ki. Na hát tökre rendben vagyok, plusz meglepi, hogy ilyen jó hajam és bőröm még nem volt :D Na de ami talán téged jobban érdekel, hogy sok ismerős-barátnő van, aki nem tud teherbe esni, nincs ciklusa etc és max félév alatt mindenki jobb eredményekről számolt be, szóval úgy néz ki tényleg jó dolog, én szeretem nagyon :)
akkor tilos a jód, ha az alulműködést gyulladás okozza, mert a bevitt jód fokozza azt. úgy hívják, Hashimoto (autoimmun eredetű gyulladás), nekem sajnos ilyenem van, és tilos a jód...
Igen ha alulműködik és gyulladás van, akkor nem szabad! De a 90% ban jódhiány okozza az alulműködést és a PM megnagyobbodást/göbösödést!
Nekem meg van nagyobbodva és göbös is! Igy pont kell rá a jód!
Ezeket az összefüggéseket nem ismerem, de mindenesetre velem az MM-ben pm alulműködéssel tartattak egy 100 mg jodid-os kúrát (100 db 100 nap),úgyhogy igazad lehet.
De ha azert van emelkedett TSH-d, mert gyulladas okozza, akkor sem szabad jodot szedni. Szoval ez nem ilyen egyszeru. A keves jod se jo, de a sok sem.......
A jódhiány világszerte a pajzsmirigy-alulműködés egyik leggyakrabban előforduló oka!!!
Tehát ha nincs vagy kevés a jód, a pajzsmirigy alulműködik (TSH érték emelkedett) ilyenkor KELL a jódpótlás!!!
Túlmüködés esetén (alacsony TSH érték) TILOS!!!!
Jód hiányában a pajzsmirigy alulműködik, túlsúly alakul ki, lassul a szellemi tevékenység, romlik a memória, nő a testsúly, energiaszegénnyé válik a szervezet, esetleg a szívritmus, a pulzus is lelassul. Megfelelő mennyiségben a jód elégeti a felesleges zsírt a szervezetben, több energiát ad a szervezetnek, javítja az agytevékenységet, hozzájárul a bőr, a haj, a köröm és a fogak egészségéhez.
Pont forditva. Nekem a Mensmentisben azt mondták hogy TILOS a jód.
Szóval azt inkább hanyagold.
Szia!
Az tök jó!, mármint az fsh, nekem 48 alatt nem is volt amióta nézik pár éve :(
Tilos a pékáru, és minden ami glutént tartalmam azaz liszt, kenyér, tészta, pizza stb és a müzli is. Csak gluténmentes dolgokat egyél.
Nálam a laktóz is felejtős.
De tényleg amióta újra eszem a kenyeret ill. pékárut visszakúsztak a Gyógyszer mellett is! az értékeim a rosszra .
Akik alulműködnek (azaz TSH-juk magasabb) ők ehetnek jódot nem?
Nem csak a túlkűködésben szenvedőknek tilos?!
Ide felteszem az apróhirdetés linkjét, ahol további információ is található a termékről:
[link]
PERFECT PRENATAL (270 SZEM) VÁRANDÓS VITAMIN KOMPLEX ELADÓ lejárat: 2015.05.31.
Lányok, ha valakit esetleg érdekel, eladom az USA-ból rendelt bontatlan PERFECT PRENATAL étrendkiegészítőmet, mert a pajzsmirigy alulműködésem miatt leállított a jódról az orvosom, és tartalmaz jódot sajnos.
A Perfect Prenatal ételként hasznosul, mivel nem kémiailag előállított, hanem biogazdaságból származó zöldségekből és gyümölcsökből készült, mind a babának mind a mamának a legjobb választás.
Itthon 29.000 Ft 270 db, ami kb 3-4 havi adag, én annyiért adom amennyiért kintről rendeltem vámmal együtt: 19.900 Ft.
Kb. 1 évig szedtem eddig, napi 2 szemet, a legyengült immunrendszerem gyönyörűen helyrehozta.
Ha valakit érdekel írjon priviben!
Mik emelik még a TSH-t? Pékáru, kenyér, tejtermék? Vagy van még vmi a tiltólistán?
Ultrahanggal figyelik a peteérést és a tüszőket :)
Nekem az FSH-m normális 6.9 volt a 21.ik napi...
Csodás, ezt most olvastam:
[link]
Szia!
Nekem is magas(abb) a TSH-m (3-4 körül), én euthyroxint kaptam, levitte egy hónap alatt 1,6-ra.
De amint elkezdtem újra pékárut, kenyeret enni, visszakúszott!
Mi az az UH figyelés?
Barátcserjét, méhpempőt szedek vitaminokat is. de nekem az FSH-m is irtó magas.
Igazából mi az az INofolic? azt nekem még senki nem ajánlotta..
Bár az én nőgyógyászom egy dilettáns.. Épp most keresek másikat.
Sziasztok,van aki valaki aki használt már lavyl kúpot?
És Petendi féle progi krémet?
Help!
További ajánlott fórumok: