Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
Sziasztok, megosztanek par infot az Inofolic vagy Inozitol por dilemma kapcsan. Szerintem mivel ugyanaz a ketto, csak a 2.hoz meg kell folsav is kulon venni, ezert ugyanaz kell h legyen a hatasa is..
En mindket magandokimat megkerdeztem errol, az egyik azt mondta, h szte az Inofolic azert jo, mert masok benne a "hordozo" anyagok, a masik doki szerint meg jobban hat az anyagcserere, mint a masik. Nem mondtak amugy annyira magabiztosan a valaszt..
Egy lany amugy azt irta vhol h az Inozitol portol hosszabb lett a ciklusa. Tapasztalt ilyet valaki?
Nekem amugy mindkettobol van de annyira nem birom az izet vmiert meg min
dig elfelejtem szedni.
Halihó! Na megtudtál valamit?
:-)
én konkrétan tudom, hogy nem menstruálok... úgy 18 éve :D leszámítva azt a néhány clostis ciklust, amikor volt pé és nem volt baba.
de igen, nyilván tudnám tovább magyarázni :D
Akkor én nem menstruálok már 14 éve :))) csak vérezgetek!
De Te biztos tájékozottabb vagy egy orvosnál is:) Nekem a dokim is ezt mondta, hogy nem kell h legyen PÉ-m ahhoz hogy mensizzek.
Miért is lenne akkor sok Clostys baba, rendszeresen mensiző nőknél? :) De nemis kérdezek, mert biztos erre is van magyarázat.
lehet idézgetni... de "menstruáció vagy menzesz, mely szavak a latin menses, vagyis hónap szóból származnak, ekkor a megérett, de megtermékenyítetlen petesejt vérzés kíséretében távozik a szervezetből a női hüvelyen keresztül."
vagyis menstruáció csak akkor van, ha volt pé. ha nem volt pé, lehet vérzés, de azt nem menstuációnak hívják (még ha a köznyelvben annak is)
"A menstruáció rendszeres megléte olyan esetben is elképzelhető, ha a petefészekben a peteérés valamiért nem következik be. Ezért a nők ebből sokszor semmit sem vesznek észre, csupán akkor válik nyilvánvalóvá, amikor gyermeket szeretnének, de a megfoganás hosszabb ideje várat magára. "
Sajnos van ilyen...
Rendszeres és normál menszeszem van, mensi tünetekkel, de sajnos ovulávióm nincs.
lehetne persze tovább fokozni, hogy akkor az nem is menstuáció... hanem csak valamiféle-hasonlóféle vérzés... hiszen a menstruáció mint olyan mindig ovu-t követ... (fog.gátló szedésekor, norculut után stb sem menstruációnak hívják pl, hanem megvonásos vérzésnek)
de persze kivétel erősíti a szabályt :)
a bromo így érthető :)
azért túl sokat ne várj már. ha néhány napon belül nem jön meg, az azért már nem normális.
megfelelő méretű tüszőt lehet repeszteni megfelelő időben... de nem mindig célravezető... és nem is biztos, hogy kell.
a repesztéshez beadott hormonsokk lehet, hogy rosszabb, mint ilyen esetben a rendesen adagolt progeszteron, ami kb pont ugyanazt a hatást éri el, mintha megrepedt volna a tüsző... tehát semmit nem kuszál össze.
ha van mensi, általában van peteérés is. nagyon ritka, hogy ne lenne, ilyenkor viszont más hormonok játszanak közre abban, hogy szimplán a saját súlya alatt leszakad a méhnyálkahártya és az okozza a vérzést.
És akinek 2 havonta nem reped meg a tüsző? Mert olyan is van... V soha?
És a mensije mégis megjön?
Nekem pl nincs peteérésem és totál rendszeres a mensim.
Csak feleslegesenek tartom összekuszálni a szervezetet, de ez én vagyok.
Ha meg babát akar, akkor a repesztő mindeképp kelleni fog.
mivel nem repedt meg a tüsző, kapott sárgatesthormont, amitől a szervezet azt hiszi, hogy mégis megrepedt, elkezdi a nyh-t felépíteni, majd beágyazódás hiányában jön a vérzés.
sokkal, de SOKKAL kevesebb és ártalmatlanabb hormonmennyiségről van szó, mint ami a repesztéshez kell!
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?