Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? fórum

Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)

2014. okt. 31. 08:56

Sziasztok!

Lehetetlennek érzem, hogy kihámozzam az ötezer hozzászólásból, hogy kinek segített, kinek nem, ezért kiírtam egy szavazást. Kitöltenétek, hogy tudjam, érdemes-e szedni?

[link]

5139. Tücsi24 (válaszként erre: 5131. - Mkacca2)
2014. okt. 31. 07:20
Gratulálok! :-)
5138. gombus (válaszként erre: 5131. - Mkacca2)
2014. okt. 30. 21:53
mkacca! nagyon-nagyon gratulálok!:)) Jó, hogy írtál a met-ről! Velem is ugyanez volt, romlottak az értékeim, de sokáig nem merték felvállalni az orvosok, hogy hagyjam abba... májusban aztán saját elhatározásból nem szedtem be többet, szeptemberben életem legjobb terheléses eredménye született.. Az új endokrinológusom az ino-t sem javasolta , azt mondta, ha a met-re "fordítottan" reagáltam, az ino sem biztos, hogy jó irányba visz. Végül napi 1-ben kiegyeztünk, de mostanában nem szedem, csak a pajzsmirigy gyógyszereket. Az FSh/LH-dat hogyan befolyásolta a met? köszi, ha leírod! Őszintén remélem, minden rendben lesz a babavárással!!! :))
5137. Kinguskam (válaszként erre: 5136. - Mkacca2)
2014. okt. 30. 15:56

Én 5 kg-val edzem (már ha nem vagyok sérült) + hasizom gyakorlatok is vannak.

Hihetetlen amúgy, hogy mennyire eltérő vélemények vannak... aztán döntse el az ember, hogy kire hallgasson... :(

5136. mkacca2
2014. okt. 30. 15:23

Köszönöm szépen. Mindenképp megírom a terhelés eredményét, én is kíváncsi vagyok rá, mert végülis nem derült ki, hogy mennyire vagyok IR-es. Az új endo dokim szerint (a korábbi leleteimet látva) nem kellett volna egyeltalán szednem a MET-et, csak diétázni meg sportolni. Jobbulást kívánok! Sérüléssel valóban nem lehet edzeni.

Az utolsó edzésemen 7kg-os súlyokat emelgettem már, a gépek súlyairól nem is beszélve, sőt hasizmoztam is római padon és mégsem lett baj belőle. De hangsúlyozom ez a ciklus második felében volt, a pozitív teszt előtt. Teszt után én lemondtam az edzéseket és pihengettem.

5135. Kinguskam (válaszként erre: 5133. - Mkacca2)
2014. okt. 30. 14:58

De jó, hogy írod a mozgást!!

Én is így szeretném, bár most egy darabig nem kell edzenem- aláfordult a lábam... a menés is nehézkes... :-(

És már két hete késik..

5134. Kinguskam (válaszként erre: 5131. - Mkacca2)
2014. okt. 30. 14:56

Szívből szívből gratulálok!! :-)

Azért kíváncsi leszek a terheléses eredményedre! Majd mindenképp írd meg! :-)

5133. mkacca2 (válaszként erre: 5132. - 55c0be1206)
2014. okt. 30. 14:55
Igen, ez fontos és lemaradt, hogy 2,5 évig hagytam magam rábeszélni a MET különböző típusaira. Szedtem Merckformin XR-t, Eucreast, Competactot. Kardió már az elejétől volt, de csak februártól tettem hozzá az izomépítést. A második beültetésnél már 4 hónapja izomépítettem is, amit utána is folytattam. Ja és többször előjött a téma, hogy lehet-e mozogni a második 14 napban. Hát én mozogtam, mert nem is gondoltam volna, hogy épp most jön össze. Csak a pozitív teszt után hagytam abba a mozgást elővigyázatosságból.
2014. okt. 30. 14:16
Es ez tenyleg egyeni. Van akinek az elso kontroll terhelesnel rosszabbak az ertekei, de a kovetkezonel mar rohamos javulast mutat. Nagyon sokaknal az elso par honapban latszolag ront a met, de aztan szepen alakul. Szoval arra azert nem biztatnek senkit, hogy nehany honap alatt vagja sutba a gyogyszert. Viszont az igaz, hogy kardio es izomepites nagyon fontos es orult sokat javit az egesz szenhidrat anyagcseren. A kajalasrol mar nem is beszelve.
5131. mkacca2
2014. okt. 30. 13:12

Csajok, ha van még közötetek olyan, akinek rosszabbak lettek a terheléses értékek MET szedése után, érdemes letenni a gyógyszert és inkább komolyabban diétázni + rendezni a pm problémát ha van.

Én így jártam, de az orvosom nem engedte abbahagyni mondván, hogy nekem már szinte diabéteszem van, nem is engedett ismét terheltetni. Egyre rosszabb lett az LH-FSH arányom és még lombikkal se jött a siker. Aztán a második sikertelen beültetés után abbahagytam a MET-et (otthagytam a legjobbnak titulált endokrinológust az országban), másik endokrinológus emelt egy nagyot a pm gyógyszeremen, nagyon lecsökkentettem a ch fogyasztást és az első ciklusban összejött a baba a 36! ciklusnapon. Igaz, hogy elég komoly progeszteronpótlást kellett kapnom, mert a sárga test elég rossz minőségű volt. De szerencsére időben megkaptam minden orvosi segítséget és jól vagyunk. Most vagyok a 14. hétben. Remélem már nem lesz más probléma. Azért írtam le a történetem, hogy nehogy más is abba a hibába essen, hogy romló értékek mellett is kitart a MET mellett az orvos tanácsára. Jövő héten lesz előrehozott cukorterhelésem, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen eredményt hoz, természetesen most is diétázom.

Az Inofolicot is sokáig ittam MET mellett, de mivel a MET nagyon eltolta az értékeimet, így az Inofolic se tudott hatni. Végül épp amikor teherbe estem nem szedtem, kb. 2 héttel előtte hagytam abba, mert az új endo dokim meg akarta nézni, hogy milyen a terhelésem úgy, hogy semmit se szedek, újra akarta kezdeni a felépítést, de erre már nem került sor.

5130. 55c0be1206 (válaszként erre: 5129. - Lavender_)
2014. okt. 30. 13:04
Biztos vagyok benne, hogy elobb-utobb sikerulni fog mindannyiunknak. En ugy vagyok a beleelessel, hogy szerintem ugyanaz a nagy csalodas ha balul sul el. Igy visoznt legalabb addig orul az ember, meg tervezget. Szerintem csak "optikai csalodas" azt gondolni, hogy na nem elem bele magamat akkor jobb. Bar reszben nyilvan egyeni a dolog.
5129. Lavender_ (válaszként erre: 5128. - 55c0be1206)
2014. okt. 30. 12:21

Én sem gondolom, hogy bajt okoznék, hogy többet szedek belőle. Végülis túladagolni nem lehet.

Igen, én is úgy éreztem tegnap, ahogy írod, nagyon örültem, talán túlságosan is beleéltem magam. De eljön még talán a mi időnk is.

Nekem a megformintól romlottak az értékeim, már régóta nem szedem, azért kezdtem el az inozitolt.

5128. 55c0be1206 (válaszként erre: 5127. - Lavender_)
2014. okt. 30. 10:00

Szia Lavender! A tanulmanyokban 2gr-ot hasznaltak plusz a folsav, de biztos vagyok benne, hogy nem art. Kulonbozo panikbetegsegre es a depresszio egyes formaira 16 gr-nyit adnak naponta. Tehat mellekhatasa nincs. Valoszinuleg jo uton haladasz. NEkem egysezr lombiknal volt igy, hog egy napig volt pozi a teszt meg picit mashogy is ereztem magamat. Az az egy napviszont emlekezetes volt, nagyon boldog voltam, amugy pont a szulinapom volt.

Nekem amugy az IR-em javult tole, az LH szintem csokkent, ami a metformintol meg se monzdult anno.

5127. Lavender_
2014. okt. 30. 09:37

Sziasztok!

Nekem inzulinrezisztenciám van, és 4 hónapja iszom az inozitol-port, az utolsó egy hónapban felemeltem az adagot napi 2*2 g-ról 2*4 g-ra. Tegnap 5 és fél év várakozás után először pozitívat teszteltem. Sajnos valószínűleg csak egy napig tartott az öröm, mert ma reggel már negatív lett a teszt. Elég nagy pofára esés volt, de nem adom fel természetesen, és hiszem, hogy nekem az inozitol segít.

Egyébként azért emeltem meg az adagot, mert itt írta valaki a fórumon, hogy neki az orvos kétszeres mennyiséget javasolt. Van még valaki rajtam kívül, aki ennyit szed?

5126. monita11
2014. okt. 29. 18:21
Mi egy éve lesz h a párommmal próbálkozunk,és a nőgyógyászom azt mondta h várjunk még jan,februárig. és ha nem lesz addig baba akkor keressünk fel meddőségi klinikát.de én reménykedem mert most voltam hsg-én. és rendben volt minden..Úgyhogy szerintem 2 év után már talán többet tudnának nektek mondani meddőségin.
5125. Krikka
2014. okt. 29. 18:20

Sziasztok Mindenki! Gondoltam megosztom veletek az én tapasztalataimat az inofolic-kal kapcsolatban. mi kb. fél éve próbálkoztunk a párommal, mikor a nőgyógyászom ajánlotta, h próbáljuk ki ezt. Én inofolicot ittam a doki javaslatára napi egyet, a páromnak pedig sima e-vitamint ajánlott. Közben igyekeztem többet mozogni, egészségesen étkezni és elkezdtem dolgozni is, ami elterelte a figyelmet is valamennyire. Eltelt újabb fél év és nem történt meg a nagy csoda amit már annyira vártunk. Voltak nehezebb, voltak könnyebb hónapok is, de általában sírás lett a vége amikor megjött... Szerintem ezt az érzést mindenki ismeri itt... Ezen a fórumon olvastam,h néhányan 2 vagy még több tasakkal is isszák az inofolicot, ezért kipróbáltam. Már az első hónapban amikor 2 tasakkal ittam volt is peteérésem, ami előtte már jó ideje nem volt... Az eredmény, h ebben a pillanatban is egy 26 hetes pici babóca mocorog a pocakomban és úgy érzem én vagyok a világ legszerencsésebb embere :) Remélem ezzel a pár sorral tudtam egy kis reményt adni néhány leendő kismaminak :)Nekem meggyőződésem, h az inofolicnak köszönhetem a peteérést és ezzel a pici pocaklakónkat is :)

Nagyon sok sikert és kitartást kívánok minden próbálkozó párnak!!!! :)

2014. okt. 29. 13:21
Egyetertek mkaccaval. raadasul nem egyszer hallottam mar olyat, hogy a nogyogyasz tenyleg csak huzza a par idejet, mert nem meri bevallani, hogy nem tud segiteni, hogy ez mar nem az o reszortja, hanem egy meddosegis dokie.
5123. mkacca2 (válaszként erre: 5118. - Era8010)
2014. okt. 29. 13:07
Era, erre így látatlanban elég nehéz válaszolni, mivel nem látjuk pontosan milyen vizsgálatok voltak eddig. Ha így kéne valamit javasolni, én egy jó meddőségi klinika felkeresését javaslom. 2 év nagyon hosszú idő, ez után már érdemes felkeresni egy meddőségi klinikát. A sima nőgyógyászok többsége nem ért a maddőségi problémák jó részéhez. Ott a férjedet is megfelelően kivizsgálják, ha még erre nem került sor.
5122. 55c0be1206 (válaszként erre: 5116. - Era8010)
2014. okt. 29. 12:39
Figyu, nem ertem, ha a hormonokkal minden rendben van es az uh-k sem mutattak semmit, akkor ezek szerint szbaalyos a ciklusod, akkor miert adott gyogyszereket megis? A ferjedet meg is vizsgaltak, vagy csak ugy szedi a vitaminokat? Ez a teazas jot tesz, ha valakinek nincs rendbe a ciklusa, noi hormonjai. De en tovabb kutakodnek, mar igy is ket eve varjatok a csodat.
5121. youlcsi
2014. okt. 29. 10:49

mérőkanál:

[link]

5120. youlcsi
2014. okt. 29. 10:49

mérőkanalat ugyanitt tudsz hozzá rendelni néhány100 ft-ért.

de abszolút pontatlan a mérés. nekem lényegesen kevesebb ideig tart ki a por, mint ahogy kellene, ha kiszámolom.

2014. okt. 29. 10:21

Sziasztok! Nekem most írta fel az endokrinológus az inozitolt. Ezt:

[link]

Egy gondom van nem tudom, hogy kell kimérni 2 grammot belőle. 2x2 grammot írt fel, mérőkanál nincs benne. A konyhamérleg nem pontos gramm esetén.

Tudtok segíteni? 4 ml vagy 2 gramm port, hogy lehet kimérni?

5118. era8010 (válaszként erre: 5117. - Phoebee)
2014. okt. 28. 15:21
szia.köszi hogy irtál.már nem szedek bogyókat mert az egyiktől nagyon véreztem a másiktól meg kimaradt.voltam cukor terhelésen is és az is jó lett.laporoskopiát akartak csinálni,de mikor mentem a főorvoshoz műtét előkészitésre vagy mi a neve ott meg azt mondta nem kell.ezt 2szer eljátszották már.köszi a tanácsokat,megpróbálok bármit csak vmi legyen végre.
5117. Phoebee (válaszként erre: 5116. - Era8010)
2014. okt. 28. 15:14
Szia! Először is, kitartás, ne add fel a reményt! Milyen vitaminokat szed a párod? Azért kérdezeem mert beszéltem több csajszival aki inofolicot iszik, és sokaknak a férje is issza! Inot próbáltad már? A teakeverék nagyon jó, de ha azt mondod nem tudtak konkrét bajt kimutatni akkor ne hormonbogyókat szedj!Figyelj én most nagyon beleástam magam ebbe a mio-inozitba és érdemes lenne kipróbálnod.Természetes tálálékkiegészítő, plusz ugye folsav van benne, és semmi, de az égvilágon semmi mellékhatása nincs, viszont a spontán teherbeesést támogatja. Azért merlek győzködni, mert tényleg csak jót hallottam róla, és pedig ugyanolyan elkeseredett volt már előtte mindenki mint te. Gondolkoztál már életmódváltáson? Étrendkiegészítő, teakeverék, kicsi mozgás, kiegyensúlyozott táplálkozás és egy ilyen környezetben tuti jól érzi magát majd a bébi :-)Cukroddal mi a helyzet?
5116. era8010
2014. okt. 28. 13:07
Sziasztok! Légyszi ha tudtok adjatok tanácsotnekem.2 éve sikertelenül próbálkozunk a párommal.sokszor voltam dokinál csináltak rengeteg uh-t hormon vizsgálatot de ott semmi.az egyik pco-t mondott a másik nem.Párom vitaminokat szed, én elkezdtem 2 hete a cickafarkfű palástfű pásztortáska teakeveréket napi 2 szer inni.állitólag az segit.valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?nagyon elvagyok keseredve .a hormon bogyók se segitettek amiket a kórházban kaptam.:(
2014. okt. 27. 16:09
Koszi a tippet, van kinek atadnom.
5114. Phoebee
2014. okt. 27. 13:24
Halihó! Nemtom ti hogy vagytok vele, de én napi 2-szer iszom, és most mondta a dokim, hogy annak aki babát szeretne, és teljesen kimerült a petefészke akár napi 4-et is lehet inni, és szépen javul tőle a petefészek állapota. Talán van akinek jól jön a tipp :-)
5113. 55c0be1206 (válaszként erre: 5112. - Viráganya)
2014. okt. 26. 11:38
Es arra is kell figyelni,(legalabbis nekunk ezt mondtak)hogy azokat a gyakorlatokat amiknel van sarokra huppanas ott csak finoman szabad a talpat letenni. Mondjuk en pozitiv teszt utan; haaat... nem csinalnam. Vagyis at lehet allni az aviva terhes tornara, de szerintem abban a konyvben benne van, hogy azt hanyadik hettol lehet.
5112. Viráganya (válaszként erre: 5111. - Shally)
2014. okt. 26. 09:50
Kedves Shally, nyogodtan csináld a tornát, de az úgynevezett meghozó gyakorlatokat (7.9.16.)csak nagyon finoman végezd (inkább táncosan, lazán, nem kell a sarokra esni). Segíti a beágyazódást a jó kis vérkeringés. A vetélés esélye nulla. Ha teherbe estél, akkor is nyugodtan tornázz tovább a 6. hétig. Arra kell csak figyelni, hogy ne szorítsad a hüvelyizmokat, csak billents, de azt bátran. :)
5111. Shally (válaszként erre: 5109. - Viráganya)
2014. okt. 26. 09:34
Én Avivázom, ebben a hónapban próbálkozunk élesben újra, most azt nem tudom igazából a ciklus második felében is mehet a torna? Ezen gondolkodom, hogy lehet beágyazódás környékétől már nem csinálom, nehogy vmi bajt okozzak, ha esetleg megindult vmi.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook