Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
Sziasztok!
Lehetetlennek érzem, hogy kihámozzam az ötezer hozzászólásból, hogy kinek segített, kinek nem, ezért kiírtam egy szavazást. Kitöltenétek, hogy tudjam, érdemes-e szedni?
Én 5 kg-val edzem (már ha nem vagyok sérült) + hasizom gyakorlatok is vannak.
Hihetetlen amúgy, hogy mennyire eltérő vélemények vannak... aztán döntse el az ember, hogy kire hallgasson... :(
Köszönöm szépen. Mindenképp megírom a terhelés eredményét, én is kíváncsi vagyok rá, mert végülis nem derült ki, hogy mennyire vagyok IR-es. Az új endo dokim szerint (a korábbi leleteimet látva) nem kellett volna egyeltalán szednem a MET-et, csak diétázni meg sportolni. Jobbulást kívánok! Sérüléssel valóban nem lehet edzeni.
Az utolsó edzésemen 7kg-os súlyokat emelgettem már, a gépek súlyairól nem is beszélve, sőt hasizmoztam is római padon és mégsem lett baj belőle. De hangsúlyozom ez a ciklus második felében volt, a pozitív teszt előtt. Teszt után én lemondtam az edzéseket és pihengettem.
De jó, hogy írod a mozgást!!
Én is így szeretném, bár most egy darabig nem kell edzenem- aláfordult a lábam... a menés is nehézkes... :-(
És már két hete késik..
Szívből szívből gratulálok!! :-)
Azért kíváncsi leszek a terheléses eredményedre! Majd mindenképp írd meg! :-)
Csajok, ha van még közötetek olyan, akinek rosszabbak lettek a terheléses értékek MET szedése után, érdemes letenni a gyógyszert és inkább komolyabban diétázni + rendezni a pm problémát ha van.
Én így jártam, de az orvosom nem engedte abbahagyni mondván, hogy nekem már szinte diabéteszem van, nem is engedett ismét terheltetni. Egyre rosszabb lett az LH-FSH arányom és még lombikkal se jött a siker. Aztán a második sikertelen beültetés után abbahagytam a MET-et (otthagytam a legjobbnak titulált endokrinológust az országban), másik endokrinológus emelt egy nagyot a pm gyógyszeremen, nagyon lecsökkentettem a ch fogyasztást és az első ciklusban összejött a baba a 36! ciklusnapon. Igaz, hogy elég komoly progeszteronpótlást kellett kapnom, mert a sárga test elég rossz minőségű volt. De szerencsére időben megkaptam minden orvosi segítséget és jól vagyunk. Most vagyok a 14. hétben. Remélem már nem lesz más probléma. Azért írtam le a történetem, hogy nehogy más is abba a hibába essen, hogy romló értékek mellett is kitart a MET mellett az orvos tanácsára. Jövő héten lesz előrehozott cukorterhelésem, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen eredményt hoz, természetesen most is diétázom.
Az Inofolicot is sokáig ittam MET mellett, de mivel a MET nagyon eltolta az értékeimet, így az Inofolic se tudott hatni. Végül épp amikor teherbe estem nem szedtem, kb. 2 héttel előtte hagytam abba, mert az új endo dokim meg akarta nézni, hogy milyen a terhelésem úgy, hogy semmit se szedek, újra akarta kezdeni a felépítést, de erre már nem került sor.
Én sem gondolom, hogy bajt okoznék, hogy többet szedek belőle. Végülis túladagolni nem lehet.
Igen, én is úgy éreztem tegnap, ahogy írod, nagyon örültem, talán túlságosan is beleéltem magam. De eljön még talán a mi időnk is.
Nekem a megformintól romlottak az értékeim, már régóta nem szedem, azért kezdtem el az inozitolt.
Szia Lavender! A tanulmanyokban 2gr-ot hasznaltak plusz a folsav, de biztos vagyok benne, hogy nem art. Kulonbozo panikbetegsegre es a depresszio egyes formaira 16 gr-nyit adnak naponta. Tehat mellekhatasa nincs. Valoszinuleg jo uton haladasz. NEkem egysezr lombiknal volt igy, hog egy napig volt pozi a teszt meg picit mashogy is ereztem magamat. Az az egy napviszont emlekezetes volt, nagyon boldog voltam, amugy pont a szulinapom volt.
Nekem amugy az IR-em javult tole, az LH szintem csokkent, ami a metformintol meg se monzdult anno.
Sziasztok!
Nekem inzulinrezisztenciám van, és 4 hónapja iszom az inozitol-port, az utolsó egy hónapban felemeltem az adagot napi 2*2 g-ról 2*4 g-ra. Tegnap 5 és fél év várakozás után először pozitívat teszteltem. Sajnos valószínűleg csak egy napig tartott az öröm, mert ma reggel már negatív lett a teszt. Elég nagy pofára esés volt, de nem adom fel természetesen, és hiszem, hogy nekem az inozitol segít.
Egyébként azért emeltem meg az adagot, mert itt írta valaki a fórumon, hogy neki az orvos kétszeres mennyiséget javasolt. Van még valaki rajtam kívül, aki ennyit szed?
Sziasztok Mindenki! Gondoltam megosztom veletek az én tapasztalataimat az inofolic-kal kapcsolatban. mi kb. fél éve próbálkoztunk a párommal, mikor a nőgyógyászom ajánlotta, h próbáljuk ki ezt. Én inofolicot ittam a doki javaslatára napi egyet, a páromnak pedig sima e-vitamint ajánlott. Közben igyekeztem többet mozogni, egészségesen étkezni és elkezdtem dolgozni is, ami elterelte a figyelmet is valamennyire. Eltelt újabb fél év és nem történt meg a nagy csoda amit már annyira vártunk. Voltak nehezebb, voltak könnyebb hónapok is, de általában sírás lett a vége amikor megjött... Szerintem ezt az érzést mindenki ismeri itt... Ezen a fórumon olvastam,h néhányan 2 vagy még több tasakkal is isszák az inofolicot, ezért kipróbáltam. Már az első hónapban amikor 2 tasakkal ittam volt is peteérésem, ami előtte már jó ideje nem volt... Az eredmény, h ebben a pillanatban is egy 26 hetes pici babóca mocorog a pocakomban és úgy érzem én vagyok a világ legszerencsésebb embere :) Remélem ezzel a pár sorral tudtam egy kis reményt adni néhány leendő kismaminak :)Nekem meggyőződésem, h az inofolicnak köszönhetem a peteérést és ezzel a pici pocaklakónkat is :)
Nagyon sok sikert és kitartást kívánok minden próbálkozó párnak!!!! :)
mérőkanalat ugyanitt tudsz hozzá rendelni néhány100 ft-ért.
de abszolút pontatlan a mérés. nekem lényegesen kevesebb ideig tart ki a por, mint ahogy kellene, ha kiszámolom.
Sziasztok! Nekem most írta fel az endokrinológus az inozitolt. Ezt:
Egy gondom van nem tudom, hogy kell kimérni 2 grammot belőle. 2x2 grammot írt fel, mérőkanál nincs benne. A konyhamérleg nem pontos gramm esetén.
Tudtok segíteni? 4 ml vagy 2 gramm port, hogy lehet kimérni?
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?