Igénytelen, koszos családtag (beszélgetés)
Szerintem nem tudjatok ot megvaltoztatni, kar beszelni vele. Az se megoldas h te egesz hetvegen takaritasz.
Ha mindenkepp ott kell aludni, en vinnek halozsakot, sajat torcsit, legfeljebb a mikrot kipucolnam es az edenyeket amiket hasznalunk elmosnam.
Van ilyen a mi rokonságunkban is! Mintha róla írtál volna!
Én már rájöttél hogy számára a kösz, mocsok, bűz és a kupi a normális élettér!
Lehetetlen változtatni!
Nem az enyémről van szó véletlen? :D
Amikor megismertem, még dolgozott, nagyon tip-top kis asszony volt. Munka mellett tőle telhetően rendben tartott maga körül mindent.
Aztán amióta nyugdíjas, elhagyta magát, szakadt térdű nadrágokban jár, a kád meg egyáltalán az egész vizes blokk úgy néz ki, hogy inkább kibírom pisilés nélkül míg ott vagyunk. Egész nap a tévét lesi, semmi mást nem csinál. Illetve de: amit látnak a szomszédok, tehát a ház előtti kert, meg járda, na az pöpec. Inkább fordítva lenne.
Megoldás nem nagyon van erre. Próbálom minimalizálni az ott töltött időt.
az én drága anyósom volt ilyen,nyugodjon békében,
sose szeretett takaritani ,mosni mosogatni meg pláne,
olvasni meg himezni azt nagyon,
a papa,az türelmes volt,mindig szépen monda neki,
mosogassál el Klárika,
egyszer besokalt a papa,és az összes mosatlan feltette a szekérre,és leboritotta a határba,
a válasz erre az volt,,,nem b,szolki velem János veszek másikat,
aztán mikor már két gyerekünk volt,a papa balesetben meghalt,
minket az anyám,kirakott otthonról mert kellett a hely a ,,,drága kicsi fiának,,,aki megnősült,
anyósom fogadott be minket,a férjem katona volt,és a lakás ahová később mentünk,csak három hónap múlva lett beköltözhető,
ennyit arról,hogy attól hogy nem az igényünknek megfelelő a tisztaság,még lehet az anyós rendes,
jobban mint a saját anyám,
úgyhogy jobban tennéd ha segitenél neki,nem bántanád,
Hát igen. Mondtam az hogy beszologat ez koszos az ragad nem megoldás. Leülni elmondani neke.
Semmi dolga anyósnak gepezni tud. Hízik mint a disznó már bocsánat mert nem is mozog max boltig.
Igazat adok mindenkinek eddig.
A férjem ott folyamatosan mondja ez ragad az mocskos de anyóst mintha nem is érdekelné.
Megfőz, beszélget aztán egész nap internetezik. 😑😕
Semmi baja fizikailag csak szerintem ennyire igénytelen ember.
Volt hogy elkezdtem takarítani és mérges lett. Most akkor mit csináljak?
Ew valljuk be nem az én dolgom lenne hogy mikor 2-3 hetente megyünk azért menjek hogy suvickoljak helyette.
Más lenne ha beteg lenne, nem tudna nagyon menni stb. De így?
Gyorsabban megy mint én, biciglizik stb.
Szép tőled, hogy ennek ellenére is szereted az anyósodat. Azt ajánlom, hogy fogj neki takarítani. Végezz egy alapos tavaszi nagytakarítást, talán ő is segít, így együtt könnyebb lesz, közben beszélgethettek és büszke lesz rád, hogy milyen rendes menyecske vagy.
Másik megoldás: ne menj oda főleg ott aludni, de akár pár órára sem. Én ilyen igénytelen koszos házba a lábamat sem tenném be nemhogy a gyerekeimet is odavigyem.
Pedig a ferjednek kellene szolnia...
Vagy a férjednek jó igy?
Sziasztok.
Már gondolkoztam mi legyen de inkább leírom ha nincs ötlet legalább kiadtam magamból.
Adott anyós, gyerekek mamája.
Ritkán de megyünk ott is alszunk.
Olyan szinten igénytelen, koszos ott minden hogy borzalom.
Nálam sem minden mindig tipitopi de azért az ember egy egszawges szép igenyes szintet tart.
Röviden a helyzet anyósnál felaorolaa szinten
- olyan bűdös az ágynemű, hogy a kicsi mikor felkelt bűdös lett tőle a haja!! Ebben anyós alszik de amibe mi az se volt jobb.
- a föld koszos, látszik a rá folyt dolgok odaszáradva, főleg a konyhában a zsír, konyhaszekrény iszonyat nem csak a teteje az oldala is stb stb. Mikrot nem mertem megfogni hogy melegítsük benne valamit.
- hűtőbe betettünk vmit és Oda ragadt a polcra!
- szőnyegen csomokban anyós haja
- Ragadnak a tányérok alja
-poharakon nem lehet atlatni,tele ujjlenyomat tál szintén ragadnak az evőszközök is.
- az udvaroj minden szanaszét, törött dolgok, háztartási cuccok
- fürdőszobát annak ajánlom aki hányni akar
Es még sorolhatnám...
Egyepkent nagyon kedves anyósom van, segít, beszélget velem, imád mindket. Jó lenne ott lenni de így.. Már mondtam férjemnek azt mondta nem tud mit csinálni.
Ha megmondom anyósnak megbantom.. Nem tudom mit tegyek.