Igénytelen, koszos családtag (beszélgetés)
Én fel nem fogom hogy mi az összefüggés az osztály társak, kollégák és család között.. Magyarázd már el légyszi!
Suli:lázadó voltam
Kollégák:képes vagyok 12 órát csendben lehúzni!
Család :el vagyok nélkülük, nem akartam, kaptam...
Nézd, neked a családod jelenti a túlélést, mert ők biztosítják az egzisztenciádat.
Van aki képes maga boldogulni és megválogatja kivel, hol tölti a szabadidejét. Te ezt sosem fogod fölfogni, ahogy semmi más felnőtt dolgot sem, mert egy 10 éves szinvonalán élsz. Nem akarlak megbántani, de már kikívánkozott. Olyan blődli megnyilvánulásaid vannak, hogy az emberen átfut a szekunder szégyen. De még ez sem lenne baj, ha nem magyaráznád el folyamatosan mindenkinek, mit hogyan kell érteni, ráadásul te vagy az aki rendszeresen fordítva ül a lovon.
Harcias vagyok, és nem én választottam családot! Az egyikbe beleszülettem a másik a férjemmel járt!
Hová van az kőbe vésve hogy azért mert rokonok vagyunk szeretnem kell bárkit is??
Gondolkodj már néha légyszíves!
Nem a te dolgod ott kitakarítani.
Ne tedd.
A férjed beszéljen vele, aztán ha nincs változás, jöjjön ő hozzátok. Ennyi. Nem kötelező neked a retekbe menni.
Ugyanez a helyzet volt az én családomban anyukámmal és az ő anyósával.Mára kb. nullára redukálódott vele a kapcsoat.Nemcsak emiatt,a személyisége és a viselkedése is nagymértékben hozzátett.
Idős embert,aki így élte le az életét,nem lehet megváltoztatni.
Nekem is van nőtokonom, aki mindig tiszta volt, de 70 felett már nem megy neki úgy, ahogy régen. Lassú lett, hamar elfárad, hol itt hol ott fáj neki, már a szeme sem a régi, így sajnos hiába igyekszik nem lesz tökéletes a takarítása, ezért a lánya 2 hetente átmegy hozzá és kitakarít. Mi ha megyünk hozzá, akkor segítek neki pl. Mosogatni és ilyenkor észrevétlenül letörlöm a csempét, kitörölgetem a szekrényeket, stb. Nincs sértődés és a rokonom örül neki.
De volt egy másik az unokatedóm felesége, na ő kifejezetten retkes volt. Oda ritkán mentünk, ha mentünk rövid időre, és nem mentünk wc re, nem ettünkés nem ittunk....
Ezt a marhaságot! Ha koszmarcsa az anyósom akkor 6 ökörrel sem lehetne odahúzni!! Mi az hogy rá van kényszerítve??
A férj menjen ha akar, kit érdekel?
Olyan idióta módon látsz egy házasságot... Sajnállak!
Látom el is tűnt Pipike :-)
Nem ismerem a sztoriját de sajnos van ilyen... na mindegy.
Az anyósom is ilyen sajnos :-( én sem szeretek túl sokat tartózkodni náluk, ha lenne már gyerekünk akkor biztosan nem hagynám ott éjszakára :-(
Próbáltunk segíteni, párom, én, a lánya... el se fogadja. Igaz Ő nem győzi már mert apósom beteg és pelenkázni kell stb...de segítenénk ha hagyná, apósom miatt makulátlan tisztaság már sosem lesz mert bepisil meg stb...
akartunk venni neki mosógépet, hogy ne tárcsás mosógéppel mosson de nem fogadja el. Bármit veszünk, újítanánk/frissítenénk a dolgokat elteszi, tárolja...
Nagyon nehéz az ilyen emberekkel.
Amikor párom még ott lakott velük akkor jobb volt a helyzet mert Ő férfi létére neki látott takarítani de most heti rendszerességgel már nyilván nincs erre is kapcitásunk.
Nagyon nehéz az ilyen emberekkel, egyrészt nem látják be, másrészt meg ha segítenél szégyellik magukat.
Egyszer kaptunk ételhordóba valami kaját, ott verte ki nálam a biztosítékot mikor kikérte magának, hogy Ő nem úgy adta ahogy kinéz... nem bántom mert 70 felett van de tisztábban adtam vissza mint volt... sikáltam amennyire még lehetett...és még Ő szól be...
Mikor szülinap van vagy más ünnep nyilván eszünk ott, ragad minden, már attól elmegy az étvágyam, párom már mondta neki számtalanszor de...
Szóval ismerős és nehéz helyzet...