Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


55344. forrest2010 (válaszként erre: 55342. - Anyagi)
2014. dec. 3. 19:42
Valahol olvastam , h első nap még paprikáskrumpli , aztán második nap , mire kifogyott belőle a szafaládé , v bármi husi , főzni kell bele v hozzá tésztát és belekavar , lesz belőle krumplistészta ! / a fiam reklamált nemrég , h olyan régen volt már kr.tészta / hát lett ! a fiam örült neki a férjem megkérdezte : nem féltem az állásomat ?! pedig neki paprikáskr. volt , mert annyi husi még maradt benne , h 1 adag . Volt hozzá káposztasaláta . / Spórolok ezerrel , de úgy látszik nem méltányolják az igyekezetemet kellőképpen ! /
55343. 99279bb06f (válaszként erre: 55342. - Anyagi)
2014. dec. 3. 19:40
Holnapra vegyél ki belőle, és legyen krumplis tészta. Holnapután lehet ismét paprikás krumpli. :)
55342. Anyagi
2014. dec. 3. 19:30
Ma reggel paprikáskrumplit csináltam, de kicsit elméreteztem az adagot (elfelejtettem, hogy ez (sem) az epémnek való), így a család három napig ezt fogja enni...
55341. Anyagi (válaszként erre: 55335. - Alidamolnar)
2014. dec. 3. 19:25
Ügyes vagy!
55340. Anyagi (válaszként erre: 55334. - Csgybzs)
2014. dec. 3. 19:25
Felrakom kevés vízbe a zöldségeket sóval, borssal babérlevéllel, hagymával, és megfőzöm. Némi karamelizált cukorra lisztet szórok és ezzel berántom a leturmixolt zöldséget. Egy pötty mustár és egy nagy kanál tejfölt belekeverek, már kész is.
55339. Anyagi (válaszként erre: 55333. - Forrest2010)
2014. dec. 3. 19:19
Nem lehetne fordítva? Egyre nagyobb adagok, egyre olcsóbban??? :)
55338. Anyagi (válaszként erre: 55332. - 99279bb06f)
2014. dec. 3. 19:18

De jó ötlet a krumplistészta!!! - Kovászos uborkával - persze! :)


Én ma ettem meg a maradék féltányérnyi zöldséges rizslevesemet. Finom volt.

55337. Anyagi (válaszként erre: 55331. - Guruljka)
2014. dec. 3. 19:15

Na, ezt nem tudom felfogni!!!!

Ízlett, de nem szereted???? Furi!


Amúgy, nekem felfoghatatlan ha valaki nem szereti a nokedlit vagy a kovászos uborkát! :))

55336. lúdanyó
2014. dec. 3. 17:49
:)
2014. dec. 3. 17:28

Sziasztok!

Megfőztem a töltött káposztát karácsonyra, szerintem éjjelre kiteszem a teraszra, és holnap reggel adagokba rakom, és mehet a fagyóba.

Jó lenne sütikkel is előkészülni, nekem necces lesz dec.20-ig a munkám miatt.

55334. csgybzs (válaszként erre: 55328. - Anyagi)
2014. dec. 3. 12:37
És megkérdezhetem, hogy készíted hús nélkül? Kíváncsi vagyok a receptre, ha nem titkos!
55333. forrest2010 (válaszként erre: 55332. - 99279bb06f)
2014. dec. 3. 12:36
Ügyi vagy ! én mára korhelyleves maradékot melegítettem a férjemnek + husostészta van , 1-1 kisadag / úgy csinálok , mint a bótosok , a zacsikba egyre kisebb az adag , csak az ára ugyanaz .
55332. 99279bb06f (válaszként erre: 55331. - Guruljka)
2014. dec. 3. 10:17

Érdekes ízkavalkád, de nem lehet rossz (úgysem érezném az ízét, úgyhogy én nem tökölök vele).


Ma krumplis tészta lesz és rizsleves.

Meg lesz a 4 adag 250 forintból.

55331. Guruljka
2014. dec. 2. 22:14

A frászbukkról másolom a receptet. Én soha nem fogok ilyet enni, mert nem szeretem a kovászos uborkát, de az étel ízét el tudom képzelni, és nagyon is finom lehet.

(Nem azt mondom, hogy a kovászos uborka nem jó, csak azt mondom, hogy én nem szeretem!:D És igen, megkóstoltam, sőt még ízlett is, azért is tudom ennek az ételnek az ízét elképzelni. De nem szeretem!!! És nem vagyok hajlandó megenni.)



Régi Receptek Nyomában


Csáky Sándor 1929-ben kiadott szakácskönyvében szintén találhatunk izgalmas burgonyareceptet:

"Ugorkás burgonyafőzelék


Egy-két kisebb kovászos ugorkát meghámozunk és vékony szeletekre vágunk. Zsírral világos rántást készítünk, beleadunk kevés finomra vágott hagymát, zöldpetrezselymet és kaport, ha egy keveset pirult, feleresztjük levessel vagy vízzel, sót, törött borsot adunk bele és jól elkeverjük. Ha egy ideig forrt, beleadjuk az ugorkát, kevés tejfelt és a szeletekre vágott főtt burgonyát." /Podruzsik Béla/

55330. Anyagi (válaszként erre: 55329. - Lúdanyó)
2014. dec. 2. 22:03
Az abált fejhúst, jó fokhagymásan, paprikásan nagyon szeretem, de a kocsonya nem az én ételem .... :(
55329. lúdanyó (válaszként erre: 55328. - Anyagi)
2014. dec. 2. 16:48

de ügyes vagy..:)

Vettem egy szép disznó fejet már készül a finom kocsona belőle..:) kikér?..:)

55328. Anyagi
2014. dec. 1. 22:20
Ma csináltam egy nagy adag vadasszószt. Csak úgy, hús nélkül, de nagyon finom! Nagyon szeretem akár tésztával, akár zsemlegombóccal, magában is! :)
55327. Anyagi (válaszként erre: 55325. - Caravell)
2014. dec. 1. 22:15
Köszönjük szépen és viszont kívánjuk!!! :))
55326. lúdanyó (válaszként erre: 55325. - Caravell)
2014. dec. 1. 16:05
köszönöm..:) neked is..:)
55325. caravell
2014. nov. 30. 21:22
Meghitt csendes adventi estéket, nyugodt ünnepi készülődést, Tyúkok!
55324. lúdanyó
2014. nov. 30. 14:14
szép adventet..:)
55323. Anyagi
2014. nov. 30. 09:04

Sziasztok!

Végül - nagy nehezen - kimentem tegnap a piacra.

Vettem pulykacombot brassóinak, almát, zöldséget és nagyon finom mandarint. Nem voltak nagyok, 280-ért adták, de nagyon jó az ízük. Illetve szinte csak volt, mert alig maradt mára.

Maradt még a zöldséges rizslevesemből is.

55322. Guruljka (válaszként erre: 55304. - Anyagi)
2014. nov. 29. 18:07

Én ismerem! Finom is!


Másik kedvencem a darahableves, F.Nagy Angéla alapján én picit máshogy szoktam:

hagymát párolok kevés étolajon, rádobok vegyes zöldséget. Kis párolás után "staubolom", azaz megszórom liszttel és felöntöm vízzel. Ha megfőtt a zöldség, akkor 2-3 evőkanál búzadarát szitálva beleszórok, hogy meg ne csomósodjon. A sárgarépától picit pirosas sárga színe van, gusztusos. Tejföllel tálalom.

55321. Anyagi
2014. nov. 29. 15:32

Gyömbéres-narancsos keksz


Hozzávalók

● 25 deka puha vaj (vagy kókuszzsírt)

● 14 deka kristálycukornak megfelelő édesítő

● egy narancs reszelt héja

● fél narancs leve

● 1 tojás

● 25 deka diétás liszt

● 1 kiskanál szódabikarbóna és sütőpor

● egy csipetnyi só

● 1 kiskanál őrölt gyömbér (friss)

● 1 kiskanál fahéj vagy mézes fűszerkeverék

● 1 citrom reszelt héja

Elkészítése

Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a gyömbért, a fahéjat, mézes fűszert, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban robotgéppel keverjük krémessé a vajat az édesítővel. Reszeljük bele a narancs héját, és öntsd hozzá apránként a narancs levét. Tegyük bele a tojást, keverjük át, majd dolgozzuk össze a száraz anyagokkal úgy, hogy gyúrható masszát kapjunk. Készítsünk belőle diónyi méretű golyókat, a tenyerünkben lapítsd össze, és fektessük sütőpapírra. Előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük.

55320. lúdanyó
2014. nov. 29. 15:28
:)
55319. Anyagi (válaszként erre: 55318. - Bubi 54)
2014. nov. 29. 08:42

Nekem sem ízlett a pangasius.

Bár csak egyszer vettem, de a húsa túl lágy volt és pocsolyaízű. Mint egy rosszabb fajta ponty. És ha már ilyesmit veszek, akkor inkább tényleg pontyot, ami magyar és nem Dél-kelet Ázsiai csoda.

55318. Bubi 54 (válaszként erre: 55305. - Lúdanyó)
2014. nov. 29. 08:29
Igen, olyan mint a friss,nem lesz lötty belőle.De én csak pontyot, harcsát,afrikait, busát szoktam venni,a tengeri halakat nem.Egyszer vettem fagyasztva pangasius halat, hogy az milyen finom,hát egye akinek jó, kiolvadva nagyon vacak és ízetlen volt, azóta nem kisérletezek.
55317. Anyagi
2014. nov. 29. 08:18

Ma zöldséges rizsleves lesz, utána pedig kacsaszívből paprikás és nokedli.


Estére lehet, hogy sütök egy rúd bejglit. Kalácstésztából szoktam és egy bögre tejjel kiváló vacsora.


Borzasztó ronda idő van (és azt mondják egyre rosszabb lesz a jövő hét elejére) semmi kedvem kimenni a piacra, de kellene venni almát, zöldséget minimum.

55316. szabot.88 (válaszként erre: 55314. - Caravell)
2014. nov. 28. 20:39
:D
55315. Briell14 (válaszként erre: 55304. - Anyagi)
2014. nov. 28. 20:25
Én a karfiol- és a karalábé levest is így készítem. :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook