Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ma reggel megsütöttem a csibealkatrészeket és képzeljétek, a család nem találta meg!!! Pedig próbáltam hazatelefonálni is, hogy elmondjam, mi az ebéd, de nem vették fel!
Nos, akkor viszont holnapra nem kell főznöm!!!! :)))
Kiolvasztom teljesen.
Mondjuk én sem veszek boltban, fagyasztott halat, mert néhányszor ráfáztam: mire kiolvadt, csak egy löttyedt, vékonyka valami maradt és rengeteg víz!:((
Olyat még sohasem ettem, de a friss fügét nagyon szeretem!
Balatonalmádiban olyan a mikroklíma, hogy augusztusra beérik a füge és hatalmas fák/bokrok vannak. Sokat ettünk gyerekkoromban. Imádtam, imádom - és képzeld, Csemete nem szereti!!! ????
Csakis az általam fagyasztott halat rántom (elég ritkán mostanában). A lényeg a fagyasztáson van. Nagyon gyorsan kell lefagyasztani, hogy ne legyen vizes.
Felolvasztani semmi esetre sem szabad a halat, mert nagyon gyorsan romlik. De egy jó kis hasmenéstől legalább soványabb leszel. :D
Tescóban
7 Tenger gyorsfagyasztott Viktória-tavi fogas filé 750 g
2 089 Ft(3 482 Ft/kg)
??????
Miért, milyen színűnek látta?
Sziasztok Lányok!
Holnap maradék rizibizi, maradék krumpli és friss sült csirkedarabok lesznek az ebéd.
A Pennyben vettem egy üveg uborkát kétszáz forint körül - és finom!
Valamint szintén ott egy rúd (65 dekás) dárdás (saját márkás) sertéspárizsit 300 Ft alatt - és ehető! :)
A Penny "Trendy" márkájú vécétisztítóját és a fehérítőjét (290Ft/ü.) szintén ajánlom kipróbálásra!
Süti nincs? :)
Köszönöm a Katalinok nevében! :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)