Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


55254. hulló csillag (válaszként erre: 55252. - Fokhagyma)
2014. nov. 23. 21:28
Megnéztem ezt a receptet, tényleg nagyon finom lehet!
55253. hulló csillag (válaszként erre: 55252. - Fokhagyma)
2014. nov. 23. 21:25
Nekem pedig a fogas/süllő (na eddig azt sem tudtam hogy ez ugyanaz), de fogalmam sincs hol kapható és mennyiért.
55252. fokhagyma (válaszként erre: 55251. - Hulló csillag)
2014. nov. 23. 21:20

Nekem az alaszkai tőkehal volt a legszimpatikusabb a felsoroltak közül. Találtam is rá egy jónak tűnő receptet, de biztosan van sok más is. Most már csak azt kell megtudni, hol lehet kapni a halat.


[link]

55251. hulló csillag (válaszként erre: 55249. - Fokhagyma)
2014. nov. 23. 21:14
Köszönöm, jó ez az oldal, máris kicsit okosabb vagyok.
55250. Ginevra01
2014. nov. 23. 20:39

Sziasztok!



Elkészült ám a töltött csirke, ez lett végül is [link]


nagyon egyszerű a csontozás, megcsinátam a másikat is, az lesz a karácsonyi menü, aszalt szilvával fogom tölteni vagy valami különlegessel

55249. fokhagyma (válaszként erre: 55248. - Hulló csillag)
2014. nov. 23. 19:56

[link]


Esetleg nézd meg ezt! Találsz fehér húsút, szálkamnetest, ami nem pangasius.

2014. nov. 23. 19:32
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni: milyen halat vegyek karácsonyra, ami fehér húsú, szálkamentes és nem pangasius?
55247. caravell (válaszként erre: 55240. - Fehérke111)
2014. nov. 23. 18:03
Azt olvastam én is, hogy a kockázás előtt, ha nem akarjuk, hogy csípje a szemünket, be kell tenni a fagyasztóba pár percre. No, nekem sosincs erre érkezésem, bent csak normál hűtő van, a fagyos kint van a kazánházba, odáig nem esz ki a fene csak a hagyma miatt, van elg szaladgálni valóm anélkül is :)
55246. caravell (válaszként erre: 55239. - Fehérke111)
2014. nov. 23. 18:01
Köszönöm :) az internetről veszem az ötleteket is meg a tudást is. Überelni? Óóóó, dehogynem, én még nagyon kezdő vagok :)
55245. Cserebogár8 (válaszként erre: 55243. - Forrest2010)
2014. nov. 23. 16:23
Szia, nekem is tetszenek, itt a közelünkben is van egy csajszi aki ilyeneket készít. Nem tudom, hogy mivel vonja be, talán marcipánnal??, de borzasztó rossz íze van. Több szülő hzott már tőle a gyereke szülinapjára az oviba, de még a gyerekek sem ették meg a külső borítást.
55244. lúdanyó (válaszként erre: 55220. - Lov.ildi)
2014. nov. 23. 15:32
remélem nem lesz semmi baj..:)
55243. forrest2010 (válaszként erre: 55239. - Fehérke111)
2014. nov. 23. 12:26
...csodálatosak mind , nekem még mindig a sajtos-egérkés a kedvencem !
55242. Leszmégjobbis (válaszként erre: 55225. - Guruljka)
2014. nov. 23. 12:03
Még sosem használtam, de most ki fogom próbálni! :-)
55241. lov.ildi (válaszként erre: 55240. - Fehérke111)
2014. nov. 23. 09:02

Lényegében én is ezt csinálom,de nem teszem ki a hidegbe,

Lesózom és amíg kikeverem a tejfölt veszít annyit az erősségéből,hogy finom ehető legyen.

55240. fehérke111 (válaszként erre: 55226. - Anyagi)
2014. nov. 23. 08:36
Egyik szomszédom megoldása: a felkarikázott hagymát picit megsózza, és kiteszi a teraszra úgy 10-15 percre (persze csak hidegben, állítólag az kell neki), és akkor veszít a vad erősségéből. Én még nem próbáltam, pedig sokat hagymázunk.
55239. fehérke111 (válaszként erre: 55235. - Caravell)
2014. nov. 23. 08:33
Megnéztem, hozzá is szóltam, de valami nem sikerült, úgyhogy ideírom: ez valami tündéri!!! Honnan szeded az ötleteket?! Nézem az alkotásaidat (mert ez már az :-))), és mindig azt hiszem, hogy ezt már nem lehet űberelni - oszt mégis :-)))
2014. nov. 23. 06:21
hüvelytermése van , de attól még nem bab
55237. forrest2010 (válaszként erre: 55217. - Caravell)
2014. nov. 23. 06:20
Dehát a vaniliarúd egy orchideafajta termése ! / eddig mindig azt olvastam , erjesztik ? + nemtom , majd szárítják ..... /
55236. Guruljka
2014. nov. 22. 21:33

Én nem nagyon értek hozzá, de régebben nem volt lilásabb a lila hagyma húsa?

Most sokszor fehér, és csak a héja lila.

55235. caravell (válaszként erre: 55231. - Guruljka)
2014. nov. 22. 21:31

Zöldbabot még én sem ettem így, de nem hangzik rosszul, mindenképpen kipróbálom.


Tyúkok, felraktam egy bagolytortát a naplómba :)

55234. caravell (válaszként erre: 55220. - Lov.ildi)
2014. nov. 22. 21:30
Nem könnyű... :( szurkolok Nektek, kívánom, hogy nagyobb gondok ne legyenek és sok sok türelmet, szeretetet a nehéz helyzetekre!
55233. Guruljka
2014. nov. 22. 21:25
Én nagyon szeretem ma is.:D
55232. lov.ildi (válaszként erre: 55231. - Guruljka)
2014. nov. 22. 21:13
Azt így még nem ettem.
55231. Guruljka (válaszként erre: 55230. - Lov.ildi)
2014. nov. 22. 21:06
Nagymama, zöldbab ugyanígy...:D
55230. lov.ildi (válaszként erre: 55227. - Anyagi)
2014. nov. 22. 20:58

Nálunk prézlisen a menő. Bius úgy rengeteget megeszik belőle. Amíg fő a karfiol piritok zsemlemérzsát.

Ebbe belehempergetem a megfőtt karfiolt,majd tejfőllel leöntve eszi meg Bius.

Anyukám még rétegezve készítette.

Egy jénaiba alulra tett pirított prézlit, rá a karfiol, majd prézli. A legtetejére tejfölt tett és átsütötte a sütőben.

55229. lov.ildi (válaszként erre: 55226. - Anyagi)
2014. nov. 22. 20:52

Régebben zalából hoztunk olyan lilahagymát,ami nem volt erős.

Most már sajnos nem jutunk mi sem hozzá.

A zöldségesnél vettem ezt is. Picit erős,de ha előtte vékonyan felszeleteled és gyengéden lesózod,akkor nem lesz annyira csípős.

Amíg áll a hagyma tejfölt kell pici pirosarannyal,ízlás szerint ecettel, fehér borssal, sóval kikeverni. Ebbe beletenni a hagymát és összekeverés után picit lehűteni.

Mi nagyon szertjük.

55228. Anyagi (válaszként erre: 55225. - Guruljka)
2014. nov. 22. 20:32
De jó ötlet ez a szaglászás! :)
55227. Anyagi (válaszként erre: 55222. - Lov.ildi)
2014. nov. 22. 20:30

Őszintén szólva nekem sok lenne a túlzottan ízesített vízben megfőzött karfiol íze.

Én magában is szeretem,sós vízben főzötten - de nem teljesen szétfőzve. Egy kanál tejföl rá és nyami....

55226. Anyagi (válaszként erre: 55223. - Lov.ildi)
2014. nov. 22. 20:27

Hogyan készíted a tejfölös lilhagymasalátát ???

És milyen tipusú lilahagymából?


Egy ismerősöm szokott hozni Békés környékéről édes hagymának hívott, tényleg édes lilahagymát, de úgy tűnik, elapad a forrás. Tudtok valamilyen tipusút, ami szintén zsengén édes???

55225. Guruljka (válaszként erre: 55195. - Leszmégjobbis)
2014. nov. 22. 20:26

A fűszert szagold hozzá a fővő ételhez. Ne a full párába tartsad, de ha az illata passzol, akkor az ízével sem lesz baj, persze eleinte ne sokat tegyél.

A gyömbér rendszerint mindenhez jó, a zöldségek ízét harmonizálja, a krumplit fiomítja, a hússütéskor nem ég meg zsiradékban sem, és az illatra a gyerek bejön az utcáról. :D

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook