Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nekem az alaszkai tőkehal volt a legszimpatikusabb a felsoroltak közül. Találtam is rá egy jónak tűnő receptet, de biztosan van sok más is. Most már csak azt kell megtudni, hol lehet kapni a halat.
Sziasztok!
Elkészült ám a töltött csirke, ez lett végül is [link]
nagyon egyszerű a csontozás, megcsinátam a másikat is, az lesz a karácsonyi menü, aszalt szilvával fogom tölteni vagy valami különlegessel
Lényegében én is ezt csinálom,de nem teszem ki a hidegbe,
Lesózom és amíg kikeverem a tejfölt veszít annyit az erősségéből,hogy finom ehető legyen.
Én nem nagyon értek hozzá, de régebben nem volt lilásabb a lila hagyma húsa?
Most sokszor fehér, és csak a héja lila.
Zöldbabot még én sem ettem így, de nem hangzik rosszul, mindenképpen kipróbálom.
Tyúkok, felraktam egy bagolytortát a naplómba :)
Nálunk prézlisen a menő. Bius úgy rengeteget megeszik belőle. Amíg fő a karfiol piritok zsemlemérzsát.
Ebbe belehempergetem a megfőtt karfiolt,majd tejfőllel leöntve eszi meg Bius.
Anyukám még rétegezve készítette.
Egy jénaiba alulra tett pirított prézlit, rá a karfiol, majd prézli. A legtetejére tejfölt tett és átsütötte a sütőben.
Régebben zalából hoztunk olyan lilahagymát,ami nem volt erős.
Most már sajnos nem jutunk mi sem hozzá.
A zöldségesnél vettem ezt is. Picit erős,de ha előtte vékonyan felszeleteled és gyengéden lesózod,akkor nem lesz annyira csípős.
Amíg áll a hagyma tejfölt kell pici pirosarannyal,ízlás szerint ecettel, fehér borssal, sóval kikeverni. Ebbe beletenni a hagymát és összekeverés után picit lehűteni.
Mi nagyon szertjük.
Őszintén szólva nekem sok lenne a túlzottan ízesített vízben megfőzött karfiol íze.
Én magában is szeretem,sós vízben főzötten - de nem teljesen szétfőzve. Egy kanál tejföl rá és nyami....
Hogyan készíted a tejfölös lilhagymasalátát ???
És milyen tipusú lilahagymából?
Egy ismerősöm szokott hozni Békés környékéről édes hagymának hívott, tényleg édes lilahagymát, de úgy tűnik, elapad a forrás. Tudtok valamilyen tipusút, ami szintén zsengén édes???
A fűszert szagold hozzá a fővő ételhez. Ne a full párába tartsad, de ha az illata passzol, akkor az ízével sem lesz baj, persze eleinte ne sokat tegyél.
A gyömbér rendszerint mindenhez jó, a zöldségek ízét harmonizálja, a krumplit fiomítja, a hússütéskor nem ég meg zsiradékban sem, és az illatra a gyerek bejön az utcáról. :D
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)