Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


55314. caravell (válaszként erre: 55311. - Anyagi)
2014. nov. 28. 20:23
köszi, átadom. Mivel továbbra is elsősorban szerelmes (húúú, de még mennyire!) nagy baj nincs :)
55313. Anyagi
2014. nov. 28. 20:18
Senkit nem ihletett meg a rizsleves ötletem???
55312. Anyagi (válaszként erre: 55305. - Lúdanyó)
2014. nov. 28. 20:14

Lehet. Régen én is csináltam így.

Ártani mindenesetre biztos nem fog! :))


Csak arra vigyázz, hogy ha panírozni akarod, akkor rendesen itasd szárazra a felolvadt halat, mert különben ledobja a bundát!

55311. Anyagi (válaszként erre: 55301. - Caravell)
2014. nov. 28. 20:10

Jobbulást a nagyfiadnak!


Az enyém is "taknyászkodik", sőt, már én is elkaptam tőle. Hál'istennek egyikünkön sem jött ki a betegség teljes erővel.

2014. nov. 28. 20:10
Ja, és volt friss lazacfilé is, ha jól emlékszem, 4000 Ft. volt kilója.
2014. nov. 28. 20:09
Na megvettem ma a halat :) Tescoban voltunk, kerestem az alaszkai tőkehalfilét, olyan nem volt, de volt helyette szürke tőkehalfilé. Gondoltam majdnem mindegy, megvettem, itthon meg nézem, hogy ez a hekk másik neve :) Így most már tudom, hogy hekket vettem, ami nem baj, csak nem tudtam róla :) remélem ez is finom lesz. 2300 Ft. volt kilója, nem fagyasztott, hanem friss.
55308. Anyagi (válaszként erre: 55293. - Guruljka)
2014. nov. 28. 20:06
Nincs kutya, így az kertbe, macsekbiztos helyre szoktam rakni a kajákat.Jó dolog a télben, hogy egyszerűen kiteszem az udvarra a még meleg, frissen elkészített kaját és kész. Nem kell hűtögetni, hogy betehessem a hűtőszekrénybe.
55307. Anyagi (válaszként erre: 55292. - Guruljka)
2014. nov. 28. 20:03

Milyen kreatív vagy! Gratulálok!


Mi van a suliban? Hogy haladsz? :))

55306. alidamolnar (válaszként erre: 55299. - Guruljka)
2014. nov. 28. 19:59

Köszi, köszi!!!!!:))

Az átküldött oldalt is köszönjük, még nézegetjük.


De szerintem ez a recept, amit ideírtál, ez lesz a nyerő.

Abszolut nincs túlbonyolítva, szerintem letisztult, finom ízeket fog eredményezni. Mindjárt ki is másolom!:)

55305. lúdanyó (válaszként erre: 55289. - Bubi 54)
2014. nov. 28. 19:52
azt mondod ha vízbe olvasztom fel akkor jobb izű?
55304. Anyagi
2014. nov. 28. 19:51

Most hallottam a tévében, hogy a mintamenzán zöldséges rizslevest adtak a gyerekeknek.


Rögtön utánanéztem és máris megkedveltem :

Végülis zöldséglevesről van szó, amibe félkész állapotban egy fél marék rizset dobunk és mikor kész, halvány paprikás rántás megy bele és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Mehet bele fehér és sárgarépa, zeller, ha van gomba, zöldborsó, kelbimbó, - szóval sokféleképpen variálható.

Lehet lágyítani az ízeket egy löttyintésnyi tejjel a végén.

55303. lúdanyó (válaszként erre: 55288. - Anyagi)
2014. nov. 28. 19:50
Köszi így fogok tenni..:)
55302. Bubi 54 (válaszként erre: 55291. - Cserebogár8)
2014. nov. 28. 19:02
Köszönöm, már 6 évesek,és igen elevenek!
55301. caravell (válaszként erre: 55284. - Anyagi)
2014. nov. 28. 19:01
Az én kajám is megmaradt, csiáltam bolognaot, hogy főzök ki tésztát, de a gyermek nem jól van, nem éhes. annak nem örülök, hogy valamit benyalt, hasmenése is van, de a főzést holnapra megúsztam, illetve fogok főzni, de az már előre készülás lesz.
55300. caravell (válaszként erre: 55292. - Guruljka)
2014. nov. 28. 18:59

nahh, én le sem szűrtem, úgy ettük trutymósan, kanállal, mi sem voltunk fokhagyma szagúak :)


de jó ötlet a halra tenni! :)

55299. Guruljka
2014. nov. 28. 17:59

Egy gyors megoldás:


10 evőkanál olivaolaj, 4 szelet fagyasztott lazac, 2 gerezd fokhagyma hajszálvékony szeletkékre vágva, 4 evőkanál apróra vágott kapribogyó, 4 evőkanál citromlé, kevés só és bors.


Egy sütőedényt kikenünk 2 evőkanálnyi olivaolajjal. A lazacot felengedés nélkül belefektetjük. Rászórjuk a fokhagymát, és ráöntjük a citromlét és a maradék olajat. Finoman sóttuk, borsozzuk.

180 fokon, előmelegített sütőben, 30 perc alatt kész.


A kapri helyett használhatunk petrezselyemzöldet is.


Ropogós bagettet vagy héjában sült apró krumplit, tzatzikit adunk mellé.

55298. Guruljka
2014. nov. 28. 17:45

Nézegesd, amit küldtem! Csak fagyasztott lazac (TK Lachs) 5 oldalon át.


Nem tudom, mit ehet még a kislányod, hátha ki tudod választani, melyiket fordítsam.


(Friss lazac itt nemigen kapható szerintem, vagy van tengervizes akvárium henteseknél?

55297. alidamolnar (válaszként erre: 55296. - Guruljka)
2014. nov. 28. 17:30
Köszi előre is.
55296. Guruljka
2014. nov. 28. 17:27
Keresek valamelyik német oldalon receptet a lazachoz! Ott hátha jobban értenek hozzá.
2014. nov. 28. 17:20

Lazacot vett már valaki? Ha igen, azt frissen jobb venni, vagy fagyasztva?

De ha frissen veszem, akkor is lefagyasztom karácsonyig.

Engem annyira nem is izgatna, de a kislány kérte, és mivel igencsak diétásan étkezik, ezért ilyen kaja lesz az, ami egy kis plusszt jelent karácsonykor. Ezt serpenyőben érdemes sütni, alig pár csepp olajon, gondolom...

(Azért lesz a jó kis tőkehalfilé rántva, az az igazi!!!!:)

55294. Guruljka
2014. nov. 28. 16:20
Mármint hogy vajon hol lehet. :D
55293. Guruljka (válaszként erre: 55284. - Anyagi)
2014. nov. 28. 16:17
Ha én nem rakom a hűtőbe a kész kaját, akkor nem probléma, Vagy a macskákban, vagy a komondorban. :D
55292. Guruljka
2014. nov. 28. 16:12

Én tavaly még gyártottam a fokhagymás-citromos "iszókát", amit érelmeszesedés ellen ajánlanak.

Egészen meg is szerettem. (És nem volt rémes íze, krémlikőr-szerű volt inkább, alkohol nélkül, és tényleg nem lettem fokhagyma-szagú.)


Na de a leszűrt citrom-fokhagyma darálékot nem votl szívem kidobni, kisebb adagokba lefagyasztottam.

Nem tudtam, mir elesz jó, de rájöttem. A legközelebbi asag fagyasztott halat egy adag ilyennel olvasztottam fel. Ahogy olvadt, forgattam, rákenegettem a halra. Utána a halat leöblítettem, lecsepegtettem, leitattam róla a vizet, és nagyon finom lett!

2014. nov. 28. 14:29

Sziasztok, szép napot.

Bubi54, megnéztem a képeidet, könnyeket csalt a szemembe. gyönyörűek az iket csajok, nem semmi lehetett mikor még aprók voltak meg gondolom most sem. Egyben nagy boldogság is.

Jó egészséget az egész családnak.

55290. forrest2010 (válaszként erre: 55289. - Bubi 54)
2014. nov. 28. 09:16
...én is minden fagyosba rakott pl levesnek való csontosat így szoktam felolvasztani . Nagyon jó .
55289. Bubi 54 (válaszként erre: 55277. - Lúdanyó)
2014. nov. 28. 08:45
A halat én is lefagyasztom, ha előbb veszem meg, vagy ha kapok.De nem kirakom olvadni,csapvízbe rakom.Amikor hideg a víz, leöntöm róla, és másikat rakok.Így kiolvasztva olyan lesz, mint a friss hal.
55288. Anyagi (válaszként erre: 55285. - Lúdanyó)
2014. nov. 27. 20:16
Ha most veszed a friss halat, nyugodtan fagyaszd le, majd karácsonykor, amikor panírozni akarod, olvaszd fel teljesen és itasd le a felületéről a nedvességet.
55287. Anyagi (válaszként erre: 55286. - Mmacus)
2014. nov. 27. 20:14
Valamit elszúrtam? Csak ki akartam másolni magamnak azokra az időkre, amikor majd újra ehetek káposztát! :(
55286. mmacus
2014. nov. 27. 19:58
Anyagi elég furcsán jelent meg a Káposztás-sárgarépás majonézes salátád a receptek között, mintha Forever Happy receptje lenne bemásolva, ráadásul kétszer egymás után...
55285. lúdanyó (válaszként erre: 55283. - Anyagi)
2014. nov. 27. 19:53

na nemlettem okosabb..:(

pedig elö

őbb kel vennem halat mint karácsony... akkor most hogyan..?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook