Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Lehet. Régen én is csináltam így.
Ártani mindenesetre biztos nem fog! :))
Csak arra vigyázz, hogy ha panírozni akarod, akkor rendesen itasd szárazra a felolvadt halat, mert különben ledobja a bundát!
Jobbulást a nagyfiadnak!
Az enyém is "taknyászkodik", sőt, már én is elkaptam tőle. Hál'istennek egyikünkön sem jött ki a betegség teljes erővel.
Milyen kreatív vagy! Gratulálok!
Mi van a suliban? Hogy haladsz? :))
Köszi, köszi!!!!!:))
Az átküldött oldalt is köszönjük, még nézegetjük.
De szerintem ez a recept, amit ideírtál, ez lesz a nyerő.
Abszolut nincs túlbonyolítva, szerintem letisztult, finom ízeket fog eredményezni. Mindjárt ki is másolom!:)
Most hallottam a tévében, hogy a mintamenzán zöldséges rizslevest adtak a gyerekeknek.
Rögtön utánanéztem és máris megkedveltem :
Végülis zöldséglevesről van szó, amibe félkész állapotban egy fél marék rizset dobunk és mikor kész, halvány paprikás rántás megy bele és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Mehet bele fehér és sárgarépa, zeller, ha van gomba, zöldborsó, kelbimbó, - szóval sokféleképpen variálható.
Lehet lágyítani az ízeket egy löttyintésnyi tejjel a végén.
nahh, én le sem szűrtem, úgy ettük trutymósan, kanállal, mi sem voltunk fokhagyma szagúak :)
de jó ötlet a halra tenni! :)
Egy gyors megoldás:
10 evőkanál olivaolaj, 4 szelet fagyasztott lazac, 2 gerezd fokhagyma hajszálvékony szeletkékre vágva, 4 evőkanál apróra vágott kapribogyó, 4 evőkanál citromlé, kevés só és bors.
Egy sütőedényt kikenünk 2 evőkanálnyi olivaolajjal. A lazacot felengedés nélkül belefektetjük. Rászórjuk a fokhagymát, és ráöntjük a citromlét és a maradék olajat. Finoman sóttuk, borsozzuk.
180 fokon, előmelegített sütőben, 30 perc alatt kész.
A kapri helyett használhatunk petrezselyemzöldet is.
Ropogós bagettet vagy héjában sült apró krumplit, tzatzikit adunk mellé.
Nézegesd, amit küldtem! Csak fagyasztott lazac (TK Lachs) 5 oldalon át.
Nem tudom, mit ehet még a kislányod, hátha ki tudod választani, melyiket fordítsam.
(Friss lazac itt nemigen kapható szerintem, vagy van tengervizes akvárium henteseknél?
Lazacot vett már valaki? Ha igen, azt frissen jobb venni, vagy fagyasztva?
De ha frissen veszem, akkor is lefagyasztom karácsonyig.
Engem annyira nem is izgatna, de a kislány kérte, és mivel igencsak diétásan étkezik, ezért ilyen kaja lesz az, ami egy kis plusszt jelent karácsonykor. Ezt serpenyőben érdemes sütni, alig pár csepp olajon, gondolom...
(Azért lesz a jó kis tőkehalfilé rántva, az az igazi!!!!:)
Én tavaly még gyártottam a fokhagymás-citromos "iszókát", amit érelmeszesedés ellen ajánlanak.
Egészen meg is szerettem. (És nem volt rémes íze, krémlikőr-szerű volt inkább, alkohol nélkül, és tényleg nem lettem fokhagyma-szagú.)
Na de a leszűrt citrom-fokhagyma darálékot nem votl szívem kidobni, kisebb adagokba lefagyasztottam.
Nem tudtam, mir elesz jó, de rájöttem. A legközelebbi asag fagyasztott halat egy adag ilyennel olvasztottam fel. Ahogy olvadt, forgattam, rákenegettem a halra. Utána a halat leöblítettem, lecsepegtettem, leitattam róla a vizet, és nagyon finom lett!
Sziasztok, szép napot.
Bubi54, megnéztem a képeidet, könnyeket csalt a szemembe. gyönyörűek az iket csajok, nem semmi lehetett mikor még aprók voltak meg gondolom most sem. Egyben nagy boldogság is.
Jó egészséget az egész családnak.
na nemlettem okosabb..:(
pedig elö
őbb kel vennem halat mint karácsony... akkor most hogyan..?
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)