Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Mmacus, annyira jó ott lenni! Miután hazaérek, még egy darabig mintha ott lennék. Eleinte sajnáltam, hogy nem Egerbe vettek fel (ott nem indult a szak), de már amikor megláttam az Egyetemváros képeit a neten, megsejtetem valamit... és a valóság túlszárnyalta a képzeletet. Nagyon boldog vagyok, és ha végleg elrendeződik majd minden, akkor remek lesz.
Valamit ki kell találnom megint, amit a fiamnak itthon hagyhatok, meleg ételt...
Nem annyira vagyunk lecsó-evők, a fiam egyáltalán nem eszi. Én, ha túljutok a dinsztelt paprika-állapoton (mert a legtöbbször ott megállok és megeszem), nagyon kevés paradicsomot teszek a lecsóba.
Én most inkább egyszerű és problémamentes, nem folyós, de jóízű kenyérre kenhető valamire gondolok, ami az egyetemi hétvége alatt finom, és könnyen előszedhető.
A múlt hétvégén füstölt szalonnát vittem dobozkában, mármint apró kockákra vágva és kisütve, ezt a zsírt kentem a kenyérre. Tojást is vittem, a kollégium kis konyhájában tudtam szalonnazsíros rántottát sütni.
No annyit kibogarásztam, hogy gesztenyével lehet mosni, meg hogy finom a házi eperlekvár.
A tortilla házilag készült? Hogyan?
Én azon töröm a fejem, hogy házilag olvasztott zsírban párolok apróra vágott hagymát, zöldpaprikát (utóbbit vagy egy kilót vettem féláron, pár puhább részt ki kell vagdosni, azaz hamar kellene felhasználni).
Amíg még langyos, összedarálnám, hogy a lehető leginkább krémszerű legyen, és elvihessem dobozban. Megint közeledik a hétvége, jó lenne majd elvinni egy doboz ilyen "kenőkét".
Voltam a Lehel piacon (Bp.) és meglepően olcsó dolgokat láttam. Sajnos venni nem tudtam semmit. :(
500 Ft/kg-ja a csirkeapróléknak. Felénk ilyen nincs is.
100 Ft/kg-ja a Jonathán almának, igaz, hogy nem két öklömnyi, hanem pont egy evésre való.
Volt sok eper 2.300 Ft/kg, áfonya, málna...csupa fincsiség! :)
Megnéztem - érdekes.
Persze ez nem jelenti azt, hogy tudományosan is igaz - viszont mindenképpen egészségesek és finomak a zöldségek, gyümölcsök!
Ma nem kellett dolgozni mennem (sajnos) ezért belevetettem magam a kertrendezésbe. Jujjj, de elfáradtam!
Vettem 300 Ft-ért fél kiló csirke apróhúst és levest főztem belőle. Nagy sikere volt!
Maradék juhtúrós (feljavított) sztrapacsaka volt mögé.
Jaj, ezt nagyon jó volt egymás után olvasni:
Milyen lett tapintásra a ruha? tettél bele öblítőt is?
Tegyél bele borsot, fokhagymát, kicsit csípősre és egy doboz kukoricát, tekerd bele tortilla lapokba, isteni, senki nem fog tiltakozni :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)