Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
:)
Ha a sültnek marad szaftja, akkor is az alsó kocsonyás rész a finom - nekem.
Nem egy epekímélő, de vigasztalom magam, hogy legalább nem zsír! :)
A besamelbe lehet tenni ízesített tömlős sajtot is. Vannak nagyon finomak! :)
És egy pici, nagyon apróra vágott édes hagyma is sokat dobhat rajta.
Én ezt nem merném megcsinálni. :D
Néha előfordul, ha hagymát dinsztelek az ételbe, hogy előlről kell kezdenem, mert kitunkoltam kenyérrel. Pedig az még nem is ilyen nyamh..., mint amilyennek leírtad!!! Hát nem merem, na!!! :D
tésztára..:)
az előbb valaki irta és gondoltam én is csinálok...:)
Nekem van egy egyszerű: besamelt készitesz, izesited sóval, fűszerezed borssal, pici szerecsendióval, és a forró, kész mártásban a reszelt sajtot olvadásig kevered.
Mihez szeretnéd a sajtmártást késziteni?
Igaz, igaz, igaz!
Csakhogy az ember gyarló és hajlamos ellazulni, ha nem koppintanak egy-egy emlékeztetőt az orrára - jelen esetben az epéjére. :(
Tudom.
Csak nem értettem igazán az indítékát...
Nehogy megsértődj kérlek!
Sok spórolós ötletet lehet szerezni ezen a fórumon, ami eddig még nem jutott az eszünkbe. Én sem gondoltam rá, hogy fokhagymalevesnek is felhasználható a lezsírozott abalé, de örülök neki, hogy eszembe juttatták. Ettől még nem szórom a pénzt! :)
Az lehet, de folyamatosan szedjem? Meddig?
Meg, ha igazán görcsöl, akkor 2X2 sem mindég használ használ néhány óra alatt.:((
Az ügyeleten a görcsoldó-fájdalomcsillapító injekcióra meg sem rebbent!
Nem egy nagy kövem van, hanem rengeteg közepes méretű, ami még veszélyes is lehet, mert az epecsatornába kijutva és megakadva sárgaságot, hasnyálmirigy gyulladást és hasonlókat okozhat.
Sajnálom!:(
Engem is megműtöttek,nekem nem voltak nagy görcseim, én bánom hogy elmentem!!:((
Legalább a fájdalomtól megszabadulsz!!
Igaz!
De már lassan két hónapja igazából kiflin, almán meg teán élek. Igaz, hogy nincs is semmi bajom, de csoda, hogy elcsábulok néha egy picit?
Amikor, majdnem egy éve először begörcsöltem, még úgy gondoltam, hogy nem kell nekem műtét, de utána még jónéhányszor tekeregtem végig az éjszakát. Az utolsó nagy görcsnél eljutottam oda, hogy felráztam a férjem hajnaltájt, hogy vigyen el az ügyeletre, mert nagyon fáj. Ott adtak egy injekciót, de meg sem rebbent rá, így beküldtek a sürgősségire - ahol 4 órát ücsörögtem én és a görcseim, mire sorra kerültem. Két infúziót töltöttek belém, mire elmúltak a görcsök.
Azóta erősen diétázom, hogy elmúljon a gyulladás az epémről és biztonságosan műthető legyek laporoszkópiával.
- szóval igen, muszáj a műtét!
Jan. 28-ra írtak be, de akár egy-két nappal előtte-utána, mert függ a doki ügyeleti beosztásától. Lassan majd fel fogom hívni.
Tegnap este, amikor hazaérkeztem, ettem a családéból 3 villányi krumplistésztát, ami ugye nem egy zsiradékmentes étel. (Pedig milyen finom!!!) Már utána elkezdődött egy órával. Azt lekezeltem egy Nospa fortéval és végigaludtam (hál'istennek) az éjszakát, de ma egész nap nem érzem teljesen jól magam.
:DD Szívesen küldök!:))
Mindenképpen műteni kell?
Tényleg! Fokhagymalevesnek!
Nekem hogy nem jutott eszembe? Köszi!!!
Ez nagyon jól hangzik!
Mikor tálalsz? Mehetek? :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)