Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


55991. mmacus (válaszként erre: 55984. - Anyagi)
2015. jan. 4. 11:38
Még sose főztél palóclevest, vagy eddig szerette a férjed, csak most nem ízlik neki?
55990. mmacus (válaszként erre: 55988. - Szabot.88)
2015. jan. 4. 11:37
Füstölt virslivel én a frankfurti levest főzöm, azt is nagyon szeretem.
55989. mmacus (válaszként erre: 55984. - Anyagi)
2015. jan. 4. 11:37
Mi nagyon szeretjük, gyakran főzöm. Vagy 30 éve a munkahelyi ebédlőben szerettem meg.
55988. szabot.88 (válaszként erre: 55984. - Anyagi)
2015. jan. 4. 11:24
Én is szeretem, bár ritkán csinálom, hús helyett füstölt virslit szoktam beletenni.
55987. Lisy50
2015. jan. 4. 10:48
Nálunk ma akciós Li.l-s gombából van gombaleves,második tojásos nokedli:))
55986. Lisy50 (válaszként erre: 55984. - Anyagi)
2015. jan. 4. 10:46
Én is szeretem, bográcsba szoktunk csinálni, mikor már van zöld vajbab!:)
55985. Briell14 (válaszként erre: 55984. - Anyagi)
2015. jan. 4. 10:41
Én imádom a palóclevest. :)
55984. Anyagi
2015. jan. 4. 10:33

Mai kaja:

Mivel a férjem nem hajlandó megenni (az amúgy nagyon finom) palóclevest, csinálok neki cs.bordából húslevest. Éppen most fő.

Nekünk marad a palóc és utána palacsinta.


Evett, kóstolt már valaki palóclevest? Ha valaki szereti a babérleveles ízt, érdemes utánaolvasni, megpróbálni.

Ez egy zöldbabos, zöldséges gulyás, babérlevéllel és a végén enyhén behabarva. Laktató és finom - szerintem.

55983. Anyagi (válaszként erre: 55980. - Forrest2010)
2015. jan. 4. 10:28

Nálunk a február is az lesz!

Remélem az év második hónapjában megindul a munka és akkor márciusban jobb lesz a fizetésem. Persze akkor meg a kiesett hónapok lyukait kell majd betömködni. :((

55982. Anyagi (válaszként erre: 55979. - Forrest2010)
2015. jan. 4. 10:26
Hú, Te aztán nagyon elszánt és szorgalmas vagy! Minden nap sütsz sütit?
55981. Anyagi (válaszként erre: 55978. - Guruljka)
2015. jan. 4. 10:24

Tudom, hogy Te szereted és sokat használod. :)

Én nem azt érzem, hogy "harmonizálja az ízeket", hanem, hogy mindenre rátelepszik inkább. Ritkán használom és nagyon-nagyon óvatosan...

2015. jan. 4. 03:26
Lehet , jobb lenne inkább egy lángost bekeverni , már régen volt , az elé + elég egy leves is . Január = a takarékossági világ hónap nálunk , decemberbe többet költöttem , mint kellett volna .
55979. forrest2010 (válaszként erre: 55967. - Anyagi)
2015. jan. 4. 03:22
Idén rengeteg alma lett , legalább van annyi eszük , h 100 alatt lehet kapni itt ott , nov . végén ? dec . elején ? én is vettem nagyon jó áron az auc..nba gyönyörút és finomat , sajnos már elfogyott . Reszeltem is belőle a kevert sütikhez + a lekvárjaimhoz . Tegnap olyan kevert kakaóst sütöttem , amibe kefír helyett 1 nagy pohár barackos joghurtot kevertem , a fiam vett akciósan néhány nagy poharasat , 110 ft körül . Úgy is fini volt , kefírem is már csak 1 pohárral van , a mai v holnapi sütihez .
55978. Guruljka (válaszként erre: 55976. - Tejespite)
2015. jan. 4. 01:24
Én sok mindenbe használok gyömbért.Csak mert szeretem,hogy harmonizálja az ízeket. :D
55977. Briell14 (válaszként erre: 55976. - Tejespite)
2015. jan. 3. 21:47

2-3 napig érlelni kell a hűtőben. Utána forró vízbe kell rakni 1-2 kiskanállal és úgy fogyasztani.

Kiváló immunerősítő hatása van.

A hűtőben sokáig eláll, de ha addig nem fogy el, akkor a citromot ki kell szedni belőle egy hónap elteltével!

Sok hozzászólást elolvastam, mindenki dicséri. :)

55976. Tejespite (válaszként erre: 55973. - Briell14)
2015. jan. 3. 21:33
És ezzel mit csinálsz? Hogy fogyasztod? A férjem imádja a gyömbért minden formában (alacsony pulzus számra nagyon jó, neki alacsony - nem vészesen! - és sokmindenre jó. Én a méz miatt nem fogyaszthatnám, de ő biztos kipróbálja. Lezárod és várni kell vele?
55975. Anyagi (válaszként erre: 55973. - Briell14)
2015. jan. 3. 21:31
hát, aki szereti...
55974. Anyagi (válaszként erre: 55962. - Tejespite)
2015. jan. 3. 21:30

Feltettem a kérdést itt a Hoxán,


Tudásbázis - Miért mondták egy ismerősömnek, hogy a cukrosok egyáltalán nem ehetnek pirítóst, mert rosszabb, mint a sima kenyér? -


címmel. Ha érdekel nézd meg!

55973. Briell14 (válaszként erre: 55970. - Anyagi)
2015. jan. 3. 21:22
Most kipróbáltam. Összerétegeztem a gyömbér-, és citromkarikákat egy szép üvegbe és felöntöttem a mézzel. Állítólag finom és nagyon jó a hatása is. :)
55972. Anyagi
2015. jan. 3. 21:15
Megcsináltam ebédre a palóc levest. Nagyon finom lett, de a férjemnek nem ízlett és éppen csak megkóstolta. :((( Azt mondta, hogy savanyú, pedig csak egyetlen kicsi babérlevél volt benne...
55971. Anyagi (válaszként erre: 55968. - Geranna7)
2015. jan. 3. 21:12
Hááát, az egy kicsit messze van nekem! :))
55970. Anyagi (válaszként erre: 55964. - Briell14)
2015. jan. 3. 21:11

Gyömbéres, mézes teát szoktam, de csak, ha meg van fázva valaki.


A gyömbér nagyon kis mennyiségben is nagyon erős ízű fűszer(?), nem rontanám el vele azt a szegény finom mézet...

55969. Anyagi (válaszként erre: 55962. - Tejespite)
2015. jan. 3. 21:08

Hogy Te milyen okos vagy!!!! :)))


Akkor én mostanában állandóan bűnözök, mert teljesen rákattantam a pirítósra! :(

55968. geranna7 (válaszként erre: 55967. - Anyagi)
2015. jan. 3. 21:07
Almát a nyíregyházi út mentén 50-70 Ft-ért vettem. :)
55967. Anyagi (válaszként erre: 55961. - Geranna7)
2015. jan. 3. 20:58
A Penny-ben 120 Ft. az illatos, nagyon finom jonatán alma!
55966. Anyagi (válaszként erre: 55959. - 0e40d7eb14)
2015. jan. 3. 20:57
Nagyon finomnak hangzik!
55965. Anyagi (válaszként erre: 55958. - Martini64)
2015. jan. 3. 20:55

Igen,, van narancs a Spárban, láttam.

Én azért mentem be, mert 1000 alatt van a lapocka ára!

55964. Briell14
2015. jan. 3. 19:49
Szoktatok citromos-gyömbéres mézet készíteni?
55963. lúdanyó
2015. jan. 3. 16:33
Ez a pitypang lekvár tetszik..:)
55962. Tejespite (válaszként erre: 55952. - Anyagi)
2015. jan. 3. 15:39

Szia Ági, idemásoltam a választ:

"A felszívódást befolyásoló egyéb tényezők

Az étel mennyire főtt és pépesített. Minél jobban, annál gyorsabb a felszívódás. A nyers sárgarépa például egyértelműen lassú, míg levesben majdhogynem szétfőtt példányok már inkább gyorsak. A krumplinál szintén nagyon jellemző ez, a krumplipüré számít a leggyorsabb felszívódásúnak, így ez tiltólistás. A pirítás, puffasztás is gyorsítja a felszívódást, ezért a pirítós kenyér, melegszendvics, puffasztott búza nem javasoltak."

A paradicsomra is azt mondták, h minél inkább feldolgozott annál gyorsabb a felszívódás, tehát annál inkább tiltólistás, pl, a lasagne esetében 1. amikor elteszed télire a paradicsomot, 2. amikor összerottyantod a darált hússal, 3. amikor már rétegezve készresütöd. Háromszor 'dolgoztad fel" tehát ne csodálkozz ha az egekben lesz utána a vércukrod. Még szerencse hogy nem szeretem a lasagne-t. Elolvasom vagy meghallgatom, próbálom be is tartani ezeket de továbbra sem tudom úgy igazán felfogni!!!! Azt mondják, ha valaki már rálép erre az ösvényre, mindenképp odajut hogy előbb utóbb gyógyszer is kell, és ezt szeretném amennyire csak lehet kihúzni, azért szeretném a diétát tartani, és csak ott engedni ahol a saját eszem szerint talán legkevésbé ártok. Ha mégis melléeszek (a férjem szerint nem szabad használni azt a szót h bűnözök mert az már eleve rossz lelkiismeretet okoz) akkor megmagyarázom magamnak, hogy több kárt tennék, ha ettől vagy attól az ételtől vagy összetevőtől megfosztanám magam és ahhoz a vitaminhoz vagy ásv. anyaghoz akármihez nem jut úgy hozzá a szervezetem. És mivel a pirítós nem feltétlenül olyan ami muszáj a szervezetnek, inkább azt mellőzőm. És mondjuk nyugodtabb lelkiismerettel eszek egy kis csíramálét ami viszont tele van E vitaminnal.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook