Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Mai kaja:
Mivel a férjem nem hajlandó megenni (az amúgy nagyon finom) palóclevest, csinálok neki cs.bordából húslevest. Éppen most fő.
Nekünk marad a palóc és utána palacsinta.
Evett, kóstolt már valaki palóclevest? Ha valaki szereti a babérleveles ízt, érdemes utánaolvasni, megpróbálni.
Ez egy zöldbabos, zöldséges gulyás, babérlevéllel és a végén enyhén behabarva. Laktató és finom - szerintem.
Nálunk a február is az lesz!
Remélem az év második hónapjában megindul a munka és akkor márciusban jobb lesz a fizetésem. Persze akkor meg a kiesett hónapok lyukait kell majd betömködni. :((
Tudom, hogy Te szereted és sokat használod. :)
Én nem azt érzem, hogy "harmonizálja az ízeket", hanem, hogy mindenre rátelepszik inkább. Ritkán használom és nagyon-nagyon óvatosan...
2-3 napig érlelni kell a hűtőben. Utána forró vízbe kell rakni 1-2 kiskanállal és úgy fogyasztani.
Kiváló immunerősítő hatása van.
A hűtőben sokáig eláll, de ha addig nem fogy el, akkor a citromot ki kell szedni belőle egy hónap elteltével!
Sok hozzászólást elolvastam, mindenki dicséri. :)
Feltettem a kérdést itt a Hoxán,
Tudásbázis - Miért mondták egy ismerősömnek, hogy a cukrosok egyáltalán nem ehetnek pirítóst, mert rosszabb, mint a sima kenyér? -
címmel. Ha érdekel nézd meg!
Gyömbéres, mézes teát szoktam, de csak, ha meg van fázva valaki.
A gyömbér nagyon kis mennyiségben is nagyon erős ízű fűszer(?), nem rontanám el vele azt a szegény finom mézet...
Hogy Te milyen okos vagy!!!! :)))
Akkor én mostanában állandóan bűnözök, mert teljesen rákattantam a pirítósra! :(
Igen,, van narancs a Spárban, láttam.
Én azért mentem be, mert 1000 alatt van a lapocka ára!
Szia Ági, idemásoltam a választ:
"A felszívódást befolyásoló egyéb tényezők
Az étel mennyire főtt és pépesített. Minél jobban, annál gyorsabb a felszívódás. A nyers sárgarépa például egyértelműen lassú, míg levesben majdhogynem szétfőtt példányok már inkább gyorsak. A krumplinál szintén nagyon jellemző ez, a krumplipüré számít a leggyorsabb felszívódásúnak, így ez tiltólistás. A pirítás, puffasztás is gyorsítja a felszívódást, ezért a pirítós kenyér, melegszendvics, puffasztott búza nem javasoltak."
A paradicsomra is azt mondták, h minél inkább feldolgozott annál gyorsabb a felszívódás, tehát annál inkább tiltólistás, pl, a lasagne esetében 1. amikor elteszed télire a paradicsomot, 2. amikor összerottyantod a darált hússal, 3. amikor már rétegezve készresütöd. Háromszor 'dolgoztad fel" tehát ne csodálkozz ha az egekben lesz utána a vércukrod. Még szerencse hogy nem szeretem a lasagne-t. Elolvasom vagy meghallgatom, próbálom be is tartani ezeket de továbbra sem tudom úgy igazán felfogni!!!! Azt mondják, ha valaki már rálép erre az ösvényre, mindenképp odajut hogy előbb utóbb gyógyszer is kell, és ezt szeretném amennyire csak lehet kihúzni, azért szeretném a diétát tartani, és csak ott engedni ahol a saját eszem szerint talán legkevésbé ártok. Ha mégis melléeszek (a férjem szerint nem szabad használni azt a szót h bűnözök mert az már eleve rossz lelkiismeretet okoz) akkor megmagyarázom magamnak, hogy több kárt tennék, ha ettől vagy attól az ételtől vagy összetevőtől megfosztanám magam és ahhoz a vitaminhoz vagy ásv. anyaghoz akármihez nem jut úgy hozzá a szervezetem. És mivel a pirítós nem feltétlenül olyan ami muszáj a szervezetnek, inkább azt mellőzőm. És mondjuk nyugodtabb lelkiismerettel eszek egy kis csíramálét ami viszont tele van E vitaminnal.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)