Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
:)
Ne tessék bántani azt a szegény fiút! Sok jót hoz ő neked! :)))
Én is lemondtam róla.
Mai kaja kész, holnapra még majd kitalálok valamit.
Most meglátogatom a postát a befizetni való csekkekkel és ami marad azon veszek valamit a piacon.
Ma fogom leszedni a karácsonyfát - aztán lehet takarítani...
Nos, fő a húsleves (hétvégenként nekem ez a diétás menü),
másodikként a maradék fasírthoz pirított krumpli és dinsztelt zöldség jár. Gondolkodom még egy gyümölcsrizsen is, mert van egy két napja felbontott őszibarack konzervem. (Két hete vettem a Spárban akciósan 260 Ft-ért)
Nagyon finom lehetett!
Biztosan tepsiben is jó, szerintem ki fogom próbálni.
Neked is vannak ám ötleteid! Ügyes vagy! :)
Próbáld ki a fagyis kanalat a gombócoláshoz. Nekem mindkét méret olyan, amiben, ha összenyomod a nyelét, akkor szaladgál egy fém, félkör alakú, vékony lemezcsík és elválasztja a fagyit a kanál falától. Na ezt most jól megmagyaráztam... Szóval, mint a fagyizóban!
A fórum címéből én most a saját ötletet ragadnám ki. Ma olyat készítettem, Hot-pan-ben, hogy egy fej hagymát megdinszteltem egy kevés olajon, majd ráraktam az apró savanyú káposztát. Megborsoztam, majd jól átkevertem. Erre raktam rá a hurkát és a kolbászt. Mindezeket körberaktam félbevágott burgonyával. Lefedtem és közepes hőmérsékleten pároltam, majd a fedőt levéve kicsit pirítottam.
Minden egyszerre lett kész.
Gyorsan összeállítottam, rövid idő alatt készült el és nagyon finom! :D
jaj ezt ismerem..:) csak én aludtejből szoktam késziteni...:)
Sütöttem finom tortát (na nem olyan gyönyörűt mit a sors társam..:)Vettem "taramisu pudingot megfőztem 3dl tejbe és tettem bele 1 kocka gesztenye masszát + egy kis vajat ezzel töltöttem meg és csokit tettem a tetejére..:)
Milyen magas lesz a tésztád a tortaformában?
És meddig sütöd és milyen lángon?
:)
Én igyekszem pici gombócokat gyártani!
Van egy hagyományos méretű fagyis kanalam, meg egy pici. Akkorka, mint gyermek koromban az 50 filléres gombóc kanala volt. Évekkel ezelőtt sokáig hajtottam, míg találtam, de sok mindenre jó. Pl. akár karumpligombócot is azzal csinálok.
A kefires gombóc nagyon bonyolult, sok előkészületet és szakértelmet igénylő étel! :
Egy nagy doboz kefirt kis lángon felforralok (kiválik közben a savó és folyós lesz), majd annyi grízt öntök bele folyamatos keverés mellett, hogy sűrű tejbegrízhez hasonlítson. Végül óvatos mennyiségű cukrot, esetleg pici reszelt citromhéjat teszek bele és hagyom majdnem teljesen kihűlni.
Ez után már csak gombócolni kell (én fagyis kanállal gyártom pillanatok alatt) és pirított zsemlemorzsába forgatni.
Valamivel gyorsabban elkészül, mit ahogy leírtam! :)
A nagy doboz kefirből meglepően sok lesz, de másnapra sem keményedik meg - ha marad!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)