Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
én ma nagyot spóroltam, krumplis tarhonyát csináltam, de csak jó kis füstölt szalonnát sütöttem ki , azt raktam bele kolbász helyett
így is nagyon finom, van hozzá savanyú,
tegnapi maradék húsleves
Nekem úgy tűnt, ő is benne van vastagon a spórolásba! :
"ajánlom figyelmetekbe a következő kiadós, spórolós receptemet. ( még sok van )
Húsos csontot elkészítek zöldséggel levesnek. Nagyon puhára födőm . Még melegen lekoppaszton a húst,"pörköltöt " készítek belőle, szitán átszűröm és lesz belőle pörkölt szaft és az ízek hús. Krumplis gombóc tésztát készítek, megtöltöm a hússal, kifőzöm, s ha kész, leöntöm a tejföllel izésített szafttal.Olcsó és remek."
Na ezt nem néztem. :(
Viszont elolvastam a cikk hozzászólásait. Elég elkeserítő, hogy az emberek ahelyett, hogy értékelnék valaki erőlködését, ügyességét és tanulnának belőle, inkább belekötnek. Hát így én sem szívesen jönnék olvasgatni!
Megint hálát kell adnom a sorsnak és Nektek, hogy milyen jó csapat gyűlt itt össze! Ide mindég öröm bekukkantani! :)))
Itt, a Hoxán olvastam a cikket:
És gondoltam megkérem az íróját, nézzen be hozzánk. Szerintem tudnánk egymástól tanulni spórolást!
Két kilós csirkét nem is szoktam látni...
Viszont az egyben, sütőben sült csibe eléggé "összemegy", így kevésbé gazdaságos.
Ha fedő alatt, pici zsíradékon sütöm, kevésbé esik össze, olyankor nálunk is van maradéka.
Nagyon finom lett (és sok) a sült sajtostészta! :))
Nem mondanám, hogy diétás étel, pedig nem is tejszínnel csak tejjel készítettem a besamelt, de volt benne megsütött bacon szalonna és póréhagyma is. Meg hát a basamelben is van zsiradék és a sajt sem zsírtalan...
Szépen összeállt, lehetett kockára vágni, így mutatós volt tálalni is. Mindenkinek ízlett, még a betoppanó vendégeknek is!
Aranyból van? :(
De ha strucctojás, akkor még olcsó is. :)
Én is 1,2 - 1,5 kilós körüli madarat szoktam venni.
Négybe vágom, és el is fogy...
Pedig nem "húsos" a család. Ritkán van, főleg hét végén, de akkor "nagyon"! :)
Milyen salátát szoktál csinálni a maradék húsból?
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)