Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


56329. Lisy50 (válaszként erre: 56328. - Briell14)
2015. jan. 24. 11:44
Rendben!:)
56328. Briell14 (válaszként erre: 56327. - Lisy50)
2015. jan. 24. 10:29
Majd írd meg milyen lett! Érdekel. :D
56327. Lisy50 (válaszként erre: 56326. - Briell14)
2015. jan. 24. 10:14
Lehet kipróbálom először pár karikával,aztán meglátom,rántva is imádom!:))
56326. Briell14 (válaszként erre: 56324. - Lisy50)
2015. jan. 24. 09:56

Én úgy gondolom, hogy a fele-fele arány sok. Azért, mert a zeller sokkal dominánsabb, mint a krumpli.

Nem próbáltam még, csak próbálom "elképzelni" az ízeket. :D

56325. Lisy50 (válaszként erre: 56321. - Lov.ildi)
2015. jan. 24. 08:28
Mielőbbi gyógyulást!!
56324. Lisy50
2015. jan. 24. 08:27

Sziasztok!

Valamelyik nap láttam az" egyik" adón,hogy a krumplisalátát zellerrel csinálták,úgy emlékszem fele fele arányban, próbáltátok már?

2015. jan. 24. 07:57
Anyóskám valaha 30 ? literes hatalmas fazékba főzte a kocsonyát , a felét kiadagolta / 5 család felé osztva / aztán mikorra volt üres tányér kiolvasztotta a másik felét is , nagyon finomat tudott , akkor még igazi hideg telek voltak .
56322. forrest2010 (válaszként erre: 56319. - 99279bb06f)
2015. jan. 24. 07:53
....de legalább küldtem lottót a telefonon , így aztán az esély megvan a gazdulásra , addig + spórolok 1000-rel . Az elmúlt 1 hónap alatt 2x is főztem kocsonyát a férjemnek , mind2x mázlim volt , gyönyörű tiszta körmöt kaptam hozzá , másodszor 2 kicsi első csülköt is vettem neki bele , neki nem kocsonya , ha nincsen benne husi .
56321. lov.ildi
2015. jan. 23. 23:03

Sziasztok!


Ma mesélte egy ismerősöm,hogy ő évente egyszer főz kocsonyát és lefagyasztja. Csak lestem. A kocsonya felét miután kihűlt lefagyasztja. Amikor kocsonyát szeretne enni felforralja és úgy teszi tányérokba.

Nekem ez nagyon új volt.


Bius az oviból hazahozta a rota vírúst. 1 hete szenvedünk vele. Már én is elkaptam és napok óta lázas is vagyok.

Ti jól vagytok?

56320. 99279bb06f
2015. jan. 23. 19:29

Kocsonyához vettem husit, összesen 400 Ft volt, és 15 adag lesz belőle. A felét már megfőztem - fincsi.

Nagyon szép, tiszta körmöt, farkincát, bőrt lehetett a sp.rban kapni.


Örömmel tudatom, hogy sikerült 42 Ft-ért tojást vennem! :D

56319. 99279bb06f (válaszként erre: 56318. - Edina51)
2015. jan. 23. 19:25
:) Nem hinném, hisz senki nem osztotta szét azok pénzét köztünk, akik a mi átverésünkkel, becsapásunkkal szerezték vagyonukat! Vagyis mindenki továbbra is keményen spórol. Ezek szerint a betűkkel is. :D
56318. Edina51
2015. jan. 23. 19:17
Megszűnt a fórum??????????????
56317. forrest2010 (válaszként erre: 56294. - Anyagi)
2015. jan. 21. 21:42

Ági ! Boldog névnapot !

Éljenek az Ágik ! Ágicák ! Ágnesek ! Ágoták ! soká , boldogan , békességben , gazdagon !

56316. lúdanyó
2015. jan. 21. 18:19
probáld meg a májból pástétomot késziteni gyors olcsó takarékos..:)
56315. lúdanyó
2015. jan. 21. 18:18
Ágikám nagyon boldog névnapot! ez különösen szép nap számomra a kisunokám ma 13 éves..:)
56314. mmacus (válaszként erre: 56312. - Tejespite)
2015. jan. 21. 17:29
Értem. Remélem, sikerül kikísérletezni, hogy jó legyen. Nekem úgy, ahogy készítem, gyakorlatilag zsiradék nélkül, teljesen jól kenhető és az alapfűszerezéssel finom is.
56313. Guruljka (válaszként erre: 56312. - Tejespite)
2015. jan. 21. 16:11
A bolti májasok a rettenetes zsírtartalmuktól kenhetőek. Még a drágábbak is csak úgy felényi májat tartalmaznak.
56312. Tejespite
2015. jan. 21. 15:45

Köszönöm az ötleteket. Mivel fél kg májból készült, van min kísérletezni. Nyilván kiveszek egy kicsit és kikeverem mustárral, egy másik kicsit majorannával. A barátnőm szerint lehet,h az a baj, hogy le volt fedve sülés közben és nagyon a fólia alatt maradt a máj íze, ő fólia nélkül készítette, de az igazi recept szerint fólia alatt kell. Ő még tett bele kakukkfüvet és rozmaringot, de ebbe a rozmaringot nem tudom elképzelni.

Macus, nem ment ám bele az összes zsír! Kiszedtem szűrőkanállal a májat, rátettem a már teljesen száraz szalonnadarabkákat és egy kicsikét még a zsírból.

56311. mmacus (válaszként erre: 56307. - Tejespite)
2015. jan. 21. 14:47

Kíváncsi vagyok az eredményre.

Én a maradék pirított csirkemájból szoktam májkrémet csinálni. Az eleve olajon van elkészítve, hagymával, majoránnával, borssal. Utólag sózva. Ha megmarad, kiszedem a májkockákat a zsiradékból, mustárral turmixolom. Finom. Nekem az általad írt változat nagyon zsíros lenne.

56310. szabot.88 (válaszként erre: 56309. - Tejespite)
2015. jan. 21. 14:44
Kis majoranna???
56309. Tejespite (válaszként erre: 56308. - Guruljka)
2015. jan. 21. 14:38
Igazad van Guruljka, csak annyira dícsérte a barátnőm, hogy úgy voltam vele, egy próbát megér. De nem! A férjem mindenevő, amiben biztos vagyok, hogy ő megeszi, és legalább ilyen biztos, hogy a lányom meg se kóstolja. De én még tétovázom. Azóta 1x megint belekóstoltam, de nem sokat változott a véleményem. Tettem még hozzá egy kis zsírt és vissza a hűtőbe, aztán majd meglátjuk.
56308. Guruljka (válaszként erre: 56307. - Tejespite)
2015. jan. 21. 14:28
Megvallom, én feleslegesnek tartottam az állaggal kísérletezni. Ha hasonló hideg "máj-valamit" akarok enni, akkor tökéletesen megteszi a kissé jobban eldarabolt csirkemájból készített pörkölt, ami eleve hajlamos szétesni kicsit. A zsírjába beledermedve biztosan nem fog leesni a kenyeremről... :D Szeretem én is néha.
56307. Tejespite
2015. jan. 21. 14:19
Ti csináltatok már házi májkrémet csirkemájból? A barátnőm rábeszélt - aki remek szakács - és nekem valahogy nem ízlik. Egy is fej vöröshagymát a jénai aljába szeltem, rátettem a felkockázott májdarabkákat, majd az előtte mikróban kiolvasztott szalonnakockák zsírját ráöntöttem és be a sütőbe. Elvileg 50 percig kellett volna 80-90 fokon sülnie fólia alatt, de nekem akkor még nagyon "máj" volt, így másfél órát volt bent és felvettem 110 fokra. Utána hűlni hagyni és leturmixolni. Itt tartok most, még ugyan langyos de nekem az állaga is olyan fura, meg az íze is, színe is. Ja, és a kiolvadt szalonna kockácskákat is bele kellett turmixolnom. Lehet h ha nem én csinálom hanem csak elém teszik, ízlik, de így ... valahogy nem gusztusos. Pedig pont azért vágtam neki, hogy így biztos tudom mi van benne, olcsóbb is és mi szeretjük is a májat. Sót nem tettem hozzá mert a szalonna sós volt, kicsi borsot viszont igen.
56306. Tejespite
2015. jan. 21. 14:04
Kedves Ágnesek! Nagyon boldog névnapot és jó egészséget kívánok :-)
56305. Lisy50
2015. jan. 21. 11:58
Ágnesek!!- Boldog névnapot kívánok!!!:)
56304. Guruljka (válaszként erre: 56283. - Anyagi)
2015. jan. 21. 11:05

Hajjaj... :D Én nagyon illetlen vagyok!

Akkor eszem, amikor megéhezem. :D


Hozok nektek zsírtalan fánkot:


Pihe-puha fánk sütőben sütve


50 dkg finomliszt

5 dkg margarin

7 dkg cukor

3 dkg friss élesztő

2 db tojássárgája

3 dl tej

15 teáskanál lekvár/ dzsem


Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztjuk. Ha ragad, akkor még egy kis liszt mehet bele.

Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Nekem kb. 30 db lett ebből a mennyiségből.

Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk szellősen, mert még kelni fog. Stampedlis pohár aljával mélyedéseket nyomunk a közepébe, ebbe tesszük a kb. mokkáskanálnyi lekvárt. Előmelegítjük a sütőt. Közben még a tepsiben hagyjuk kelni a fánkokat. Gázsütőben 160-165 fokon kb. 20 perc alatt kész. Jó étvágyat.

56303. Briell14 (válaszként erre: 56294. - Anyagi)
2015. jan. 21. 10:11
Sok boldog névnapot! :)
56302. kneseva
2015. jan. 20. 20:57
Magam is szeretek spórolni a konyhában töltött idővel. Az ok részben hajdanból ered ( három gyerek, vezető beosztás, tanulás, társasági és kulturális élet. )részben abból, hogy nem nagyon szeretem a konyhai munkát. Ez nem azt jelenti, hogy nem végeztem el, sőt kifejezetten jól főzők ( mások mondják)Jól főzni ugyan annyi időbe telik, mint rosszul és olcsóbb is ( nem kell semmit kidobni ) Ma már csak ketten vagyunk, de azért vezetek háztartást.Sokat most se időzök benne.
56301. Briell14 (válaszként erre: 56295. - Kneseva)
2015. jan. 20. 19:52
Üdv itt! :)
56300. lúdanyó
2015. jan. 20. 13:18

Le volt fagyasztva vagy 15dk pörkölt abból lett gulyás leves + paradicsomos káposzta. Kis Bóti fasirtal a lidlibe a 1/2 1 kg pujka nugat szerintem jó ár a 900ft. nagyon beosztva sokáig elég..:)

a minap hókiflit sütöttem na az még jó süti..:)és olcsó..:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook