Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


56451. 99279bb06f (válaszként erre: 56450. - Mmacus)
2015. febr. 7. 11:53

:) Látszik, hogy sokat vettem belőle! :D

Bocs, kevertem a lasagne tésztával. :)

56450. mmacus (válaszként erre: 56448. - 99279bb06f)
2015. febr. 7. 11:49

A lebbencs tészta hagyományosan egy nem formára vágott, hanem nyújtás után egyben megszárított tészta, amit száradás után törnek szabálytalan darabokra.

A penne pedig a "tollhegy" tészta, csőtésztánál vastagabb, ferdén pár centisre vágott tészta, amit általában olaszos ételekhez használnak, eredetéből adódóan.

56449. 99279bb06f (válaszként erre: 56440. - Tejespite)
2015. febr. 7. 11:30
Kedves Tejespite! Ha nem szól rád senki, akkor már nem is jössz ide? :(((((((((((((((((
56448. 99279bb06f (válaszként erre: 56444. - Mmacus)
2015. febr. 7. 11:29

Visszatérve egy pillanatra a pennéhez.

Szerintem az, aki ezt a receptet írta, az egy fiatal valaki lehet, aki nem tudja, hogy a lebbencs tészta és a penne ugyanaz, de mivel a lebbencs szó már eléggé eltűnik a magyar nyelvből, ezért ő is csak a penne szót ismeri rá.

Javítsatok ki, ha nem jól írtam.

56447. Anyagi (válaszként erre: 56444. - Mmacus)
2015. febr. 6. 20:58
Szerintem nevezzük csak egyszerűen bármilyen száraztésztának és akkor már magyaros lesz! :)))
56446. Anyagi (válaszként erre: 56440. - Tejespite)
2015. febr. 6. 20:56
Ezt a sajtos rántott zellert szívesen kipróbálnám! :)
56445. Anyagi (válaszként erre: 56438. - 99279bb06f)
2015. febr. 6. 20:54

Anyai nagyszüleim is az alföldről származtak, onnan került, hogy nálunk, szinte mindenféle ételbe tésztaféle is van.

Pl. a férjemnek fennakadt a szeme amikor először főztem neki paprikás krumplit - nokedlival. De nem szólt, mert nem akarta az új asszonyt megbántani. Aztán nem szólt még vagy 10 évig, mert annyira ízlett neki. Akkor is csak egy véletlen folytán mesélte el a dolgot. :)

56444. mmacus (válaszként erre: 56438. - 99279bb06f)
2015. febr. 6. 20:51
A lebbencs tészta teljesen rendben is van, de egy teljesen magyaros ízvilágú -és nevű- ételhez penne??? Guruljka receptjében az van.
56443. Anyagi (válaszként erre: 56437. - Cserebogár8)
2015. febr. 6. 20:48
De szeretem -szeretném!!!! :)
56442. Anyagi (válaszként erre: 56435. - Guruljka)
2015. febr. 6. 20:48

Na ez kéne az én epémnek....

Bár, őszintén, ez amúgy is túlzottan töménynek tűnik számomra.

56441. Anyagi
2015. febr. 6. 20:43

Vettem egy zacskó üvegtésztát (300 Ft és kétszeri adagra is elég lesz) és zöldséges tésztasalátát szeretnék csinálni belőle holnap estére.

Tudjátok, ez az a kínai tészta amit csak le kell forrázni és nem kell főzni.


Vasárnap este pizzát fogok sütni, mert az még jó lesz hétfőre is elvinni tízóraira a csemetének.


Holnapra far-hát levest rendelt a férjem - a többi majd kiderül a piacolás alkalmával...

56440. Tejespite
2015. febr. 6. 15:49

Kedves Lányok, nem voltam megint egy ideje, most azért jöttem mert Freddy volt olyan aranyos h írt privát üzenetet és ezt jelezte a Hoxa az e-mailemre. Itt is megköszönöm Neki. Ide a Fórumunkra meg azért néztem be, mert elsősorban érdekelt hogy Anyagiék hogy vannak, mi lett a férjével és az epéjével, de látom, elhalasztotta a beavatkozást. Mindnyájatok érdekel, csak most ez volt a mozgatórugó

A rántott zellert én írtam anno, valamelyitek kérdezte, bár lehet, de hogy eredetileg kinek a receptje volt, nem tudom. Hajszálvékony zeller szeleteket vágtam, szintén ilyen vékony sajtszeleteket és 2 zeller közé tettem a sajtot, kipaníroztam és úgy rántottam ki, nagyon nagyon finom. Tegnap tojáskrémet csináltam, jó helyről veszem a házi és nem drága tojást. Főtt tojást összetörtem, bele mustár, majonáz, só, bors és apróra vágott vöröshagyma. Nem egy újdonság, de most változatosság kedvéért jó volt. Ebédre ma pedig kelkáposztafőzelék volt bundás kenyérrel és ma van harmadik napja hogy Ldles akciós zöldbalevest eszünk, de már hál' Istennek elfogyott. Szeretem, de elég volt.

56439. lúdanyó (válaszként erre: 56437. - Cserebogár8)
2015. febr. 6. 15:21
azt mi farokból főzve szeretjük..:)
56438. 99279bb06f (válaszként erre: 56436. - Mmacus)
2015. febr. 6. 14:48

Száraztésztát használnak a Hortobágyon mindenbe. Nem penne a neve, hanem lebbencs.

Ezt a tésztát szokták megpirítani először zsiradékon, szalonnával a bográcsban, és úgy készítik tovább...

56437. Cserebogár8 (válaszként erre: 56434. - Lúdanyó)
2015. febr. 6. 08:36

Sziasztok, szép napot.

Tegnap én egy nagy adag székely káposztát főtem közkívánatra.

56436. mmacus (válaszként erre: 56435. - Guruljka)
2015. febr. 6. 06:21
Nekem a penne nagyon kilóg a sorból, nem egy magyaros hozzávaló a bugacihoz...
56435. Guruljka (válaszként erre: 56432. - Lavanda)
2015. febr. 5. 23:23

Ezt a választ kaptam ma:


A név talán csalóka, mert a Bugaci füstös tészta az alábbi összetevőkből áll:

Fűszeres-hagymás sertésragu, bacon, kolbász, csemege uborka, tejföl, penne.

56434. lúdanyó
2015. febr. 5. 17:28
ma főztem egy vödör töltött káposztát! Még mindig ez a leg jobb előre főzhető kaja ha vendégeket várok..:)
56433. Guruljka (válaszként erre: 56432. - Lavanda)
2015. febr. 4. 22:33
Én nem ismerem, de talán sikerül kinyomoznom. Jól hangzik... :D
56432. lavanda
2015. febr. 4. 21:24

Lányok!

A bugaci füstös tészta receptjét keresem, de nem találom. Ti itt olyan ügyesen tudtok sütni-főzni. hátha ismeri valaki közületek, nagyon hálás lennék, ha leírná.

56431. lúdanyó
2015. febr. 4. 17:57
:)
56430. forrest2010 (válaszként erre: 56429. - Anyagi)
2015. febr. 4. 05:11
Nem is csak kutya híján ! mégiscsak valami új valami más !
56429. Anyagi (válaszként erre: 56428. - Lúdanyó)
2015. febr. 3. 18:43

:))


Nálunk nincs kutya, úgyhogy a család kapja a csontot!


Viszont tényleg kipróbáltam és a lerágott csirkecsontokat bezöldségeltem és levest főztem belőle. Mondjuk a sült íz érződött rajta, tehát sima húslevesnek nem jó, de tettem bele tárkonyt és halványan behabartam - nagyon finom lett!

De egy kevés rántás is újfajta levest eredményezhet belőle.

Kutya híján érdemes kipróbálni a kidobás helyett...

56428. lúdanyó (válaszként erre: 56427. - Anyagi)
2015. febr. 3. 16:01
mi jó szivűek vagyunk és neki adtuk a kutyának..:>)
56427. Anyagi (válaszként erre: 56424. - Lúdanyó)
2015. febr. 2. 21:29
Én is a lerágás után főztem belőle levest...
56426. Anyagi (válaszként erre: 56423. - 0e40d7eb14)
2015. febr. 2. 21:29
Ügyi vagy! :))
56425. freddy36 (válaszként erre: 56396. - Tejespite)
2015. febr. 2. 18:57
Szia!Nekem 12,8 volt a trigliceridszintem,nekem Lipidilt írt fel az orvos,persze,nem mérgezem magam vele.A vérvételen kérdezték tőlem,hogy mennyi folyadékot iszok naponta? 0,5 liternél többet nem ittam...mondták,hogy igyak 2-3 litert.Itt a hoxán pedig ajánlottak egy teakeveréket(egy doki barátom is javasolta),ez pedig 5 teából áll:veronikafű,tyúkhúr,csalántea,zöldtea és valamilyen májvédő(én máriatövist használok),1-1,5 liter vízhez 1-1 evőkanál mindegyikből,citrommal ízesítem,szépen lehozta a normál tartományba a szintemet.Egy próbát megér a fiadnak.:)
56424. lúdanyó (válaszként erre: 56419. - Anyagi)
2015. febr. 2. 17:42
nem csontoztam ki..:)
56423. 0e40d7eb14
2015. febr. 2. 13:00
Tegnap húsos csontból levest főztem, és ma a csontról leszedett húsból húskrémet csináltam. Isteni lesz pirítóssal és héjában főtt krumplival, lilahagymával.
56422. forrest2010 (válaszként erre: 56416. - Anyagi)
2015. febr. 1. 21:12
Én + ma a férjem szülinapi tortáját sütöttem meg a kakaós kevertből , kapott bele mascarpone és nesquick keverékéből krémet + rá habot , finom volt .

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook