Hogy tudna még oviban maradni a gyermekem? Tud segíteni valaki? (tudásbázis)
Igen,használhat,sok gyereknek segít!
Mellesleg nálunk az osztályelső egy olyan kislány akinek irtó közel kell hajolni hogy megértsék a szavát annyira halkan meri mondani.
Valamint oviban volt náluk egy másik kislány aki egyáltalán nem mondta ha tudta sem.Ennek ellenére elment 7 évesen iskolába és semmi gondja nincs.Biztos hogy tanítónéni függő is lesz a dolog ha ő tolerálja segíthet hogy az osztálytársak is elfogadják és ne legyen e miatt kudarca.A pszichológus pedig addig és esetleg majd mellett is ha kel de jó ehet!
Gondolok rátok, majd írj mi volt !
;)
Nem akarom, csak nem tudom itt Ausztriában milyen a jogállás. Milyen lehetőségeim vannak.
Az igazgató azt mondta, hogy térjünk vissza júniusban. Még nem beszél németül,így "ebben bízom", emiatt hátha lehet még tartani egy évet.
Jutkával értek egyet. Énis jobb szeretném, ha maradna a fiam, ő 2002.december 9-én született. Az ovónő azt mondta nekünk, hogy menjen iskolába, nem tudja fejleszteni, jobb lesz neki az iskolában. Csak az én fiam nem tud semmit lerajzolni, se házat, se fát, se embert... Csak irkafirkál, mint a két éves kisöccse :S
Tanácstalan vagyok, és még ehhez párosul, hogy nem beszél még németül. Arra nincs esélyünk, hogy visszamenjünk Mo-ra lakni. Azt mondták ismételje az elsőt, csak féltem a kudarctól.
Felmenthető az óvoda és a szülő egyetértésével az a gyermek,
aki 2003. január 1. - 2003. május 31. között született.
A Szakszolgálat (Nevelési Tanácsadó) nagyon indokolt esetben felmentheti azokat is,
akik 2002. szeptember 1. – 2002. 12. 31. között születtek.
Ilyenkor az óvoda nevelőtestülete hozza meg a döntést, hogy tudják-e fogadni és a megfelelő fejlesztésben részesíteni a gyermeket.
2002. szeptember 1. előtt született gyermekek már
nem menthetők fel.
Ez a lényege a dolognak.
...és akkor 16 éves korában végzi el az általánost? Én nem hiszem, hogy ez jó ötlet. Hol van még a szeptember? Annyit változik addig egy gyerek...
Az én lányom 6 és 1/2 évesen ment iskolába, az óvónők javasolták maradjon 1 évet még, de nem engedtem. És nem bántam meg, mert jól megy neki a tanulás.
kíváncsi vagyok, mi lesz Veletek!
meg a viszgálatok eredményére is.
Ha a 29. hsz-ban idézett mondatot nézzük, akkor szerintem nincs esély a halasztásra.
A Nev.Tan. mire hivatkozva mondta Neketk azt, hogy nem lehet halasztani? Valami törvényt említettek?
Pontosabban: az iskola igazgatója dönt a gyermek felvételéről vagy az évhalasztás helybenhagyásáról, a szakvélemény ismeretében. A szakvéleményt a nevelési tanácsadó vagy szakértői bizottság adja ki. (Erre írtam az előbb, hogy a jegyzőnél lehet fellebbezni akkor, ha a szülő nem ért egyet a szakvéleménnyel.)
Ebből az következik, hogy még a beíratkozás előtt kell beadni a fellebbezést.
Szia!
Amikor van a beiratkozás a suliban,akkor be kell menni jelezni,hogy a gyerkőd még marad egy évet az oviban.Erről kell az igazolás is amit a nevelési tanácsadó állított ki a részünkre.
Nekem mindkét fiam tovább maradt egy évet az oviban,mert ajánlották is,sőt a nevelésiben azt mondták,hogy még ha ők ajánlják is a sulit,én mondhatok nemet,az van amit a szülő dönt.
De mivel ők is azt tanácsolták,hogy ne menjen a gyerek,én is egyetértettem velük,így nálunk ez könnyen megoldódott.
"A gyermek, ha eléri az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget, legkorábban abban a naptári évben, amelyben a hatodik, legkésőbb amelyben a nyolcadik életévét betölti, tankötelessé válik."
Tehát: úgy ítélték meg, hogy eléri a szükséges fejlettséget. A vélemény ellen a területileg illetékes jegyzőnél lehet fellebbezni.
További ajánlott fórumok:
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Zongorázni tanulna gyermekem! Tud valaki pár kérdésben segíteni?
- Gyermekem diszkalkuliás. Van, aki tud segíteni?
- 5 éves gyermekemnek keresek egy lelkiismeretes kedves fűl orr gégészt Érden vagy a környékén.Tud valaki segíteni?
- Ikreimből lassan ovis lesz, mikor kell jelentkezni, nem lehet lefoglalni az oviban a helyeket? Remélem tudtok segíteni!