Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Gyermekem diszkalkuliás. Van, aki tud segíteni? fórum

Gyermekem diszkalkuliás. Van, aki tud segíteni? (beszélgetős fórum)


2012. febr. 7. 21:05
Esetleg alapozó terápiával nem próbálkoztatok? Nem tudom kint milyen néven futhat, de ha a neten utána nézel talán találsz ott is ilyet.
10. 410b0a7789 (válaszként erre: 9. - M-inerv-A)
2012. febr. 6. 20:15
Köszi, ezt tudom,hogy otthon így működik. Mi jelenleg Hollandiában élünk és így nehezítve van a helyzetünk emiatt.
2012. febr. 6. 17:17

Valószínűleg szükség lesz szakember segítségére. A szülők a pedagógusok javaslatára /és a ped. által írt véleménnyel/ szokták elvinni a tanulási nehézséggel küzdő gyerekeket - az ún. "disz-eseket" is a nevelési tanácsadóba. /=Pedagógiai Szakszolgálat. Minden megyében van./

Ott a vizsgálat után megmondják, mi a teendő. /Foglalkozások, fejlesztési terv.../

Itt is utána olvashatsz:

[link]

8. Pan Dóra (válaszként erre: 1. - 410b0a7789)
2012. febr. 6. 08:14

A diszkalkuliás gyereket nem számolni kell tanítani, hanem a térbeli tájékozódását, testsémáját, figyelmét és emlékezetét kell fejleszteni. Erre találsz nagyon sok, mozgással egybekötött mondókát pl. itt, a Hoxán is (Versek gyerekeknek fórum), jó a puzzle, a memory, a különbségkereső játék is. Természetesen a mozgásfejlesztés sem hanyagolható el, mert az idegrendszer érlelődésének ez az alapja.

Ha privátban megadod a címed, küldök néhány fejlesztő feladatot.

7. 410b0a7789 (válaszként erre: 3. - 91d4989ab9)
2012. febr. 5. 18:30

Az iskolában külön foglalkoznak vele, a saját tanítónénije. Mikor szabad foglalkozás van, akkor őt külön kihívják és külön feladatokat csináltatnak vele. természetesen nem csak vele foglalkoznak külön, hanem más "problémás" gyerekekkel. Ez egy külön külföldieknek való iskola, innen később ha tökéletesen megtanulják a gyerekek a nyelvet, mehetnek sima iskolába.

Anyós Magyarországon siket-óvodában tanít, és ő mondta hogy az iskola részében indítottak külön osztályt a beszédhibásoknak és egyéb problémákkal küzdőknek (tehát aki nem siket). De ő se tudott külön módszert, hogy mit alkalmaznak a kollégák. De rengeteg foglalkoztató füzetet szokott küldeni, amiket csinálunk szorgalmasan.

De, hogy hallottam hogy van külön osztály a "problémás" gyerekeknek, ezért gondoltam, hogy jobb lenne hazamenni.

A kérdés tényleg az, hogy a gyerekeknek később hol lenne több esélye. Otthon, vagy itt?!

2012. febr. 5. 17:19
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Próbálkozok mindennel.
5. 410b0a7789 (válaszként erre: 2. - E5520fee56)
2012. febr. 5. 17:18
kösz, h kijavítottál :D interneten néztem és többféleképpen írták, nem tudom a pontos kifejezést rá
2012. febr. 5. 17:17

Amit eddig próbáltatok, / a gyermekkel való otthoni foglalkozás/ azt folytassátok, ne adjátok fel.

Próbáljatok a neten is keresni további segítséget, pl:

tanulasmodszertan.hu

varazsbetu.hu

web-lapokon.

2012. febr. 5. 17:00
szerintem emiatt ne gyere haza itt sincsenek spec intézetek erre, ott keress egy tanitónőt aki foglalkozik vele plusszba
2012. febr. 5. 16:51
Diszkalkuliás
2012. febr. 5. 16:36

Gyermekem úgy néz ki diszkalkulációs. 6 éves múlt és még mindig nem tud 10-ig se számolni.

Mi lassan két éve Hollandiában élünk. Én már elég korán észrevettem a lányomnál, hogy vmi nem stimmel. Amúgy 28 hétre született, tehát mondták anno, hogy lehetnek problémák a tanulással. Szóval még Magyarországon az oviban is mondtam az óvónőnek, hogy a kislányom nem tud számolni, de verseket se tud megtanulni. Amúgy nem fogyatékos, ha vmi erre gondol, nagyon értelmes kislány, nagyszerű ötletei vannak és jól el lehet vele beszélgetni, mostmár két nyelven. Szóval anno az óvónő mindig azt mondta még kicsi, még van ideje, észrevették a problémát, de még fiatal, hogy szakemberhez küldjük. Közben kijöttünk Hollandiába. Most tanulna írni-olvasni, számolni. Az elsővel is vannak problémák, de toleránsak, mert külföldiek vagyunk. Hollandul se tud számolni sorba, de fura módon mindkét nyelvben ugyanabban a sorrendben téveszti el a számokat. Itthon végzünk feladatokat. Kitaláltuk már hogy társasjátékozunk 2 dobókockával, pálcikákkal, cukrokkal, ujjacskájával..stb számolunk. Nem megy! Az iskolaorvosnál, a tanácsadóban de még a tanárnővel is beszéltünk itt, hogy mi lehet a probléma Kérdeztük hova fordulhatnánk, hátha van erre vmi megoldás. Hallottuk, hogy van ilyen, hogy diszkalkuláció és gyógyítható megfelelő "terápával". De itt meg úgy állnak hozzánk, mint "vmi elmaradott országból származó buta külföldi, akik nem foglalkoznak a gyerekekkel". Kb. ezt sugalják. Igaz, hogy itt rengeteg a marokkói, török,lengyel, akikkel probléma van, de mi igazán szeretnénk segíteni a gyereknek. Igazából most jól össze is vesztünk a párommal, mert mondtam, hogy hazamegyek a gyerekekkel. Otthon tudjuk hogy vannak speciális intézmények, ahol tudnának segíteni. Férjem szerint meg nem szabad most hazamenni, mert nem tudnánk megélni...stb. Igaz hogy nem sok jó várna ránk otthon. A másik két gyerek meg jól boldogul itt. Tanácstalan vagyok! Ha valakinek van diszkalkulációs gyereke és tudna segíteni, hogy milyen feladatokat csináljunk, esetleg milyen módszerrel, nagyon megköszönném! Vagy ha van aki Hollandiában él, és tudja ,hogy hova kellene forduljak, azt az infót is szívesen fogadnám!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook