Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogy tudna még oviban maradni a gyermekem? Tud segíteni valaki? fórum

Hogy tudna még oviban maradni a gyermekem? Tud segíteni valaki? (tudásbázis)

1 2 3 4 5 6
13. k.tünde78 (válaszként erre: 9. - K.tünde78)
2009. febr. 5. 17:21
Látod,hogy meglehet kerűlni a tanácsadós hölgyeket,van más út is.
2009. febr. 5. 17:20

Én úgy tudom, hogy még nem tölti be a nyolcadik évét, addig kell meg kezdeni az iskolát, mivel pont augusztusi, így mielőtt elkezdené jövőre a sulit addigra már betölti. :S Hátha lehet kérvényezni ;)

Sajnos hasonló cipőben járok, nekem decemberben lesz 7 éves. Nem szeretném ha elkezdené az iskolát, nyelvi nehézségek miatt. Kiköltöztünk Ausztriába és még nem beszélünk jól németül. Én kértem hadd maradjon még egy évet az oviban, de azt mondták nincs értelme tartani inkább járja kétszer az elsőt. :S

Szivem szerint Waldorf suliba adnám, csak nincs a közelünkben, másrészt nagyon drága is. :(

Így marad az első osztály, majd meglátjuk hogyan halad :S Én a sok kudarc élménytől féltem. Sajnos az ovónő és a pszichológus is azt ajánlja menjen. Nincs értelme oviban tartani. Én nagyon féltem őt, mert oxigénhiányosan született, hál'istennek értelmes de a koncentrációs figyelme nagyon rövid. :S

Én úgy tudom, hogy még nem tölti be a nyolcadik évét, addig kell meg kezdeni az iskolát, mivel pont augusztusi, így mielőtt elkezdené jövőre a sulit addigra már betölti. :S Hátha lehet kérvényezni ;)

Sajnos hasonló cipőben járok, nekem decemberben lesz 7 éves. Nem szeretném ha elkezdené az iskolát, nyelvi nehézségek miatt. Kiköltöztünk Ausztriába és még nem beszélünk jól németül. Én kértem hadd maradjon még egy évet az oviban, de azt mondták nincs értelme tartani inkább járja kétszer az elsőt. :S

Szivem szerint Waldorf suliba adnám, csak nincs a közelünkben, másrészt nagyon drága is. :(

Így marad az első osztály, majd meglátjuk hogyan halad :S Én a sok kudarc élménytől féltem. Sajnos az ovónő és a pszichológus is azt ajánlja menjen. Nincs értelme oviban tartani. Én nagyon féltem őt, mert oxigénhiányosan született, hál'istennek értelmes de a koncentrációs figyelme nagyon rövid. :S

A gyermekorvos nem adhat javaslatot,hogy ne kelljen még a kisfiadnak iskolába menni? Ha valaki ismeri a kicsi állapotát,ő biztos.
2009. febr. 5. 17:19

Az egyik ismerősőm fia is 5 évet járt az oviba:a kötelező 3 év,+1 év az évvesztesség miatt,+1 év mert anyuka úgy döntött hogy még maradjon egy évet.

Szóval Te is kérheted,vagy kérj pszcihológus véleményt,ő kifogja állítani,hogy nem iskola érett még főleg ha látja,hogy nem is tud akár 45 percet figyelmesen végigkisérni.

8. Nőci1 (válaszként erre: 3. - C066a749d7)
2009. febr. 5. 17:19
Nagyon köszönöm és határozott leszek,vissza megyek,és nem engedek belőle!Ok.
7. Nőci1 (válaszként erre: 4. - C066a749d7)
2009. febr. 5. 17:17
Igazad van,ezért kérem a tanácsadóban a hölgyeket,de nem értik meg!Fiam ha kudarc éri sír,nem lehet megvigasztalni! Mindig játszana,alig játszott annyit ,volt kórházba és ágyban,végre jobban van!Most nem engedik játszani,ez röhej!
2009. febr. 5. 17:17
akkor meg kell engedniük, hogy még egy évet maradjon.... mert ha abban az évben kell elkezdenie a sulit amikor 8éves lesz,akkor az ugye csak 2010. Mindenképp intézkedjél, ha te úgy látod h szüksége van még 1év ovira.
2009. febr. 5. 17:15
Most lesz 2009-évében,7. éves.Augusztusban.
2009. febr. 5. 17:15
meg nem buktathatják,de arra tehetnek javaslatot h járjon mégegyszer egy osztályt amit nem vagy köteles elfogadni....legalábbis van ismerős kislány aki tavaly így járta másodszor is az elsőt.... Jobb ha oviban marad és nem suliban éri majd ilyen kudarc.... szerintem
2009. febr. 5. 17:14
abban az évben kell iskolába menni amikor betölti a 8.életévét a gyerek. Ehhez ugyan kell a nevelési tanácsadó hozzájárulása, de ott nyomatékosan mond TE a tanácsadónak h nem akarod h menjen suliba...Unokahugom is novemberben töltötte be a 8.évet és abban az évben ment csak suliba. Meg kell beszélni a nevelési tanácsadóval h mit akarsz...és ne hagyd magad.... (Anya oviban dolgozik,tőle kérdeztem,szóval biztos az infó ;))
2. e584b61b26 (válaszként erre: 1. - Nőci1)
2009. febr. 5. 17:13
Szia!Az óvónö tud kérvényt kiállítani ezekre hivatkozva!A keresztlányom is így maradt még idén az oviban!Viszont,ha nem engedélyeznék akkor sem bukdácsol a kicsid mert 4 . osztályos koráig törvény szerint nem bektathatják meg,s jegyeket sem kapnak,csak tájékoztatójuk van!:)Sok szerencsét és sok egészséget nektek h minden rendben legyen:)))
2009. febr. 5. 17:09
Kicsi fiam,augusztusban lesz 7-éves!Sajnos ,betegség miatt nagyon sokat hiányzott az oviból.Szeretném én és óvónők is,hogy még maradjon egy évet,erősödjön és még játszón,pótolja be amit kell. Nevelési tanácsadóban,nem akarják engedni.Mert a törvény és előírás van,rá!Kérdem én ,menjen iskolába mikor nincs megérve rá,és bukdácsoljon?lehet tenni ez ellen valamit? Nem ismerem a jogaimat,aki tud ebben segíteni,kérem írjon. Köszi.
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook