Hogy lehet védekezni a konyhai molylepke ellen? (tudásbázis)
...mármint az öngyilkos molylepke jelöltek:)
Bosszús voltam legutóbb. Hiába volt nylonzacskóban a búzadara és a liszt, rövid időn belül "megmolyosodott":S
Az egyik zacskón voltak "szúrások", a másikon nem.
Sziasztok!
Nekem is sok a bajom a molyokkal, de még megoldást eddig nem találtam. Azt hittem, ha kipakoljuk a spájzot és MÉSSZEL kimeszeljük, akkor eltűnnek. Két hétig nem is voltak. Az egész lakás tele van velük, hiába veszek molygyűjtőt, molyirtót, stb. Kéthetente ától cettig átnézem a spájzot és mindig van mit kidobnom.
A levendula is csak átmenetileg használ.
Mit tehetnék?
Egyszer az apró vöröshangyák, amit panelhangyának neveznek, özönlöttek el bennünket. A falból is hangya jött. Befészkeltek a ruhásszekrénybe, a liszt és a zsemlemorzsa közé, a cukrot sem kímélték. Felhívtuk a méreggyártó céget és tőlük kértünk tanácsot. Akkor sikerült kiirtani. Még a filteres teafőzőnek a víztartójából is mosolygott ránk néhány.
Azt hiszem, megint telefon lesz a vége...
Nálunk is rengeteg a molylepke. Én mind a kétféle csapdát vettem, minden helyiségbe akasztottam. Mindenhol ragadtak bele, legtöbb a konyhában. Nem találom én sem a fészket.
Az esti torna abból áll, hogy csapkodjuk a lepkéket4
Az az érzésem, nekem kell molyirtót venni!
Jó drága bolt van a közelben!
De, sajnos:(
Csíkos hátúis meg sima is, ahogy 'szti írta:(
Gyanítom, hogy teljesen fel kellene takarítani a diófák alját is a kertben. De! Nagyon dühös vagyok (nem tudom leírni sem, hogy mennyire).
Nem fogom egyedül ellátni a "molyok baját":Z
Először a férjemmel kezdeném.
Xarik az egészre, én pedig nem fogom neki az "eltakarítónőt eljátszani"!
Mindig kitalál valami "agyament" baromságot és soha nem törődik a következményekkel:Z
Tudjátok, hogy mit énekelnek a molylepkék a szekrényben?
"EDDA BLUEST"
Mivel panelban lakunk ezért a diót úgy szoktuk, hogy megpucoljuk, és légmentesen zárható dobozban rakjuk be a hűtőbe. Néhány kilót darálva is be szoktunk rakni.
A babot, borsót is ott tárolom (biztos, ami biztos).
Nekem van ám új ruhatáram! Mert ezek a szemetek megettek mindent. Nem nagyon jártam abban a szobában, ahova a téli - nyári ruhákat zsúfoljuk, hát volt meglepi! Még a műszálat is eszik!
De jött a levendula! Valami illatosított fadarabok lehetnek, de két nap múlva sehol egy röpködő sem! Persze minden ruhát KIDOBTAM, és a maradékot KIMOSTAM (nem volt nehéz), a szekrényeket hypóval kimostam és úgy hagytam megszáradni.
A konyhában is néha előjön egy-kettő, de rájöttünk, hogy a macskaalomban, és a száraz macska-kutyakajában vannak. A boltból hozzuk őket haza.
Ha ki van szúrva a zacskó a boltban, akkor azt ne vedd meg!!! Lehet borsó, bab, lencse, rizs, macska-, kutya szárazeledel, sőt a vegetában is találtam. Mivel műanyagot is esznek, bármiben bent lehetnek.
Nagy meló eltüntetni őket, de itt az alkalom a szanálásra!!!
a zsizsik az bogááááááár, van neki ormánya
a moly meg lepkeeeee
:-))
Hát az én ismereteim szerint is a szú rágja a fát, de ha felnyitottam a kenyértartót kiröpült a moly viszont nem láttam egy kukacot sem, de csupa lik a kenyértartó rács.
No, meg az sem mindegy ugye, hogy milyen szúról
van szó: más ugye a puha fa szú
és más ugye a kemény fa szú.
Tiszta horror, farágó molyok?!:)
Emrus, ha telne nercbundára, akkor sem vennék (a férjem meg egy skót nem kapnék tőle), mert állatvédő típus vgyok:)Nincs zár a szekrényen, olyan ütközésig nyomós, csak az ütköző nem funkcionál:)
'Szti,mennyit pofáztam a férjemnek, hogy ne ültessen 2 diófát, elég nekünk 1 is. Egyébként sem rajongunk a dióért.
Esztella, nem találtam eddig a feltételezett "molyjáró" helyeken semmit:)
'szti, még nem néztem meg a molyokat közelről. A múltkor egy a hűtőben dekkolt:)
Szóval az almamoly nem tud kárt tenni a ruhásszekrényben? Sajnos a szekrény rosszul záródik, nem szeretnék meglepődni:(
Sajnos még mindig van egész diónk.
a levendula a ruhamoly ellen hatásos, a konyhai molyok körberöhögik
a két moly kicsit más: a ruhamoly értelemszerűen ruhát zabál, leginkább gyapjút, de a maiak már műszálast is (én ledöbbentem, de tény), szóval a ruhamoly tiszta ezüstszínű, a konyhai moly hátán keresztben van egy sötétebb szürke csík - ellenük a csapdán kívül csak a minden kidobása és alapos átmosása segíthet
További ajánlott fórumok:
- Elektroszmog: milyen hatása van ránk és hogy lehet ellene védekezni?
- Hogyan lehetne védekezni a dohányosokkal szemben?
- Hogyan lehet védekezni a túl sok gyomorsav ellen?
- Hogyan lehet védekezni azokkal a személyekkel szemben akik úgynevezett "energiavámpírok"?
- Hogyan lehet kiírtani a molylepkéket a szekrényből? Mindig visszatér egy-kettő.
- Mézeskalács teli van molylepkével. Mit lehet ez ellen tenni?