Hogy is vagyunk a témával? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hogy is vagyunk a témával?
Kizárt, hogy a visszaváltás gazdaságtalanabb, mint az újragyártás. Gondoljunk már bele!
Mi kell a visszaváltáshoz? Raktár, s pár munkaerő.
Mi kell a gyártáshoz? ...
Állítólag az a megfejtés, hogy így több megrendelésük van az üveggyár(ak)nak. Hogy közben hülyére szennyezzük a környezetet, pazarlunk? Kit érdekel?
Igen, az árokpart jobb... :(
A hülye törvényeket h. emberek hozzák.
Pedig sok hulladék igazi kincsesbánya - lehetne.
Nálunk is...
Meg ki is borítják. Pedig hát összetörnek az üvegek, mikor bedobáljuk.
Nem vagy egyedül...
Ezeken én is, és sok ismerősöm is ki van akadva!
Lehet, hogy a visszaváltás gazdaságtalanabb, mint az újragyártás.
Mi a szelektívbe visszük az üvegeket, de sok helyen nincs ilyen - könnyen elérhető - lehetőség.
Azt én sem értem, miért csak sörös, és egyes borosüvegeket vesznek vissza.
A pezsgőspalack az EU-hoz való csatlakozásunk óta megy a szemétbe, előtte visszaváltották, de pl. az uborkásüvegeket már előtte sem. Ugyanakkor ezek az üvegek befőzés idején raklapszámra vannak kirakva az áruházakban. Meg lehet venni jó pénzért, miközben hasonló társaikat folyamatosan dobáljuk a szemétbe.
Nálunk a piacon olcsóbbak a húsok, de sok hentes van. Elég nagy a piac.
Itt Spar és Lidl is van, válogatok ám! :)
Nnnna, ilyen dolgok miatt nem szeretek a piacon vásárolni...
Pedig itt van az is 5 percnyire...
Az a helyzet, hogy én sem szeretnék semmiféle régimódit. A mosógép kimos, Csövön jön a víz, gáz. Nálunk a fűtés is.
Viszont megtanultam kenyeret sütni, mert így nem kell sorba állni, és finom! :)
Egyszerű, nem kovászos, még én is meg tudom csinálni! :D
Azért káromkodik szerintem, mert bárddal vágja a csontot. Jobb helyeken meg elektromos fűrésszel.
Nem mindegy!
Hehehe!
Legtöbbször előrecsomagoltat veszek! Szép friss, sok műanyagban, hungarocell tálcán.
Nem mi fogjuk megváltani a világot, azt hiszem...
:)
De qka vagy!!!
:D
További ajánlott fórumok:
- Hogy tud egy nemzet megváltozni? Mi emberek vagyunk felelősek?
- Szerintetek ciki ha a párunknál vagyunk pár napot és hát...nagy WC-znünk kell?:D Ki hogyan kezeli ezt?
- Megéri az állandó fogyókúra? Vagy esetleg egyszerűbb lenne elfogadni magunkat úgy ahogy vagyunk?
- Az mit jenethet, ha sűrűn azon kapjuk magunkat, hogy "ugyanolyanok" vagyunk, egyszerre történnek velünk dolgok, már nem először?
- 3x7 éve vagyunk házasok, igaz hogy vízválasztó?
- Hogy csinálják mások? Csak én/mi vagyunk ilyen vesztesek?