Hogy is vagyunk a témával? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hogy is vagyunk a témával?
"a hagyományokat követni"
Ezt Afrikára írtam! Te írtad, ki fogja őket eltartani?
Egész Afrika nagyon vidéki jellegű, olyan, mint Kelet-Európa 1902-ben: nagyon rurális, nagyon a helyi szabályok mentén működő, falusi kultúrát követő. A változtatás igénye nincs benne a lakosság nagy többségében. Kenya kezd kivétel lenni, de általában Afrikára ez jellemző. Én egy a katolikus egyház és egy magyar alapítvány által üzemeltetett árvaházba mentem először, nagyon örültek, hogy jön egy szakember, de mikor azt próbáltam bevezetni, hogy reggel 9-től este 6-ig kapálni kell, a paradicsomot fel kell kötni, nem szabad hagyni, hogy a gazban nőjön meg, akkor ezt a munkát a helyiek sokszor nem voltak hajlandóak elvégezni. Ragaszkodnak a bevett ritmusukhoz, a sokszor már nem is működő növényekhez. Még akkor is, ha ez éhezéssel jár. Egyre több konfliktus született ebből is. Az összes többi alapítványnál, ahol jártam, a kongóit kivéve, a konfliktusok 90 százaléka ebből fakadt.
gyilkos légszennyezettség
Vannak még, akiket érdekei az emberek egészsége...
Nekünk meg se környezetvédelmi, se egészségügyi miniszterünk nincs... :(
Figyelmeztette Magyarországot a gyilkos légszennyezettség miatt az EU
Beidézték Brüsszelbe az EU legrosszabb légszennyezettségi adatait produkáló tagországok - köztük Magyarország - környezetvédelmi minisztereit, ahol a tárcavezetőknek várhatóan néhány kemény kérdésre is választ kell adniuk. Amennyiben nem következnek megfelelő válaszlépések, a kilenc tagállamnak a kötelezettségszegési eljárás következő szakaszával, az Európai Unió Bíróságán történő keresetindítással kell szembenézniük a megállapított légszennyezettségi határértékek túllépése miatt - figyelmeztetett az Európai Bizottság.
"ki fogja őket eltartani"
Nemrég még voltak "gyerekgyárak",el akarták adni a gyerekeket a fehér gazdagoknak,hogy majd ők eltartják őket.
Javul az egészségügyi ellátás, de nem működik a fogamzásgátlás.
Hiába mutatnak nekik hasznos dolgokat arra, hogy boldogulni tudjanak, letojják! A hagyományaikat akarják követni, nem értik, hogy változik az időjárás. Magyar szakemberek akartak rajtuk segíteni.
Meddig lehet javítani?
Szerintem Földanyácska belátható időn belül jól pofán vágja az emberiséget. Már ha lesz esélye a sok nagyon okossal szemben.
Az Unió tud, ha akar...
A műanyagokkal kapcsolatos első páneurópai stratégia a körforgásos gazdaság felé való elmozdulás része – áll az Európai Bizottság közleményében.
Európában évente 25 millió tonna műanyaghulladék keletkezik, és ennek kevesebb mint 30 százaléka kerül újrahasznosításra. A tengerparti hulladék 85 százalékát világszerte műanyagok teszik ki. A műanyag pedig a tüdőnkbe és a tányérunkra is eljut, noha a levegőbe, a vízbe és az élelmiszerekbe bekerülő mikroműanyagok élettani hatása még ismeretlen. A bizottság eddigi munkájára építve a műanyagokkal kapcsolatos új páneurópai stratégia ezzel a problémával kíván megbirkózni.
;)
Csak 1 valakire gondoltam, aki a stadionban szotyizik... Na ki lehet???
Ő a szotyialista! :)
Az nem olyan biztos...
Ha kevés embernek van jó jövedelme, kicsi lesz a nyögdíj kasza is.
Bezzeg az ukránoké nem! :(
Szotyialista kultúra...
Ez a menő jelenleg.
:)
Azért szerencsére vannak itt még olyanok, akik tudnak boldogulni.
Látom én a hibákat, marhaságokat, de hát nem azon rágódok. A megoldásokat keresem, ahol érdemes.
Ha 20+ lennék pl. úgy elmennék innen, hogy vissza sem néznék!
De itt kell boldogulni - ez van!
További ajánlott fórumok:
- Hogy tud egy nemzet megváltozni? Mi emberek vagyunk felelősek?
- Szerintetek ciki ha a párunknál vagyunk pár napot és hát...nagy WC-znünk kell?:D Ki hogyan kezeli ezt?
- Megéri az állandó fogyókúra? Vagy esetleg egyszerűbb lenne elfogadni magunkat úgy ahogy vagyunk?
- Az mit jenethet, ha sűrűn azon kapjuk magunkat, hogy "ugyanolyanok" vagyunk, egyszerre történnek velünk dolgok, már nem először?
- 3x7 éve vagyunk házasok, igaz hogy vízválasztó?
- Hogy csinálják mások? Csak én/mi vagyunk ilyen vesztesek?