Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Akinek van szep nagy melle az szerintetek miert akar kis mellet? Ez csak egy kerdes.
Nekem van DD-s de nem cserelnem le A-r.
Nekem ma 340 forintert adott fontot az otp automata.
6000x340=2 millio ft.
Nem tudom, en csak ahhoz tudok viszonyitani ami itt van (angliaban). Ha nekem pl ki kellene huzni a varratot, vagy pl. Felfazasom vagy influenzam lenne, akkor itt eleg a nover, o is irhat fel gyogyszert es nem kell orvos. Ha orvos kell, akkor viszonylag nagy a baj. En nem mennek el orvoshoz ha csak varratszedes kellene, mert minek.
Terhesgondozas itt ditto. ha nincsen bajod, jo a szuleszno. Ha bajod van, johet a doki. De sajnos en mar felvettem az angol mentalitast.
Az a hölgy nem a főorvos úrra várt.
Egy másik orvosra várt, az nő volt, de már ő is műt.
(Egyébként nem tudom, hogy vannak ezek az orvosi pozíciók, melyik jelzés jelenti azt, hogy műt...).
A nő a végén beszólt, hogy adjanak neki egy steril szikét kivágja a varratokat.
Kérdésed nem tudom megválaszolni, passz, tény, hogy megint csúszott a rendelés az összes orvosnál.
6000font? A mennyi magyar forint? Mennyi most egy font?
Stadionok építése helyett lehetne a kórházakat fejleszteni, de nem akarok politizálni.
Majdnem röhögő görcsöt kaptam, amikor megláttam a műtőasztalt.
Én azt hittem fém vagy ilyen tepsi szerű. :-D
Erre csajok, bőr ágy volt, ami több helyen ki volt szakadva és még a szivacs is foszlott belőle.
Persze egy steril, zöld lepedővel letakarták, de akkor is...
Majdnem beszóltam, hogy "Hun vagyunk, Chernobylban???" :-DDDDDD
De a varratokat miert kell h a (draga) doki vegye ki?
Nekem a helyi nover a korzeti orvosi rendeloben vette volna ki. Ezert miert kell orvos?
Igen a kulfoldi es magyar fizetesekben van kulonbseg. Egy 45-50 eves orvos angliaban olyan 6ezer font korul keres egy honapban.
Kicsit lelkiismeret furdalásom van, mert úgy érzem én zaklattam fel a társaságot a "Tele van a bakancsom" hozzászólással.
Nem ihatnánk ki a pertut?
Kit érdekel hogy Tb-s vagy fizetős volt egy műtét?
Mondjuk én az enyémet csak fapados hasplasztikának hívom. :-D
Egy a lényeg, elértük a célunkat, megszabadultunk (ha összeadjuk együtt mindenki bőrfeleslegét) több méter úszógumitól és most már a javulás útjára kell lépni, előre.
Ez tény, és pesten is vannak ilyen kórházak.
Én pl a szülés szempontjából állítólag az egyik legjobba szültem. De 1 nővér volt az egész osztályra...ill az akkori igazgató haverral mosatott, így pl a reggel bejelenett véres lepedőt, este 7re sikerült kb kicserélni... A kaja amiben nylon zacsi volt, nem tudták kicserélni, mert nem volt több ...stb. De talán pont ezekért kellene jobban körülnézni, és akár több 100km-el arrébb műttetni. Ez nem egy kisműtét és lehet megéri...
Az én egyik szobatársam pl egy miskoolci kisebbségi nő volt. Mellkisebbítés volt, csomó, meg extra méret miatt. A lényeg hogy vonattal jött, és vonattal ment haza, mert ott ezt a kórházat mondták neki (orvos)..1 hetes kontrollra is jött vonattal, meg a többire is...
Vidéken gondolom a kórházakban tragikus a helyzet...
Egyetlen baj van a fehérvári kórházzal, bár lehet ez általános, országos probléma...
Kevés az orvos, rengeteg a páciens.
A fiatal orvosok elsőre kimennek külföldre dolgozni, mert több a pénz.
Az idősebbik korosztály vagy magánrendelést nyit, vagy szintén kimegy még külföldre.
A 50 feletti orvosok hivatástudatból maradnak.
Hiába van a kórház honlapján felsorolva az a rengeteg orvos, felük nincs is.
Szájsebészet nincs, a nőgyógyászaton se annyi szülész van amennyit írnak, a sebészetet meg sem említem.
Kedden 13:00-ra kellett mennem kontrollra, előttem egy hölgy próbált időpontot egyeztetni, mert napok óta nincs orvos, aki kivegye neki a varratokat...
Vagy műtenek vagy sürgős eseteket kell ellátni és ha ügyeletesek akkor 36 órát dolgoznak egyhuzamban.
Bent fekvésem első napjain egyik szobatársammal azon "viccelődtünk" hogy lassan beteg látja el a beteget, mert sorra hozták a sürgős eseteket, de az összes orvos műtött.
Ország szégyene, hogy ott tart a magyar eü ahol.
Hat nem tudom, azert vannak furi dolgok mindket oldalon.
En is meg vagyok 100%-ig elegedve mint xeni. De en ugy voltam vele, ha megengedhetem akkor talan szebb munkat vegez a doki ha rendesen megfizetem. Es nem csalodtam. Nem furdal a lelkiismeret hogy nem kapta meg a munkakaert a penzt.
A szent imres csapatrol meg csak annyit hogy en nagyot csalodtam bennuk. Mondjuk ugy mindegyikben. Sztem egyik kevesbe segitokesz mint a masik. Hiaba veded a te orvosod, hogy mondhat ilyet, hogy: 'miert jott a komzultaciora, idopocsekolas volt'. Vagy a masik: 'miert kellett maganak gyomorgyuru amikor nem 180 kilo?'. Hat tenyleg???
Ilyenek a tbs orvoso??? En ezt pecsett nm tapasztaltam.
na akkor az én hasamon is csáncsogtatok a hátam mögött? ;) Enyém se 100%-ig olyan amilyenre számítottam, de be kellett látnom abból a hasból ez volt a 100% amit ki lehetett hozni.
Zsabru, remélem jó úton vagy a gyógyulás és a megfeellő kezelés terén. Most ez a legfontosabb. Aztán tégy belátásod szerint.
Mi itt nem látunk bele a dolgaidba, nem éljük az életedet. A képeket látjuk, a te oldaladat meghallgattuk. Részemről ennyi. Pálcát törni én senki felett nem fogok, mert nem látom a teljes képet... de ez én vagyok. Hál istennek az Imrében totál más van. ott pl az összes nővér totál segítőkész és kedves.
A dokit bármikor hívhattam mobilon, ha ő nem ért rá akkor rászolt telefono a kollégára, hogy nézzen rám. És ez tb-s műtét volt...
szállok a repülőre :D
írórszág és Skócia 2 olyan hely ahova mennünk kell, mielött kipurcanunk :D
Lehet inni a véralvadásgátló injekció mellett?
Maradt egy kis szibériai áfonya likőr, el kellen pusztítani. :-D
Joli jön hozzánk Biatorbágyra, nem sokára itt van :)
Jó lesz kicsit beszélgetni így műtét előtt :)
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?