Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szuper! Jo gyogyulast!
Nekem nem mondtak semmit az oldalfekvesrol, azert fekszem oldalt!
szuper, gyógyulgass!!!
Én ma megyek 6-7 hetes kontrollra :D
Sziasztok!
Túl vagyok rajta,minden rendben volt a műtéttel,kétszer jött rám a hányás műtét óta,de azon kívűl hogy iszonyú kényelmetlen a haskötő,minden ok! :)Nekem is azt mondták ne aludjak oldalt,mert akkor nem tapad megfelelően le a bőr oda ahova kell!
Zsabru,nem értettél meg, de akkor még egyszer utoljára megpróbálom világosan leírni neked.
Én nem kövéreztelek le, hiszen én is voltam 130kg.
Én azt írtam neked, hogy ehhez a műtéthez még fogynod kellett volna picit, mert minél több a hasi zsír felesleg annál nagyobb a műtét utáni zsírelhalás kockázata.
(Szerintem erről megkaptad a felvilágosítást?!)
Mindemellett felsoroltál több olyan alapbetegséged, amivel szerintem bátorság volt bevállalnod a műtétet.
Az, hogy miként bántak vagy még bánnak veled a kórházban, meg is értem, meg nem is.
Én is ott feküdtem, tudom milyenek, elég kemény az osztály, volt hogy engem is otthagytak a wc-n, vagy ha segítség kellett oldjam meg magam, de említetted, hogy többször visszaszóltál az orvosnak, nővérnek is, akár hogy is vesszük viselkedni tudni kell.
A dögszag pedig amit emlegetsz: -nekem keresztcsonti sipolyom volt, több évig szenvedtem vele, ambulánsan tárták fel először, és igen, rohadó szagot árasztottam.
Gondolj csak bele egy pattanásba, amit kinyomsz, egy gyulladt szövet, iszonyatos, büdös, rothadó szagot áraszt.
Ezzel szerintem semmi rosszat nem mondtak, mert ellenben ha szövetnedv folyna belőled az semleges szagú lenne.
Ha valóban úgy érzed, hogy valamit elrontottak akkor én is csak azt tudom megkérdezni, hogy miért nem fordultál még betegjogi képviselőhöz?
A kórház tele van velük plakátolva, jogod van hozzá.
Felsoroltál egy rakat baktériumot is, ami alapjáraton megtalálható az emberi szervezetben, főleg a Corine, ami a bőrfelületen él, csak más kérdés hogy mi a kiváltó ok amiért elszaporodnak a szervezetedben, lehet egy műtét miatt?
Diftériát is emlegettél, ami torokgyík, te nem kaptad meg gyermekkorodban a szükséges védőoltásokat ellene?
Egy szó, mint száz, nem megbántani akartalak, hanem kicsit elgondolkodtatni mielőtt ráhúzod a vizes lepedőt a főorvosra.
Ha úgy érzed tényleg elrontott valamit akkor fordulj betegjogi képviselőhöz, ingyen és bérmentve még ma!
És hogy egy kicsit helyre rakjam a lelkivilágod, lehet örülni az én nyomoromnak is, mert nekem is lett műtét utáni szövődményem, savógyülem van a hasamban, amit le kell szívni.
Én erről is megkaptam a felvilágosítást és lám benyeltem...
Folytatva a gondolatmenetet:
Azt is meg kell érteni, hogy a sebészek nem az ékesszólásukról híresek, de azt nem tudom beleképzelni egy főorvosi presztizsbe, hogy ilyeneket mond, mint "rohad a bőre". Ráadásul "beszólni" egy orvosnak sem érdemes, nemhogy egy főorvosnak. Minden betegnek joga van a jogorvoslathoz, amit peres úton érvényesíthet, bár belegondolva abba, hogy egyéb problémák miatt egyébként is kockázatos volt a műtét, és erről minden bizonnyal tájékoztatva is voltál, nem sok reménnyel kecsegtet.
Mielőbbi gyógyulást, és kívánok, és kitartás.
Kedves zsabru, és Xéni25!
A Fejér megyei Szent György kórház betegjogi képviselője:
Nagy Gabriella
Fogadóideje: Kedd 13:00-15:00
Én eddig csendben olvasgattam, de nem bírom megállni, hogy egy főorvosról ilyen lealacsonyítóan beszéltek.
Jobb lenne, ha a betegjogi képviselővel konzultálnátok a problémáitokkal kapcsolatban, mint itt, egy kvázi nyilvános fórumon aláztok le egy sebész-főorvost, aki ráadásul az utolsóm plasztikai sebész, aki a Szent György kórházban maradt. Nem mellesleg összehasonlíthatatlan egy "fizetős" plasztikai sebésszel. El kellene gondolkozni a műtéti kockázatokon is, amit ha megműtenek, alá is irattatnak a beteggel.
Drágám ez nagy bátorság volt!!!!taxiról nem hallottál!!!!
Puszi
Szia!
tarsd be Janky utasításait,ö 1 nagyon jó,becsületes,lelkiismeretes orvos.
Esetleg kérdezd meg elválal e,bár nem szokot más sz....hoz nyúlni.
Ha gondolod írd meg hol laksz,talán tudok a közelben vkit ajánlani.
Gratula, tulelted. Nekem felszivodo varratok vannak, mert elhagyom az orszagot hetfon.
Van vki masnak is felszivodo varrat?
Tudtad le kell szivni egy kicsit? Orvosom ezzel riogat hogy mit is fogok en csinalni nelkule kulfoldon.
Szia Zsani!
Rettenetesen sajnálom, reméltem, hogy az eredmény már jobb lesz. Megnéztem a becsatolt képeidet is, tényleg elrémisztő,DE remélem hamarosan jobban leszel!!!! Azért szeretném az itt olvasottakat kicsit kiegészíteni: Ha olvasod a fórumot, akkor tapasztalhatod, hogy a választott orvosunk által javasolt dolgok, szinte minden esetben eltérnek egymástól: míg az egyik szigorú diétára fogja a beteget, addig a másik "eteti", az egyik szerint rengeteget kell sétálni, mozogni, addig a másik pihenést javasol, van akinek 2 hétre szedtek varratot, másnak 3 hétre, és folytathatnánk a sort. Hasonlóan létezik több kezelési mód egy problémára, megint orvosa válogatja ki miben hisz, mit talál hasznosabbnak. Lehet az is nagyon jó, amit a te kaptál. Attól tartok nem csak egy út létezik a gyógyuláshoz, de meglehet, itt lenne az ideje kezelési módot váltani, vagy a gócot kutatni. Úgy emlékszem mondtad, hogy mész hasi uh-ra, az talált valamit?
Attól, hogy Janky doktor úr nem tud róla, még létezik TB-s hasplasztika, megnéztem a zárómat, és a BNO kódokat is. Hmm és bizony hallottunk már magánklinikán elrontott műtétről is, sokan cáfolnánk azon szavait, hogy attól rossz a műtét mert TB-s. S ha az ember körbenéz itt a fórumon a régebbi bejegyzések közt, akkor ugyanarról az orvosról lehet nagyon jót és nagyon rosszat is olvasni (nem arról aki téged műtött.)
Ugyanakkor megértem azt is, hogy elvesztetted a bizalmad a téged műtő orvosban, kórházban is.
A háziorvosod nem tud segíteni neked abban, hogy találjon egy megfelelő szakorvost, aki a kezelésed átveszi? Sebészt,plasztikai sebészetet? Esetleg olyan fórumot (orvosi kamara, orvosszakértői intézet,oep) ahol tényleges segítséget kaphatsz hangzatos szavak helyett??? Esetleg írhatsz nekik levelet, valamelyik szervezet csak segít, esetleg beszkennelheted a leleteidet is nekik. Végül is te nem írhatod fel a levélben említett gyógyszereket, s az is lehet, hogy a háziorvosod sem. Persze benne van a pakliban, hogy a lakókörnyezetedtől messzebbre kerülsz, esetleg Pestre. Nyilván senki nem szívesen vállalja más elrontott (?) műtétjét helyrehozni. Azért tettem kérdőjelet az elrontott mögé, mert ugye fertőzésről beszélünk, ami valószínűleg a műtét során történt. Ha jól gondolom az orvoson kívül még voltak néhányan a műtőben, akik bevihették a bacit, vagy lehetett nem megfelelő sterilitású a műszer, vagy ki tudja még mi minden. Ezek meg nem mind róhatók fel az orvosnak.
Nagyon remélem nem érted félre a szavaimat, bizony sokat gondolok arra, hogy akár én is járhattam volna így... és tényleg teljes szívemből kívánom, hogy minél előbb meggyógyulj!!!! Kívánok kitartást neked az előtted álló hosszú úthoz.
Ez erdekes. Most miert maszek orvostol kered a segitseget ha tb alapon probalod megoldani a problemaidat?
Ezt neked is tudnod kellett hogy elvileg a szepeszet nm tb tamogatott. Akkor tulajdonkeppen miert is mentel oda? Sztem csak segiteni akart neked.
Mindenkivel alairatnak egy papirt a lebetseges szovodmenyekkel kapcsolatban. Biztos rajta volt a fertozes/borhalas lehetosege is. En magan paciens voltam de meg velem is alairattak.
Sztem bizzal meg tovabbra is orvosodban en mas utat nm latok.
Sziasztok! Tegnap vettem a bárotságot és irtam egy plasztikai sebésznek a webbetegen. Ezt a választ kaptam .... Gondoltam megosztom veletek. [link]
Tisztelt Zsanett!
Erősen meglepődtem, amikor a képeket megnéztem. Rettenetes.Ez az SZTK hasplasztika? Jobban járt volna, ha szakorvoshoz fordul, még ha többet is kell fizetnie. Kiváncsi vagyok mit írtak a műtőnaplóba, mert úgy tudom, hogy szépészeti hasplasztikát nem is lehet SZTK-ra csinálni. Azt, hogy Önnek mit mondtak, az más lapra tartozik. Magánlevélben (jankydr@t-online.hu) megírhatja hol és ki végezte, nem fogom elárulni senkinek.
Megítélésem szerint ezt nem lehet rendesen otthon kezelni, ismét fel kellene vegyék kh-ba (harcolja ki, hogy felvegyék!!!) naponta öblíteni Hyperolos oldattal, majd átmosni Betadinos oldattal, mert szerintem valahol a hasban van még letokolt tályog, ezért lázas. A letokolt tályoghoz nem ér oda az antibiotikum, hiába adják infúzióban, vagy szájon át. Hasi UH kellene, ahol megkeresik, hol van a genny. Esetleg rifampicin (pl. Tubocin) tartalmú antibiotikumot is lehetne szórni a sebre. A látható, még benn levő fonalakat el kellene már távolítani, mert azok is fenntarthatnak gyulladást. Ha a sebalap feltisztult, akkor az elhalt sebszéleket ki kell vágni, újra varrni az egészet. Szégyen, hogy vkik ilyen munkát adnak ki a kezükből és azt mondják rá, hogy teljesen rendben van.
Elmentettem a képeket elrettentő példának, jó lenne, ha mások is látnák, hogy az SZTK hasplasztika milyen lett. Tudom, hogy sok helyen csinálnak stikában ilyet és beírják, hogy hasfali sérv műtéte, igy leszedik asz OEP-től is a pénzt. Igy csinálnak állami kórházakban "SZTK-ra" mellnagyobbító műtétet is, beírják, hogy jóindulatú emlődaganat. Azt is megértem, hogy egyes páciensek keresik az olcsóbb megoldást, mert magánorvosnál 2-3x többet fizetnének, mint "SZTK-ra", de nagyon sok a hasonló rosszul sikerült, szövődményes beavatkozás. (Hogy ennek mi az oka: a gyakorlatlan sebész, a rosszul megválasztott műtéti technika-azt nem tudom pontosan megmondani, csak sejtem.)
Várom a magán-levelét.
Üdv. JGy
Ma háziorvosnak megjött a tenyésztésem, csak egy fajta gyógyszerel lehet kezelni egy injekcióval, ami 12.000 Ft- volt , és dupla adagot kell kapnom. annyira erős a gyógyszer , amivel ezt a baktriumot kiölik, hogy rosszul lettem tőle , a szivem majd kiugrott a helyéről :(
Nekem is sok setat mondott mert a sok lotty miatt nm adott szurit.
Jo a seta amig el nem faradok.
teljesen más a magán, és az oep-es
Az én dokim is, amíg bent volt (csütörtök dél), többször bejött hozzám is, még este is.
De hétvégén bizti nem megy be hogy mi van az oepes betegeivel....
Szép jó reggelt!
Szerintrm ez is olyan hogy orvosa válogatja...
Valakinek ágynyugalmat mondanak, valakinek annyit amennyit bír.
Tartsd be a te orvosod utasításait és nem lesz gond.
Jól vagy? Hogy esett a séta?
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?