Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia, a dokikkal kapcsolatban nem tudok segíteni.
A hasizmom varras kb 3-4 napig fájdalmas, utána gyógyul a többivel egy ütemben, amiatt nem kell aggódni. Emelgetni nem szabad semmit főleg az első 6-8 hétben nem kellene ezt javasolják a dokik, két kisgyerek nem tudom ezt hogy tolerálja majd.
A heg magassága orvos függő, én id láttam már magas hegeket, az enyém szerencsére csípőcsont alatti, szemeremdomb feletti. Általában egyszerre egy műtétet ajánlanak, főleg azért, hogy a szervezet gyorsabban tudjon gyógyulni mert csak egy helyre kell fokuszalnia, ennek ellenére sok helyen csinaljak együtt a kettot szóval nem szokatlan kérés max lassabb a gyógyulási folyamat.
Szia!
Köszönöm, nekem még csak tervbe van mivel májusra kaptam konzultációra időpontot és remélem idén meglesz a műtét is, bevallom nagyon félek tőle. Esetleg a császármetszés helye is befolyasolhatja még a vágás helyét? Köszönöm a tanácsokat, mindenképpen fel fogok keresni gyógytornászt.
Szia, köszönöm a válaszod! Azt még meg tudnád nekem mondani, hogy mennyivel a műtét után lehet gyógytornászhoz járni?
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Sziasztok!
Még új vagyok itt és azért léptem be a fórumba, hogy a lányomnak segítsek.
Ő 21 éves és 66 kg-ot fogyott diétával. Ennek az lett a következménye, hogy a bőre minden testrészén megereszkedett. Legjobban a kötényhasa zavarja, ezért hasplasztikát szeretne csináltatni. Kiválasztotta a Dr. Rose Magánkórház Plasztikai Sebészetét.
Kérlek, ha van valakinek bármilyen tapasztalata ezzel a kórházzal vagy az itt dolgozó plasztikai sebészekkel kapcsolatban, azt ossza meg velem.
Köszönöm!
Sziasztok!
Két gyerkőc után hasplasztikán gondolkodom, mivel a hasizmom szétnyílt és bőröm se viselte túl jól a terhességet, köldök felett és alatt is megnyúlt sajnos. Több orvost is kinéztem magamnak, de nem igazán találok véleményt róluk ( Dr. Bor Mihály, Dr. Sebestyén Judith, Dr. Viczián Csaba és Dr. Kovács Ferenc) esetleg, ha Valamelyikőtöket ezen orvosok műtötték tudnátok tapasztalatokat írni illetve egy hozzávetőleges árat is mondani? Szeretném még megkérdezni, akinek hasizom szétválása volt mennyi idő után tudott visszatérni a megszokott életviteléhez, mert azt olvastam akkor lassabb a felépülés, ez mennyire igaz? Lehet butaságot fogok kérdezni, de a vágás magassága mitől függ, hogy mennyi bőrt távolítanak el vagy ez teljesen orvos függő, mert láttam képeket ahol a köldökhöz elég közel máshol pedig attól jóval lejebb ejtették a vágást. Ezenkívül, volt akinek has és mellplasztikája volt egybe, mennyire bírható a kettő egybe?
Bocsánat a sok kérdés miatt, csak két viszonylag kicsi gyerek mellett a legkevesebbet szeretnék ágyba fekve lenni.
Köszönöm, ha válaszoltok!
Boldog karácsonyt! 🌲
Sziasztok régiek!
Kérlek Titeket, írjátok meg, hogy mikor nem használjátok a haskötőt, de a heget kenitek szilikongéllel, akkor mivel feditek le, hogy ne a ruha legyen olyan ragacsos? 🥴
Köszönöm 🫶
Sziasztok!
Tegnap megoldódott a problémám, amitől olyan erőre kaptam, hogy magam sem hiszem.
A helyzet az, hogy az orvos helyett a menyem segített rajtam, aki gyógytornász és eszembe sem jutott megkérdezni, mert nem gondoltam hogy bármit is tudna segíteni. Amint kiderült nagyon is fontos a gyógytornászok szerepe minden egyes műtét után.... ezt sem mondta az orvosom....
Tehát amit érzek, az a fascia gyógyulása/gyulladása és a görnyedty lassú, szinte mozdulatlan járásom -amit szándékosan csináltam mert azt hittem ez kell-által megállt. A görnyedés és mozdulatlanság miatt a fascia nem tud mozogni és beszőni a műtét során feldarabolt területet, amitől enyhe gyulladás alakult ki. Ezen kívül szintén a görnyedés miatt odagyűlt össze a felszívódásra váró szeróma és amiatt éreztem a dörzsölést. A 2 liter víz nem vicc, meg kell inni! A törzs mozgatása és a természetes testtartás ahhoz kell, hogy a fascia újra tudjon feszülni és a szeróma fel tudjon szívódni ahelyett, hogy ott pang. Egyetlen nap leforgása alatt eljutottam oda, hogy szinte nem érzem. Torna gyakorlatokat is tanított nekem ez a tüneményes lány, úgyhogy végre én is a gyógyulási útjára léptem így három és fél hetesen. Csak azért írtam le, ha valaki így járna tanuljon a hibámból, amivel saját magam akadályoztam akaratlanul mert azt hittem így kell.
Gyors gyógyulást mindenkinek!
Köszönöm a válaszod!
Fejben én is készültem és az az igazság, hogy nem is volt rosszabb, mint amit vártam. Pocsék, de kibírható. Épp ezért keseredtem bele, mert gyakorlatilag másfél hete nem igenylen a fekvést, csinálnék már mindent szépen lassan óvatosan, de ez a borzalom itt a köldököm körül nem engedi. Csoszogok, alig emelem a lábam mert ha mozdulok dörzsöl, szúr és tudom azt,hogy nincs letapadva tehát ártok magamnak azzal, ha talpon vagyok. Semmi szükség a pihenésre és mégis ágyban vagyok szinte egész nap. Persze ennek ellenére nem javul, ahogy felkelek már az oldalra gördüléskor bemozdul és indul ez a .......
Erre nem voltam felkészülve és nem is tudok türelmes lenni,mert ha három hét alatt nem javult minimálisan sem, nem hiszem hogy csoda történne és most elkezdene javulni. Január közepén kell mennem kontrollra, a karácsonynak valószínű annyi is. Sírok minden nap, mert nem találom a megoldást. Az orvos szerint majd alakul. Értem én, hogy hetek, de feküdni egész nap és várni türelemmel a semmire borzalmas. Ha ezt tudom, soha nem vágok bele. Nagyon megbántam és még az sem érdekel, hogy milyen lett a hasam . Az életemet akarom visszakapni, egyszerűen csak járni szeretnék.
Szia!
Én úgy készültem lelkileg a műtétre, hogy az elején sok minden jöhet, de a végeredmény majd kárpótol, az pedig nem pár hétig-hónapig fog tartani. A letapadása a bőrnek is több hétig eltarthat, ne keseredj el. Nekem pl a heg széle nagyon fájt, vörös volt, bedagadt, két hétig szenvedtem, kenegettem minden xarral, mert a dokim külföldön volt. Most hétfőn tudott megnézni. Felnyitotta, és egy bazinagy adag zsír folyt ki. Megtisztította, és azóta javul. Persze közbe kék-zöld lett, én viszont örülök, mert haladunk, már nem fáj, feszít.
Szia!
Neked jól sikerült a műtét? Engem is ő műtött 8 hete,de én nagyon nem vagyok elégedett az eredménnyel. :(
Kedves Csoport!
Ma 4 héten műtöttek hasplasztikával.
Nagy a hasam ,feszül ,a köldököm szinte kitüremkedik.
Leszívható szeróma nincs ,ma voltam hasi ultrahangon mert az orvosom tűpárnát csinált lassan belőlem,de nincs folyedékgyülem.Tehát sejtes szintű az ödéma.
Azt szeretném kérdezni, hogy normális e ?El vagyok kesedve.Mit tudok csinálni?Betartottam minden utasítás.Mennyi ideig fog ez tartani?Köszönöm a válaszokat,sajnos a dokim nem valami kommunikatív.
Sziasztok! Tegnap volt két hete, hogy túlestem én is egy nagy hasplasztikán. Dr. Lévay Berni műtött. A hasamat felszívódó varraokkal zárta, amire egy átlátszó tapasz került. A nyirokkeringés elősegítésére a műtét után két nappal kineziotape-et ragasztottak rám. A két szmötyicső egyikétől egy hét után szabadultam, a másik további két napig bennem volt. A köldököm kissé gyulladt, ezzel kapcsolatban szeretnék tapasztalatokat cserélni.
Köszönöm, ha megosztjátok velem 🙂
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?