Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Ez egy nagyon jó örülök 😀neki de lehet lesz még ilyen
Kb 3-4 nap mondom az újabbaknak, ne ijedjetek majd meg 😀
J igen és kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
(3 hónapos múltam a napokban.)
A régebben műtötteket kérdezem. Új tapasztalat(kb.3 napos) észrevettem, hogy feldagadt a hasam. Oke eddig is adott volt a nap végére de reggelre mindig teljesen lapos lett. Most viszont egyáltalán nem tűnik el reggelre. Kemény és kb 3cm-rel kintebb van, mint volt. Leginkább a koldok és a szemetemdomb közötti rész ill. onnan picit jobbra-balra. Ez gondolom “normális” inkább csak az érdekelne hogy kb mennyi idő még visszaáll a normál állapotba.
Neked is és mindenkinek kellemes ünnepeket🎄🍸🥂🍾
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek 😊
Ma voltam 3 hetes kontrollon minden nagyon rendben szép a sebem a felgyülemlett vízre azt mondta a doki hogy nyugi fel fog szívódni.Edzeni még nem engedett azt mondta 3 hét múlva térjünk vissza rá!
Mindenkinek máshogy reagált a bőre. Nekem sem volt a varratokkal soha semmi problémám, sem az üléssel. Szinten felszívódó varrataim voltak. Sőt a végén koldokbol már én huzogattam ki a kis varratszalakat, ami ugye kint volt és nem szívódott már fel. 0 fájdalommal járt.
Nekem semmi lilás sárgás foltom nem volt szerencsére sehol egyedül ez a puffadás van de az is víz lehet látni amikor megnyomom.
A varrast nekem sem latni, de a varras vegi csomok latszanak. Egy van középen is, na az nagyon fajdalmas tud lenni,ha fel szeretnek ulni. Kerdezhetnek meg egy dolgot? A vagas korul neked is lilas sargas volt ,mint akit elvertek? 😅
Engem nem nyomnak szerencsére nem is látni a varrást csak a végeit a köldökömnél és a nagy vágásnál is felszívódó varrat van.Én géz lapokat teszek a sebekre így nekem tők jó.
Ugyan en nem jarok kondiba ,de nekem se nagyon volt fajdalmam,csak műtét után pici,leginkább ,mikor fel kellett ülni. Nem nagyon tudtam ülni en sem a fenekemen,igy setaltam,mert ugy ereztem az kell.
Nektek a varrás csomók nem nyomtak ,mikor felultetek? Nekem van egy kozepen, es mar nem tudom mit tegyek,mar lila a bőröm, ahol meg szur fel ules közben. Ki,mit rakott a hasfogoja ala,ha szabad megkerdeznem. En most ilyen nedvszívó, vastagabb lapot kaptam a gyogyszertarban,meg gezt is rakok oda, de el csúszik...
😂😂nagyon jól nyomod szerencsére én sem érzek fájdalmat sehol csak az első egy két napon de már az is elmúlt mondjuk nekem hosszú hasizom varrássom volt de már ott sem érzek semmit gondolom nekem is a kondi miatt.Nagyon jó ösztönző erő vagy köszike😉😀
A doki tisztában volt vele, hogy bolond vagyok.😀 amikor is mutet után 12 órával felkeltem és elkezdtem körbejárni a kórházat, mert szétuntam a fejem és tele voltam energiával. Semmi nem fajt (gondolom magas a fajdalomkuszobom a kondi miatt) és csak menni akartam. Már akkor simán kwhajoltam leesett zsepiért és bármi😀 mondtam neki a 2 hónapos kontrollon, hogy amúgy már vagy egy honapja újra edzek, azt mondta nem lepődött meg. A hegem kb 1 hét alatt teljesen begyógyult, és a minimális hasizmom varras miatti fájdalom is elmúlt 3-4 nap alatt. Azt mondta ha nem éreztem fájdalmat/feszulest semmit, akkor nem gond.
Az igen😀gratulálok le a kalappal előtted én is csak sétával akarom kezdeni aztán fokozatosan vissza térni a régi dolgokhoz.100kgval 3 hónap után nem semmi de tényleg a dokival konzultáltál amúgy erről az edzésről?
Én 4 hét után mentem vissza a terembe. Az első pár nap csak sétálni de az 5. Héttől teljesen normálisan edzettem. Láb gyakorlatokat csökkentett súllyal, de ugyanúgy csináltam. Kb.6 hetesen újra nekialltam deadliftezni, ami ugye igénybe veszi a hasizmokat is. Jelentem 3 honaposan újra megy 100kgval széria szóval ne aggódj.😀
Köszönöm ez most egy kicsit meg nyugtatott amit a puffadásról írtál😀holnap megyek vissza a 3 hetes kontrollra lesz egy jó pár kérdésem a dokihoz😃az edzés hiányzik de nagyon!!!
Nekem a drain 1,5 napig sem volt bent. Amikor eljöttem a kórházból ki is szedtek őket. Mondjuk alig gyűlt savóm, összesen a 1,5 nap alatt kb.3dl és az utolsó fel napban már max.50ml.
A dagadas az borzasztó..én holnap leszek 3 hónapos, reggelre gyonYoru lapos aztán estére a szeméremdomb és a koldok közötti rész bedagad. De ez normális, a doki azt mondta kb. 1 év a teljes (belső) gyógyulás izom mvarras és ilyen mértékű fölösleges eltávolításánál. Szóval nem aggodom picit sem.
Elhiszem. 😂 en mar most szenvedek pedig meg 3 hetig kell hordani folyamatosan...
Ne is mond én egy hét után fürödhettem nagyon jó érzés volt😀ja és én is kaptam új köldököt😃!Most jön a neheze nálam a türelem😂
Szia. :) Nekem is volt hasizom varras,plusz kaptam uj koldokot,meg eltuntette a kis hasi tasimat 😅 (3gyerek utan kotenyhasam lett)
A draint ki vette tegnap(4nap után) ma mar furodhettem is 😊 mekkora boldogsag volt 😂
Szia,nekem 1 hétig voltak bennem a csővek az első pár nap nekem nem volt vészes rosszabbra számítottam az égő érzés az szintén dettó.A has puffadás ami zavaró így 19 nappal a műtét után.
Sziasztok!Engem december 2-án műtöttek a Dr.Rose kórházban teljes hasplasztikával hasizom varrással.Tegnap este találtam rá a fórumra és sok hasznos dolgot olvastam itt köszönöm nektek:)
Esetleg meg tudhatom kinek mennyi ideig volt a drain cso ? Es hogy milyen volt a műtét utáni első napok? Nincs nagy fájdalmam, inkább izomláz szerű,meg neha ég a bőröm..
Nekem is combtőbe adták, és azt mondták oda adjam továbbra is.
nekem a hasba adták,otthon is úgy kellett.több-kevesebb sikerrel megcsináltam.
Szia. Köszönöm a valaszod 😊 tegnap meg is volt a műtét, ma már itthon gyogyulgatok.
Ha magánklinikán lesz a műtét nem kell vinni semmit.Én semmit sem vittem,mindent adnak.Ha lehet egy melegítő cuccba menj be,azt a műtét után könnyen fel tudod venni,egy tornacipő,amibe egyszerűen bele tudsz lépni.
A vérhígitó szuri az elején para volt,nekem sem volt ki beadja,kb a harmadik után belejössz,ne izgulj.
További ajánlott fórumok: