Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Nekem a csövet mikor kiszedte másnap az volt a menyország! :) azt gondoltam hogy majd akkor tudok oldalra fordulni. :) Szerintem ma tesztelni fogom újra!
Köszi! :)
Nagy császi vagy! :D neked nincs fájdalom érzeted? :D :D
Tegnap bepróbálkoztam de elég kellemetlen volt úgy hogy feladtam :)
Szerintem nem mert nem fáj semmi. Bár nem kérdeztem de gondolom szarabbul lennék ha hozzá nyúlt volna az izmomhoz. Két császárom volt függőleges vágásban az rosszabb volt mint ez. :)
5 hét!?! Uhhh. Az igen sok idő... :( addig megbolondulok. :(
Szia
Udv itt! Gratula a fogyasodhoz! Biztos van akinek van tapasztalata a dokival kapcsolatban. Kopogj be tobb naploba es olvasgass!:)
Aztan jelentkezz surun!
Sziaaaa
De orulok hogy jol vagy!!
Volt hasizom varras?
Nekem az 5.het utan ment az oldalt alvas! A hason fekves igy a 8 het elejen is kihivast jelent. Annyira nem kellemes valamiert.
Sziasztok! :)
Minden szuper, minden jó! :) tegnap hazaengedtek és ma már kint sétáltam. Ki kell használni a szép időt! :)
Utálok háton feküdni, ez jelenti a legnagyobb kihívást. :)
Élvezem hogy amikor bejáródok utána egész szépen egyenesen tudok közlekedni.
Ki mikor próbált meg először az oldalára feküdni? Ezt nagyon tudnám már élvezni. :)
Igen, holnap délelőtt megyek az egyhetes kontrolra, nagyon várom ☺😊 a "művet"
jó a megfogalmazásod 😁😂😄😅
várom a fotókat a hasadról izgatottan, tudom hogy te is nagyon hiszel a korrekcióban, pont úgy mint én 😚
Szia! neked is üdv a fórumon :) hol volt a műtét? ki az orvosod?
jól vagy? minden okés?
ezek szerint 3 hetes vagy! ?
Ahogy doktorurat ismerem ha savó lenne akkor megnyitotta volna a sebedet, ezek szerint ödéma, szépen elfog múlni, adj neki időt, minden okés lesz :)
az én egy hetes hasamat megszondázta, a nővérke segítségével négy tenyérrel nyomták ki a 10 cm-es résen a savót és az elhalt zsírt, utána még 10 hétig szivárgott, szóval hidd csak el, nálad minden okés :)
Köszi a tippekt,Ildi és Tibor!!sajnos három műtét után én is elmondhatom,hogy sajnos nincs vmi jó sebgyógyulási hajlamom...már korábban is vettem szilikonos géleket,de ha jól emlékszem,egy-két hét után mindig feladtam a kenceficézést.volt már svédcsepp,aloe vera,first spray,szilikonos gél,körömvirág...de a legrosszabatt a víz tette,hogy megázott,és mindig lekapartam a varrakat...na most figyelek,az tuti.
Ma vettem egy másik haskötöt,olyan,mint egy derékmelegitő,gyapjú is van bent,nem tépőzáras.sztem jó lesz váltásnak és ha nem akarok magamon páncélt,de mégis tartson vmi.én neü fogom letenni hat hét után,majd a hegtől teszem függővé.
Üdv az újaknak is!
Sziasztok!
Engem szept 21-én műtöttek, ma voltam varratszedésen.
Én is ezt hallottam róla :) odateszi magát a műtétnél és az utógondozásban is nagyszerű :)
a heg korrekció akkor kell műtét után egy évvel ha a hegesedés nagyon nagy mértékű, széles, fodros, hipertrófiás. .... szóval csúnya ronda, nekem ilyen lett, ez nem az orvos hibája, van sebgyógyulási hajlam, hegesedési hajlam, körülmények. .... én sokat hibáztam múlt nyáron, a napozás és a strandolás megbosszulta magát, ez lett most kivágva
Én is ezt mondom Tibor! víz négy hétig ne érje, utána pedig a víz ne legyen hideg, mert megfázik a heg, például uszoda; forró se legyen a víz
a heg a meleget szereti, de nem a forrót!
nyolc hónapja a cici T varrásnál varratszedésig nem érte víz, csak az octenisept sprayt fújtam, varratszedés után a bepanten pluszt kentem és a neogranormon kenőcsöt, nem használtam azóta sem heg kezelőt, még a körömvirág krémet kentem párszor, megfogadtam a hasplasztika után hogy a cicinél nem fogok használni heg kezelő készítményeket, most is így lesz a hasi korrekció után, nekem ugyanis nagyon rossz a heg gyógyulásom! érzékeny mindenre, például a Contractubex borzalmas volt
ezért gondolom hogy jobb ha mindenki kipróbálja előbb a heg kezelésre szánt krémet egy 5 cm-es heg részen pár napig, megnézi hogyan viselkedik mit tapasztal és csak az után keni mindenhova
Jó orvost választottál Reni, minden rendben lesz hidd el !
doktorúr Szép lapos hasit fog neked varrni, megszabadít a felesleges bőrtől :)
csak jót hallottam az orvosodról, lelkismeretes szakember, akiket itt műtött a fórumon mindenki elégedett ( egyszer találkoztam vele egy konzin )
nekem 20 hónapja volt a hasplasztikám, egy hete pedig heg korrekció
Igy van... Nem biztos, hogy Te is így jársz vele... Nagyon sok jót lehet hallani a cicaplastról. Sokan használják és elégedettek vele.
Már nem emlékszem pontosan, hogy mikor kezdtem használni a krémeket, de olyan 6-10 hetes kor között. Először a körömvirág krémet, majd kb. egy hónap múlva áttértem a cicaplastra.
Mégegy tanács, illetve kettő a heg védelmének érdekében (de ez csak az én magánvéleményem):
Minél kevesebb ideig érje víz...
A sporttal nagyon vigyázni kell, intenzív sport nagyon rossz hatással van a friss hegre. Szóval érdemes egy kicsit kivárni és aztán is csak fokozatosan. Nekem ez is sokat rontott a hegeken, főleg a faromon.
Köszi Ildi,nem is fogom kenni,csak octenisepttel fújom.és én leragasztom,mert ugye a haskötö alól kilóg egy része,és ott nem fogja oda a bugyi a gézt.annak ellenére,hogy azt mondta,lehet tusolni,varratszedésig nem hagyom,hogy víz érje.
A bepanthen plus tényleg jó,sztem azt kenek akkkor ha kiszedte a varratot eg ideig.hát egy kicsit aggódok,mlst olyan buckásnak tűnik,de állítólag ugye a heg alatt megy a varrat.neü tépik fel a sebet,ha kiszedik?ez olyan hihetetlen számomra....
Ildi,a cicinél mivel kented?
Holnap mész kontrollra,ugye?akkor te is meglátod a "művet"!!!!én most csináltam képet,teszek majd fel.
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?