Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Ja!
Ha erőltetem a hason alvást és reggelig úgy alszom akkor szinte befelé horpadó hassal kelek!!! Ez egy kicsit durván jó. :D
Gondolkodj logikusan és higgadtan. Te magad is megmondtad, hogy műtét előtt sokkal vékonyabb volt a hasadon bőr, néhány nap alatt hízással nem lehet jelentősen befolyásolni a külsőnket. Tehát maradnak a már sokszor ismételt indokok. Lehet savófelhalmozódás, de lehet egyszerűen csak meg van dagadva az előző hozzászólásomban említettek miatt. Vagy lehet mindkettő. Két embernek sem egyforma a gyógyulása.
Én is sajátos utat jártam be gyógyulásom során, főleg az elején. A műtét után rögtön 39 fokos lázzal nyitottam és nem is engedtem alább két hétig... Ugyanígy teljes tanácstalanság... De még a doktorok körében is. De aztán megoldódott. Azóta sem nagyon olvastam itt a fórumon hasonló esetről. Szóval, ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem vagyunk egyformák és a gyógyulási folyamatunk sem az. 10 naposan elezdtél edzeni, ez sok fórumtársnak éppoly hihitetlen, mint Neked az hogy ennyire dagad a hasad.
Még egy valami eszembe jutott. Erről nem sok szó esik, pedig sokunkat érint. A műtét során kimetszett bőr alsó része lényegesen zsírszegényebb mint a felső rész. Értelemszerűen a varratnál találkozni fog a két eltérő zsírtartalmú bőr. Sajnos, ez is okozhat kisebb-nagyobb kidomborodást a heg fölötti részen. Pénzes műtét esetén ez általában nem okoz gondot, mert zsírleszívással tudják korrigálni, de OEP-eseknél nem.
Nem fog így maradni, ne aggódj! Személyfüggő hogy mennyi idő kell a puffadás megszűnéséhez, (na meg hogy mekkora a preparált terület), van akinek egy-két hónap, van akinek egy év. Nekem esténként még mindig puffad egy kicsit, pedig már egy éve műtöttek. És a sport sem segít.
Mikor felmettszik a bőrt a hasfalról, a le-fel irányuló hajszálereket (nyirokereket) mind átvágják, vérellátást csak felülről, oldalról, a preparálatlan részről kap. Emiatt a varrat feletti résznek borzasztó rossz a keringése.
SZia!
Nekem sem látszott egy csomó ideig! ANnyira puffadtam, hogy kb semmi nem látszott idáig! A napokban vettem észre, hogy ha befeszítem akkor látszik!!! :) Nyugi, neked is látszani fog!
ne aggódj, egy másodperc lest az egész
nem fájdalmas csak picit kellemetlen!
Köszönöm szépen,igyekszem gyógyulni,sokat pihenni,de ma egy kicsit rosszabb,mint tegnap..így többet fekszem.
Nekem is kb öt kilót kéne leadni,de nagyon megmakacsolta magát!most a mütét után bizok benne,sikerülni fog!megprobálok kevesebbet enni,hogy ne feszüljön a pocim és a hegem!ez a haskötö is korlátozza a befogadható kaja mennyiségét...hihihi
SZiasztok!
Tettem fel közeli képet a 6 hetes hegemről.
Nagyon jó ez az orbáncfűolaj rá!
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?