Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Már a kórházból úgy jöttem haza, hogy nem tudtak mit kezdeni a lázammal(39 fokos lázzal jöttem haza), sőt azt sem tudták, hogy mitől van... Gondoltak influenzára, baktériumfertőzésre, savósodásra. Napokon keresztül szurkálták a hasamat (már úgy nézett ki mint a szita), kaptam az antibiotikumokat, de semmi eredménye nem volt. Algopyrinnel tudtuk 38 fokig levinni. Naponta kétszer egy szemet engedtek szedni. Borzasztóan kimerített ez a két héten át tartó küzdelem.
Végül kiderült, hogy csak a savótól volt a láz... Egyik reggelre (ez már itthon történt) szó szerint elöntött a savó. Három helyen is utat tört magának. A kötés, a haskötő, a gatya, az ágynemű, minden úszott a savóban. Még egy ideig jött a savó, de napról napra egyre kevesebb, vele párhuzamosan a magas láz is egyre szelídült.
Szerintem ez egyáltalán nem gáz!nekem volt szétnyílva a sebem,de az nagyon durva volt ejhez képest.szerencsére ennek tiszta,nem gyulladt körülötte.csinálj mindent úgy,ahogy Ildi írta,és nem lesz gond!
Igen,ez elég megterhelő a hátnak és a deréknak.próbálj meg oldalt aludni,nekem ez sokat segített.azért annyira ne görnyedj,csak esetleg ne húzd ki teljesen!!ne aggódj,ezzel más.is így van ezzel.
Köszi Tibor az infót. Csak simán lázcsillapítóval tartottad lent vagy vissza mentél az orvoshoz? Keddhez egy hétre kell majd vissza mennem. Feleslegesen nem akarok pánikolni. Gondolom a seb dolgozik... de javíts ki ha rosszul gondolom :)
Szia Linda.
Én nagyon lázasodtam. Közvetlenül a műtét után két hétig 39 fokos lázam volt.
Sziasztok! Volt köztetek olyan aki lázasodott? :(
Köszönöm, akkor majd figyelem. De Ti is ilyen totál hajolva jártatok? Tényleg olyan vagyok mint az öreg púpos hátú nénikék, csak púpom nincsen... és totál kivannak a hát + derékizmaim, gondolom azok a hajlított fekvéstől álltak be ennyire... 😞
Camylla!Felraktam az igért képeket :)
Köszönöm szépen 😊 Rakok fel egy képet tapasz nélkül.Szerdán leszek 1 honapos ☺
Gyors gyógyulást! A kiegyenesédést meg észre sem fogod venni,mert ha már meg,magától jön az egész..😉
Ó,ettől ne aggódj,én is befo....tam...nekem konktétan mindenhol lila és fekete volt,a cső helye mellett különösen.aztán szépen elkezdett felszívódni,de még mindig látszik picit
Tényleg nagyon szép a pocid!hihetetlen,hogy nincs egy hónapja,hogy műtöttek!😉
Sziasztok kedves fórumozok! Már egy pár hete olvasom a kommenteket, tapasztalatokat.4.hete műtőttek és jól vagyok. Az lenne a kérdésem, meddig lesz érzéketlen, zsibbadt érzésem a felszedett megnyújtott bőr alatt? Köszönöm előre is!
sziasztok! Lenne egy kérdésem! Volt e valakinek olyan h ahol a cső van neki bent korulotte veralafutasos lett? nekem tegnap kezdodott es ma mar elegge latszik egy csikban!
Szuper! Otthon jobban megy a gyógyulás! :)
A kiegyenesedést ne erőltesd szerintem. Érezni fogod mikor megy, de műtét után nem ajánlott.
Gyors regenerálódást/kiegyenesedést! :)
Képzeljétek, hazamehetek ma 👏🏽👏🏽Az imént húzták ki a csöveket, tegnap reggel óta csak kb 5-10ml jött ki. Ugyh átkötöztek, megtekinthettem az eredményt, visszatették a haskötőt, amit egy másodpercre sem vehetek le, fürdést oldjam meg így. Az injekciókat pedig otthon is adnom kell magamnak 😞 Kiegyenesedni Ti mikor tudtatok?
Nagyon nagyon orulok. Hajra😀
Szépen befog gyógyulni a két kis sebed, csak tartsd tisztán ahogy eddig
hidd el jobb ha van egy kis nyílás, ott kitud jönni a savó
nem hiába lett ott az a két seb, amúgy már begyógyult volta
jól mondja Nikolniki, a Honvédban szigorúan 21 db a kötelező, én 10 db-ig jutottam vele
En is kaptam verhigito injekciót kb 3 hetig kellett adjam a honvedba ezt elég szigorúan veszik ezek szerint 😦
En negy napig kaptam!es most harom hetig aspirin protect 100mg kell meginnom naponta egy bogyot!
Köszönöm mar sokkal jobban másnap meg éreztem de mar teljesen elmúlt :)
Én nem kaptam egyeltalán.
Köszönöm szépen!Rakok fel holnap még képet,csinálok.Megvagyok elégedve csak ahol "kifakadt"az nem olyan szép.
Vérhigító injekciót Ti kaptatok? 'Meddig?
Nagyon szép a heged Non! jó lesz ez meglátod :)
ügyesen csinálod, nagy a türelmed és a kitartásod
Én is vártam.De utolag jobb volt igy szépen kitisztultam :)
Raktam fel egy képet igaz most csinaltam és reggel veszem le a tapaszt /a csö helyén van és még ott ahol utat tört a váladék /ugyis csinalok.De azért igy us látni a heget :)
De mar csak alig van 50 ml.pedog ugy vartam a hetfot h kiveszi
Így van.nekem is pont azert volt bent 19 napik :)
A dokim mondta h akkor veszi ki a csoveket ha a mennyiseg 20 ml ala csokken! Hetfon meglatjuk
További ajánlott fórumok: