Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Harc önmagam ellen, önmagamért! fórum

Harc önmagam ellen, önmagamért! (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Harc önmagam ellen, önmagamért!

1 2 3 4 5 6 7 8
150. Chelsey (válaszként erre: 149. - Csera)
2014. jan. 16. 18:07
Jaj, de kár! Nincs rá lehetőség, pl. önkormányzati támogatás? Van, ahol átvállalják pár gyereknek. Még mindig olcsóbb nekik, mint fejlesztőpedagógust biztosítani.
149. csera (válaszként erre: 144. - Chelsey)
2014. jan. 16. 16:40

:D :D :D Nincs mit!

Off topic:

Egyébként voltunk a Waldorf bemutatón, minden nagyon tetszik, de havi 31.500,-+étkezést nem tudunk kifizetni :(!

148. Chelsey (válaszként erre: 147. - Bibity)
2014. jan. 16. 10:37

Teljesen jó volt addig, amíg tartott. De a fogyás szempontjából nem volt jó - max. átmenetileg. Illetve azt gondolom, hogy csak megerősítette a szervezetemet abban, hogy bizony nekem tartalékolnom kell, amint kajához jutok, mert ki tudja mi lesz még :D

Most a kiegyensúlyozott étkezést kezdtem el megvalósítani. Nekem ez borzasztó nagy próbatétel, mert hajlamos vagyok a szélsőségekre evés terén (is), hol egyfolytában eszem, hol meg alig eszem valamit. Na, ennek vetettem véget hétfőn. Majd meglátjuk milyen eredménnyel...

147. bibity (válaszként erre: 146. - Chelsey)
2014. jan. 16. 10:03
Úgy érzem, nem vált be a böjt Neked sem:) a nagyobb gond vele szerintem az, hogy bajt is okozhat. Nem láttam még senkit, aki utána ne hízott volna vissza...
146. Chelsey (válaszként erre: 145. - Bibity)
2014. jan. 15. 15:48

Neera 2 hetes kúrája után nem tudtam fokozatosan visszaállni. Szerencsére semmi más bajom nem lett, mint visszaszedtem a leadott kilókból. Gondoltam ezt leadom Turb.val. A vége az lett, hogy visszaszedtem mindent, ami az elején lement a Neeraval, mert a Turb.t nem tudtam tartani, egyfolytában ehetnékem volt.

Így a vége az lett, hogy ahelyett, hogy a maradék pár kilótól is megszabadítottak volna, helyette elvesztettem azt is, amit addig normál étrend és sport segítségével adtam le.

Ez olyan 3 éve volt és azóta se sikerült ráhangolódnom egy normális életvitelre, ami rendezné a súlyomat. Talán most...

145. bibity (válaszként erre: 143. - Chelsey)
2014. jan. 15. 15:08
Mi a véleményetek a szintén itt a hoxán dívó léböjt kúrákról? Jól gondolom, hogy sok-sok izomtól szabadítanak meg? És a jojó melegágya? Vagy tényleg van értelmes, egészséges fogyókúrás hatása?
144. Chelsey (válaszként erre: 140. - Csera)
2014. jan. 15. 13:11

Furi, amit eddig hallottam nem volt új, de valahogy felkaptam a fejem a lelassult anyagcserére.

Meg az ezzel járó dolgokra. Ez se új, csak eddig valahogy elsétáltam mellette. Még ma is erről írtam, hogy dilemmázom, hogy háromszor vagy ötször egyek egy nap. Mondjuk a kettőnél több a minimum, a három már jó lenne.

De azt hiszem mostantól komolyan figyelni fogok arra, hogy legalább két óra, de négynél több semmi esetre se teljen el két evés között.

Tudtam én erről eddig, de nem gondoltam annyira fontosnak, hogy ki is próbáljam.

Most döbbentem rá, hogy 20 éve túlélőüzemmódba tettem magam és úgy is maradtam!

Megvilágosodtam!!! Köszi Csera!!! :))

143. Chelsey (válaszként erre: 142. - Ericika2)
2014. jan. 15. 12:47

Igen, pont ahogy mondtam, a kettő párhuzamosan nem működik (zsírból fogyás és izomépítés).

A másik téves elképzelés, ami itt a hoxán előjön többször, hogy valaki nem fogy vagy még egy picit feljebb is megy a súlya 1-2 kilóval és ezt annak tudja be, hogy izmosodik, mivel már két hete tornázni jár :)))

142. ericika2 (válaszként erre: 132. - Chelsey)
2014. jan. 14. 18:31

Most olvastam, lehet, hogy titeket is érdekel:

"a következő változatok vannak (ezt kell jól az eszedbe vésned, és minden diétát ez alapján értékelned):

1. Megfelelő izomterhelés + Többlet kalóriabevitel = Izomépülés

2. Megfelelő izomterhelés + Alacsony (max. 10-20%) kalóriadeficit = Zsírcsökkenés

3. Megfelelő izomterhelés + Radikálisan alacsony kalóriadeficit = Totális fogyás. (Bár az izomterhelés némileg lassítja az izomzat leépülését, a túlzottan alacsony kalóriabevitel miatt nem lesz elég erőd, hogy olyan minőségű edzéseket végezz, amelyek mellett az izomzat megtartható, így mindenből fogyni fogsz. Ez legalább olyan rossz választás, mint a 6. pont, kivéve a kórosan túlsúlyos embereknél, akiknél a kísérletek szerint az izomzat még így is megtartható.)

4. Nem megfelelő izomterhelés + Többlet kalóriabevitel = Hízás zsírosodással

5. Nem megfelelő izomterhelés + Alacsony (max. 10-20%) kalóriadeficit = Fogyás az izomarány körül-belüli megtartásával (vagyis izomzatból is és zsírból is veszíteni fogsz)

6. Nem megfelelő izomterhelés + Radikálisan alacsony kalóriadeficit = Fogyás zsírosodással (hiszen az izomzat így épül le a leggyorsabban).

Az izomépítéshez kalóriatöbblet, a zsírcsökkentéshez pedig kalóriadeficit kell. Beláthatjuk, hogy a kettő nem igazán lehetséges egyszerre.

...ha megfelelő időtávban gondolkozol, akkor lehetséges mindkettő. Három év alatt lehetséges. Két év alatt is. De egyszerre, semmiképpen. Tegyél le róla, és gyorsabb eredményeid lesznek."

[link]

2014. jan. 14. 18:04
Ezt a videót én is pont tegnap láttam, figyelemre méltó. Bár rémlik nekem, hogy ilyesmikről már hallottam korábban is valahol...
140. csera
2014. jan. 12. 19:52

Találtam egy előadást, ami a "látszatfogyás" és a "valódi fogyás" közötti különbséget magyarázza el!

Említ egy hölgyet aki 30 kg-ot adott le úgy, hogy nem a testzsírból, hanem izomból fogyott. Szerintem érdekes, akit érdekel nézze meg;

[link]

139. csera (válaszként erre: 138. - Finci44)
2014. jan. 12. 19:18
Akkor nagyon hasonló, mert ezeket a kalóriabázis is tudja. Persze mindegy melyiket használjuk, de tényleg használjuk :)!
138. Finci44 (válaszként erre: 137. - Acimity)
2014. jan. 12. 08:45

Nem tudom azt nem ismerem.

Nem is a grafifkon a lényeg, hanem, hogy beállítod a testsúlyod, a korod, az, hogy hány kiló vgy és mennyit szeretnél elérni.

Beállítod, hogy milyen munkát végzel, hány kalóriát akars egy nap bevinni. Én pl. először 1000-et írtam, erre javasolta, hogy min 1200-ra vigyem fel, mert az 1000 tólkevés.

Most be van állítva az 1200, mindennap vezetem,mit eszem, mit mozgok, mennyi vizet iszom. Ha a napi bejegyzéseket megtettem, kiírja, hogy, ha így folytatom öt hét múlva mennyi lennék.

Motiváló és nagyon jó kontrol. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Hajrá, kitartást mindenkinek! :-)

KI hogy áll? E

137. Acimity (válaszként erre: 136. - Csera)
2014. jan. 11. 10:26
Én is utána néztem,szerintem ugyanaz,a grafikonok is.Nem, Finci44?
136. csera (válaszként erre: 135. - Finci44)
2014. jan. 11. 08:16
Ez a program nem hasonlít a Kalóriabázishoz?
135. Finci44 (válaszként erre: 134. - Acimity)
2014. jan. 10. 19:30

Én sem tudok angolul, de a mindennapi életből, ami rámragadt, annyi elég. Ha nem is tudsz, próbéld ki, ez semmiképpen ne tartson vissza! Annyit biztos értesz te is, amenyire kell hozzá!!!

Én most már azóta, mióta először beszéltünk róla használom, és nagyon jó kontrol! :-)

134. Acimity (válaszként erre: 133. - Finci44)
2014. jan. 9. 21:39

Szia!

Megnéztem,de angol nyelvű és én sajnos csak németül értek :)

Én is sok sikert kívánok mindenkinek!

133. Finci44
2014. jan. 7. 10:23

Sziasztok!

BÚÉK!

Harcra fel! Nem gondoltam volna, de elkezdtem a kalóriákat számolni.

Acimity! Megnézted? Sikerült letöltened?

Mindenkinek kitartást céljainak eléréséhez!

132. Chelsey (válaszként erre: 130. - LiliAle)
2014. jan. 3. 10:17

Ahogy mondod, nagyon nem mindegy a felépítés és persze a hormonháztartás állapota.

Egy baj van, mégpedig az, hogy nem igazán lehet izomzatot építeni és zsírból fogyni egyszerre (vagyis annyira nehéz, nagy odafigyelést igényel, hogy senki nem szokott vele hosszú távon próbálkozni). Az teljesen más eset, amikor egy relatív edzetlen valaki teljes bedobással súlyzózni kezd. Ebben az esetben megy le zsír és jön fel izom, de ez nem folytatható örökké. Erre fel kell készülni, pszichésen mind úgy, mint edzés- és étkezési tervvel is.

131. Chelsey (válaszként erre: 126. - Laci54321)
2014. jan. 3. 10:05
Szerinted a szaharidok közül csak a diszaharidok egyike a répacukor köti a vizet? Szerintem nem, de őszintén kíváncsi vagyok, hogy miért gondolod így. Kifejtenéd légy szíves?
130. LiliAle
2014. jan. 3. 08:34
Ezt egy kis kedvcsinálónak szánom!! Én is Acimityhez hasonlóan teljesen elhagytam magam decemberben, semmi mozgás és mértéktelen, eszement evés. Rám is simán felugorhatott volna akár 6-8 kg is, DE megúsztam 2-3 kg plusszal. Ez annak tudható be, hogy az elmúlt másfél évben kemény súlyzós edzéseket végzek heti 3 alkalommal. Szóval az izomzatom felzabálta a decemberben bevitt felesleges kalóriák nagyrészét. Persze tudom, hogy ezt örökké nem lehet folytatni, de ebben az 1 hónapban nagyjából megmentett. Úgyhogy edzésre fel lányok (és fiúk!), húzzuk a vasat!! :)
129. csera (válaszként erre: 127. - Acimity)
2014. jan. 3. 07:45
:)
128. csera (válaszként erre: 126. - Laci54321)
2014. jan. 3. 07:41

Köszi Laci a tanácsokat! Azért nem ilyen egyszerű a helyzet ;). Nekem 7-8 óra alvásra van szükségem, akkor már 2 óránként kellene ennem. 8-16-ig dolgozom, amiben reggeli órákban és délben ehetek, közben azért ki kell szolgálnom az ügyfeeket. Ha minden 2. órába ennék, kivágnának a munkahelyemről!

Persze a többször, kevesebbet elv nem rossz, csak eléggé fel kell készülni rá. Nem mindenkinek van lehetősége csak a saját kajájával több időt eltölteni, mint a családéval, ha csak a zöldség puculást vesszük.

Ha tudsz egyszerű, gyors és nem aranyáru kajákat, szívesen fogadjuk!

127. Acimity (válaszként erre: 124. - Csera)
2014. jan. 3. 07:39
Kitartás,türelem,kitartás,türelem...
2014. jan. 3. 00:00

Sziasziok!!

Igazából szénhidrát nem nagyon köti a vizet, só és a cukor ami rengeteg vizet köt.

Diétának meg a rendszerességxaz alapja , napi 6 x étkezés 3óránként. Nem szabad abbahagyni 1-2 hónapután mert akkor úgy is vissza jön. Élet mód váltás kell. Akkor lesz tartós.

125. Jella
2014. jan. 2. 23:39
Olvass sikersztorikat,nekem szokott segíteni. Vagy zumbázz,attól még a kedved is jobb lesz és a zsírt is égeted!:)
124. csera
2014. jan. 2. 20:52

Mivel nagyon csend lett erre, akkor leírom gondolataim, hátha valaki hozzászól :)!

Amikor elkezdek odafigyelni a kaják összeválogatására, kb. 1-2 nap múlva rengeteget kell pisilnem. Ha jól gondolom, akkor a szénhidrát megköti a vizet és ilyenkor engedi el a szervezetem, ami kezdő lökést ad a súlycsökkenésnek és a centik csökkenésének is!

Ez jó, csak sajnos pár napig ilyen látványos, aztán embert próbáló kitartásra van szükség.

A stagnálási időszakokra van valakinek jó tanácsa?

123. csera
2014. jan. 1. 20:42
Persze, benne van az ezévi terveimben, pár kiló fogyás is ;)
122. Chelsey (válaszként erre: 121. - Csera)
2014. jan. 1. 19:30

Nincs, szerencsére.

Figyi, abban igaza lehet, hogy családilag akár öröklődhet is, hogy milyen defektjei lehetnek az embernek. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lehet ellene tenni egyáltalán semmit.

121. csera (válaszként erre: 120. - Chelsey)
2014. jan. 1. 18:48

Nekem azt mondta a belgógyász: genetika. Ha a családomban volt magasvérnyomásos, akkor én is az leszek, előbb vagy utóbb. A 3. terhességem alatt 3 félét kellett szednem, szülés után is maradt 1.

Lehet ez így túl egyszerű, de naponta felment 160-ra.

Remélem, neked nincs ilyen gondod!

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook