Harc önmagam ellen, önmagamért! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Harc önmagam ellen, önmagamért!
Az nagyon jó eredmény!:))
Látod, nem is feltételeztem, hogy dolgoztál. Azt hittem, hogy feküdtél és még azt is el akarod számolni a kalóriabázisban :DDD
Ketten tarjuk életben ez a topikot, akár privát üzengethetnénk is :).
Ha valakinek bármi eszébe jut, a a mi beszélgetésünk kapcsán, vagy csak úgy önálló gondolat, nyugodtan ossza!
De én masszíroztam, a páciensemet :D! Lehet tényleg nincs 260 kalória, de 150 igen!
Én eddig nem nagyon számoltam a kalóriákat, most csak azért mert ezen az oldalon egyszerű és kb. látom, hogy mit követek el a testemmel. Lehet egy idő után, megemberelem magam, de nincs akkora motivációm, hogy véresen komolyan vegyem. Sajnos!
Ettől függetlenül, január 5-től, kisebb szünetekkel sikerült bennmaradnom a napi számolt keretben és fogytam, 2,5 kg-ot. Tudom nem sok, de ha azt nézem, hogy minden szombat-vasárnap 2000 felett van, a bevitt kalória, akkor nem is olyan rossz :)
Csak óvatosan azokkal a számokkal! Egyáltalán nem jók, még megközelítőleg sem. Talán az veszít 260 kalóriát, aki téged masszírozott :D
Egyébként csak azt érdemes számolnod, amit mérsz pulzusmérővel, mert az legalább nagyjából rád van szabva. Mondjuk, ha a naplózás miatt vezeted, akkor írd be a mozgást mindenképpen, de ne egyél annyival több kaját, különben könnyen csalódni fogsz.
Nos, ma meg arra jöttem rá, hogy a masszírozást is "sportnak" veszi a kalória bázis :)!
Tehát 1 óra, kőkemény masszírozás, 261 kCal plusz bevihető kalóriát jelent! De, éhes is vagyok utána.
De, ez a fránya zsír...... még mindig sok :(:
Napi tápanyag javaslat
54 / 78 Fehérje: még minimum 24 g
112 / 195 Szénhidrát: még maximum 84 g
67 / 52 Zsír: túllépted 15 grammal
Nem csak az a mozgás, amikor dől a víz rólad:)))
Ha nem valami topánban tipegsz odáig, akkor tudsz a kényelmesnél sokkal gyorsabban gyalogolni és az már elég, hogy felpörgessen egy kicsit. Használd ki a lehetőséget, a semminél sokkal jobb.
Állítólag annyit ülünk, hogy naponta órákat kellene edzeni és még az se biztos, hogy ellensúlyozni tudná az ülés egészségre gyakorolt negatív hatásait.
Sajnos én is szeretek ücsörögni. Annyit javítok a helyzeten, hogy az esetek 80%-ban a lában vízszintesen van. Ezt egy irodában azért nem mindig lehet megtenni. Ott viszont jó a nagy labda vagy az ék alakú levegővel feltöltött párna. Ugye labdán nem ülhetnek a recepciósok vagy mások, akik közvetlenül az ügyfelekkel foglalkoznak személyesen.
Ma jöttem rá, hogy én heti kétszer járok németre :) és akkor 2-20 perc gyors gyaloglás van a busztól, a suliig és vissza!
Igaz, biztosan nem megfelelő a tempó, mert nagyon nem izzadok le.
Tornán viszont, van olyan, hogy még a lábam szára is izzad elől a sípcsontomon, ahol nem sok zsír található.
Nos, ha én a 2. Zsírcsökkentést szeretném elérni, akkor mi és mennyi a megfelelő izomterhelés, illetve a jelenleg fogyasztott vagy a átlagos terhelésnél felhasznált kCal-mennyiséget kell 10-20%-al csökkenteni?
Bocs, ha buta kérdéseket teszek fel, de eddig mindig valami "előírt" diétát követtem és nem vált be, szeretnék kicsit személyre szabottabbat, csak még a hogyan-t nem tudom!
Első blikre én is így állítottam be a kalóriabázist, hogy március 10-re szeretnék x kiló lenni és napi 890 kCal körül állította be a napi keretemet, ekkor állítottam át 1.200-ra. Pár napja még fel akartam emelni 1.300-ra, de meghülyült a rendszer :), még az aznap berögzített kajákat is elfelejtette!
Akkor szerintetek az 1.500 kCal lenne a jó érték?
Bár hétvégén ettől többet eszek :(, képtelen vagyok ilyenkor megállni.
A napi átlaghoz képest kell kevesebbet enni. Egyszerű: a napi átlag az, amennyit kb. naponta felhasználsz. Ha ez alá viszed a bevitelt a szervezeted kénytelen a tartalékokhoz nyúlni.
Ha az alapanyagcsere értéke alá mész a szervezet veszélyben érzi a túlélést, a szerveid működéséhez kevesli az energiát, így bepánikol, tartalékol ezerrel.
Nahát, egy kis vitaindító, elgondolkodtató iromány;
"Kiderült, hogy minden testi folyamatot, aminek köze van a fogyáshoz, legyen szó férfiakról és nőkről, egyetlen hormon irányít.
Ez a hormon 100%-ban képes irányítani a szervezeted zsírégető képességét. Úgy hívják, hogy Leptin.
Lehet, hogy már hallottál róla, de hadd magyarázzam el gyorsan:
A nagy mennyiségű Leptin felgyorsítja az anyagcserét és jelzést ad a szervezetnek a zsírégetésre, míg az alacsony Leptin szint lelassítja az anyagcserét és jelzi a szervezetednek, hogy zsírt tároljon. Ezek az alapok, és most készülj fel néhány meglepő tényre a nők és a Leptin tekintetében.
A kutatók nemrég felfedezték, hogy a nők szervezetében kétszer annyi a zsírégető Leptin hormon mennyisége, mint a férfiakéban.
Ez a jó hír!
Azonban az újabb kutatások során a következő rossz hír derült ki, ami megmagyarázza, hogy a nők miért szenvednek annyit az alakjuk miatt, illetve ha sikerült is a fogyás miért híznak vissza.
A nők ugyanis harmad annyira reagálnak csak a Leptin zsírégető jelére, mint a férfiak. Ez azt jelenti, hogy a nők, még ha sokkal több Leptinnel is rendelkeznek, testük nem használja ki ezt a zsírégető lehetőségre. Ez az állapot az úgynevezett „Leptin ellenállás”. A Leptin ellenállás nyilvánvaló jele a puha, pépes, túrószerű zsír a problémás területeken, mint a has, comb, csípő, fenék. Azonban a Leptin ellenállás csak egy a két probléma közül, ami megnehezíti a női fogyást.
A második probléma, amivel a nők szembesülnek a Leptinnel kapcsolatban, amikor fogyókúráznak, hogy az ő Leptin szintjük kétszer annyival csökken, mint a férfiaké a diéta során.
Ha a Leptin szint lecsökken az anyagcseréd is lelassul és ezért alakulnak ki hullámzások a testsúlyoddal kapcsolatban.
Híztál már vissza brutálisan a fogyókúrád után?
Nos, ez azért történt, mert a Leptin szinted jelentősen csökkent és az anyagcserédet nagy mértékben lelassította. Ennek eredményeként a zsír el kezd gyűlni még akkor is, ha gyakorlatilag nem eszel semmit. Ez egyfajta védekezési reakciója a testednek."
Na, még egy kérdés :)!
A kalóriabázis szerint, az alapanyag cserém: 1.371 kCal
Az átlagos napi életvitelhez pedig: 1.886 kCal van szükségem.
Nos, az előadásban valami olyasmi volt, hogy ahhoz, hogy elkerüljük a túlélő üzemmódot, valamelyiktől többet kell enni kicsivel!
De, az alapanyag cserénél kell kicsit többet enni, vagy a napi átlagos életvitelhez képest?
Szerintetek mennyivel, 10 %-al?
Na igen, csak vidéken korlátolt lehetőségek vannak és anyagilag se mindig engedhetem meg magamnak.
Ettem kb. 4-5 hétig a Gastroyalos zsírégető menüt és tényleg elég volt nem ettem mellé, max a túró rúdijukból néha, de nem is fogytam!
Köszi, majd nézem a naplódat, csak az új munkám kicsit lefoglal :)
Én most annyit tettem kezdőlépésként, hogy hétfőtől rendeltem magamnak:
reggeli: 25 dkg főétel (nem tipikusan a reggeli jutna róla az eszedbe, de bejött)
ebéd: 3dl leves, 25 dkg főétel
vacsora: 25 dkg főétel
Köztesre eddig ad hoc módon ettem valamit, igyekeztem nem elragadtatni magam (pl. 10dkg alma pár dió és egy tea).
Így nem jött rám a szokásos éhségroham. Annak ellenére csökkent a súlyom a hétfőihez képest, hogy naponta megettem több, mint egy kiló kaját és megittam nagyjából két liter folyadékot...
A sport elvileg még 10%-ot hozzátesz a sikerhez, meg elveszi az időt az evéstől :D
Arról nem is beszélve, hogy milyen megelégedettség tölti el az embert egy kemény edzés végén. :)
Csajok!
Akik megnézték Héder Évi előadását és nagy vonalakban egyetértenek vele, dugjuk már össze a fejünket :)! Azaz fordítsuk át a gyakorlatra.
Mert ugye az előadásból kiderül, hogy mit nem kellene tenni, de hogy mit és hogyan az nem.
Nekem legnagyobb gondom pl. az étkezésnél az, hogy ha benne maradok a kalóriában, akkor tuti nagyon kevés a fehérjebevitelem. Ha elég a fehérje, akkor már rég túlléptem a zsírt. Biztosan idővel kitapasztalnám, hogy mik a jó fehérjeforrások, de a segítségetekkel, talán nem kellene "tanulópénzt" fizetnem :)!
Persze a mozgás terén is jól jönne pár tanács, de írjátok meg nektek mi nem megy a gyakorlatban, vagy ki, hogy tudja az egészet a mindennapi életben megvalósítani.