Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) (beszélgetés)
hu.. azaz igazsag h én iylen fizikai munkaban nagyon allom a sarat, meg iylen kreativ munkakban, mert szalagavatón se megyek el külön mükörmöshöz majd! :-) Baratnőmnek van lampaja, van zseléje, kell majd venni mert fogyoban van, minden van hozza, nos igy legalabb oylan elsz amiylet szeretnék..5000et megsporolva.. na midnegy hajra visszatérve, anyu befonja, a legegyszerübb modszer, parkettafonás, ugye igyhivjak?! jobbról balról, középen összefogjuk gumival. Nem puklis egyáltalán.. láttam már akinek az! sok hajat font be.. sztem vagy nemtudom. Ráteszem a hajat csatokkal, rákötöm vagy hogymondjam a cérnával a hajat a fonatra és elkezdem varrni:-) Az elején kezdem! Jobb oldalt vagy bal oldalt, de az elején eldolgozzuk h ne csusszon le a haj! és a végén és szépen elkell dolgozni! Nem tudom elmondani. Amugy sima cérna, amit nem lehet eltépni! Vastagabb féle, és garantaltan nem szakad el, téphetem akárhogy! :-) Azmeg sztem h magamnak feltudom varrni..ja elfelejtettem pelenkaöltéssel varrják föl a hajakat! Remélem vmennyit segitettem!
és ezt amikor varrod házilag magadnak,mivel varrod?:)
Én láttam mikrogyürüzéses hajat, de eddig mindnek kilátszott. Lehet rosszul csinálták meg, nem tudom én még mindig a varrásra esküszök, meg a höillesztésre,d e csak ha jo helyen csinálják. Barátnőmnek meg lett csinálva nemrég, vagyis már több mint egy honapja, és 1-2 darab esett ki neki! Jó helyen csináltatta.
hehe.. Én magamnak varrom speciel, meg barátnőmnek is! :-) Magamnak csak varrom, anyu csinálja a fonatot, és igen 10ezret megspórolok 2 havonta ezzel! 2 sorom van, megmondom mindig mit fonjon mettől meddig és ennyi. :-) én meg felvarrom. Így ha pl zavar 1 honap utan, nem kell varnom amig lesz pénzem. Szolok anyunak és megcsinaljuk. Volt egy lány aki ijesztgetett, hogy "jajj vigyazz, befog rasztasodni", nekem ugyan nem... :D szépen kell befonni, és nem ugy hagyni 3 honapig! Ennyi. :-)
Szia!Én apszolut egyetértek veled hogy az indiai hajak ha szépen vannak kezelve és eleve ha kíméletesen szőkítették akkor JÓ!de ha agyon szivatták ugye és ugy került piacra ugye az már nagyon NEM jó!ezért kell megválogatni,hogy hol is vesz az ember hajat!Tőlem sokszor /rengetegszer/ kérték az indiai mert van olyan indiai haj is ami 1 natúr frissen vágott copf és egyik ismerösöm "volt" vendégem rekordot döntött 2év 1 hónapot hordta a hajat!!!!tényleg vannak olyan hajkereskedök akikben nagyon meglehet bízni és ha garit vállal ahogy mondtad akkor tuti hogy szép egészséges a haj!!!nem mindig eu a jó haj nem igaz !söt több natúr hajaim szebbek voltak mind eu!
de már nem foglalkozom hajhosszabbítással?(csak azért írom ne hogy töröljenek)
szia
Sziasztok.
Nekem indiai szőke hajam van mikrógyűrűzéssel feltéve és nagyon szeretem.Semmi problémám nem volt még vele.
Könnyen kezelhető, picit ugyan behullámosodik,(eleve van 1 természetes hullám, az indiai hajakba) de én amugy sem szeretem a szögegyenesre agyon vasalt hajakat.
LÉnyeg, hogy olyan helyen vegyetek hajat, ahol garanciát vállalnak rá és ahol vannak referencia képek. Igy biztos nem ér csalódás.
Sziasztok!Itt vagyok!Valószínűleg indiai hajad volt az okozza a majdnem kibonthatatlan rasztásodást.Szerintem bármilyen hajolajat használhatsz(ugye márkát nem írhatunk)egy a lényeg,hogy keratin tartalmú legyen.Csodákat művel.
Uszoda?yes!nem kellene!én pl nem mosom meg a fejemen, nekem is mindig varrva van, hanem leszedem!a műhajat, az eredetit nem kell!az kezelhető!szerintem nem jó minőségű a hajad!ja, mellesleg a pasimat megtanítottam hajat varrni, a fodrászt lepipálja,aki vagy 10ért rakja föl!mások, akik a tvben vannak, azoknak állandóan megcsinálják, azért szép!nagyon igényes a póthaj, sok idő, és türelem, és mindig ápolni!!!
bocsánat az elgépelésekért
vna valakinek tapasztalata,hogy mi a legkímélőbb eljárás?Mi ez a mikrogyűrűzéses?
sziasztok
nekem tresszelt,felvarrás voltnagtyon sok haj kitépődött a leszedéskor,de gyönyörű volt
kérdésem az,hogy hogyan kezelitek,nekm 2 hét alatt úgy begubancolódott,és száraz ltt,hogy elégettem,pedig balzamoztam,de én rengeteget járok uszodába
mitől olyan szép mások haja?
nekem nehéz volt,pláne vizesen
nektek nem?
Szió!anno mikor a hajam vettem, 90cmes , úgy volt, hogy szőke lesz, de nem csak barna volt!350ezerbe került, és a tudatlan fodrászom még be is festette, hogy szőke legyen, az sem volt olcsó, kb 20000!az egész haj eltört letört viselés közben, nem műhaj!most kb a vállamig ér, mert le kellett vágni!Nehogy befesdd!pusz
Úgy szeretném újra meghosszabbítani a hajam, de nem merem kiszívatni a sötétbarna póthajam világosabb barnára (ami annyira amúgy nem is világos, főleg a képen inkább vöröses, pedig nem). Vagy szerintetek megmerjem csinálni???
Szio, írd le priviben, ha szeretnéd másokkal is megosztani. :)
sziasztok. nekem lassan egy eve van felvarrva hajam, az oldalaba meg csomozva. most szeretnek valtani hosszabbra. nezegettem a csilla hajklinika oldalat es nagyon tetszenek a hajak amiket ott keszitenek. paran irtatok h inkabb hagyjuk azt a szalont. miert? mi a baj vele?
Sziasztok!Én a Bianca kérdésére válaszoltam,az igaz,hogy a bellargo bitang egy dolog,ezért váltottam 1xtresszeltre,majd csomózásra.Ezzel vagyok a legjobban megelégedve,3 havonta járok csomóztatni,a hajam szépen növöget alatta,nincs raszta,nincs kóc,20000-et fizetek érte,nem a Csillába járok,nem írhatom le,hogy hova,mert kilőnek az éterből.
Nekem a hajam máig ledobja a feketét,pedig másfél éve festettem át szőkéről
Sziasztok!Evelyn vagyok.Amire kiváncsi vagy az a bellargo módszer,de abszolut nem ajánlom.4 éve van meghosszabbítva a hajam,1x volt nekem,leszedése katasztrófa,majdnem levágták a hajam.Nekem a csomózás és a varrás vált be legjobban,persze attól is függ,hogy hol és mennyiért csinálják.2 éve járok ugyanarra a helyre,mind a munka minősége,mind az ára teljesen korrekt.
sziasztok, ez nem egészen hajhosszabbításhoz tartozik, de nem tudja valaki véletlenül, hogy hívják, azt a hajgumit/hajcsattot, amivel ha összefogod a hajad, olyan mintha egy kis csőbe lenne belehúzva a hajad. Elég bénán foglamaztam, remélem érthető...
ma beszéltem egy fodrásszal, és lehet hiba hogy 2 éve fent van a hajam? vagyis a saját hajamnak.. azt mondta, hogy a hajhagymáknak ez nem tesz jót, ugyhogy szüneteltessem majd ezt a dolgot! Mint kiderült, Tündi neked is mondom, én speciel most váltok és nemtudnak szökéböl csak majdnem feketét varazsolni nekem most ugynéz ki.. ugyhogy mint terveztem sötétbaran elszek, de ugy latszik feketés.. mondju knemtudom melyika jobb fekete vagy a szöke, ugy tudom mind2 elég "jó":D a hajnak... nagyon jó...
Szia! Hú hát akkor azt hiszem nem bántom, majd ha lesz pénzem, veszek barna póthajat :) addig is marad a rövid haj. Azt először bebarnítom, az úgyse megy azonnal...és mire szép barna lesz, veszek hozzá póthajat :)
Köszönöm a segítséget :)
Tündi
Szia! Köszi a kérdést, a képen photoshoppal van :P , de jövö7en megyek a fodrászhoz!! Ja és ha vkit érdekel a Loreal Professiaonal új termékeit kilehet próbálni az Akadémián.. Ma szereztem erről tudomást, vagyis nem kell 8000ft-ot költenem szalagavatóm előtt a festésre, hanem befestik oylan színre amiylenre szeretném! Ugyanis hatalmas színválaszték van! Hajmodelleket keresnek.
szia! Én próbálkoztam már ilyennel, de ledobja. :-) Úgy, ahogy a sajátod isha szőke, tehát úgy van inkább vegyél egy másik hajat! mert a szőke már így is tönkre van téve, azzal, hogy szőke. :-) Mondjuk ha világos barna akarsz lenni.. :S Én tegnap voltam fodrásznál, nekem aztmondta h lehetek barna, de csak ha sötét, különben befog zöldülni:O. egy ideig.
Min. évente... :) Dauer?? Atyég, hallod...nem csodálkozom,h tönkre vágta a hajadat :S
Köszi az infókat. Kicsit megnyugodtam, bár az még aggaszt, hogy szálkásodhat a haj... Nem szeretnék úgy járni ezzel is, mint a dauerrel. 2 év kellett mire rendbejött a hajam.:(
Még egy kérdésem lenne. Mennyi időnként kell három hónapot szüneteltetni?
Sziasztok!
A szőke póthajat be lehet festeni barnára, vagy inkább nem érdemes mert tönkremegy? Szőke vagyok most, de át akarom festeni a hajamat világos barnára.
Köszi!
Tündi
jól áll a sötét is. :) megszeretted már? :)
Szia!
Ez annyira változó, mint az időjárás. Ue. elmondható a kül.-ő póthaj illesztési módszerekre: ami az egyiknek bevált, a másiknak nem. Ez ilyen.
Nyilván a haj nem tud uo. gyorsan nőni a póthaj alatt, mert a babahajaid belenőnek a tresszelésbe, nincs helyük hova nőni. Ezért is van, hogy berasztásodik a haj, de ha rendszeresen jársz a fodrászodhoz ellenőriztetni vagy,ha érzed,h gubanc van és, akk.mész vissza, Ő rendbe teszi Neked anélkül,h le kéne venni a hajat. Tehát, meg lehet előzni a gondot.
Az,h 'tőből letörni' nem vszínű, de szálkásodhat és töredezhet a hajad, mivel folyamatosan súrlódik a póthajjal :S az meg igencsak ki tudja kezdeni a saját hajat.
És végül, igen kell pihenőt tartani. Általában a 3-6 hónap javasolt, de a 3hónap a min. Azalatt az idő altt regenerálódik a fejbőröd, a hajad tud normálisan nőni.
Remélem, tudtam segíteni :)
sziasztok, 3 hét mulva szalagavatóm és nem tudok hajat szerezni :S nincs vkinek 50cm vagy afölött haj? sötétre váltok végül. de kétségbe vagyok esve hogy mekkora hasznot etsnek rá a szalonok a hajakra :( és most nemtudom megfizetni baszus.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem a hajfelvarrásról, olyantól akinek esetleg már több éve van. Én kb fél éve tetettem fel a hajamat, mert a sajátom nagyon lassan nőtt, és szerettem volna hosszabb hajat gyorsan. Viszont az a tervem, hogy amint megnő a sajátom leszedetem a póthajat. Mik ezzel kapcsolatban a tapasztalatok. Nő a póthaj alatt is? Nem fog tőből letörni a sajátom? Láttam olyan hozzászólásokat, hogy berasztásodott a haj meg tőből letört és ettől kicsit megijedtem. Egyébként kell pihenőt tartani bizonyos időközönként? Köszi előre is a válaszokat!
További ajánlott fórumok: