Hajfestés (beszélgetés)
A shauma elég szar. Ha fehér hajat akarsz, ami igazán fehér akkor vegyél vagy directions vagy crazy color vagy valamilyen fizikai színezőt fodrászkellékesben. Attól tényleg fehér lesz és nem kell szórakozni a samponokkal és a többi hamvasító cuccal. És elég két három hetente újra megismételni, és emelett nincs semmilyen károsító hatása. A nem teljesen fehér hajból is fehéret csinál. Ja és a legfontosabb, hogy virgin snow/magyarul szűz hó/ színűt vegyél.
A szőkített,mostmár fehér hajra nemjó a schauma hamvasitó samponja?mertszóval én azt használom,és eléggé szürke lesz tőle a hajam...tehát ezmost igyvanjól,vagy nemkéne azzal mosnom?
Ezt otton is nyugodtan megcsinálhatod. E színe úgyis egyenletlen lesz de nem baj mert után befested. Nincs semmi negatív mellékhatása. nem baj ha tovább fönnmarad. Ha nem sikerül elsőre akkor próbákozhatsz többször is. Nem veszi igénybe ahjat. Amikor én használtam akkor háromszor kellett egymás után. Viszont így visszakapod a természetes hajszíned színmélységét és a hajad festetlennek számít, de ettől még festésre szorul mert nem lesz egyneletes teljesen.
Powerpuffemo!
Ezt otthon is meg lehet csinálni vagy bízzam fodrászra? Palette-vel festem a hajam a sima feketével!Kb mennyire szedi le a feketét?
Oxy reload. Olvass viszább. Nem károsít, eltünteti a festéket szőkítés nélkül és azonnal átfesthető.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Már 2 éve fekete a hajam, de szeretném barnára váltani(viszonylag rövid idő alatt),szóval nem akarom lenöveszteni! Tudnátok ajánlani valami gyors dolgot? Köszi
Köszi!Még csak egyszer mostam a festés óta hajat, ma lesz 2odszor, de nagyon kopik a szine..
powerpuffemo!
megint a tanácsod kérem:)) voltam tegnap usziba, és a klóros víz ugye szívott is a hajszínemből rögtön, csakugyebár nem világosabbra, hanem ami a sötétbarna alatt van vöröses színem, megint az kezd előtérbe kerülni. ha most így egy hét után ráfestetek natur világosbarnával, tudom a színe nem fog változni, viszont a vöröset megint üti kicsit, nem? és nem durva hogy az elmúlt két és fél hét alatt most lesz harmadszorra festve a hajam? de eddig nem nagyon volt, uhogy nincs annyira megviselve. köszi!!
na milyen lett a hajad, gabriella??
Most van a hajamon a festék már 15 perce de nem látom,hogy bármit változtatott volna a narancs színen.
Van valami tanácsod mit csináljak?
Szivesen. Sok sikert hozzá
szia powerpuffemo!
nagyon szépen köszönöm a segítséged!
igazán rendes volt tőled,h segítettél:)
akkor most befestem a hajam:P
Az oxidácós festéket hívják még emulziósnak is ha esetlen látod valahol. Amúgy a fém alapú nem azt jelenti hogy vasreszelék van a festékben csak valamilyen formában megtalálható benne.Akinek fémallergiája van annak ez nem ajánlott.
A fémyalapú festék a hennát jelenti meg néhány allergiásoknak kifejlesztett természetes alapú hajfestéket, az oxidációs festék meg az amit boltban is tudsz venni. Fém alapú festéket nem kapsz szerintem rosmannban vagy dm-ben, hipermarketekben meg pláne nem. A palette meg biztos hogy nem fémalapú szóval nyugodtan használhatod.
Azért nem szabad hajsználni csak minimum 3 hónap különbséggel a fémalapú és az oxidációs festékeket mert ha oxidálod a fémet a hajadban és ez tönkreteheti a hajad és nagyon súlyos allergiás reakciót vált ki a szervezetből. És ezt viszont sem szabad, tehát ha be volt festve a hajad oxidációssal akkor arra nem kenhetsz hennát vagy más fém alapú-t.
Sziasztok!
Lenne egy fontos,de lehet,hogy hülye kérdésem:tartalmaznak a mai hajfestékek fémeket?
ugyanis én eddig a palette 113-as feketéjét használtam,de tegnap vettem egy londa-t,ami sokkal szebbnek tűnik (ez is fekete).De erre meg rá van írva, hogy amennyiben az előzö hajfestékem fémalapú volt,akkor tilos a használat.
és már nincs meg a régi palettés doboz,és igencsak be kellene festenem már a hajam:P
előre is köszi a segítéget.
jaj képzeljétek újra régi fényemben pompázok :D ma elmentem a fodrászhoz és nagyon szépre megcsinálta. oanra mint akartam!
először koktélozással leszivta kicsit a hajam. megszárította mondtam neki h nekem már ez a szín is tetszik. aztán még rákent vmi higított festéket is vagy szinezőt nem tom de nagyon szép lett :) végre nem az a csúnya barnás hajam van :D
hát a citrom max a természetes hajat világosítja és az is csak akkor ha kiülsz a napra vele és kb 1-2 év után láccik. ezt egy fodrász mondta. most h így mosogatod vele csak szárítja a hajat. ien világosító eljárás még ha vizelettel leöntöd a fejedet és azzal ülsz ki a napra. ezt is egy fodrász mondta. de sztem nem próbálná ki senki XD
Még csak egyszer volt szőkítve és utána befestettem Loréal Castinggal de az már lekopott.
Azt meg lehet csinálni,hogy csak a narancs részekre kenem fóliás melírozós megoldással?
Vagy nagyon eltérő színe lesz?
A legjobban a korpás hajra való samponok koptatják a festett haj színét. CSak hagyd rajta a habot 10 percre.
Hát ha még csak egyszer volt szőkítve a hajad akkor próbálkozhatsz szőkítőporossal, mert azzal sokkal nagyobb az esély hogy eltűnik, de ha már többször szőkítetted akkor maximum festéket.
Sziasztok!
Powerpuffemo nem tudom emlékszel-e még én írtam neked azzal kapcsolatban,hogy a szőkítés-hajfestés után sok helyen narancssárga maradt a hajam.
Nem nyúltam hozzá inkább pihentettem,hogy ne menjen tönkre a hajam.
Most viszont úgy gondolom,hogy megpróbálom eltüntetni a zavaró színt.
Szerinted sima szőke hajfestékkel vagy a palette xxl color valamelyik hidrogénes festékével próbálkozzak?
ja igen, még annyit hozzátennék, hogy az nem furcsa szted, hogy már azóta megmostam 3szor, és szinte nem látom a sötétes színt miközben mosom, hogy jönne ki a hajamból. ez miért van?? általában azt szokták mondani, hogy a festék igazából az első pár hajmosáskor enged sokat. na most nekem szinte eddig még nem is engedett! és szted az uszodavíz is segítene hogy koptassa ezt a sötétbarnát? na még1szer köszi!!!!
szia, nagyon köszi a tanácsokat. hát igen, nem merek semmiféle átfestésen gondolkozni, meg szőkítőporon sem már, mert nagyon félek a kiszivatott narancssárgás színtől. akkor inkább maradok ilyen sötét, mert ennek legalább van színe:) igazából most olyan házi praktikákkal próbálkozom, hogy citrommal öntöm le, minden mosás előtt, meg ilyen folyékony tisztítószappannal. pár héten belűl csak kopik pár árnyalatot.. remélem. amúgy azt hagy kérdezzem meg mi az a grafit mixtone, mert erről bárkit kérdezek, semmit nem tud mondani. hol lehet ilyent kapni? ez egyátalán szőkítőpor?? és hallottál a l'oreál-os színleszedőről? effasor? 600ft-ba kerül. ismered? köszi, üdv.
Ha lakossági hajfestéket használsz akkor nem számíthatsz 2 max 3 árnyalatnál nagyobb világosításra sajnos. De fodrászkellékben vásároltnál is max 5. És ha monjuk a hajad 4-es színmélységű és bekened 10 essel ami világosszőke akkor vöröses sárga lesz mert csak annyira erős a világosító hatás hogy a barna pigmenteket fesse át a hajban de a vöröset nem bírja mert az sokkal ellenállób. És igen sajnos vörösre fog kopni.Az 5 NI azthiszem hogy pont hamvas szín szóval az üti a vöröset. Nem tudom hogy lehetett mégis vöröses. Sajnso az ilyen fantázianevek félrevezetőek. ÉN is kipróbáltam az éjsötét tokiói violettet ami fekete volt és vörösre kopott.
szia! nem akarlak zaklatni, csak te ilyen szakavatottnak látszol:)..szóval elolvasnád 2vel lejjebb, tudsz segíteni??
köszi!!
Hát úgy kéne befesteni hogy a festék egyharmada legyen grafit mixtone és az üti a vöröset elvileg és egyáltalán nem fog látszani. Ilyet amúgy még nem csináltam én se szóval nem biztos.
sziasztok, tudtok nekem segíteni? pár napja festették be a hajam (a töve már eredeti sötétbarna volt, őszhajszálakkal, a többi meg vöröses-barnás meg szőkés melír csíkok) valami fantázia nevű barnára ami elméletileg világosbarna lett volna. na most miután kijöttem teljesen vöröses árnyalatú lett a hajam. főleg a töve vöröses-sárgás-barna, szval szőrnyű. nem bírtam ki ma elmentem egy másik fodrászhoz és befestettük középbarnára, (5NI-vel) most még ugyahogy be is fogta, a vörös tompult, de még mindig látszik. ha mosom, akk kopni fog a barna és megint a vörös jön előtérbe?? ha igen mit lehet csinálni, hogy a vörös eltűnjön teljesen?? minden fodrász mást mond... köszi előre is
köszi, hogy reagáltál
tudnál javasolni esetleg jóminőségű szőke festéket amivel esetleg még megmenthetem a hajam??
az alfaparf esetleg?
Igen csak fodrászkellékesben kapni. Ha festett a hajad akkor benne vannak a pigmentek és telítettebb a hajad. Ha ki van szőkítve akkor viszont a pigmentek helyén nincs semmi az egész sokkal szárazabb és akis pikkelyek fel ki vannak nyílva a felszínén. Így könyebben belehatos a színező és nehezebben is tűnik el.
Akkor köszi sztem kipróbálom!
gondolom ilyen fajtát csak fodrászkellékesnél lehet kapni!?
amugy mi a különbség ha szőkitett vagy festett hajra kenem?
További ajánlott fórumok: