Hajfestés (beszélgetés)
Sziasztok!
Lassan 3 hete hogy egy rosszul sikerült hajfestés miatt jelenleg vörösesbarna a hajam.Az után érdeklődnék,hogy ha befestem most rézszőkével 12%-os oxigentával keverve világosít vmit?
Ha sima citromot használsz hajmosás után öblítésnek az is eléggé koptat.Ugyanígy a kammillatea és az ecet is.
Nem gondolom.az oxigenta önmagában is szív,halványít.ezt mi is régebben így csináltuk.Továbbá tanultam is 'kedves powerpuffemo
powerpuffeemo!!
Köszi a segítséget.Az xxl-t még nem próbáltam.De amiket eddig vettem,a dobozán mind nagyon jó,meg a tincsen,de amikor befestem,meg se közelíti azt a színt.(Pedig eredetileg is vörös a hajam.)És milyen lenne szted,ha vmilyen szőke festékkel simán bekenném?
Nem gondolod hogy kéne bele egy kis szőkítőpor is. Mert sztem nem csinál semmit a hajjal a sima oxygenta. De mindegy.
mosd meg oxigentás samponnal.12 % os oxit keverd be samponnal.meg kevés víz.kicsit hagyd rajta.
Palette color xxl-nek van olyan igazán vörös festéke. Szerencsére a vörös könnyen kopik. Használj korpás hajra való sampont mert abban citromsav van és az koptatja legjobban a festéket, főleg a vöröset. A habot hagyd rajta egy jó tíz perce és úgy még hatásosabb. Többször is csinálhatod egymás után és akkor mégjobban kopik.
Sziasztok!Segítsetek légyszi!Vörösre lett festve a hajam.(Palette deluxe intenzív vörös),de nagyon sötét lett,világosabbat szeretnék.Milyen festéket vagy praktikát tudnátok ajánlani,amivel olyan igazán "piros" lenne?Köszi.
9% os oxy-t ajánlanék így látatlanban és a pép állaga legyen sűrű de azért még follyon. Olyan 1:1,5 arány. A porból kel 1 egyéség az oxyból meg1,5. De igazából annyira nem lényeg. Valahol 1:1 és 1:3 arány között kell hogy legyen. És figyelni kell hogy mennyire világos már, aszerint hogy mennyire szeretnéd kivilágosítani de semmiképp ne tovább mint 45 perc. ne tekerd fóliába vagy folpack ba és ne érje hő.
Valaki tudna segíteni abban, hogy mennyi szőkítő port, és mennyi oxigentát (hány %-ost??) kavarjak össze, ha azt akarom elérni, hogy kakaó barna színű hajamban legyenek szőke tincsek?Mennyi ideig kell rajta hagyni?köszi
A vitéz u 1. szám alatt is van egy a cégnyilvántartás szerint.
Köszi lányok. Én is ott a Mars térnél próbálkoztam, de ott sajna nincs, pedig az a legnagyobb fodrászkellékes. De majd kipróbálok mást! Köszi mindent!
Én Szegeden éltem, és még mielőtt elköltöztünk a Mars téren volt egy fodrászkellékes, ott lehetett mindenféle dolgot kapni.
Ez valami hamvas világosszőke. 9-10 es árnyalat. És ki is van melírozva. Az oxy reload nem a termék márkája hanem a neve. Van vital remover, meg goldvell remover(ez is kétezer alatt van) meg van még másfajta is. Lehet hogy ez a silky is oxy reload. Onnan lehet tudni hogyha két komponensű folyékony cucc akkor az nagy valószínűséggel oxy reload, ha viszont por akkor szőkítől. Vannak enyhébb oxy reloadhoz hasonló anyagok amik szintél károsítás nélkül távolítják el a hajfestéket csak azoknak véges a hatékonyságuk és pl feketét nem lehet vele eltüntetni, csak maximum 2-3 árnyalatot világosít. Sztem kizárh hogy szegeden nem lehet kapni oxy reloadot. Kecskeméten is kapásból tudok 4 helyet mondani pedi jóval kisebb mint szeged. A kallos fodrászkellékekben nem lehet az igaz de a többi helyen ami nem csak egy márkára specializálódott, ott biztos lehet. Remélem segítettem.
Szisztok! A profilomba tettem egy képet arról, hogy milyen hajszínt szeretnék. Valaki meg tudja mondani, hogy milyen? Sajnos most sötétbarna a hajam, előbb majd kipróbálok ilyen oxy reload féleséget, de mivel Szegeden se lehet ilyet kapni, veszek valami ahhoz hasonló dolgot, a neve Sikly color remover ,vagy valami ilyesmi. Szerintetek az is lehet olyan jó, mint az oxy? Nincs 2000 Ft egy doboz.
Na lejárt a 90 perc, jó hosszú idő volt, és szépen befogta a hajam, ráadásul finom puha lett tőle.
Mondjuk az árnyalat túl vöröses, de olvastam, hogyha kávét vagy teát teszünk bele akkor az tompítja.
Holnap majd azt is kipróbálom.
(Tényleg földszagú lett a hajam)
Épp most tesztelem egy tincsen:)
Én használtam hennát. Ha frissíteni akarod a hajad színét, akkor ajánlom ha vörös, ha csak festenél és még ősz hajszálaid is vannak, arra semmit nem ér. Egy nagy kupac földet érzel a fejeden mikor fennt van, ráadásul szinte órákig, és az eredmény egy nagy nulla.
Igazad volt, ott lehet kapni.1650 egy doboz, kíváncsi vagyok majd milyen lesz:)
Fogalmam sincs. Gyógynövényboltban vagy valami lyen természetes cuccokat forgalmazó boltban. De dm ben meg rossmannban ne keress, se hipermarketekben. Az árát sem tudom. sosem hazsnáltam és sztem nem is fogok.
Okés köszi.:)
Át akarok állni hennára, kíváncsi vagyok az milyen.
Hol lehet ilyet kapni és mennyiért osztogatják?
Legalább három hónapot kell várni a kettő között.
Valaki tud arról valamit, hogy szabad-e kémiai festék után hennát használni?
Én azt hallottam, hogy tönkreteszi a hajat ha így alkalmazom.
Hát ezt tényleg rossz. De én magamnak csináltam. Már két éve nem voltam fodrásznál. De én utána befestetten más színűre szóval nem is tudott volna visszaoxidálódni.
Köszi. És ha jól értem, akkor oxy használata után neked sose kenték le hidrogénnel..és igy sem oxidálódott vissza a szine meg ilyenek..az én fodrászom lekente és ez tényleg rossz, h emiatt nem láthatom már igy az eredetit, ha esetleg újra használnám ezt a szert :S
Ha már volt hidrogénnel szívatva akkor az eredetit nem kapod vissza mert az eredeti hajszínedet már oxidáltad sajnos. Ki kell próbálni. Arról meg sajnos nincs tapasztalatom hogy a simán eltávolított hajfesték után milyen lesz a haj mert én rögtön újrafestettem. Lehetséges hogy változik utána a színe. Amúgy az oxy relodad-ra rá van írva hogy a használata utána haj fogékonyabb lesz a hajfestékre és érdemes egyel világosabb árnyalatot használni és csökkenteni a hatóidőt 5-10 perccel mert sötétebbre fogja befogni. Minél sötétebb a festett szín annál nehezebben távolítható el.
Elvileg középbarna, gyakorlatilag fekete lett. :S Egyszer már volt fekete a hajam, és semmit nem kopott, már ezt is megmostam párszor és semmi.
a sötétbarna hajfesték mindig világosabbra kopik.
ja értem. nekem a palette xxl platinaszőkétől lett fehér a hajam meg ugye hamvasító.
egyik csaj most a palette blondot próbálta ki és szép szőke lett a haja. sztem az neked is jó lenne.
További ajánlott fórumok: