Hajfestés (beszélgetés)
Sziasztok!
Befestettem a hajamat Kallos platina szőke hajfestékkel és vörös lett. Tud valaki segíteni, hogy milyen hajfestékkel tudnám befesteni, hogy világos szőke legyen?
Garnier color naturals,merem ajánlani.Sötétbarnára világos hamvasszőkét,legalábbis nekem az bevált.
Köszönöm.Csak az a baj,hogy hennával nem lehet világosítani és hamar ki is kopik.De azt nem tudom,hogy tudna-e világosítani a hajamon valamelyik hajfesték olyan 1 árnyalatot.A Natural & Easy-re gondoltam,illetve a Loreal Casting Créme Glossra.Csak nem tudom,hogy melyik tudna világosítani rajta.
Körübelül 3 hónapnak kell eltelnie, hogy festhesd kémiai festékkel...Szerintem a színezőknek semmi értelme, akkor inkább maradj a hennánál...
Drogériákban tuti találsz középbarnát, annyi féle árnyalat van.
javítva:kérdésért
Még azt elfelejtettem az előbb megemlíteni,hogy már vagy fél éve nincs festve a hajam,persze leszámítva a hennát,ami decemberben lett,de az 4 mosástól ki is jött.
Sziasztok!
Nekem is lenne pár kérdésem.Decemberben festettem sötétbarna nem tartós hennaszínezővel a hajamat,de át akarok térni a hagyományos hajfestékekre.Mennyi időnek kell eltelnie,míg áttérhetek a hagyományos festékre a henna után?
A másik pedig,hogy sötétbarna a hajam(előtte sokáig fekete volt) és szeretnék középbarnát,de hamvas színűt,ami természetes színhatású és egyáltalán nincs vörös árnyalata.Melyik hajfestékkel tudnám elérni,vagy inkább a fodrászkellékesnél próbálkozzak?
Köszönöm előre is!!!
Inkább hajszínezőt akarnék venni,hogy kímélje a hajamat.Bocsi a sok kérdéstől!
Az oxyreload az szinleszedő!Nem világosit hanem az oxidációs festéket távolitja el a hajszerkezetéből!Ez csak megkönnyiti a fekete eltávolitását.Többször elvégezhető.Én a vendégemnek a feketét szedtem le vele,elsőre özépvörös lett,azt picit levilágositottam gyenge szőkitővel és ráfestettem a világosbarnát.És szép-egészséges maradt a haja.
Most én is szeretnék egy kis segítséget.Itt olvastam az oxi reload nevű termékről.Ez mennyire világosít?Mondjuk egy festett feketéből tudok vele világosbarnát festeni?Mert amikor szívattam ez nem jött össze.
Jobban jártál volna,ha magad fested be,szép fokozatosan szőkíted.A természetes hajszínt gyönyörűen fogják az otthoni használatra kifejlesztett termékek.Lehet hülyeségnek hangzik,de gondolkoztam.Ha egy kiváló minőségű festékkel most rámennél a hajadra,az vastagítaná a sérült szálakat,kicsit ellenállóbbá tenné.Javasolnám az Excellence hajfestéket.Amellett,hogy tökéletesen fed,nagyon jól ápol is,ez tapasztalat.Ne aggódj,hamar rendbe fog jönni a hajad,főleg a házi kencéktől.
Köszi a válaszokat :)
Kipróbálok majd akkor valami házilak össze rakott kencét is :) Eddig csak kész termékeket vettem.
De az is biztos hogy többet nem festetem be a hajam :) Pedig nagyon szeretem a szőke színt.
Az ecetes öblítés is segít, selymes lesz tőle a hajad!:)
Házi majonéz pakolás,pár csepp kakukkfű olajat(2-3 csepp) is tehetsz bele.Olivaolaj+tojás sárgája.Használhatsz jojoba vagy mandulaolajat is.Mosás előtt felkened,dunsztba kötöd,30-60 percig rajta hagyod,majd alaposan leöblíted.Csodát tesz.Heti 1-szer javaslom,amíg nem javul a helyzet.Van egy másik pakolás is,amit mosás előtt 15 percre kell feltenni,és összehúzza a szétnyílt szálakat.Nem emlékszem az összetevőire,majd utánanézek neked.Az egyik komponense almaecet.
Hiába festeted vissza, attól ami már károsodott, azzal nincs mit tenni :o(
Szia!Sajnos az törik!Túl erős hidrogént használhatott a hajadra és nem birta.Hiába fested be,attól nem lesz jobb,mert ahol megvan törve onnan lefog törni!Csak ápolhatod hajpakolókkal/kondicionálóval/hajújraépitővel...stb.
Sziasztok!
Nekem az a problémám hogy kb 3 hónapja melítoztattam a hajam (szőkére) csak hidrogénperoxid és szőkítőport alkalmazott a fodrász, festéket nem.
De azóta nagyon hullik a hajam de csak a szőke szálak. Észre vettem hogy nagyon sok hajszál a festés tövénél tört le. Tőbe törik a hajam tehát.
Ez ellen lehetne valamit tenni? Esetleg ha vissza festeném barnára? (nah jó ez most lehet hogy hülyeség :) ) De lövésem sincs. Elég sok hajszál szőke és bizony nem lenne jó ha mindegyik letörne :S Igaz, mostmár kb 3 centis lenövés van, és az eredeti hajam nagyon szép fénylő. Talán hagynom kellene lenőni, csak az a baj hogy nagyon hosszú a hajam, és szeretném ha ez megmaradna.
Ha valakinek van valami ötlete azt megköszönném ha megosztaná velem :)
ui:Ha relatív jól kivilágosodott,és a fodrászfestéket ezüsttel kevered,akkor tehetsz rá világosbarnát is.Sőt inkább azt,mert véletlenül még visszafeketedsz,ha sötétebbel fested a frissen stzivatott hajat.
Nem szeretnélek elszomorítani,de a feketébe,első alakalommal csak narancssárgás melír fog sikerülni,vagy padlósárga,még a fodrásznak is.Ki kellene világosítanod az egészet és valami középvagy sötétbarnát rátenned,amit egy kevés(1 cm)ezüsttel vagy kékkel keversz,a vörös tónus elkerülésére,minimalizálására.A világosításhoz,vagy fodrászfesték szőkítője inkább 9,mint 12%-os oxival,vagy a Londa dobozos dm-ben is kaphatókiszőkítőjét javaslom,az nagyon jól világosít.Sok szerencsét!
A hajam festett fekete,azert szeretnek par tincset szokiteni mert utana befestenem barnara es ugy gondoltam igy szerre megszabadulnek a feketetol.
csak sapkás melírt.A többi módszer otthon veszélyes,kétes az eredmény.Milyen színű a hajad?
sziasztok!
Szeretnek par tincset szokiteni,belemerjek itthon vagni? festeni is en szoktam es megvagyok nagyon elegedve vele. A szokitessel kapcsolatban varnek tanacsokat. Elore is koszi
A castingra hiába van ráírva hogy kikopik 28 hajmosással mert ez nem igaz. Sosekopik ki teljesen és nem is lehet eltávolítani hajfestékeltávolítóval.Egyszer szőke hajat festettem be vele valami sötétvörösre és két hajmosás után rózsaszín lett. Ja és akinek már hozzászokott a haja hogy festve van és befestik színezővel akkor valószínű hogy gyorsabban fog zsírosodni mert a színező nem szárítja a hajat. A wella-nak is van színezője egyébként a lakosság számára. Fodrászkellékesben meg szinte mindegyikből. Alfaparf, schwarzkopf, londa, bes.Ezeknek tuti hogy van.
Vannak net-es webshopok,ahonnan rendelni lehet,de részemről ajánlanám a casting-ot!Ha mégis festék,akkor az Excellence-t.
És egyébként nem tudjátok hol lehet a palette hajszínezőn kívül másfajtát is venni? Mert dmben, rossmanban és a helyi fodrászkellékesnél is csak palette van, szőkéből pedig csak 2 árnyalat.
Köszönöm a felvilágosítást! Akkor azt hiszem maradok a színezőnél, végülis a hajam szőkés barna és ebből szeretnék szőkét. Utoljára kb. 1 éve színeztem 24 mosásossal és szerintem sem kopik inkább csak lenő, a hajam vége még full szőke volt, a töve meg már barnás, ezért nem értettem, hogy akkor miben különbözik a hajfestéktől, de már értem. :)
A színező max. 3% hidrogént tartalmaz és általában ammóniamentes.Világosítani festett hajat egyáltalán nem lehet vele,természetes hajszínt max 1-2,de inkább csak 1 árnyalatot.Az ősz hajat kevésbé fedi,vagy egyáltalán nem,fajtától függően.Ammóniamentessége,és alacsonyabb hidrogéntartalma miatt sokkal kíméletesebb.A 6-8 mosásig tartó úgy ahogy kikopik a hajból,az sem tökéletesen,a 24 mosásig tartó soha,az csak duma.Csak valamivel jobban kopik,fakul,mint a festék.A hajad tövén szerintem,személyes tapasztalat szerint azért látszik,hogy más a színe,mert nő.Vagy,mert a fejbőrhöz közel melegebb van és ott a festék is,színező is kicsit másképp fog.De tapasztalatom szerint 1 hét után,max. 2 ,mindegyiknek van már "töve".
Ha ismered a hatásmechanizmust akkor tudod, hogy a rendes hajfesték nem kopik le, hanem lenő.
Mondjuk a vörös jobban kopik mint a többi, ezért sem szeretem, mert a szén xy árnyalatból 2 hét után butikos vörös lesz.
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy mi a különbség a hajfesték és a színező között? Azt tudom, hogy más pl. a hatásmechanizmus, de azt hallottam, hogy a hajszínező egyenletesen kopik, ennek ellenére a hajam tövén már egy hét után látszik hogy nem olyan színe, mint amikor beszíneztem, és nem hiszem hogy azért mert 1 hét alatt annyit nőne. A hajfestéknél is így van?
Csokibarna volt a hajam,leárazott Garnier Color Naturals hajfestéket vettem,világosbarnát,és fekete lettem!!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!
A feketétől hullhat a haj!Nem mindenki birja az összetételét.Több vendégemnek is lekellett mondania a feketéről,de ha a legsötétebb barnát rakod fel az is olyan mint a fekete,nem fog látszani az az 1 szinmélység és nem fog hullani!Üdv: Viki fodrász
Minnél sötétebb,annál több benne az allergén anyag.Hááát...,A sötétbarna már csak egy árnyalat a fekete.Van aki bírja,van aki nem,sajnos.
További ajánlott fórumok: