H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt (beszélgetés)
Mert hoxa egyesítette a kettőt!!!!!
Máskor is volt már ilyen.
A keresztanyám védőnő,és ő szerinte uolyan influenza,mint bármelyik.Ha elkapjuk, lázcsillapítás és kész, pár nap alatt túl vagy rajta.
Persze én is hallok ezer véleményt, nehéz dönteni.
Viszont nem lesz semmi baja a babának, ha szopik és az anyuka beoltatja magát,ezt minden orvos egyöntetűen állította,akiket azóta megkérdeztem.
Én most ott tartok,hogy kiváltom és a hűtőben eláll...
Momentán 6 hetes terhes vagyok, ma megyek az első vizsgálatra a nőgyógyászhoz. A babám ha minden jól megy július elején kell, hogy megszülessen. Nem igazán engedhetem meg magamnak az egy darabig nem megyek sehova megoldást, mert amíg csak lehet dolgoznom kell.
A maszkkal kapcsolatban igazad van kedves Fradi44, épp ma ment el a párom speciális maszkért, darabja 700 Ft. Jövő heti Diana Krall koncertre már tuti maszkban megyek.
Ma megkérdezem a dokimat, hogy mi a véleménye az oltásról, és tájékoztatlak Bennetek.
Szia!
Ez engem is érdekelne! Bár én eldöntöttem, hogy nem oltatom be magam, esetleg majd csak a párom, hogy ne hozza haza a betegséget.
Holnap megyek a dokimhoz, és rákérdezek!
A kapható maszkok besorolása, osztályozása részletesen feltárja, melyek azok a - jóval drágább - típusok, amik fordítva működnek, és megfelelő védelmet nyújtanak a maszk viselőjének.
Az egészségügyi dolgozókat ilyennel ellátni az ÁNTSZ kötelessége lenne, de ezt az ÁNTSZ éppen elblicceli. Nekik sincs ugye, miből adjanak?
Tehát aki valóban védekezni akar, az vegyen RENDES maszkot, szelepeset, egyszerhasználatosat, a munkavédelmi áruházakban igen jó minőségek is kaphatóak.
A szem kötőhártyája is gyakori behatolási kapu, tehát védőszemüveg, a saját szemüveg viselése is emelheti a biztonság szintjét.
Ha például én terhes lennék, egy darabig nem mennék sehová, és oda is csak így felszerelve. Az emberek azonban csak akkor kapcsolnak, ha már bennafarkas.
A maszkot pedig MOST kellene elkezdeni használni.
ahogy olvastam a betegtájékoztatót az aspirinnek súlyosabbak a mellékhatásai azt meg százezrek kapkodják nap mint nap vény nélkül...
én is felmértem a kockázatokat, de nagyobbnak tartottam a veszélyt ha nem adatom be, az állandó paráról nem is beszélve...
...de ez már úgy hangzik mintha rá akarnálak beszélni... ne hagyd magad :)
Vírusölőt nem árt beszerezni.
Az egyiket csillag ánizsból gyártják.
A maszk a H1N1 vírussal fertőzöttnek kell.
Csak cseppfertőzéstől véd.
Antibiotikum maradványok vannak, neten megtalálhatók a pontos nevek.
Más elölt vírusok is lehetnek benne plusz formaldehid és az adjuváns.
Szia,
Köszi a tanácsot.
Nem igazán tudom kiben bizhatnék, nem ismerek "szakembereket" ilyen téren, ugyhogy megbizni sem tudom kiben bizzak.
Nemcsak a fórumot olvasom, hanem orvosok,stb véleményét a neten.
Tömegbe nem igazán szoktam menni, mert itthonról dolgozom heti 4 napban, igy csak 1 napot kell tömegközlekedéssel töltenem.
Egyelőre megelőzök, erősitem az immunrendszeremet, aztán meglátom a 2.trimeszterben talán beadatom.
Jó,hogy Te már döntöttél és biztos voltál a döntésedben:) és hogy jól vagy:)
Én a hosszútávú hatásoktól tartok, illetve olvastam olyat is,h van akinek a szervezetében ki sem alakul a védettség..akkor viszont felesleges az oltás.
Na, mindegy, még agyalok.
Érdekes, nekem is volt leírás, de holt más, mint amit felraktál....
Hozzá teszem, hogy és a lamisil tablettát amikor szedtem, majdnem elpatkoltam olyan súlyos hasmenésem, hányás és májfájdalom jött ki, hogy majd bele pusztultam...szerintem minden gyógyszernek vannak mellékhatásai, de ha a betegséget megkapod és szövődmény lép fel az gázosabb...
Nekem beadták, sőt z egész családnak és senkinek semmi baja...
Nincs a vakcinaban semmi ami a sejtosztodast gatolna?
Valami minimalis antibiotikum?
En ha terhes lennek tuti nem oltatnam be magam....
Inkabb hordanek orvosi maszkot ha tomegkozlekedek...
igen valóban ezt mondta Czeizel, 3 heted van a 2. trimeszterig... talán ha addig megteheted, h nem mész emberek közé és a körülötted élők beoltatják magukat, nagyobb a védettség... de ez inább az amit én tennék a helyedben...
ha szkeptikus vagy akkor kérdezz meg olyan szakembert akiben megbízol és alaposan járj utána a SZAKvéleményeknek (ne itt a fórumon) aztán tedd mérlegre az eredményt... én ezt tettem és nagyon elégedett vagyok, nyugodt és én már csak a trehességre és a babámra koncentrálok :) nem érdekel senki véleménye... Ja és nagyon jól vagyok!!!!
Sziasztok!
14 hetes kismama vagyok, a kislányom pedig 12 hónapos.
Ha valaki, akkor én megértek minden várandóst és anyukát a H1N1 "láz" miatt. Én is sokáig bizonytalan voltam. Sohasem adattam be eddig plusz oltást magamnak, és a kislányomnak is csak egyet.
A kislányom könnyen kap el megfázásos betegségeket, pedig nem bölcsis.
A férjemmel úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk: mindenkit oltunk (anyát, apát, gyereket, nagyikat). A lányom 1 éves és 4 napos lesz, amikor megkapja.
Én úgy tudom, hogy terhességnél a láz az vetéléssel vagy koraszüléssel jár.
Szerintem egy vírusfertőzésnél a lázás állapot LÉTREJÖN és tovább tart, mintha az oltás miatt ESETLEG belázasodnál.
De ez csak az ÉN laikus véleményem, nem vagyok orvos.
Ma olvastam 2 cikket:
- ami a BBC-re hivatkozott: Angliában 2. körben oltják a kismamákat,
- valamilyen webes orvosi oldalon: Japánban 2. körben oltják a kismamákat.
Nincs üveggömböm, nem látok a jövőre, lehet, hogy az egész csak média cirkusz és a pénzről szól (-mint az élet manapság-).
Eddig is biztos voltam, hogy beadatom az oltást, de most, hogy leírtam ezeket, még jobban meggyőztem mgamat :-)
Én 25 hetes terhes vagyok. Egyelőre vacilálok az oltással kapcsolatban. Több veszélyforrás is felmerül nálam: Mivel dolgozom és minden nap bkv-zok. A kislányom bölcsis, ott is összeszedhet bármit.
Anyós most fogja beadatni. A férjem is lehet.
A munkahelyemen is többen megkapták/megkapják az oltást.
Én még nem tudok dűlőre jutni...
Azt olvastam, hogy szoptatással nem kerül át a pici szervezetébe a vírus.
Viszont az anyatej remek immunerősítő a kis apróságoknak.
9.hétben vagyok
A nőgyógyászom Czeizerre hivatkozott, szerinte bármikor lehet a terhesség folyamán.
Én azért szkeptikus vagyok:(
További ajánlott fórumok:
- Nektek mennyit változott a melletek terhesség/szoptatás alatt?
- Szoptatás alatti terhesség!
- Szoptatás terhesség alatt és után
- Szerintetek terhesség és szoptatás alatt lehet szolizni (pl. hetente egyszer)?
- Szívgyógyszert terhesség és szoptatás alatt volt, aki szedte?
- Terhesség szoptatás alatt, gyogyszer mellett?