Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

8121. Pici Pipi
2014. okt. 12. 17:56

2 gyakorlati kérdés:

- a műtét alatt lehet rajtunk fehérnemű?

- szerdai műtét után hogy alakul a program? Csütörtökön visznek az osztályra, egy nap intenzív megfigyelés után, aztán hány nap fekvés? Hányadik napon lehet inni? Mikor van a nyeletéses rtg? Mikor engednek haza?

8120. tana (válaszként erre: 8119. - Kabarbi)
2014. okt. 8. 20:30
Remélem az én szövettanom is negatív lesz, lecsíptek 4-5 , de még 10-15 maradt. Panaszt eddig nem okozott, nem is tudtam róluk.
8119. kabarbi (válaszként erre: 8115. - Tana)
2014. okt. 8. 16:26

nekem a tükrözésnél (műtét előtt) a doki szólt, hogy 4 polip van a bélben. azokat azonnal le is csippentette. elküldte szövettanira, ami szerencsére negatív lett. ez semmi fennakadást nem okozott a gyomorbypass műtétemkor.

egy rutinos orvos, így jár el mint nálam, ha észreveszi a polipot. nem kell 2 alkalommal is kellemetlenséget okozni a "betegnek".

Ja! én sztk alapon voltam, és nem fizetősön. mármint a tükrözésen.

8118. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8117. - Tana)
2014. okt. 7. 09:41
Szívesen:-) Kifejtette ő, csak nem egyszerre, hanem a doktori disszertációjában, a bypass-találkozókon meg a személyes beszélgetéseken lehetett így összeszedni ezt mind:-) Én csak tömörítettem.
8117. tana (válaszként erre: 8116. - 1a44ad4b58)
2014. okt. 6. 16:37

Kedves Nome!

Köszönöm a választ , ennyire még Mohos dr sem fejtette ki a lényeget , ez szuper és megnyugtató is egyben!

2014. okt. 6. 15:49

"honnan tudja a szervezet , hogy most már ne fogyjon többet és meg álljon a fogyás a kívánt mértéknél?"

Ezt a beavatkozás mértékével állítják be, pontosabban a Roux- és a biliopancreaticus kacsok kialakításával, hosszával (Mohos módszerénél ezek 150 és 100 cm hosszúak). A Dr. Mohos által alkalmazott ezen verziónál átlagosan a túlsúly mintegy 80-90 %-a adható le, ezután a súly kismértékben újra növekedni kezd, és beáll egy bizonyos - egyénfüggő - mértékre. Úgy kell elképzelni a súlyt, mint egy U-alakú görbét: a műtét után közvetlenül még igen erős a műtéti hatás, és kicsi a szervezet alkalmazkodása a változáshoz. Idővel a műtét hatása halványul, viszont a szervezet különböző módokon (alaposabb felszívódás, a vékonybélszakasz kitágulása, nagyobb befogadóképessége és felszíne, lassabb továbbítása, az étvágy és hormonszintek javulása-alkalmazkodása) próbál alkalmazkodva a változáshoz az eredeti súlyból (sajnos) egy bizonyos mennyiséget visszaszerezni. Ahogy a műtét előtti fogyókúrák során is - ezért nem tudtunk akkor lefogyni.

Summa summárum: ezen bélhosszakhoz ilyen fogyás tartozik. Ez Mohos doktor "jólbevált receptje", amiben van némi biztonsági rátartás is, ezért nem leszünk sose csontsoványak, viszont szerencsére a hasznos anyagok felszívódásával se lesznek nagy bajok! Az persze ehhez hozzátartozik, hogy viszont életünk végéig figyelnünk kell súlyunkra, nem duhajkodhatunk ész nélkül. Dehát valamit valamiért:-)

Vannak ennél durvább beavatkozások is (hosszabb bélkacsok kiiktatása, vagy pláne a duodenal switch-eljárás), amikkel ennél is többet lehet fogyni, viszont nagyon komoly zavarokat okoz a szervezet működésében, vitamin-ásványianyag-háztartásában. A Mohos-féle műtéttel ilyen bajok, ha valaki kicsit is odafigyel, nem lesznek. A műtét után kb. 1-1,5 évvel lesz minimumon a súly, és 2,5-4 éves korra áll be az, hogy mennyi jön vissza ebből. Például ha valaki 50 kilót fogyott másfél év alatt, az jó eséllyel 5-8 kilót szed vissza, mielőtt évekre, sőt évtizedekre "beáll". Ha odafigyel, ezt tehát meg is tudja tartani. Ebből látható, hogy nincs ok az aggodalomra, "nem fogunk elfogyni":-)

Mindenkinek sok sikert!

8115. tana
2014. okt. 6. 15:01

Folyt. köv.

Kedves Amandalear gratulálok az elért eredményhez, én is azon filózom honnan tudja a szervezet , hogy most már ne fogyjon többet és meg álljon a fogyás a kívánt mértéknél?

Szeretném megkérdezni mindenkitől akit érintett , hátha kapok választ a kérdésemre: van köztetek olyan akinek a gyomortükrözésnél kiderült , hogy polipja van ? Sokkal bonyolultabbá vállik ettől az ügy ? Köszönöm ha válaszoltok .

8114. tana
2014. okt. 6. 14:51
üdvözlök minden fórumozót, és köszönet mindenkinek aki ebben a témában megosztja örömeit, sikereit , aggályai , tapasztalatait és félelmeit! Én mint műtét elött álló nagyon hálás vagyok inden infóért! Kedves Amandalear
8113. Amandalear (válaszként erre: 8112. - 1a44ad4b58)
2014. okt. 5. 22:48

Pont 30 éve 17 éves koromba. Ha jól emlékszem. Érettségizni már 68-kilóval mentem. Arra emlékszem. Marha régen volt.

Szinte alig tudok enni s még mindig szörnyen morog a hasam.:-(

Hát ha ez igy megy tovább én elvesztem tényleg a súlyfeleslegem 100%-át egy év alatt. Erre egy pillanatig sem számítottam ugy ,hogy én semmilyen sportot nem űzök. Igaz nem irodában ülök de akkor is.Ez nekem is döbbenet. Remélem azért megáll a fogyás ugy 60kg környékén. Annál kevesebb már tényleg nem akarok lenni.

Még én se hiszem el amit ide írtam:-) Nem akarok többet fogyni......max 60kg -ig.

8112. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8111. - Amandalear)
2014. okt. 5. 18:56

Azért ez már durva:-o El ne fogyj a végén...

Hány éve voltál utoljára ilyen súlyban?:-)

2014. okt. 5. 10:22
17 nap alatt lement 3.1 kg. Ma már csak 67.6 kg voltam reggel. Ez bizony a hetes hasmenésnek s étvágytalanságnak köszönhető. Lassan kilábalok belőle. Bár megint csak madár adagokat tudok enni s nincs túl sok energiám. Mindennek ára van..... Most úgy érzem magam mint mikor hazajöttem a kórházból. Nem birok húst enni ,mini falatok mert különben kihányom,mindent megkivánok de csak két falat kell,s hát hasmenés. Ez utóbbi annyit változott, hogy naponta csak egyszer de az éjszaka valamikor. Remek:( hajnalhasadtán a WC-re botorkálok. De nem rovok mindent a műtét számlájára bár ha ép lenne a gyomornyálkahártya s normál méretű biztosan jobban ellenállnék az ilyenféle fertőzéseknek ha egyáltalán ez az. Na mindegy. Nem mindig minden happy:) Viszont 67 kg az kérem már nekem is a sci-fiction kategória:) minden szoknyám leesik ujjéééé
8110. Amandalear (válaszként erre: 8109. - 1a44ad4b58)
2014. okt. 2. 13:13
A súly ilyenkor tényleg nagyon meglódul lefelé. Eddig semmi más tünetem nem volt csak a f*sás de meg kegyetlen izadtam éjjel de most fáj egy picit a torkom. Igazad lehet. Beszedtem valami virust:-( Ma viszont már van étvágyam s rotyog az igazi magyar gulyásleves. Nagyon megkivántam s lassan kész is lesz. Persze csak kimélő adagban. Na nem mutogatom mindig magam. Amugy is vacak formában vagyok. Nlha egy-egy képet rakok fel ha történik rajtam látványosabb változás csak a vacillálóknak, hogy megéri belevágni.
8109. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8106. - Amandalear)
2014. okt. 2. 12:42
Á nem baci legtöbb esetben, hanem vírus... Minket az kap el a leghamarabb, mivel sokkal kevesebb lett a savunk, és többé nem védi az emésztőrendszert. Ha társul egy kis torokfájással vagy köhögéssel, reggeli rekedtséggel, akkor tuti az lesz... Én is most vagyok benne. Olyan hascsikarások vannak közben, hogy szinte rosszul leszek közben:-( De ez jó, mert ilyenkor mindig lemegy a súlyból még egy pici:-)
8108. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8107. - Amandalear)
2014. okt. 2. 12:39

Hát legalább vedd fel a toppodat...

És akkor már fotót is kérünk róla:-)

2014. okt. 2. 10:31
na nem vagyok ma toppon a helyesírásba se:-(
2014. okt. 2. 10:29
október másodika van s a mai napon vagyok 10 hónapos műtött. Ma reggeli súlyom 68,7 Kg volt. Ezzel gyakorlatilag elértem a 40 kg fogyást. Igaz most nem vagyok tól jól szombat óta. Öt napja nagyon kegyetlen hasmenésem van nem birok enni szinte semmit s gyenge fáradt vagyok. Nem tudom van-e köze a műtéthez gyanitom igen s nem fertőzésból ered ez a falyta rosszullét. Mivel lázam nincs s egyéb bacis történetre utaló jeleim sincsenek. Engem kezdetek óta kisért a rossz emésztés és hasmenés de nagyon jól konszolidálódott már beállt arra, hogy naponta egyszer reggel s nagyritkán máskor is de már nem volt zavaró. A közérzetem meg teljesen jó volt. Most nem tudom mi történt meddig tart s milyen köze van a műtéthez de gyanitom, hogy nem független tőle. Persze a mérleg vigasztal:-) S remélem helyreáll a rend:)
8105. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8104. - Gbabi50)
2014. okt. 1. 21:29
Köszönjük:-) És így is értettük ám...:-)
8104. gbabi50 (válaszként erre: 8093. - Gbabi50)
2014. okt. 1. 19:27
Sziasztok,most latom hogy drog(kabitoszer)helyett drod/ot irtam.Nome,latom nagy turelemmel segited az ujakat,jo hogy van aki adjon infokat,valaszoljon a kerdesekre.Udv,Mindenkinek,jo fogyast.
8103. Andy0505 (válaszként erre: 8102. - Ani 1981)
2014. szept. 30. 04:15

Szia! Én kecskeméti vagyok, október 7-én megyek műtétre ha minden rendben lesz, október 1-én műtét előtti konzultáción kiderül pontosan!

Téged műtöttek már?

Üdv: Andi

8102. Ani 1981 (válaszként erre: 8088. - Amandalear)
2014. szept. 29. 20:02

Teljesen jól nézel ki, nyugi!

Egyébként az szeretném kérddezni, hogy van-e itt kecskeméti közöttetek? (Itt dolgozó környékbel esetleg...)

8101. kabarbi
2014. szept. 29. 12:41

Helló!

van köztetek Vas megyei?

8100. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8099. - Pici Pipi)
2014. szept. 29. 10:08

Így.

Napozni kell, akkor D-vitamin lesz. A szolárium nem jó, mert attól sajna nem termelődik, csak barnulsz, más a hullámhossza. Mondjuk a szeptember végi félóra nem olyan sok, én tegnap fél napot voltam a kertben, mégse barnultam észrevehetően. Műtét után egyébként érdemes időnként D-vitamint tablettában is szedni pont ezért, mert csak nyáron hat a nap, annak hatása legkésőbb a tél közepére elfogy.

8099. Pici Pipi
2014. szept. 28. 17:22
Ma 15 - 16 óra között kint feküdtem egy félórát a napon. Szeretném remélni, hogy termeltem egy kis D vitamint. Ez amúgy hogy működik, tudja valaki?
8098. Zsú1965 (válaszként erre: 8096. - 1a44ad4b58)
2014. szept. 24. 11:06
Szerencsére nem múlik el teljesen, nagy segítség...
8097. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8095. - Yuppita)
2014. szept. 24. 10:10
Ez kortól, egyéni adottságoktól, nemtől, testalkattól (alma-e vagy körte) és a fogyás ütemétől, módjától (pl. sportolsz-e közben, kezelteted-e vmivel a bőröd) is függ. De nagy átlagban fiatalabbak közül férfiak 50-55, nők 30-40 kiló alatt megúszhatják. Középkorú, külsejére még igényesebb, de már több fogyókúrán is túllevő, bizonyos pontokra hízó (körte alakú), már szült, alacsonyabb hölgynél bizony hamarabb kell plasztika. Azonban mégegyszer mondom, nagy egyéni különbségek vannak.
8096. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8094. - Amandalear)
2014. szept. 24. 09:59

Ez igen!:-)

A dömping idővel enyhül majd, főleg egy éven túl. Sajnos. Persze el nem múlik teljesen.

8095. yuppita
2014. szept. 23. 16:11
sziasztok, hány kg fogyást lehet megúszni plasztika nélkül?
2014. szept. 23. 11:53

Ma megtörtént a csoda. A mérleg ma reggel 69.9 Kg-ot mutatott. Tehát ugyan csak hajszállal de 70 kg alá ment s 6-ossal kezdődik a súlyom épp úgy mint 30 éve.

Üröm az örömben a dömping szindróma kegyetlenül betartatja velem az alig eszem azt is megrágom meg nem eszem édességet csak minimálisat szabályt.

8093. gbabi50 (válaszként erre: 8090. - Zsú1965)
2014. szept. 22. 13:28
Igen,az elhizasert csak mi vagyunk hibasak a drod fogyasztas meg alkoholizmus az szenvedely betegseg amiert a paciens nem hibas,ez van.
8092. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8088. - Amandalear)
2014. szept. 21. 21:28

Nagyon csini:-) És hm... kihívó is:-)

De becsíptél, hogy így fel vagy dőlve?:-o

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook