Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
2 gyakorlati kérdés:
- a műtét alatt lehet rajtunk fehérnemű?
- szerdai műtét után hogy alakul a program? Csütörtökön visznek az osztályra, egy nap intenzív megfigyelés után, aztán hány nap fekvés? Hányadik napon lehet inni? Mikor van a nyeletéses rtg? Mikor engednek haza?
nekem a tükrözésnél (műtét előtt) a doki szólt, hogy 4 polip van a bélben. azokat azonnal le is csippentette. elküldte szövettanira, ami szerencsére negatív lett. ez semmi fennakadást nem okozott a gyomorbypass műtétemkor.
egy rutinos orvos, így jár el mint nálam, ha észreveszi a polipot. nem kell 2 alkalommal is kellemetlenséget okozni a "betegnek".
Ja! én sztk alapon voltam, és nem fizetősön. mármint a tükrözésen.
Kedves Nome!
Köszönöm a választ , ennyire még Mohos dr sem fejtette ki a lényeget , ez szuper és megnyugtató is egyben!
"honnan tudja a szervezet , hogy most már ne fogyjon többet és meg álljon a fogyás a kívánt mértéknél?"
Ezt a beavatkozás mértékével állítják be, pontosabban a Roux- és a biliopancreaticus kacsok kialakításával, hosszával (Mohos módszerénél ezek 150 és 100 cm hosszúak). A Dr. Mohos által alkalmazott ezen verziónál átlagosan a túlsúly mintegy 80-90 %-a adható le, ezután a súly kismértékben újra növekedni kezd, és beáll egy bizonyos - egyénfüggő - mértékre. Úgy kell elképzelni a súlyt, mint egy U-alakú görbét: a műtét után közvetlenül még igen erős a műtéti hatás, és kicsi a szervezet alkalmazkodása a változáshoz. Idővel a műtét hatása halványul, viszont a szervezet különböző módokon (alaposabb felszívódás, a vékonybélszakasz kitágulása, nagyobb befogadóképessége és felszíne, lassabb továbbítása, az étvágy és hormonszintek javulása-alkalmazkodása) próbál alkalmazkodva a változáshoz az eredeti súlyból (sajnos) egy bizonyos mennyiséget visszaszerezni. Ahogy a műtét előtti fogyókúrák során is - ezért nem tudtunk akkor lefogyni.
Summa summárum: ezen bélhosszakhoz ilyen fogyás tartozik. Ez Mohos doktor "jólbevált receptje", amiben van némi biztonsági rátartás is, ezért nem leszünk sose csontsoványak, viszont szerencsére a hasznos anyagok felszívódásával se lesznek nagy bajok! Az persze ehhez hozzátartozik, hogy viszont életünk végéig figyelnünk kell súlyunkra, nem duhajkodhatunk ész nélkül. Dehát valamit valamiért:-)
Vannak ennél durvább beavatkozások is (hosszabb bélkacsok kiiktatása, vagy pláne a duodenal switch-eljárás), amikkel ennél is többet lehet fogyni, viszont nagyon komoly zavarokat okoz a szervezet működésében, vitamin-ásványianyag-háztartásában. A Mohos-féle műtéttel ilyen bajok, ha valaki kicsit is odafigyel, nem lesznek. A műtét után kb. 1-1,5 évvel lesz minimumon a súly, és 2,5-4 éves korra áll be az, hogy mennyi jön vissza ebből. Például ha valaki 50 kilót fogyott másfél év alatt, az jó eséllyel 5-8 kilót szed vissza, mielőtt évekre, sőt évtizedekre "beáll". Ha odafigyel, ezt tehát meg is tudja tartani. Ebből látható, hogy nincs ok az aggodalomra, "nem fogunk elfogyni":-)
Mindenkinek sok sikert!
Folyt. köv.
Kedves Amandalear gratulálok az elért eredményhez, én is azon filózom honnan tudja a szervezet , hogy most már ne fogyjon többet és meg álljon a fogyás a kívánt mértéknél?
Szeretném megkérdezni mindenkitől akit érintett , hátha kapok választ a kérdésemre: van köztetek olyan akinek a gyomortükrözésnél kiderült , hogy polipja van ? Sokkal bonyolultabbá vállik ettől az ügy ? Köszönöm ha válaszoltok .
Pont 30 éve 17 éves koromba. Ha jól emlékszem. Érettségizni már 68-kilóval mentem. Arra emlékszem. Marha régen volt.
Szinte alig tudok enni s még mindig szörnyen morog a hasam.:-(
Hát ha ez igy megy tovább én elvesztem tényleg a súlyfeleslegem 100%-át egy év alatt. Erre egy pillanatig sem számítottam ugy ,hogy én semmilyen sportot nem űzök. Igaz nem irodában ülök de akkor is.Ez nekem is döbbenet. Remélem azért megáll a fogyás ugy 60kg környékén. Annál kevesebb már tényleg nem akarok lenni.
Még én se hiszem el amit ide írtam:-) Nem akarok többet fogyni......max 60kg -ig.
Azért ez már durva:-o El ne fogyj a végén...
Hány éve voltál utoljára ilyen súlyban?:-)
Hát legalább vedd fel a toppodat...
És akkor már fotót is kérünk róla:-)
Szia! Én kecskeméti vagyok, október 7-én megyek műtétre ha minden rendben lesz, október 1-én műtét előtti konzultáción kiderül pontosan!
Téged műtöttek már?
Üdv: Andi
Teljesen jól nézel ki, nyugi!
Egyébként az szeretném kérddezni, hogy van-e itt kecskeméti közöttetek? (Itt dolgozó környékbel esetleg...)
Helló!
van köztetek Vas megyei?
Így.
Napozni kell, akkor D-vitamin lesz. A szolárium nem jó, mert attól sajna nem termelődik, csak barnulsz, más a hullámhossza. Mondjuk a szeptember végi félóra nem olyan sok, én tegnap fél napot voltam a kertben, mégse barnultam észrevehetően. Műtét után egyébként érdemes időnként D-vitamint tablettában is szedni pont ezért, mert csak nyáron hat a nap, annak hatása legkésőbb a tél közepére elfogy.
Ez igen!:-)
A dömping idővel enyhül majd, főleg egy éven túl. Sajnos. Persze el nem múlik teljesen.
Ma megtörtént a csoda. A mérleg ma reggel 69.9 Kg-ot mutatott. Tehát ugyan csak hajszállal de 70 kg alá ment s 6-ossal kezdődik a súlyom épp úgy mint 30 éve.
Üröm az örömben a dömping szindróma kegyetlenül betartatja velem az alig eszem azt is megrágom meg nem eszem édességet csak minimálisat szabályt.
Nagyon csini:-) És hm... kihívó is:-)
De becsíptél, hogy így fel vagy dőlve?:-o
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok